|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Starost
11.7.2007 11:57:01   
lana38
Kaj jim bo pa manjkalo, da se ti morajo smiliti?user posted image

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.7.2007 11:57:48   
mamuška
Eno je odločitev, drugo so okoliščine. Razlika je tudi, ali si pri 40.-tih noseča 1. ali pa 5.  Moja lastna osebna odločitev bi vsekakor bila prej, a če ti narava  nagaja, nimaš kaj dosti vpliva ins i presrečen da si sploh kdaj starš. Moje čisto osebno mnenje je, da je čas za imet otroke med 20.- in 35. tim letom, takrat smp na višku fizične moči, kadar pa se zgodi drugače, se pač temu primerno obnašamo. Je pa tudi meni malo mimo današnja generacija, ki razmišlja v stilu, kot da je otrok pogreb in konec živjenja, ne pa začetek malo drugačnega življenja, Tako je treba pred otrokom ne vem kaj vse, od potovanj do materialnih dobrin, čisto čisto na koncu je pa potem otrok kot - ne vem - žebelj v trugo. Ogromnokrat slišim "no zdaj smo pa noseči in bo konec življenja" in mene kar zvije. Če tako razmišljaš, potem je čas za otroka pri 65 ali še kasneje. Seveda je potrebna osnovna eksistenca, služba, streha nad glavo, samo ni pa treba še 5 vikendov zraven in dveh mercedesov pred hišo.  Potrebna je tudi kakšna prilagoditev ali žrtev, ampak še vedno je to daleč od "konca življenja".  Sama sem noseča 3. in bom pred porodom 2. otroka  dopolnila 36 let. Če bi na to imela kak vpliv, bi imela otroka vsaj 4 leta prej. 

(odgovor članu polonca78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.7.2007 12:09:50   
Anonimen
otroka povsod **** če majo stare starše, recimo ob koncu šolanja vprašanje če bodo starši še živi,...pač tko mislm. ma ni nekam fajn če maš pr 20ih starše v domu za ostarele pa če jih morš živet.

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
11.7.2007 12:13:52   
lana38
A misliš, da bom pri 60 že za odpis?user posted image  A nič ne poslušaš naših politikov? Naša generacija bo morala delati skoraj do 70, preden se bo lahko upokojila. Vsako leto ti malo dodajo na starost in spet treba dlje "krampat" do penzije.user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.7.2007 12:15:06   
Anonimen
ta je pa dobra, kašna penzijauser posted image  mi je itak ne bomo nikol doživeluser posted image

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
11.7.2007 12:24:50   
andreja2000
Ja,naj še jas povem svoje.Stara sem 41 in sem user posted image .To je že moja 8  user posted image  in od tega imam doma dva zdrava otroka.S sedanjim partnerjem pa  še nimava skupnih otrok a se že nekaj let trudiva zanj.Pred dvema letoma smo doživeli šok,saj smo na AC izvedeli,da ima naša tako zaželjena punčka DS,sledil je UPN,ostala globoka bolečina in žalost.Potem sva ponovno poizkušala zanosit in po skoraj dveh letih nama je to uspelo.
Sedaj smo pa spet vsi na trnih,saj čakamo izvide od AC.
Ne,ne počutim se niti staro,niti utrujeno,in ni mi mar kaj si mislijo drugi ljudje o mojih letih in user posted image .Doživela sem že preveč izgub mojih pikic,bilo je že preveč bolečine in solza in če bo sedaj z otročkom vse vredu,bomo najsrečnejši!
Ljudje me res ogovarjajo  in imajo pač svoja mnenja,vendar mi ni mar,jaz vem,da bom tudi temuuser posted image  dobra mama in samo molim naj bodo izvidi od AC tokrat vredu.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.7.2007 12:29:16   
Anonimen
andreja upam da bo ok. sam je drugač ker je 8user posted image  pa tut prot tistim nimam nič ko so se tolk časa trudl. motjo me tisti ko najprej tolk let gradijo kariero pol majo pa tolk pozn otroke.

(odgovor članu andreja2000)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
11.7.2007 12:37:49   
andreja2000
duc.20  hvala!

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.7.2007 12:46:04   
Anonimen
Duc, kaj ima pa tebe za motit, če se nekateri zaradi kariere odločajo pozno imeti otroke? A bodo s tem tebe oškodovali, ali jih boš ti preživljal? Mislim ljudje, kdo pa smo mi, da sodimo in razglabljamo o stvareh, ki so stvar posameznika.Vsak naj ima otroke takrat, ko se čuti sposoben za njih, pa ni važno pri katerih letih.
Praviš, da se ti takšni otroci smilijo? Zakaj že? Morda zato, ker imajo zrele in odgovorne starše, ki jim nudijo vse kar je v njihovi moči, ker imajo službe, da jim ni treba fehtati države za pomoč, da lahko hranijo in oblačijo otroke?
Pa ne misli, da sem karieristka.Ne.Sem pa v tistih letih o katerih razglabljate in delam na otroku, pa nikogar na svetu ne briga, zakaj tako pozno, ker ga bova živela sama, zato nikogar ne sprašujem za mnenje.

(odgovor članu andreja2000)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
11.7.2007 13:34:56   
Noka
Vsem, ki ste dolgo čakale na svojo srečo, tako kot jaz, iskrene čestitkeuser posted image  za user posted image  in seveda srečno do konca.

Še malo in uspelo mi bo.

lpuser posted image

Noka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.7.2007 13:36:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: duc.20
men bi se pa otroc smill, sploh če gre za prvega, bodo mel tok stare starše...
no sam za tiste k so se trudl met pa jim prej ni uspel je pa drugač.

IZVIRNO SPOROČILO: duc.20
otroka povsod **** če majo stare starše, recimo ob koncu šolanja vprašanje če bodo starši še živi,...pač tko mislm. ma ni nekam fajn če maš pr 20ih starše v domu za ostarele pa če jih morš živet.

Tale dva komentarja sta pa "bisera"... Res... user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
11.7.2007 18:50:58   
Anonimen
nežna, povedal sem svoje mnenje. nikogar pa ne obtožujem. tema je odprta pa mam pravico povedat kar si mislim. sem povedal zakaj se mi smilijo. človk je loh zrel in odgovoren tut prej. sem pa reku da je drugače za tiste ki se trudijo pa jim prej ne uspe.
žabonka teb pa itak vem da grem na živce že dalj časauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
11.7.2007 18:52:38   
murkica
IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Mimogrede, moj sin ima sošolko, ki jo je njena mama imela, ko je bila stara 55 let.

No in kaj bo, ko bo ta otrok star 20 let je sploh vprašanje, če bo ta mama še živa, ker bo stara 75 let. No pa upam,da bo vse v redu ampak glede na to, da si vsak človek želi da bi imel svoje starše pri sebi kar se da dolgo, se pri tej punčki( razen če se ne zgodi čudež) želja ne bo uresničila.
Pa saj ne rečem tudi jaz lahko rodim, in na koncu zaradi ne vem česa umrem, lahko me tudi povozi avto in bom umrla pred 30 letom in bo otrok ostal brez mame, ampak to je, če je. Ta mama pa res ne bo živela v nedogled pri takšni starosti.

Pa še to, saj ne pravim da ne imeti otrok če si star 40 let, to je konec koncev vaša odločitev jaz sem samo napisala mnenje na zastavljeno vprašanje.

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.7.2007 19:04:04   
Anonimen
murkica jaz sem tut sam mnenje povedal sam jim gre to žal tok v nos. se pa strinjam s teboj, mislu sem isto kot ti sam sem na bolj čuden način to napisal.

(odgovor članu murkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
11.7.2007 19:30:00   
Magi*
ojej, s čim s nekatere obremenjujete? nekatere ženske so pri 40. veliko bolj vitalne (tako fizično, kot umsko) od marsikatere 22-letne dekline.

pa to, da imajo otroci rajši mlajše starše???? vsak otrok ima najrajši svojega očka in mamico.

moja mama pri 57. zgleda bolje kot marsi katera mladenka in čisto možno je, da se kdo vpraša ali je babica moji hčeri ali mama. jaz tudi nisem v najbolj rosnih letih imela prvega otroka, pa sem prišla prvič k pediatru in je zdravnica rekla: "ooo, še eni mladi starši". jebi ga, pač dobr zgledamuser posted image  in tudi pri 60. še ne mislim nogavic plest v gugalniku.

je pa res, da je žensko telo najbolj pripravljeno na potomstvo med 20. in 30. letom. ampak to je čisto fiziološki pogled na zadevo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu peska)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.7.2007 22:13:19   
Anonimen
Jaz osebno sem za to, da se ima otroka kar se da mlad-seveda si tiste ki ne morejo zanositi niso same krive ne?user posted image

Drugače bom pa jaz že pri 20ih-21ih prvič mamica, če mi bo seveda dano.
Sama imam 40 letno mamo, stara sem 20 in mi je zeeloo všeč da imam tako mlado mamo, priznam da sem srečna da ni stara 60 ali več! In tudi ona je stara komaj 40, ati 43 in zdaj si lahko vse privoščita, greta sama na dopust, sta prosta in sta še tudi mlada, nekatere so pri teh letih komaj pri plenicah.

Seveda je to samo moje mnenje, vsak naj ima otroka ko si ga želi in še pomembneje KO JE NA TO PRIPRAVLJEN! Nekatere že pri 20ih, druge pač pri 40ih.

Lp

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
12.7.2007 17:32:10   
birdy
Sem se še neki spomnlauser posted image  Mlade mamice so še za neki dobreuser posted image  
Moja mami je stara 45 let, jaz bom čez dva mesca 20, pa mi je ful fajn k lohk rečem naj mi kup kaj lepga in ve kaj s tem mislim. Ne rabim it z njo pa mi vsen prinese hude cote, na pa neki za stare mame. Ker če bi mene mami mela šele pri 40. bi bila pri mojih 20 stara toliko kot moja babica. In moja babica bi me oblekla v cunje, ki zgledajo kot da bi preživele obe vojni.user posted image
Ampak tole je mišljeno v hecu, prosim ne me prec napastuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.7.2007 18:16:53   
smotka lonib
lana38!

user posted image user posted image user posted image bravo lana38, da ti je uspelo spet postatiuser posted image . ko poznam tvojo zgodbo, ti srčno želim, da bo sedaj s tvojim user posted image  vse OK. DRŽIM PESTI.

SREĆNO!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 43
12.7.2007 18:24:15   
lana38
Hvala lonib!user posted image

lana38

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 44
12.7.2007 18:32:03   
Anonimen
A mislite, da je tista mama pri 55-tih namerno zanosila? Možno, da je gospa bila v meni in sploh ni vedela, da je noseča, dokler ni bilo prepozno.Biti star 40 ali 55, je pa velika razlika.
Ne vem zakaj mislite, da je ženska pri 40-tih prestara za otroke?Brez veze je pojasnevat tistim, ki ste zelo mladi, saj boste videli, kako se boste počutili pri 40-tih.user posted image

Lana 38, tebi pa želim vse dobro in zdravega user posted image ,ki vem, da bo imel mamico kot se šika.
Tudi vsem ostalim nosečkam, mladim in manj mladim veliko lepih trenutkov z vašimi otročki.

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
12.7.2007 19:24:42   
murkica
IZVIRNO SPOROČILO: nežna
Ne vem zakaj mislite, da je ženska pri 40-tih prestara za otroke?Brez veze je pojasnevat tistim, ki ste zelo mladi, saj boste videli, kako se boste počutili pri 40-tih.user posted image

Prav imaš, ne vem kako se počutiš pri 40-ih, ampak tukaj je bilo vprašanje kaj si o tem mislimo, se pravi vsak izrazi svoje mnenje. Tako kot sem povedala moja mama je zadnjič zanosila pri 36, pa je nisem nič obsojala, tudi ne pravim, da ženska pri 40 nebi smela imeti otrok, jaz pravim samo to, da če se ženska namerno odloči šele pri 40 imeti otroka( BERI NAMERNO, ker je prej hotela delati na karieri in početi ne vem kakšne stvari) pa se to meni ne zdi fer, da imaš prvega otroka pri teh letih, ker si se tako odločil.
IN tudi ne govorim, da si pri 40 letih star, ampak pri otrokovih 20-ih pa boš star že 60 in to pa nisi več tako mlad. Moja mama je sedaj stara 45 let in to pomeni, da je zelo vitalna in hodiva skupaj po trgovinah, na kavice, sladolede ali pa gremo skupaj rolat. Ampak, ko bo moja tamala sestra toliko stara kot sem sedaj jaz, pa bo ona že res v letih in se ji teh reči ne bo dalo več, ampak bo verjetno raje doma skuhala čajček in bosta jedli piškote, na kavo po kafičkih pa bo hodila z mano.
Lana38- tudi jaz ti čestitam in upam, da bo otročiček zdrav in da boš preživela čudovitih user posted image .

Ne jemati teh stvari tako osebno. Čestitam vsem, ki niso mogle zanositi, pa so zanosile sedaj in čestitam tudi vsem že v naprej, ki se jim bo to še zgodilo. Čim več user posted image  in naj se vam vsem uresničijo želje postati mati.

< Sporočilo je popravil murkica -- 12.7.2007 19:25:10 >

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.7.2007 11:06:31   
lunca2
Vsak se pač odloči sam kdaj bo imel user posted image . Meni osebno se tudi zdi pri 40-ih malce pozno za 1. user posted image , če imaš lahko user posted image . Ampak če ne moreš imeti user posted image in kasneje zanosiš npr. pri 40-ih pa je to čist uredu, saj nisi sam kriv, da nisi mogel prej zanositi.

Stvar vsakega posameznika!

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?