Žana04
|
Pozdravljene, punce! Po dooolgeem času končno spet tu. Po pravici povedano sem bila zadnja dva tedna "rahlo" lena, da bi zvečer (uspe mi pač samo zvečer) odprla računalnik. Če bi bil ta vsaj hitrejši pri odpiranju... No, pri nas doma je bolezen še vedno aktualna. Julije se noče otresti prehlad, zaradi katarja ima take napade kašlja, da postane skoraj plava. V ponedeljek sem se pošteno prestrašila, saj je ostala skoraj brez zraka. Po nasvetu pediatrinje se izogibamo družabnemu življenju in hodimo ven samo, ko je dovolj sončno in toplo. Sicer pa grem vsako toliko (ko je mož doma) ven sama ali z Žanom, da pridem do zraka. Danes dopoldne sem šla pokukat v prenovljeno Sočo oz. Trends, kot se sedaj imenuje, in moja ocena: preveč so prenovili cene. Človek ne more verjeti, da stanejo otroške žametne hlače 29 evrov, bunda skoraj 46 evrov, itd. Opazila sem, da je bila debata glede rota virusa. Mi smo se po pogovoru s pediatrinjo, predvsem pa po lastni presoji, odločili za celjenje oz. za zdravilo. Otroka namreč ne cepijo, temveč mu dajo neko zdravilo. Tako smo se odločili, ker je Žan pri 15-tih mesecih pristal v bolnici na infuziji (rota virus v lažji obliki!) in ni gršega kot videti otroka, ki je običajno živahen in vesel, povsem apatičnega. Kaj takšnega nočem ponoviti. Sicer pa je možnost, da nas obišče rota virus, večja, ker je Žan v vrtcu. Res je, da je zdravilo ful drago, ampak ni debate, ko gre za zdravje otrok. Dr. Rončevič meni, da ni stranskih učinkov, je pa res, da je virusov toliko, da prav lahko stakneš kakšnega kljub preventivi. Pa saj smo ravno zdaj imeli enega, pač iz druge družine (upam, da ni preveč teh družin). Majrim, zanimalo te je, zakaj smo začeli z GH. Samo zaradi tega, ker je Julija imela drisko in so predlagali kuhan korenček. Sicer pa ima 5 mesecev in en teden in dobi minimalne količine GS. Postopoma bo treba kar povečevati, saj bo kar naenkrat 6 mesecev. Rožica je zaspana (KONČNO ), pohitimo jo spraviti tam, kjer bi morala biti že dopoldne. Lep pozdrav vsem!
|