zaspancek1 -> RE: vse o porodu z ultivo (19.8.2010 17:37:43)
|
Ultivo si med porodom doziras sam na minimalno 2 minuti (vsaj mislim, da sem imela tako), in sicer tako, da ti dozo (kolicino analgetika) nastavi anasteziolog (v zacetku je manjsa, kasneje lahko malo poveca), ti pa vsakic, ko zacutis zacetek popadka, pritisnes na gumb, ki sprosti en odmerek. In ppotem te malo odnese [sm=smiley1.gif] Tako ni bojazni, da bi se predozirala[sm=smiley1.gif], prav tako pa se zelo hitro razgradi, zato otroku naj ne bi bila nevarna (za razliko od kaksnega dolantina - injekcije, ki jo lahko dajejo kar same babice, po katerem so zenske cisto out). Na koncu (vsaj ene 10 minut prej) pa ti jo itak izklopijo. Pri meni je bilo daaalec od tega, da me popadki ne bi boleli, ker sem imela konjsko dozo umetnih, z ultivo pa so tudi malo sparali in so mi jo izklopili eno uro pred rojstvom, kljub temu pa je precej olajsala cel porod in mo prihranila moci za konec. Dobra stran ulitve je tudi to, da si pod stalnim nadzorom - babica je bila prisotna ves cas, poleg ctg ti merijo tudi pritisk in nasicenost s kisikom, tako da ne mores ravno okoli skakat.
|
|
|
|