|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starost
11.7.2007 0:55:00   
peska
Kakšno je vaše mnenje o mamicah pri štiridesetih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starost
11.7.2007 0:59:37   
Barbara111
Za prvega otroka ali nasplošno.Jaz oznam dvr ženski ,ki imata po 40 letu pa so jihuser posted image pomladili.

(odgovor članu peska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2007 6:59:46   
srki
Dobro in lepo.

(odgovor članu peska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2007 7:09:34   
lejci86
meni pa to ni všeč

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2007 7:33:29   
orhideja75
sedaj se partnerji kasneje odločajo za otroke, kot je bilo včasih.
Samo potem so stari 60 let, ko je njihov otrok ravno v puberteti ali polnoleten in to lih ne gre skupi.
Pri nas smo kar prakticirali "staro varijanto" in, ko bom stara 40 let, bo moj starejši sin že polnoleten, drugi pa tudi skor.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu lejci86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2007 8:01:59   
valči
Od mojega sestrična bo drugo leto 40,čez en mesec dobi prvega user posted image .Tako je pač naneslo,kariera,pravi partner.In vsi smo zelo veseli,jez ji iz srca priviščim vse naj naj,je pa zelo fit,kot 25. letnica,skrbi zase,super zgleda.
V nosečnosti se bolje počuti in je bolj aktivna,kot jaz pri tretji user posted image pri 28. letih.Tako da leta nikakor niso merilo in jih podpiram vse pogumneuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2007 8:03:15   
srki
Nekateri pa se na žalost tako dolgo trudijo za otroka in ga dobijo pri teh letih, ni nujno, da je samo kariera in "uživanje življenja" vmes.

Če si nekdo zares želi otroka, zakaj pa ne, čeprav pri 40.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2007 8:18:39   
arijana..
Moja svakinja je prvega rodila pri malo več kot devetintridesetih. Prej pač ni prišel pravi in ta otrok jo je v marsičem spremenil veliko na bolje. Sama pa danes pogosto reče, kaj je počela zadnjih  deset do petnajst let, da ni prej prišlo do otrok. Kaj pa bo v prihodnje, pa tako ali tako nihče od nas ne ve, ker v življenju žal pač ni nobene garancije.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2007 8:41:08   
itata
meni se ne zdi s tem čisto nič narobe. je pa res, da je starejši kot si pač malo več rizikov glede user posted image  in mogoče malce manj živcov. te pa verjetno pomladijo otroci. pač tako nanese, da šele kasneje pridejo na vrsto.
imam pa eno kolegico, ki bo zdej stara 37, pa nima niti resnega partnerja, bi pa imela otroka fuuuul rada. ampak se ji nikakor stvari ne poklapajo. pa je kar precej žalostna na to temo. tako da bi njej recimo res privoščila, da ji uspe, kadarkoli, tud če bo stara 42... pa isto ful fit pa pri energiji. vse je pa od posameznika odvisno verjetno.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2007 8:45:50   
blue sky
Meni to ni najbolj ok, čeprav se vsak sam odloči, kdaj je "zrel" za otroka. Včasih vidiš kakšno starejšo žensko ob otroku, pa ne veš, a je mamica ali babica. Jaz sem mnenja, da moraš otroke imeti mlad, pa tudi otroci imajo raje mlajše starše.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2007 8:57:49   
Noka
Nič narobe, če je želja. Sama sem prvič noseča, pa sem stara 36. So zdravniki rekli, da nikoli ne bom imela svojih otrok. No, pa nas je nekdo prijetno presenetil. Ko sem bila v bolnici je z menoj ležala 38-letna dvojnauser posted image . Sva obe odlično izgledali proti tamladimuser posted image . Sestra pa je pred 4 leti pri svojih 39. rodila tretjega. 

lp

Noka

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2007 9:06:04   
barbara b
IZVIRNO SPOROČILO: lejci86

meni pa to ni všeč

Če ti ne bi mogla zanositi in bi leta dolgo hodila okoli zdravnikov, mi verjemi, da bi ti bilo všeč, ko bi končno pri 40 lahko postala mama.
Pač vse nismo te sreče.

(odgovor članu lejci86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2007 9:26:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

pa tudi otroci imajo raje mlajše starše.

No, tale je pa bosa...
Stara sem 38 let, prvič user posted image . Zelo dolgo sva se trudila (skupaj sva že 18 let) za našo user posted image , obupala, potem naju je pa presenetilauser posted image . V življenju ne gre vse tako, kot ti zamisliš.
Menim, da leta niso pomembna - pomembna je zrelost, odgovornost in ljubezen do otroka. Zrel, odgovoren in ljubeč starš si pa lahko kadarkoli ali pa nikoli.

(odgovor članu blue sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2007 9:51:13   
pikceva
Ojla,

Jaz res ne vidim probema v tem, da ima "starejša" ženska otroka. Zakaj ne, če si to želi? Sicer sem stališča, da v primeru, ko ženska ni preveč zdrava, je bolje, da v poznih letih raje ne zanosi. Če pa se zgodi, se zgodi. Poznam več primerov žensk, sicer zelo vitalne, ki so imele kasneje otročička in vse prav v redu opravljajo svoje poslanstvo. Včasih so ženske res prej rojevale, vendar ne smemo pozabiti, da so imele tudi v povprečju več otrok. Starostna meja med 1. in zadnjim je bila tudi po 20 let. Pa kaj? Ravno tako so vsi zrasli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2007 10:18:38   
Anonimen
Načeloma se sama nebi odločila tako pozno imeti user posted image . Sedaj jih imam 28 in mislim da je to ravno pravi čas. Zame. S partnerjem sva skupaj 9 let, lani sva se poročila in sedaj pričakujeva user posted image . Pred tem bi se mi zdelo prehitro, sem se morala še jaz izživet, pa kaj kasneje tudi nebi imela prvega.
Drugače pa nimam nič proti mamicam pri 40, saj ni nujno da so pred tem imele ustreznega partnerja, morda niso mogle zanosit veliko let...pač iz kakšnega tehtnega razloga. Da pa je kariera razlog za odlog nosečnosti do 40 leta pa se mi ne zdi smiselno, ker se kariera dogaja tudi po 40 in pred 40 letom.
Si pa sama vseeno nebi želela hodit na roditeljske sestanke pri 55 letih, ko bi vsi mislili da je babi prišla. Takrat bom raje pletla nogavice za vnučkeuser posted image .

(odgovor članu pikceva)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2007 10:27:44   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Si pa sama vseeno nebi želela hodit na roditeljske sestanke pri 55 letih, ko bi vsi mislili da je babi prišla. Takrat bom raje pletla nogavice za vnučkeuser posted image .

To je bilo mogoče čudno v časih, ko sva bili midve šolarki, ko bodo pa naši otroci toliko stari, bo pa to nekaj normalnega. Ker se vedno več žensk tudi zavestno odloča za kasnejšo nosečnost.
mami je mene imela pri 28, pa je bila za tiste čase že zelo stara, zdaj so pa meni ta leta ravno prava za imeti prvega otroka. Vse je relativno.
Sicer pa nimam nobenega mnenja o tem, kakor komu paše.user posted image

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2007 10:39:22   
murkica
No jaz načeloma nimam nič proti, če tako nanese, ampak v smislu, da nanese ker ženska ne more zanositi. Če pa je ženska noseča pri 40. zaradi tega, ker se je ona odločila, da bo najprej sebi ustvarila kariero, na primer prepotovala cel svet in podobno je pa to zame precej egoistično.
Žanskam v tako poznih letih( pa brez zamere tiste, ki ste že toliko stare in ste user posted image ) se tudi povečajo možnosti bolezni pri otroku. (res pa je, da so neke raziskave, ki sem jih pred kratkim brala tudi pokazale, da je možnost za Downov(ne vem če sem prav napisala) sindrom veliko večje pri puncah, ki imajo otroka pred 18. letom, tako da vprašanje kaj je res.
No ampak meni se glavni problem zdi ta, da se ljudem pri tej starosti potem počasi z leti vedno manj ljubi, ko pa njihov otrok potrebuje vedno več ukvarjanja, pozornosti.
Moja mama je imela mojega brata pri 19-ih letih mene pa pri 22-ih. Skupaj smo hodili na morje, v hribe, smučat, vsak vikend na izlete, vsak dan po šoli v park in smo se igrali in podobno. No ko je bila stara 36. let pa je rodila mlajšo sestrico in kaj sedaj: Saj ne rečem, da je starša nimata rada, verjetno še bolj kot naju dva saj je njuna princeska, ampak problem je v tem, da ko prideta iz službe sta ona dva utrujena in se jima ne da hoditi po parkih, rolat s tamalo ali pa iti na kolo in se zapeljati na primer do Mosteca. Potem lep primer je morje, ko smo mi hodili smo hodili res na morje in smo uživali, tastara pa sedaj tamalo vlečeta po raznih gradovih na Bavarskem(saj ne rečem to ji bo prišlo še kako prav kasneje v življenju ampak otrok si vseeno želi na morje),njima se pa ne da več viseti na plaži.

Tako, da se večino časa jaz ukvarjam z njo, da otrok nekaj počne bolj aktivnega.

Sicer pa ljudje kakor vam paše. Jaz sem stara 22 let, pa kdo ve, kakšna mama bom jaz in tudi ni nobenega zagotovila, da bo otrok zdrav. Tako, da go for it in vsem user posted image  želim zdravega otročička.

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2007 10:44:38   
loncica
Zakaj pa ne? Samo enkrat živimo, če tako nanese je pač tako. Uživat je treba. Če si ga nekdo zaželi pri 40ih, naj si izpolni željo in naj se ne ozira na pripombe drugih.

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2007 10:49:25   
birdy
Jaz se strinjam s Srči. Mislim, da je nekaj drugega, če ženska ne more zanosit in ji rata šele pri 40, ali pa da šele malce kasneje spozna pravega partnerja... Da pa nimajo otrok zaradi kariere pa je meni čisto mimo. Osebno mam raje otroka kot pa neko oh in sploh kariero. Ko bom umrla bom za sabo pustila otroke, ki me bojo pogrešal, prižgal svečko... Kariera pa tega ne bo naredila.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.7.2007 11:04:50   
pikceva
No, kar se tiče tega, da je kariera razlog za odlog rojstva, se tudi meni zdi nesmiselno.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.7.2007 11:16:47   
lana38
Ja, kaj naj rečem na to? Prvega user posted image  smo delali leto in pol, tako da sem rodila pri 29. letih. Ko sem šla na porodniško so me odpustili, ker sem bila zaposlena za določen čas. Patrner je že bil na RZZ, ker je TAM šel v stečaj. Imam diplomo 7. stopnje. Službe potem ni bilo nikjer, dokler nisem preko veze prišla na delovno mesto za 5. stopnjo in čakala dolgih 6 let, da sem dobila službo za nedoložen čas. Odločila sva se za drugega user posted image . Stara sem bila 36 let. Trajalo je skoraj eno leto preden sem postala user posted image . Potem pa je prišel šok. Na AC so odkrili, da ima user posted image  DS. Sledil je UPN in kar 3 abrazije po UPN. Eno leto je spet trajalo, preden sem postala user posted image . Vmes sem opravila 2 preiskavi, jemala Klomifen. Našli so mi zarastline v maternici, ki so posledica lanskega UPN. G je rekel, da me čaka operacija, ker s temi zarastlinami nikakor ne bom mogla zanositi. Čakala sem user posted image , da bi se naročila na HYSC. In glej čudo, user posted image  ni bilo od nikoder. Test je pokazal user posted image . Postala sem srečka user posted image . Stara sem 39 let. Čez 2 dni me spet čaka AC. Grozno me je strah, ampak upam, da bo tokrat vse OK in bom končno postala mamica še enemu zdravemu user posted image . Približno 2 meseca po PDP bom dopolnila 40 let. Sploh se mi ne zdi, da sem prestara. Še vedno hodimo na izlete in na morje in se tudi aktivno ukvarjam s prvim user posted image , ki je zdaj star 10 let. Skupaj hodiva plavat. Moj sin namreč trenira plavanje, jaz pa pač bolj rekreativno plavam z njim. Oba s partnerjem se trudiva, da najdemo aktivnosti, ki tudi sina zanimajo. Seveda se je potrebno tudi kulturno izobraževati. Še nikoli se mi ni zgodilo, da se mi ne bi dalo ukvarjati z otrokom. Drugače je, če ne moreš, ker si bolam ali zelo zaposlen.
Če bo tokrat moja user posted image  OK in user posted image  zdrav, bom pravzaprav po 3 letih truda postala spet mamica. Naj, mi nihče ne reče, da sem prestara. Verjemeite, da bom po vsem tem, kar sem doživela, še kako polna energije in volje do ukvarjanja z user posted image . Samo da bo vse OK.
Mimogrede, moj sin ima sošolko, ki jo je njena mama imela, ko je bila stara 55 let.
LP

lana38

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.7.2007 11:19:47   
petraz
Zakaj pa ne user posted image

(odgovor članu peska)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.7.2007 11:31:07   
polonca78
sem že zbrisala svojo prvotno reakcijo na to vprašanje, ampak če še tako premišljujem moram napisati kar si mislim. moj prvotni odgovor je bil: " kako neumno vprašanje.".

če si  sama stara 40 in premišljuješ o tem ali imeti otroka pri 40 ali ne, ne sprašuj tujcev, ampak razmisli sama pri sebi in se pogovori z partnerjem. pri nobeni stvari, sploh pa ne pri tako pomembni kakor je otrok, se ne oziraj na okolico, ampak delaj po svoje. in kaj boš naredila, če bodo vsi tukaj napisali, da so proti temu, da ima ženska po svojem 40 letu otroke? jih ne boš imela? sploh pa starost tukaj ni pomembna, ampak človekova osebnost. no kakorkoli že, meni se zdi popolnoma nepotrebno in nesmiselno vprašanje.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.7.2007 11:50:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: murkica

No ampak meni se glavni problem zdi ta, da se ljudem pri tej starosti potem počasi z leti vedno manj ljubi, ko pa njihov otrok potrebuje vedno več ukvarjanja, pozornosti.

Še tole bi pripomnila: koliko so starši aktivni in angažirani v otrokovem otroštvu ni primarno povezano z leti staršev.
Dostikrat se zgodi, da so mlajši starši še bolj utrujeni in apatični kot starejši zaradi intenzivnega ustvarjanja družinske eksistence. Samo kot primer: očetje so veliko odsotni zaradi zaslužka in urejanja stanovanj/hiš, mamice so dostikrat okupirane s končanjem šolanja in iskanjem prve službe. Dan ima pa samo 24 ur... Tisti, ki imamo/bomo imeli pozno otroke, podobnih skrbi nimamo več (no, vsaj večina ne).
Samo tukaj, na RR, pa lahko dostikrat preberemo žalostne poste mladih mamic o angažiranju pri vzgoji otroka...
Vsako starostno obdobje ima svoje pluse in minuse. Nekaj posploševat pa nima nobenega smisla. Sama pa vsekakor ne bi nikoli dala prednost karieri pred user posted image . Ampak to je pa spet poglavje zase...

Lana38 - S R E Č N O. Vse bo OKuser posted image . Pa po 3 tednih čakanja kar začni sitnarit za izvide. Če rabiš telefonsko od Genetike v lj. porodnišnici, se mi oglasi na ZS.

(odgovor članu murkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
11.7.2007 11:51:34   
Anonimen
men bi se pa otroc smill, sploh če gre za prvega, bodo mel tok stare starše...
no sam za tiste k so se trudl met pa jim prej ni uspel je pa drugač.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?