Trnovka
|
Pozdravljene, avgustovke! Mene pa zanima, ali uporabljate ležalnike in koliko časa na dan je lahko dvomesečnik v takšnem ležalniku? Imam ležalnik MacLaren. Meni osebno se zdi super, saj tamala v njem zgleda da uživa, notri pa je pač takrat, ko je budna, to pa je vsaj 6 ur na dan (predvsem popoldne in zvečer), saj v posteljici noče biti (predvidevam, da ji je dolgčas, kaj pa vem, zvija se ful in nekaj kao stoka). Fizioterapevtka, ki je bila pri meni na obisku, je rekla, da je vredu, ker je tamala prisiljena z glavico gledati naravnost (namreč ni hotela držati glavice naravnost, ampak le strogo levo ali desno, v ležalniku pa jo mora držati naravnost, ker ima takšen vzglavnik) . Vidim, da se pogovarjate o handlingu. Tudi sama sem bila napotena na RA, ker tamala ni hotela dvigniti glavce na posvetovalnici. Pediater je dejal, da bi jo morala večkrat dat kravce past, in da naj ne zavijamo dojenčka v vato, rcimo pri previjanju moramo dojenčka kar samozavestno obračati levo in desno, saj si ne more nič zlomiti, ker naj še ne bi imel kosti, temveč hrustanec. Torej bistvo, da so otroci bolj trpežni, kot se nam zdijo... Nisem prepričana v tale handling baš. Mislim, patronažna mi je rekla čisto nekaj drugega. li ste opazile, da ima vsak svoj prav? Da ne govorim o porodnišnicah in o tem, kaj naj bi ti tam povedali oziroma naučili, kako ravnati z dojenčkom? Je katera izmed tu rodila v Postojni? KAtastrofa, vam rečem....Dobro no, hrana je bila še kar,...haha. Osebje pa porazno, neprijazne sestre, ena stara pediatrinja, ki se ne zna nasmehniti,....razen porodnega oddelka. Ta je bil superca (babica Nataša, porodničar Merlo). Škoda, no...Če ne bi bilo možnosti za epiduralno, pa da imaš svojo sobo....Ah, zdaj sem šla pa čisto v drugo smer. No, kaj pravite, kako je s tem ležalniki? a niso fajn, no ? Mene ena kolegica nekaj straši, da niso dobri za hrbtenico... Hvala za odgovore
|