mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: raho Šele ena babica se je spomnila - pritiska mi namreč niso mogli zbiti - v nevarnosti pa je bil tudi , saj je vse kazalo na infarkt - in me vprašala, če sem prej kadila. Ko sem pritrdila, da sem, mi je dala cigareto in me poslala ven. In pritisk se je čudežno umiril. Ja,abscinenčna kriza se lahko pokaže tudi na tak način. Ne bi verjela, če ne bi nekaj podobnega doživela, ko sem sama že na koncu nosečnosti ležala na oddelku, pa so nekaj podobnega izvedli z 10-tednov noseči "heavy smoker"-ko, ko jo je Cerar poslal dobesedno na recept kadit - 3 na dan. Pokazala se je tako huda abstinenčna kriza, da je ogrožalo tako njo kot . Ženska je vse življenja pokadila med 40 in 50 cigaret dnevno, zraven potankala eno galono kave, ob tlaku 160/110 pa so ji, logično, oboje prepovedali in jo dali na oddelek. Cerar ji je dovolil 2 kavi in 3 cigarete dnevno. Brez metil-dope, kljub kavi, ji je pritisk padel na normalnih 120/80, Je pa komentiral, da upa, da se vsaj zdaj zaveda, kako hudo, celo bolezensko, je odvisna od tega strupa in da tudi upa, da bo se bo čimprej otresla te odvisnosti. Anonimen, a ni fajn drugim po glavi srat? Koliko nosečnosti si dal skoz, a? Upam, da tudi sicer ješ izključno presno, doma pridelano hrano, ne piješ nobenega alkohola, nobenih col in sokov, ne ješ sladoleda, citrusov, sadja in zelenjave iz Mercatorja (&co), nikoli niti poskusiš ne dunajca s pomfirjem, vedno voziš po predpisih - še bolje, izključno kolesariš in pešačiš, ter v dobro svojega potomstva ne nosiš drugega kot boksarce in ohlapne hlače. Kajti tudi tesne gate in kavbojke zelo slabo vplivajo na (bodoče?) potomstvo. Po mobiteli v žepu in buljenje TV-ja in PC-ja tudi. Prepriana sem, da si sam bolj papšeki od papeža. Moje mnenje o kajenju sem povedala, kdor ima glavo naj razmišlja, ampak če bi meni nekdo tko najedal, kot ti najedaš tukaj, mu zakurim grmado čikov direkt pod nosom, pa naj se usmradi v dimu in svoji gorečnosti, čeprav je zame kajenje ena največjih neumnosti, ki jih človek lahko počne prostovoljno in jo še drago plačuje zraven.
|