|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 07
20.10.2007 14:22:26   
Jumpy
Sisy, vse najboljše!!!! user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image

Malo z zamudo, a vseeno.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
20.10.2007 14:23:36   
Jumpy
Meni se je pa danes pajacin Petrček posmejal! user posted image user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
20.10.2007 15:27:23   
Trnovka
Pozdravljene, avgustovke!

Mene pa zanima, ali uporabljate ležalnike in koliko časa na dan je lahko dvomesečnik v takšnem ležalniku? Imam ležalnik MacLaren. Meni osebno se zdi super, saj tamala v njem zgleda da uživa, notri pa je pač takrat, ko je budna, to pa je vsaj 6 ur na dan (predvsem popoldne in zvečer), saj v posteljici noče biti (predvidevam, da ji je dolgčas, kaj pa vem, zvija se ful in nekaj kao stoka). Fizioterapevtka, ki je bila pri meni na obisku, je rekla, da je vredu, ker je tamala prisiljena z glavico gledati naravnost (namreč ni hotela držati glavice naravnost, ampak le strogo levo ali desno, v ležalniku pa jo mora držati naravnost, ker ima takšen vzglavnik) . Vidim, da se pogovarjate o handlingu. Tudi sama sem bila napotena na RA, ker tamala ni hotela dvigniti glavce na posvetovalnici. Pediater je dejal, da bi jo morala večkrat dat kravce past, in da naj ne zavijamo dojenčka v vato, rcimo pri previjanju moramo dojenčka kar samozavestno obračati levo in desno, saj si ne more nič zlomiti, ker naj še ne bi imel kosti, temveč hrustanec. Torej bistvo, da so otroci bolj trpežni, kot se nam zdijo... Nisem prepričana v tale handling baš. Mislim, patronažna mi je rekla čisto nekaj drugega. li ste opazile, da ima vsak svoj prav? Da ne govorim o porodnišnicah in o tem, kaj naj bi ti tam povedali oziroma naučili, kako ravnati z dojenčkom? Je katera izmed tu rodila v Postojni? KAtastrofa, vam rečem....Dobro no, hrana je bila še kar,...haha. Osebje pa porazno, neprijazne sestre, ena stara pediatrinja, ki se ne zna nasmehniti,....razen porodnega oddelka. Ta je bil superca (babica Nataša, porodničar Merlo). Škoda, no...Če ne bi bilo možnosti za epiduralno, pa da imaš svojo sobo....Ah, zdaj sem šla pa čisto v drugo smer.
No, kaj pravite, kako je s tem ležalniki? a niso fajn, no ? Mene ena kolegica nekaj straši, da niso dobri za hrbtenico...
Hvala za odgovore

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
20.10.2007 15:38:18   
*lenc@*
Ja, ležalniki so ql, da le ne preveč sedi v njem. 2h max/dan pravjo, ne vem...Saj z vsako stvarjo je tako, da se ne sme pretiravati ne. 6h za 2mesečnika mi je mal velik.Moje mnenje.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu Trnovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
20.10.2007 15:55:31   
tikca
Našuser posted image je ves dan v ležalniku, res pa, da čisto zravnam ležalno površino. Pa lepo kovterček noter in panča. Če bi bil v zibki podnevi lahko mami bivakira podnevi zraven na posteljiuser posted image , ker naš potrebuje stalno zabavo, kadar je buden in dokler ne zaspi.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
20.10.2007 16:32:52   
saskija
SISY vse naj naj, da se ti izpolnijo vse želje in da boš uživala v porodniški 100 na urouser posted image user posted image

Birdy hvala za link in pojasnilo glede blazine. Vem da je ful draga , pri prejšnjih dveh sem iemla tiste velike puzzle- kljub temu da je bila mala nedonošenka je nisem dobila zastonjuser posted image .

Zdaj pa vedno bolj razmišljam o tej blazini- bom malo poprosila sponzorje ( dedke in babice), če bi kaj primaknili, ker je Jaka vsak dan rajši na trdi podlagi, ga dam na raztegnjeno sedežno pa bi lahko bil bolj spreten na blazini, ki se tako ne vgreza. Res ta blazina se mi zdi super.

Birdy kakšno velikost pa imaš in debelino, če sem lahko radovedna?

Pri nas je zvečer že par dni pravi balzam- zaspi celo na zizi in tudi v vozičku se vedno raje vozi- adijo sling hura za mojo hrbtenicouser posted image

(odgovor članu tikca)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
20.10.2007 17:33:47   
Sisy
Trnovka-jst sem rodila v Postojni in tam bivala dolgih 9 dni in se mi sploh ni zdel tok grozn kakor opisuješ ti....Ena sestra je bila res zoprna ampak ostale so se mi pa zdele ful u redu...Sama sem imela pri porodu tut babico Natašo in se mi zdi najboljša babica na svetu-res same pohvale,če nje ne bi bilo ne vem če bi zdržala user posted image  Pohvale tut Merlotu pa Likarju...pa Grmeku ki mi je dal epiduralno....v glavnem jst pripomb nimam...Edin hrana se mi je zdela pa bolj tko-ena velka žalost....Una pediatrinja ki si jo omenila je res bolj resna pa se ne smeji, ampak ti vse ful do potenkosti razloži-kar je pa v bistvu najbol važn...Tko da če pogledam moj vtis v celoti-nimam pripomb...

Glede handlinga pa tko-če ne bi blo koristno zihr tega ne bi tok propagiral...Pa še to-men je fizioterapevtka prov razložila in mi opisala zakaj je za otrokov razvoj pravilen handling zelo koristen-in morm rečt da dokler tega ne slišiš ne verjameš...Jst mislim da bi skor vsako mamico mogl to naučit....Sem bla prej tut takega mnenja kot ti ampak odkar sem bla prvič tam sem mnenje popolnoma spremenila...

Glede ležalnika pa se strinjam z Lenčo....

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
20.10.2007 20:33:27   
Petjana
glede postojne se podpišem pod  sisy.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
20.10.2007 20:33:54   
srursa
Trnovka tudi jaz sem rodila v Postojni in sem bila na splošno zelo zadovoljna.

Tudi jaz razmišljam, da bi začela hodit na telovadbo v Grosuplje.
April ali si že začela? Kako je?

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
20.10.2007 21:44:48   
pajac
ok zdaj mi je vse zbrisalo...
no še enkrat.

Sisy z zamudo vse najboljše! Upam, da si lepo prazovala. Naslednje leto boš pa še od Sare ljubčka dobila. user posted image user posted image user posted image

Danes sva se z Jumpy srečali pri frizerju in si je lahko ogledala mojega Petra,ki ji je pokazal, da se res zna nasmejati user posted image user posted image user posted image user posted image

Mene pa malo skrbi tole najino dojenje. Namreč po tistem dnevu, ko je samo visel priklopljen se ful manj doji. Vsaj zdi se mi. Zdaj dojenje traja cca 20 minut, prej pa je trajalo nikoli manj kot uro user posted image user posted image . Pa še skoraj vedno se mi zvija kmalu potem ko začne jesti kot ribica, ob tem pa ga zvija. Koliko časa pa vaši otročki jedo?? Saj mislim da brezveze kompliciram, sam mu zdaj že 10 dni ne dodajam in me malo skrbi (čeprav je v 6 tednih dobil 2 kg, seveda ob dodatku). Plenice pa so vsakič polulane in vsaj 2x pokakane.
Pa še poliva dosti. Sicer je pediater rekel, da ni sile dokler se to ne stopnjuje in ne dogaja ponoči, vendar... Res je, da težje podirava kupčka in če pazim da ga držim pokonci vsaj pol ure po jedi skorajda ne poliva. Samo ni mi jasno.. Če naj jih ne bi imeli v pokončnem položaju, ob tem svetujejo cca pol ure pokonci po hranjenju (kar pri hranjenju 8x dnevno znaša 4 ureuser posted image user posted image user posted image ) kako naj preprečujem ekstenzijski vzorec???

Niča grem še malo zjala prodajat po RR

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
20.10.2007 21:59:47   
Talika19
Pajac, mi se sedaj ful hitro nahranimo. Če je zelo priden ene 10 minut, če pa malo počiva pa 20 min (več zelo redkokdaj). Kolikor sem ga tehtala doma se je v 3 tednih zredil za cca.700g kar je po mojem dovolj.

Najbrž se je navadil malo bolj aktivno jest, pa mleka imaš najbrž dovolj in ful hitro teče (našemu se včasih od začetka kar zaletava, ker tako teče user posted image ). Poskusi ga tehtati na osebni tehtnici, če jo imaš (sama in nato z njim pa boš videla koliko je dobil od pregleda).

Glede polivanja ti ne znam nič svetovat, ker naš sploh ne poliva, nikoli ni (mogoče 5x od rojstva dalje).

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
20.10.2007 22:08:03   
*lenc@*
IZVIRNO SPOROČILO: srursa

Trnovka tudi jaz sem rodila v Postojni in sem bila na splošno zelo zadovoljna.

Tudi jaz razmišljam, da bi začela hodit na telovadbo v Grosuplje.
April ali si že začela? Kako je?

Kakšna telovadba? Me zanima...

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
20.10.2007 22:10:20   
Sisy
hojla

naša je pa dons že pred deveto zaspala tko da me kar skrbi kok dolg bo spala user posted image  Upam da tko kot ponavadi...Jst pa spet tlele gor visim namest da bi šla pod tuš pa spat....čist sem odvisna user posted image

A veste kje je pa moj dragi? Jah na biciklu!!!! Norc! Je šou na nočno furo po enih hribih....Pol mi pa rečte če niso eni norci user posted image

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
20.10.2007 22:14:36   
birdy
Pajac, tud mi se ful hitro nahranimo. Pa če je bil tisto preskok v rasti moraš razumet, da maš ti zdaj ponoven naval mleka, tko da verjetn tud vse skupi hitreje teče, kot je že Talika rekla. Tud Neli se na začetku kar zaletava pa iz ust teče.
Saskija- jaz mam blazino dimenzije 185x100x15. Verjetn je res boljš da ga daš na tako blazino. Bi se lohk tud jst tega držala k telovadm z njo na pojstli.
Chips- kako to misliš, da ko je na hrbtu da dvigne glavo? A naj bi jo že zdaj? No, ne vem ampak hodiva na FHT pa ni nikoli spraševala če to naredi, niti ni v tej smeri kej z njo telovadilauser posted image  Sicer pa kako je s tabo in tvojim  user posted image ? Vem, da ste z (a se prov spomnim) držanjem glavice imeli probleme. Al pa je blo neki podobnega.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
20.10.2007 22:17:01   
birdy
A veste kje je pa moj dragi? Jah na biciklu!!!! Norc! Je šou na nočno furo po enih hribih....Pol mi pa rečte če niso eni norci

Ta je pa res mal huda! Ti pa samauser posted image
Jst pa zdele mojga čakam, da pride iz šihta, je mev popoldansko. Me prov zanima kdaj bo zdej pršu, k je reku da more it dam štrajfiks iskat.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
20.10.2007 22:27:59   
Jumpy
Naš piki miki zdej tud ful hitro poje - v max. 15. minutah, običajno še v manj kot desetih. Po mojem imaš zdej ti več mleka, ko se je zadnjič tako maratonsko dojil.user posted image  

Ne vem katera je prilepila link za hendlanje, tam je tudi prikazano kako podiraš kupčka (itak, da na rami). user posted image  Pa to hendlanje najbolj koristi res tistim zelooo bolanim otrokom, z ostalimi (razen, če res nimajo kake poškodbe kot pri Birdy,...) pa se dela "klasično", zato tudi tega ne učijo sestre v porodnišnici. Ga niti ne obvladajo kaj dosti. To propagirajo bolj zanesenjaški fizioterapevti in delovni terapevti, ki so hodili na poseben tečaj, kjer so se za to (pa še za kaj drugega) usposobili.
Sicer pa, lahko iz prve roke povem, da je pri otročkih, ki handling nujno potrebujejo le tega zelooo težko izvajati, v nasprotju z zdravimi dojenčki. In če bi bilo s katerim od dojenčkov kaj narobe, bi se to zelo konkretno videlo pri sistematskem pregledu. Zato, mamice, nič skrbet, da delate kaj narobe, če ne hendlate. Otrok bo prej ali slej shodil, res pa je, da s pravilnim "rokovanjem" lahko preprečiš nekaj začetnih padcev in kasnejše "nerodnosti" pri športnih aktivnostih. Ampak, vsi nismo sportaši, tako kot vsi nismo veliki misleci...... Hmmmm, sem se malo zamislila...... kam torej spadam, ko nisem ne eno, ne drugo....user posted image user posted image user posted image

Evo, sem se skašljala, ker mi gre ta propaganda s hendlingom res že na živce. Zaradi tega smo mamice dostikrat potem znervirane. Pa čisto po nepotrebnem.

Jaz sem bila enkrat na praksi v KC v kleti, kjer imajo rehabilitacijo in (re)habilitirajo tudi male otročke, ki imajo razvojne težave. In sem terapevtki ful zatežila, zakaj tega hendlinga ne izvajajo tudi sestre v porodnišnici, da je to pa res katastrofa. Pa mi je rekla, da "normalen" dojenček sam pogrunta gibalne vzorce, bolanim (poškodba glave, okvara možgan - po domače), pa moramo mi pokazati in jih učiti, da jim tako gibanje pride "v podzavest" - po domače napisano, a mislim, da dovolj razumljivo.

Jaz v to verjamem.

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
20.10.2007 22:30:22   
Jumpy
A, ja. LANLAN, mislim, da je Katis iz zasavja, če se ne motim. Samo jo zdaj že zelooo dolgo časa ni bilo tu gor.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
20.10.2007 22:31:47   
Jumpy
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

A veste kje je pa moj dragi? Jah na biciklu!!!! Norc! Je šou na nočno furo po enih hribih....Pol mi pa rečte če niso eni norci user posted image

Pa kaj je on profesionalec al kaj, ko tolk kolesari, pa same "hude" ture vedno?

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
20.10.2007 22:33:55   
mony5
ojla čvekice!

Mi smo se pa danes dopoldne zmenili, da gremo na Bled (ko je bil še sonček) in ko smo se okoli enih odpravljali je začelo deževati! Seveda smo vseeno šli in malo pred Bledom žačne snežiti! Se sprehajamo ene 15 min in valda nas vse full zebe, ker je blo full mrzlo, gremo na kavico in kremšnito in potem še na slastno kosilo! Hana (hči od prijateljev,ki bo zdaj zdaj stara 2 meseca) in naša Zoja sta bili full pridni, da se mi je kar fajn zdelo.

Naša je danes tudi zsapala že okoli devetih in bomo videli kdaj se bo zbudila. Sisy ja jst tud namesto da bi šla spat tlele gor visim!

In končno smo jo dočakali, 19.8.2007 se nam je pridružila princeska ZOJA

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
20.10.2007 22:36:00   
mony5
IZVIRNO SPOROČILO: Jumpy

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Joj Sisy tale tvoj Grega pa je skor skoz na kolesu.

In končno smo jo dočakali, 19.8.2007 se nam je pridružila princeska ZOJA

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
20.10.2007 22:37:03   
Jumpy
Zdej sem še enkrat prebrala moj ta dolgi post in vidim, da sem napisala tako, da bi lahko katera med vami mislila, da se spravljam nanjo glede handlinga. user posted image user posted image user posted image  Daaaaleč od tega. Na živce mi gredo "strokovnjaki", ki ne znajo ločiti med tem kdo te "vaje" resnično potrebuje in kdo ne, pa potem to propagirajo kot, da je sveto.  user posted image  No, pa saj ste na sliki, ki se jo vidi na linku lahko videle kdo hendlanje najbolj potrebuje. user posted image  

Eh, se vidi, da sem zmatrana in tečna. user posted image

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
20.10.2007 22:52:02   
Jumpy
O.k. imam monologe, sam je tko fino videt moj avatar. user posted image user posted image user posted image  Sej grem spat, no. user posted image  Pa počasi si tudi jaz zaslužim tri zvezdice, a ne?

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
20.10.2007 22:59:19   
birdy
Zdej sem še enkrat prebrala moj ta dolgi post in vidim, da sem napisala tako, da bi lahko katera med vami mislila, da se spravljam nanjo glede handlinga. Daaaaleč od tega. Na živce mi gredo "strokovnjaki", ki ne znajo ločiti med tem kdo te "vaje" resnično potrebuje in kdo ne, pa potem to propagirajo kot, da je sveto. No, pa saj ste na sliki, ki se jo vidi na linku lahko videle kdo hendlanje najbolj potrebuje.

Eh, se vidi, da sem zmatrana in tečna.

Ja, sej se kr strinjam. Je sicer fajn, če hendlate, ne si pa zarad tega zakomplicirat življenja. Jst bi velik raj vidla, da mi tega ne bi bilo treba delat.
In veste kaj? Ko mala zaspi jo ziher ne grem budit z pravilnim dvigovanjem! Jo primem tako kot vi in odnesem v pojstlo, zraven pa kljub temu da nisem verna zmolkim tri očenaše da se nebi zbudila.
Je pa res da razen dviganja tele vaje niso prov težke. Tko da ni težko tega delat.
Jap, dviganje... Cela umetnost...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
20.10.2007 23:03:15   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

In veste kaj? Ko mala zaspi jo ziher ne grem budit z pravilnim dvigovanjem! Jo primem tako kot vi in odnesem v pojstlo, zraven pa kljub temu da nisem verna zmolkim tri očenaše da se nebi zbudila.

hehehe isto jst user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
20.10.2007 23:04:32   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Jumpy

k bi vsaj bil...bi vsaj kej zaslužil od tega user posted image  ne pa sam eno božje amatersko kolesarjenje z nič haska za naju z Saro user posted image

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.