|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: OBALA 2008
30.11.2007 13:07:52   
Azzurra
ojla, čao Leni5.
kako smo?

ti, o kekcu sem res razmišljala le zaradi popoldanskega varstva, ampak glede na nefleksibilnost prihoda v vrtec, tudi ta varianta po vsej verjetnosti odpade. no, bomo videli še sproti.

kaj ti hodiš kaj na telovadbo za nosečnice? ali ne utegneš, kot jaz? med tednom ni šans, ker je telovadba ob 17.30, ob petkih pa je sicer ob 18.20, vendar jaz vsak drugi teden delam popoldne, ergo do 18.30 in spet ne morem.
Imam pa ful dopsuta in ga bom kar lepo pokoristila, in sicer grem 12.12. na dopust in do nastopa porodniške ne grem več v službo, torej star dopust do novega leta, nov dopust cel januar, na začetku februarja pa nastop porodniške. bo kar v redu, imam precej dela, moram pripravit prostor, oblekice, opremo, preselit Liama, skratka dela se ne manjka, poleg tega pa nebi rada to tik pred zdajci, še posebej zaradi te situacije, v kateri sem, ker se ne ve če ne bom kaj prej rodila in raje nebi zadnji trenutek vsega počela ali pa da bi to počeli drugi namesto mene po rojstvu otroka.

joj sem jaz danes zaspana...po 5krat na noč hodim na wc...to ni normalno, ej...

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 201
30.11.2007 13:45:46   
leni5
Juhu!

Eko, moj delavnik se počasi izteka! Blagor meni!
Ma ne, jaz ne hodim na telovadbo, čeprav kot slišim, je telovadba pri Maji ful moderna. Pa ni šans, da mi znese, zaradi varstva in vsega skupaj...Čakam daljše dneve, da se bom malček več sprehajala...za Tajo sem dosti plavala (ker je septembrska), zdaj pa ni šans, ker če grem v bazen dobim takoj kakšno vnetje.
Čaki, čaki, pol te čaka še 10 delovnih dni in si doma!!! Ma super, se boš lahko malo več posvečala sebi, Liamu, tvojemu dragemu...Kaj o porodu si že kaj govorila z Lovšinom? Ti ga bodo sprožili veliko prej al je vse stvar poteka nosečnosti?
Jaz bom pa do konca delala (če bo vse o.k.), ker so me v bistvu zaposlili zato, da sploh dobim porodniško (prej preko avtorske pogodbe, prispevke pa sem si plačevala), tako da dlje kot delam, višja bo porodniška!

Jaz za enkrat spim še kot polhec, me verjetno nočni sprehodi do WCja in vročinski vali še čakajo. Tebe nič ne matra kaj boste imeli? Mene ful, pa vseeno ne vem, če bi vprašala na morfologiji...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 202
30.11.2007 14:24:32   
aleži
Tudi  jaz se vam pridružujem marčevkam 08.
PDP imam 09.03.08 in bom rodila v Izoli, sem pa iz Kopra in tudi hodim na telovadbo k Maji.
Drugače je to moja druga nosečnost-marca bo fantek dopolnil 3 leta in prav zabavno bo saj pričakujemo pupico. Komaj čaka on in jaz, kako mi bo pomagal,... in seveda tudi možek.
Drugače se super počutim, aktivna 100 na uro z malim,,.....

Lepo se imejte

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 203
30.11.2007 14:45:41   
Azzurra
aleži, danes greš na telovadbo?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 204
30.11.2007 18:00:04   
aleži
azzurra, malo sem ti pozno odpisala, ampak ravno se odpravljam na telovadbo. A ti tudi hodiš ob petkih, ker meni se zdi, da sem edina marčevka!!!
kaj potem se vidimo ali ne?
lp pozdrav

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 205
1.12.2007 8:35:53   
amaya
pozdravljene mamice.
jaz sem se pa malo ulenila. no nekaj težav sem imela in me čaka nekaj pregledov, ampak upam, da se bo vse lepo in prav rešilo. do takrat pa raje malo langsam.

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 206
1.12.2007 13:39:28   
Azzurra
Aleži, jaz nisem šla, čeprav bi si zelo želela. dejstvo je, da enostavno nisem zmogla, ker že nekaj noči ne spim dobro (beri, spim od 23. do 2. ali 3. zjutraj, potem pa nič več) in sem bila včeraj kar dobro stolčena. Po službi pa itak pridem zmatrana, doma me čaka 16mesečnik, mož pa pride okoli 18. iz službe, če ne kasneje.
Naslednji teden upam, da bom šla, če ne naslednji, pa unega potem, ko bom že na dopustu in bo potem tempo, upam, malo bolj umirjen. Sem pa slišala, da je telovadbo vodila kar I. in da je bil kar pester tempo. Pa da menda nosi dvojčke! Pa januarja ima PDP! Dobra je!
Torej naslednji teden, se moramo zmenit za prepoznavni znak user posted image

Amaya, kaj se dogaja? Upam, da nič hujšega. Poročaj, kako si.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 207
2.12.2007 9:25:10   
amaya
ja jaz tudi telovadbo štrajkam že kr nekaj časa. težave imam z vrtoglavico in to kr fajn. ni noči, da mi je ne bi prevrtelo...kot v gardalandu vam rečem. prejšnjo sobotno noč pa je z veliko piko na i zaključil še epileptični napad. nazadnje sem se s tem ukvarjala pred 6 leti in sem res mislila, da je že mimo...ampak kot izgleda ni...no, sej ni nič hujšega, razen straha in panike...zdaj pa me čaka en kup pregledov. moj ginekolog pa se je kar ustrašil. zdaj me bo imel malo bolj na opazovanju...
no...to je to...žalostno, ne...pa sem mislila, da bo nosečnost popolnoma brez težav...user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 208
2.12.2007 9:45:45   
aleži
azzurra, ja res jo je vodila se mi zdi da se kliče Elizabeta (ma nisem sigurna, ker po imenih jih ne poznam saj hodim šele 1 mesec, vem pa da ima res januarja rok ampak da bi imela dvojče ne vem), ma ne zato ker ni bilo Nataše, ampak ker je bila zelo velika GUŽVA in nismo stale vse notri v prostoru. Celo  4 punce so prišle in jim je rekla, da šele januarja sprejemajo, ker nas je bilo cca 16. Ni bilo tako huda telovadba, kot si dobila informacije!
Jaz sem si izbrala petek, ker drugače mi ne znese. Po 15 h grem še po malega v vrtec in potem kosilo, pa malo počitka,.. tako da glih za glih. Pred dvema letoma sem hodila 2x na teden saj smo imeli tudi boljši urnik ob 19.30. Ne vem zakaj ga je spremenila, ker je bilo boljše!!
Drugače kako si ti? Pri nas doma je tudi pestro, saj se moram z njim igrat, mu brat knjigice-zelo jih obožuje že od malega,... pa z njim spat  v njegovo NOVO sobico. Najprej sem hodila z njim spat, ker sem bila zmantrana že ob 20 h, zdaj pa ki spi že en teden v novi sobici njegovi se morem usest zraven njega in mu držat kakih 10 min rokico in potem zaprem vrata.
Lepo se imej in lep pozdravček
aleži

21.03.2005 je prijokal na svet ŽIGA
09.03.2008 pa bo prišla pupica user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 209
2.12.2007 10:00:40   
amaya
alež: pa kam hodite to na telovadbo?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 210
2.12.2007 10:40:40   
aleži
Telovadba je v ponedeljkih in sredah ob 17.30 in ob petkih 18.20. Nahaja se na Ogrlici v Kopru pri fiz. Maji, (vsak drugi petek ima Nataša, med tednom pa Anja) kjer ima svoj studio za masaže, telovadbo,... in še mnogo drugih stvari izveš od nje in od nosečnic-izmenjava izkušenj, kaj te muči oz. boli, kakšni vozički so vredu,... od vsega se pogovarjamo!! Ni samo telovadba kjer telovadiš in greš, ampak lahko sprašuješ vse kar hočeš. Meni je zelo v redu!

21.03.2005 je prijokal na svet ŽIGA
09.03.2008 pa bo prišla pupica user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 211
3.12.2007 10:45:39   
leni5
Hm, prav mi delate gušte s to telovadbo...čeprav ne vem kako naj z varstvom, ma petek bi še mogoče šlo. Kolko pa stane za 1x na teden? Kaj vaditeljice so tudi vse nosečke?

Amaya...pozitivne misli in veliko počitka, pa bo vse o.k.!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 212
3.12.2007 11:05:00   
aleži
Nobena od voditeljic ni noseča (sta že bili leta 2005). Samo v petek je bila izjema, ker je bila velika gužva.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 213
3.12.2007 14:49:16   
Azzurra
Se mi zdi čudno, da ne naredijo dveh skupin. Pred letom in pol sta bili po dve skupini in je bilo prav fajn, če se nagnete preveč, potem pa itak ne moreš več kot tolko nič delat, še za krilit z rokami zmanjka prostora user posted image

Isabel je ime tisti punci, ki je vodila, če ima pa dvojčke pa ni preverjena info, jo bom vprašala v petek (optimistično upam, da mi v petek znese, naslednjega pa prav gotovo - saj bom že na dopustu).

Kaj gre katera na predavanje za epiduralno v ponedeljek?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 214
4.12.2007 10:55:40   
leni5
Baje, da je telovadba za nosečnice tudi v marini...kaj ve kdo kako je tam? Al je Maja bolj in? Kdaj pa je v pon. predavanje za epiduralno? Do materinske šole še nisem prišla...če pa bo pred 10uro mogoče grem. Kaj veste kako je našimi dragimi, ki so že bli prisotni na porodu? Morajo spet na predavanje in po potrdilo? In se res po novem v Izoli plača za prisotnost pri porodu?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 215
4.12.2007 11:04:15   
Azzurra
predavanje za EA je v ponedeljek ob 13. uri v sejni sobi v 1. nadstropju.
prisotnost očeta pri porodu pa smo mi v postojni plačali, a je bilo v izoli zastonj? ma mislim, da se to kar plačuje po sloveniji

leni5 če greš na predavanje, sporoči, da se "prepoznamo" user posted image

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 216
4.12.2007 11:15:53   
leni5
Hm, ma žal ne, mi ne odgovarja ura, ker pol moram prej iz službe. V Izoli je blo zastonj še 2 leti nazaj, kako je zdaj pa ne vem. Ma dvomim, da je kot v Postojni, ko očetu pripadajo vsi obroki v času trajanja poroda. Sej je nekaj takega, ne?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 217
4.12.2007 12:32:21   
Azzurra
tudi meni ne odgovarja, ampak saj je za vsako stvar tako, pa naj bo še za to: bom prišla zjutraj prej, da oddelam vsaj še eno uro več, ostalo bom pa izrabila proste ure in se magari po predavanju vrnila nazaj delat. drugače ne gre.  je pa to samo enkrat na mesec tako da je treba it, ni kaj.

kar se tiče obrokov v postojni, ne vem, moj takrat ni dobil nič, je pa res, da sem šla v porodno ob 23. uri in ob 4.10 sem rodila in mislim, da takrat kuhinja ne dela user posted image   je pa babica vprašala: a boste kavo? in sem že kričala s porodne, da bi, belo in brez sladkorja... user posted image user posted image user posted image  se mi je smejala, ja, ma jaz bi jo takrat res!

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 218
4.12.2007 13:05:45   
leni5
allora sta zamudila tudi marendo...Ena kolegica mi je rekla, da ko se je ona matrala v porodni v Postojni je njen dragi dobil zajtrk in kosilo...pol pa je rodila. On je bil sit in spočit...ona pa...saj veš! Ma si imela epiduralno v prvo? Jaz sem sicer podpisala in vse, pa sem pol vprašala babico za mnenje pri sprejemu, pa mi je rekla, da gre hitro in da bi epiduralna vse upočasnila. Sej je blo res tako, sem bla v porodni 1. uro in 20 minut...samo zadnje pol ure...DAJTE MI EPIDURALNOuser posted image !!!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 219
4.12.2007 13:53:02   
Azzurra
ja, sem jo imela. sem si takrat rekla, če bo šlo brez, bo brez. potem so mi sprožili porod s svečko, že kaka 2 tedna sem bila odprta cca 2 cm. ko so se začeli popadki, so šopali na minuto pet ur, sem predihavala v sobi na oddelku, moj dragi je bil zraven, pa po petih urah sem rekla da se greva gor pokazat, prepričana, da po 5 urah popadkov na minuto bom zdaj zdaj rodila...pa pridem in me babica pogleda in pravi, da sem odprta 3 cm....no, sem rekla, pokličte tistega strica z injekcijo...
in sem dobila epiduralno in potem sem rodila čez cca 5 ur. če bi prej brez epiduralne, ne vem, babica je rekla, da verjetno ne, ker sem se tako počasi odpirala. bolelo me ni nič, popadke sem dobro čutila, na koncu sem bila izredno zadovoljna in tokrat bom tudi podpisala in jo tudi vzela, če bo podobno.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 220
5.12.2007 9:20:11   
amaya
V Izoli se prisotnost partnerja plača in sicer 20 evrov, epiduralno pa prav tako, in sicer skoraj 200 evrov. Pa ni nič za đabe danes več user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 221
5.12.2007 9:39:46   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

V Izoli se prisotnost partnerja plača in sicer 20 evrov, epiduralno pa prav tako, in sicer skoraj 200 evrov. Pa ni nič za đabe danes več user posted image

res, đabe se niti mačke več ne parijo.
Samo jaz sem za oboje že plačevala račun in ti povem, da sem si mislila v glavi, da je bla to ena taboljših naložb v mojem življenju. Sem že hotela rečt, da naj kar dvakrat potegnejo kartico user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 222
5.12.2007 10:21:03   
leni5
Amaya, zdaj sem pa čisto šokirana!user posted image  Kaj tako se je to spremenilo...pa še tri leta nazaj je blo vse zastonj, ko sem prvič rodila, pa dve leti nazaj, ko je rodila svakinja, tudiuser posted image ! Ma za 200 EUR, bi lahko res vsaj še kavico zraven skuhali, pa kakšno glasbeno željo izpolnili!!!
Cel biznis to porodništvo. Kaj pa partner dobi za 20 EUR vsaj kaj za jest in pit kot v Postojni?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 223
5.12.2007 11:10:00   
Azzurra
Epiduralna je bila res zastonj, a anesteziolog ni bil vedno na voljo. Z uvedbo plačila so zagarantirali, da epiduralno dobiš 24ur/dan, kot tudi v postojni.

za plačilo partnerja pri porodu pa smo mi lani plačali v postojni, za izolo pa ne vem, kolikor pa spremljam forum, vidim, da se to kar plačuje po večini porodnišnic.

kaj dobi partner? hmmm...tisto obleko, ki jo pol morajo oprat po mojem, to je to. kot sem že rekla, moj ni dobil obroka, ker kuhinja ni delala ponoči, ko sem jaz rojevala.

samo je pa tako - menda v izoli odganjajo može domov in jih pokličejo v zadnjem momentu, nekateri so celo rekli, da so prišli ko je bil otrok že porojen. to se mi pa ne zdi prav. v nobenem primeru, ne če plačaš, ne če ne plačaš. v primeru da plačaš pa še tolko bolj bi jih morali pustit zraven ves čas. ne vem, no, pomoč, vzpodbuda, masaža....to je kar ti mož lahko ponudi veliko prej, pred iztisom, če porod traja dolgo.

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 224
5.12.2007 11:41:47   
leni5
Ma bo, jaz sem rodila ob 2.20 ponoči in v sosednji sobi je rojevala še ena in je imela epiduralno takrat še zastonj. Anesteziolog je bil takrat na razpolago 24/24 in to zastonj. Ma so očitno videli, da povsod zaračunajo in so še v Izoli.
Ja, to pa da rečejo možu naj pride kasneje je res, samo moj ni šel in je rekel, da mi bo delal družbo (ker sem čakala na oddelku da očistijo porodno-je bla gužva tiste dni).

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?