|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prav ujezilo me je !
18.7.2007 22:28:29   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

ne sekiraj se, to je del odraščanja. pač otrok pobere v vrtcu marsikaj, tudi stereotipe. naša tamala pa, glih obratno, vsem razlaga, da atiji pomivajo posodo, mamice pa so na sestankihuser posted image  

največ bo otrok pobral itak doma, sčasoma. medtem pa bo šel čez miljon faz, se bo prilgajal okolici, družbi... ampak na koncu, sem prepričana, da največ vseeno odnese iz domačega okolja. sploh, če ga spodbujamo k razmišljanju s svojo glavo. upam vsaj, da bo tako.

Upam da bo najvec pobral od doma in da bo znal misliti s svojo glavo. Tisti komentar: a je kilava, ze kaze tako user posted image user posted image user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.7.2007 22:32:45   
Anonimen
Meni je nekako razumljivo, da je sin dojemljiv za lahko dojemljive sterotipe. Tudi zato sterotipi se, ker ne zahtevajo veliko napora, razumevanja, prilaganja, nelagodja; lastnosti, ki jih veliko od nas rado sprejme, saj smo preleni, da bi razmišljali in živeli po svojih notranjih prepričanjih.

To se mi zdi tako kot bi doma kuhali kakovostno in zdravo hrano, nekega dne otroka pripeljali pred McDo, kjer bi se večina njegovih prijateljev basala s hitro hrano in večina od nih buljila v prazno. Po vsej verjetnosti bi tvoj otrok še sam navalil na hrano. Nekaj novega je zanj in vsi to počno in poskusiti mora še on. In če vidi, da si ti ob tem še vznemirjena, je zmagal, saj je za gratis dobil še tvojo povečano pozornost.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
18.7.2007 22:38:07   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
In zdi se mi prav, da pride do teh situacij in se lahko potem o tem pogovarjamo in razmišljamo. Predvsem nočem, da bi bil moj otrok "ovca", ki sledi enemu idealu. Predvsem želim, da bi našel čim več različnih rezultatov iste situacije in o njih razmišljal. Ker po mojem mnenju je to tisto, kar te naredi edinstvenega- da vzameš tisto, kar se tebi zdi prav, če pa ni, naj me pa z argumenti prepričajo v nasprotno.

In kako naj 4 letni otrok doloci kaj se njemu zdi prav? Prav zato se ustvarja konflikt, ker okvirja skozi katerega sodi kaj je njemu prav in kaj ni prav se nima zgrajenega. Zgradil ga bo pa na tistem kar se tebi zdi prav. Kontrolirane konfliktne situacije so naceloma ok za otroke - tako se uci, tako se ga tudi vzgaja, vendar ko konflikt preseze dolocene meje, je treba ukrepati. Sama vsekakor menim, da je treba ukrepati preden stereotip okolice postane okvir skozi katerega se presoja kaj je prav in kaj ne. Skratka, naj otrok gradi svojo identiteto (tudi spolno) predvsem skozi neobremenjenega sebe in skozi druzino, a ne da gradi svojo identiteto skozi "veljavne/uveljavljene" stereotipe okolice.  Res pa je, da se na zalost v premnogih primerih identiteta skozi druzino pravzaprav ne razlikuje od stereotipov, celo im je podrejena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.7.2007 22:42:30   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Res pa je, da se na zalost v premnogih primerih identiteta skozi druzino pravzaprav ne razlikuje od stereotipov, celo im je podrejena.

se strinjam popolnoma.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.7.2007 22:42:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy
Kadar sta v naši družbi ( in to SE dogaja ) ženska in moški za enako delo različno vrednotena in plačana, gre za hudo obliko diskriminacije, ki je vsega obsojanja vredna.

Prvič letos so bile v Wimbeldonu enake nagrade za ženske in moške.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
18.7.2007 22:45:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR
To se mi zdi tako kot bi doma kuhali kakovostno in zdravo hrano, nekega dne otroka pripeljali pred McDo, kjer bi se večina njegovih prijateljev basala s hitro hrano in večina od nih buljila v prazno. Po vsej verjetnosti bi tvoj otrok še sam navalil na hrano. Nekaj novega je zanj in vsi to počno in poskusiti mora še on. In če vidi, da si ti ob tem še vznemirjena, je zmagal, saj je za gratis dobil še tvojo povečano pozornost.

Ne vidim problema, ce se tu pa tam nabase s hitro hrano. Prav se mi zdi, da proba. Jezilo pa bi me, ce bi se ga prijelo mnenje, da je junk food povsem ok, sprejemljiva in normalna hrana in ce bi me prepriceval, da se ne spodbi jesti kakovostno in zdravo hrano. Tudi tebe bi in verjamem, da bi se potrudila pojasniti mu zakaj se moti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.7.2007 22:49:23   
Anonimen

Jezilo pa bi me, ce bi se ga prijelo mnenje, da je junk food povsem ok, sprejemljiva in normalna hrana in ce bi me prepriceval, da se ne spodbi jesti kakovostno in zdravo hrano. Tudi tebe bi in verjamem, da bi se potrudila pojasniti mu zakaj se moti.

Ja, tako.

Samo ti lepše poveš user posted image . Pa do konca.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
18.7.2007 22:52:28   
Anonimen
In kako naj 4 letni otrok doloci kaj se njemu zdi prav? Prav zato se ustvarja konflikt, ker okvirja skozi katerega sodi kaj je njemu prav in kaj ni prav se nima zgrajenega. Zgradil ga bo pa na tistem kar se tebi zdi prav. Kontrolirane konfliktne situacije so naceloma ok za otroke - tako se uci, tako se ga tudi vzgaja, vendar ko konflikt preseze dolocene meje, je treba ukrepati. Sama vsekakor menim, da je treba ukrepati preden stereotip okolice postane okvir skozi katerega se presoja kaj je prav in kaj ne. Skratka, naj otrok gradi svojo identiteto (tudi spolno) predvsem skozi neobremenjenega sebe in skozi druzino, a ne da gradi svojo identiteto skozi "veljavne/uveljavljene" stereotipe okolice.  Res pa je, da se na zalost v premnogih primerih identiteta skozi druzino pravzaprav ne razlikuje od stereotipov, celo im je podrejena.

Njemu je itak vse prav. Saj zato ima pa družino, da mu v pogovoru pove še kaj več, kot le tisto kar sliši drugje. In kolikor sem prebrala, delaš to, kar sem tudi jaz napisala. Predstaviš mu še drugo plat zgodbe. Zakaj naj mamice ne bi vozile avta? Npr. meni očitajo, da nisem gospodinja, ker kao ne kuham vsak dan. In zakaj naj bi JAZ to počela? Naj mi nekdo našteje argumente, da jaz to MORAM delat. Ker sem ženska mogoče? Ker sem mama mogoče? Ne vem. Prav je, da otrok vidi, da smo tako moški kot ženske sposobni opraviti VSA dela. Tudi fizično težka niso samo za moške. A misliš, da jaz ne bi bila po nekaj mesecih treninga sposobna dvignit npr. 100 kg (ok mal pretiravam)?
Tako kot ti sedaj razlagaš svojemu sinu, je po MOJEM mnenju edino pravilno. Ampak kot sem rekla, kaj pa če se motim? Če mi kdo argumentirano pove, da se tako z otrokom ne dela, mogoče celo spremenim mnenje.
Keep up the good work.user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.7.2007 22:57:03   
Anonimen
Prav zato se ustvarja konflikt, ker okvirja skozi katerega sodi kaj je njemu prav in kaj ni prav se nima zgrajenega.

Konflikt je nujno potreben. Ker le tako lahko spreminja ustaljene vzorce. In tudi razreši elektrin in ojdipov kompleks. Ne smemo ga zavijat v vatko in ga skušat obvarovat pred konflikti.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
18.7.2007 23:07:24   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

v starosti okoli 5 let se otroci začnejo identificirati s svojim spolom. deklice lahko razrešijo svoj elektrin kompleks (mama postane vzornica, oče pa ideal partnerja) kasneje, saj so še vedno lahko navezane na mamo do pubertete in je ona njihova vzornica. fantki pa v tem času razrešijo ojdipov kompleks (oče postane vzornik, mama pa idealna partnerica) - odcepijo se od mame kot vzornice in glavnega skrbnika, in za vzornika najdejo očeta. oče pa bo vzornik samo, če bo imel tisto nekaj, kar bo drugačno od mame - t.j. da bo on imel določene naloge, ki jih mama pač ne dela. oče mora obvladovati materialno/fizično plat, mama pa čustveno/negovalno, tako so naravnani hormoni in telo. samo tako bo otrok lahko pravilno razrešil svoj ojdipov ali elektrin kompleks - da se bo identificiral s svojim spolom. če teh kompleksov ne razreši pravilno, da se npr. fantek poistoveti z mamo ali punčka z očetom, potem je rezultat lahko napačna spolna usmerjenost

TO UČI ANTROPOLOGIJA, ki je skupek vseh logij o človeku in jaz se z njo zelo strinjam

kaj ga boš pa ti naučila kasneje, da bo delal, je pa druga pesem in to bo samo z vzorom. če bi bilo vse res čisto neodvisno od spola, potem bi bili samospolniki in bi bili tudi moški noseči. Pusti otroka, da uživa v spoznavanju človeštva in družbe, saj smo zelo zanimivi.

Cisto na kratko: identifikacija s svojim spolom.... Predstava o tem kaj je moski se razlikuje tudi med samimi moskimi. Tradicionalen moski z osnovnosolsko izobrazbo, sofer po poklicu ima povsem razlicno predstavo o tem kaj je moski od nekega intelektualca. Pravzaprav ni vprasanje identifikacije s spolom, temvec modela identifikacije in odnosa do nasrotnega spola, ki se razvija s sprejemanjem ali nesprejemanjem stereotipov, konflikta, ki se pri tem ustvarja in grobo receno, bodocega zmagovalca, ki bo prevladal in s tem dolocil nacin sprejemanja nasprotnega spola v bodoce.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.7.2007 23:08:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR
Samo ti lepše poveš user posted image . Pa do konca.

Glavno, da se razumemo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.7.2007 23:10:44   
Misek
Njemu je itak vse prav. Saj zato ima pa družino, da mu v pogovoru pove še kaj več, kot le tisto kar sliši drugje.........

Evo, nimam pripomb ! zacuda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.7.2007 23:17:14   
Misek

Prav zato se ustvarja konflikt, ker okvirja skozi katerega sodi kaj je njemu prav in kaj ni prav se nima zgrajenega.

Konflikt je nujno potreben. Ker le tako lahko spreminja ustaljene vzorce. In tudi razreši elektrin in ojdipov kompleks. Ne smemo ga zavijat v vatko in ga skušat obvarovat pred konflikti.

Menim, da je potrebno kontrolirati stopnjo konflikta s katerim se sooca otrok. Do dolocene meje, konflikti so lahko in vecinoma do konstruktivni - skladno z otrokovimi moznostmi in sposobnostmi resevanja konfliktov. Cez doloceno mejo so pa konflikti lahko in vecinoma so destruktivni, ker jih otrok ne more resiti, ter ga lahko mocno osebnostno zaznamujejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.7.2007 3:34:33   
piščanc
birdy - samo odgovor na iskanje lastne identitete. če v družini ni obeh staršev, otrok najde vzor v sorodnikih, sosedih itd., v nekom, ki mu je pač vzor. tudi mama/oče s svojim odnosom do drugih moških/žensk, lahko samo v pogovoru ustvari pravilno sliko v otroški glavi. tako da to ni problem, če je enostarševska družina. problem je, če npr. mama v tej fazi očetu vzame vso njegovo prestižnost, moč in opravila - ker edino to moškim ostane, da pokažejo otroku, da niso samo semenodajalci.

misek ti pa razliko med spoloma in ljudmi nasploh preveč osredotočaš na šolo in delo. moški in ženske smo si različni v osnovi, v dejanjih, mišljenju, izgledu. šola in izobraževanje sta povsem drugi temi, ki nas ločita v drugem obdobju. v obdobju 4-letnika sta moški šofer in moški direktor povsem primerljiva - MOŠKA. mogoče je šofer v njegovi glavi trenutno še malo bolj zanimiv. 

in vsi ti 'kao' stereotipi ki jih je prevzel tvoj otrok da ati vozi avto itd. so lahko samo njegova trenutna preferenca očeta, ker se z njim identificira ali mu bolj odgovarja njegov način vožnje. ti pa si našla nekaj čisto drugega.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.7.2007 7:48:17   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
problem je, če npr. mama v tej fazi očetu vzame vso njegovo prestižnost, moč in opravila - ker edino to moškim ostane, da pokažejo otroku, da niso samo semenodajalci.

Iz cesa se sestoji ocetova prestiznost, ocetova moc in katera so to ocetova opravila?

misek ti pa razliko med spoloma in ljudmi nasploh preveč osredotočaš na šolo in delo. moški in ženske smo si različni v osnovi, v dejanjih, mišljenju, izgledu. šola in izobraževanje sta povsem drugi temi, ki nas ločita v drugem obdobju. v obdobju 4-letnika sta moški šofer in moški direktor povsem primerljiva - MOŠKA. mogoče je šofer v njegovi glavi trenutno še malo bolj zanimiv. 

V mojem obdobju sta moski sofer in moski direktor povsem primerljiva - MOSKA. Nista "primerljiva" pa v osnosu do nacina razumevanja in predstavljanja moskosti. V obdobju 4-letnika, se v vrtcu odvija dejavnost : Pogovarjamo se o druzini: kaj delajo nase mamice, kaj delajo nasi atki, kako prezivljamo prosti cas...... In vecinoma mamice kuhajo, pospravljajo itn... atki pa popravljajo, peljejo kam itn....
Sola in izobrazevanje (vkljucno z vrtcem) nista drugi temi in nista za drugo obdobje.

in vsi ti 'kao' stereotipi ki jih je prevzel tvoj otrok da ati vozi avto itd. so lahko samo njegova trenutna preferenca očeta, ker se z njim identificira ali mu bolj odgovarja njegov način vožnje. ti pa si našla nekaj čisto drugega.

Menim, da sem sposobna jasno razlocit med trenutno preferenco in povsem jasno povezanima dogodkoma. Tudi 4-letnik je dovolj sposoben razloziti nekatere stvari, da mu lahko zaupam in iz tega ven potegnem kje tici tezava. Pravzaprav povsem jasno pove kje je konflikt. Vsi pravijo, da je to tako in tako, vidva pa delata drugace in ti pa ti so se mi smejali ker pri nas bla bla ne delamo to tako kot pri njih..... Zakaj pri **** ati dela bla bla, a pri nas ati ne dela ta isti bla bla... hocem tako in tako, ker svi imajo tako in tako... Vec kot dovolj za prepoznavanje tezave, ce jo zelis prepoznati.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.7.2007 9:31:59   
Enolla
Ne vem no ampak imam občutek, da "hočeš malo na silo" razbiti nekaj, kar je v ljudeh že iz časa pradavnine. Saj veš - moški lovec, ženska nabiralka. Misli, da to kar tako na silo ne gre, kar se je kuhalo v nas skozi evolucijo in je izhajal predvsem iz naše fizične podobe. Imam tudi jaz fantka in sem včasih zelo nesigurna, ker moški zagotovo reagirajo drugače kot ženske - zato se dostikrat poslužujem instinkta. Večkrat, ko me bo videl pri moških delih oz. moža pri ženskih in s tega ne bomo delali big dila bolje bo. Če ne bo hotel nogavičk, ker so prepunčkaste ga bom sicer poslušala ampak mu hkrati povedala, da to lahko nosijo tudi fantje in da ni to taka reč, če so mu všeč (predvsem da se bo znal "branit" če bo kdo priletel okoli in mu to oponašal).  Moram pa reči, da se mi v teh časih moški vedno bolj smilijo saj izgubljajo tradicionalno moško vlogo hranitelja lovca, v novi pa se še ne znajdejo najbolje.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.7.2007 12:24:11   
Magi*
moški in ženske, hvala bogu, smo različni. to pa seveda ne pomeni, da nismo enako sposobni. vsaj za veliko, veliko večino stvari. težko pa je preseči družbeno vkoreninjene predstave o moških in ženskah, ki so v nas vcepljani od pradavnine.

na srečo se stvari spreminjajo. ampak očitno spreminjanje delitve dela v resnici napreduje hitreje kot naša zakoreninjena miselnost. v resnici ženska ni več samo nabiralka, moški pa lovec. ženska je mati, delavka, gospodinja, ljubica, moški pa je delavec, ljubimec in oče. v večini primerov. če bi želeli imeti povsem enakopravno ramerje, bi morala vloga očeta biti tudi gospodinjec.

zaradi tega spreminjajočega se odnosa je tudi čedalje več moških fantkov. takih, ki niso sposobni sprejeti odgovornosti, ki jo prinaša družina. takšnih, ki ne morejo sprejeti ideje, da njihova ženska fura kariero, morda še bolje kot oni sami. takšnih, ki ne morejo sprejeti svoje partnerice kot enakovredno partnerico. samo pravi "dec" lahko to sprejme. tak, ki se ne boji ženske z izvijačem. mmm, pa me "vražje babnice" vseeno želimo take dedce. močne, samozavestne, take, ki nam bodo partnerji v pravem pomenu besede! in kaj naša družba poreče na take "emancipirane" babnice? jah, da so možače, karieristke, da ni čudno, da jih noben noče... skratka označujejo jih s slabšalnimi oznakami.

to, da otrok v najzgodnejšem obdobju želi "veliki svet" pospraviti oz strukturirati v svoj mali svet, je normalno. ni pa normalno, da jih na tej poti mi, starejši, še spodbujamo k starokopitnemu mišljenju. pa zakaj to delamo? 1) ker je v bistvu nam tako lažje. in 2) ker tudi sami tako mislimo. vse pravljice so narejene na to vižo: uboga princeska, princ jo reši. v basnih enako, v pesmih enako. v vrtcu se to učijo... s takim razmiljanjem, da je to v redu, ker je pač tako že stoletja, ne bomo naredili niti koraka naprej.

pa, da ne bo kdo mislil, da sem neka zafrustrirana feministka. nisem. sem čisto navadna ženska, ki misli s svojo glavo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.7.2007 13:23:33   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

moški in ženske, hvala bogu, smo različni. to pa seveda ne pomeni, da nismo enako sposobni. vsaj za veliko, veliko večino stvari. težko pa je preseči družbeno vkoreninjene predstave o moških in ženskah, ki so v nas vcepljani od pradavnine.

na srečo se stvari spreminjajo. ampak očitno spreminjanje delitve dela v resnici napreduje hitreje kot naša zakoreninjena miselnost. v resnici ženska ni več samo nabiralka, moški pa lovec. ženska je mati, delavka, gospodinja, ljubica, moški pa je delavec, ljubimec in oče. v večini primerov. če bi želeli imeti povsem enakopravno ramerje, bi morala vloga očeta biti tudi gospodinjec.

zaradi tega spreminjajočega se odnosa je tudi čedalje več moških fantkov. takih, ki niso sposobni sprejeti odgovornosti, ki jo prinaša družina. takšnih, ki ne morejo sprejeti ideje, da njihova ženska fura kariero, morda še bolje kot oni sami. takšnih, ki ne morejo sprejeti svoje partnerice kot enakovredno partnerico. samo pravi "dec" lahko to sprejme. tak, ki se ne boji ženske z izvijačem. mmm, pa me "vražje babnice" vseeno želimo take dedce. močne, samozavestne, take, ki nam bodo partnerji v pravem pomenu besede! in kaj naša družba poreče na take "emancipirane" babnice? jah, da so možače, karieristke, da ni čudno, da jih noben noče... skratka označujejo jih s slabšalnimi oznakami.

to, da otrok v najzgodnejšem obdobju želi "veliki svet" pospraviti oz strukturirati v svoj mali svet, je normalno. ni pa normalno, da jih na tej poti mi, starejši, še spodbujamo k starokopitnemu mišljenju. pa zakaj to delamo? 1) ker je v bistvu nam tako lažje. in 2) ker tudi sami tako mislimo. vse pravljice so narejene na to vižo: uboga princeska, princ jo reši. v basnih enako, v pesmih enako. v vrtcu se to učijo... s takim razmiljanjem, da je to v redu, ker je pač tako že stoletja, ne bomo naredili niti koraka naprej.

pa, da ne bo kdo mislil, da sem neka zafrustrirana feministka. nisem. sem čisto navadna ženska, ki misli s svojo glavo.

Magi* user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ne bi se mogla bolj strinjati se, kot se user posted image

< Sporočilo je popravil Misek -- 19.7.2007 13:29:05 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.7.2007 13:30:02   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Ne vem no ampak imam občutek, da "hočeš malo na silo" razbiti nekaj, kar je v ljudeh že iz časa pradavnine. Saj veš - moški lovec, ženska nabiralka. Misli, da to kar tako na silo ne gre, kar se je kuhalo v nas skozi evolucijo in je izhajal predvsem iz naše fizične podobe.

kuhalo.. seveda kuhalo.... in ce ne bo prekipelo, da se tovrstno kuhanje malo spremeni, bodo cez dvesto let vodili iste take razgovore... in se vedno sklicevali na to, da je tako od pradavnine....

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.7.2007 13:38:30   
poliloni
Daddy:
"Pa tudi drugače, če greš čisto v detalje, v naravi ni dveh enakih osebkov. Ne le v naravi, še v matematiki je enačaj označen tako, da je druga črta postavljena pod prvo."
Vem, da je debata sedaj že čisto drugje, a vseeno user posted image za Daddy-a, ker mi je pa ta stavek tako všeč!!!! Si ga bom zapomnila!!!!
Res dober !!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.7.2007 14:38:08   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Men se zdi pa ženska s šravfcigrom v roki seksi.user posted image

ja pa namazana z motornim oljem je še bolj user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.7.2007 14:38:49   
Taula
Perverzniki.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.7.2007 15:31:47   
piščanc
v tvojih razlagah mi najbolj pade v oči, da ponižuješ gospodinjenje, nizko izobrazbo itd. a je to manjvredno delo? a so ti ljudje potem manjvredni? in otroka pohvališ, da je rekel neki mami, če je kilava. ja kje hudiča je pa 4-letnik našel to besedo. najbrž pri vzoru od tebe. in vozniški izpit ne določa kilavost. nekateri ga pač ne potrebujejo, mogoče znajo marsikaj drugega. ti s svojim vzorom si otroka naučila, da so nekatera dela in nekateri ljudje manjvredni. in zdaj ti naučeno vrača - tebe ima za manjvredno od očeta.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.7.2007 17:09:20   
purple

Predstava o tem kaj je moski se razlikuje tudi med samimi moskimi. Tradicionalen moski z osnovnosolsko izobrazbo, sofer po poklicu ima povsem razlicno predstavo o tem kaj je moski od nekega intelektualca.

S tem se pa ne strinjam. Inteligence in izobrazbe ne moreš metati v isti koš. Poznam marsikaterega manj izobraženega moškega (pa tudi žensko), ki veliko bolj spoštujejo svojega partnerja in so manj konzervativni in nazadnjaški, kot marsikateri "izobražen ".

Sicer se strinjam, da dela naj nebi delili na moška in ženska (sama moje fante učim vseh gospodinjskih opravil ), čeprav priznam,da kakšno sekanje drvi pa raje prepustim mojmu.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 49
19.7.2007 17:19:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Moram pa reči, da se mi v teh časih moški vedno bolj smilijo saj izgubljajo tradicionalno moško vlogo hranitelja lovca, v novi pa se še ne znajdejo najbolje.

Zakaj bi se mi smilili?

S tem jih ponižujem, še bolj pa ponižujem sebe, saj si ne dovolim, da bi imela ob sebi enakovrednega partnerja. Priznavam mu sposobnost zaslužka denarja (lovca), na drugi strani pa pravim, da so njegovi možgani nesposobni česa drugega. Ja, seveda so nesposobni, če se mi ves čas smili, ker nečesa tradicionalno, da ne rečem sterotipno nabiralskega ne zna narediti in mu to tudi povem in pokažem. Zakaj bi nekaj delal, če to povzroči pomilovanje pri partnerici?

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

čaj
Lelly28 RR

kakšen čaj najrajši skuhate svojim otrokom ?

sadni (44%)

zeliščni (22%)

mešano (33%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!