|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
23.8.2007 15:18:05   
tejči77
baja, ne vem sicer kaj je ravno za pike komarjev, vendar bi jaz poskusila z Bepantenom ali pa s Sudocrem-om. Slednjega sem dobila kot vzorec v p, pa moram reči, da pomaga, ko se moja kaj popraska: Se takoj zaceli, naslednji dan ni več sledu o praski.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
23.8.2007 15:19:09   
siskamiska
Baja jaz sem za kakšne pike, buške, udarce.... kupila aloe varo gel v lekarni. Mogoče se kak kamagel tudi lahko uporablja  ali pa ognjičeva krema je dost natur. Uprašaj v lekarni.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
23.8.2007 16:02:50   
Freycha
punce, dajte povedat, kako AD3 ali pa D3 vplivajo na vaše malčke? Jaz sem šele danes začela dajati, pa še to samo dve kapljici, pa jo je prej fejst zvijalo, pa ne vem, a od kaplic al pač tako... bom mogla še malo počakati, samo se bojim, da je to od tega...user posted image user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
23.8.2007 16:07:12   
majrim
jjaz ne vidim razlike..ji pa dajem po tri kapljice D3...dvomim,da to kaj vplivauser posted image ...no,vsaj na našo ne...pa mama jemlje iste kapljiceuser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
23.8.2007 16:12:33   
Freycha
kako iste kapljice?user posted image

jaz sem prav jezna na našo pediatrinjo, da mi ni hotela D3 dati.....

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
23.8.2007 16:16:50   
majrim
D3 so za kosti....in moja mama ima osteoporozo,pa smo ugotovile,da imata vnukinja in nona iste kapljiceuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
23.8.2007 16:19:10   
corfu
Meni je pa dala ravno D3, sem šele doma videla. Aljaž je dobil pa AD3, res pa je, da je bil on januarček, zdaj pa je sonca itak na pretek. Kako so si pediatri različniuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
23.8.2007 16:19:59   
majrim
ma v čem pa je razlika??? kaj imajo AD3 več v sebi??

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
23.8.2007 16:23:06   
corfu
Koliko vam user posted image  v kosu spijo čez dan? Naša je prava flavzarcauser posted image , se boji da bo kaj zamudila, moj pa pravi, da to ni nič čudnega, saj je "baba"user posted image . No spi v kosu dopolne cca tri ure, pol pa še kakšni dve razdrobljeni uri popoldne in to je touser posted image . Okoli 21-22 jo zmanjka in potem spi do jutra, vmes se pa 2-3 doji. Meni se to zdi zelooo malo. Aljaž je do tretjega meseca jedel pa spal, tako, da mi je bilo prav dolgčas - tokrat ni takouser posted image user posted image . Samo hvalabogu da ponoči spiuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
23.8.2007 16:24:12   
corfu
Vitamina A user posted image . Ta pa je zelo težko prebavljiv in težko topljiv v organizmu, zato imajo določeni otroci vetrove in krče.

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
23.8.2007 16:32:58   
siskamiska
Freycha po AD3 kapljicah zna otročke kar napenjati, zato jih dajaj Diti ob jutranjem obroku. Vsaj tako so meni rekli v P. Če bo pa prehudo pa reč naslednjič pediatrinji da naj ti da D3. Pa začenjaj postopno z količino kapljic. Našedva jih dobivata dnevno vsak po 8 kapljic in moram rečt da jih kar dobro prenašata. Verjetno sta se jih že navadila. Jima je pa zelo všeč okus. Dajam jima jih pa kar po žlički pred obrokom.

Spanje čez dan, hmmmmmmmm bolj po malo edino 1x dnevno znata spati v kosu 2 uri, drugače pa bolj po 10 min.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
23.8.2007 17:18:33   
majrim
čez dan spanje???ufffffff....njen rekord je 45 min skupaj...pol pa po 15 min, 10 min...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1287
23.8.2007 17:18:58   
bačko
Jaz sem ji nehala dajati AD3 kapljice ker jo je tako močno zvijalo, da je kar kričala.Zdaj moram počakati da pride pediatrinja iz dopusta da mi da druge!Mi pa je ena rekla da ona svojemu otroku ni dajala kapljic dokler niso krči ponehali.Se pravi šele po 3 mesecu mu jih je začela dajati.In mu nič ne manjka!

Neposredna povezava do sporočila: 1288
23.8.2007 17:25:28   
Freycha
bačko o tem sem tudi jaz razmišljala - da bi  začela dajati kapljice po tem, ko jo bodo nehali mučiti krčki. Saj nima groznih (nekateri vaši otročki so fuuuull boščki), ampak danes pa kar kriči in si seveda ne morem nehat naprej kapljic dajati. Bom ji še jutri dala in če jo bo enako zvijalo, jih bom nehala dajati....

sicer pa so naši otročki poletni, zato z D3 ni takih problemov, za vitamin A pa lahko sama poskrbim.....

Dita je pa tudi od včeraj začela strašno polivati in full ji gre sline ven in sem razmišljala, da je mogoče zaradi dude, ker s tem, ko jo žveči, proizvaja dodatno količino sline user posted image  mah zadnje dva dneva sta prav čudna......

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
23.8.2007 17:35:14   
baja*
jaz sem tud nehala dajat AD3 in mi je zdravnica na naslednji posvetovalnici dala D3, te pa zdaj dajem po 2 kapljici in ni težav. Mi je pa rekla v lekarni, naj dam zjutraj PO obroku (zdaj pa ne vem, če to velja le za D3 al kako?!).

Rene eno daljšo rudno spanja vdari ravno nekje med kosilom in to kakšne 2-3 urce, tak da se lahko midva občajno v miru najema (upam, da tudi naprej tak ostane, ko sem se že glih pohvalilauser posted image ). Drugače pa zadrema za kakih 15 min... Ja, zadnjič, ko je tak deževalo, pa je spal od 10-ih do 15-ih, vmes je 1x jedel in kr naprej spal. Luksuz!!user posted image  Ampak to je bila le izjema, da ne boste mislile, da sem taka srečkauser posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
23.8.2007 17:37:42   
baja*
še to glede kapljic: ene mamice jih sploh ne dajejo, pediatrinji pa se lažejo, da jih.... pa je z njihovimi otroki vse ok (no, tak same pravijo). Vprašanje pa je, koliko te kapljice vplivajo na zdravje dolgoročno gledano... Jaz sem se odločla, da mu jih bom raje dajala.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
23.8.2007 17:43:46   
arijana..
Ker prve posvetovalnice še nismo imeli, še tudi nimamo kapljic. Pri prvi pa je bil z njimi pravi hudič, zvijalo jo je še enkrat huje kot drugače, tako da sem jih po tednu dni samovoljno ukinila in z njimi nadaljevala, ko je bila stara 3 mesece in pol. Je pa bila ravno tako poletno dete in danes ji nič ne manjka. Tokrat imam namen ponoviti isto prakso.

Drugače pa imamo pri nas še vedno problem s pomanjkanjem mleka. Zdi pa se mi, da mala res veliko rabi, da se nasiti. Včeraj sem si za hec izčrpala mleko ( bilo ga je 120 ml) in ta mala je pojedla vse potem pa še kar sitnarila, zato sem ji dala dodatek in ga je pospravla še 50 ml. Skupaj torej 170 ml. Za enomesečnega otroka se mi to zdi res precej. In po obroku je vsa blažena zaspala za cele 4 ure.
Tole moje pogosto pristavljanje, pa se mi zdi, da jo spravlja ob živce, ker je zadnje dni fejst tečna napram prej.
Upam, da se bo v nekaj dneh vse porihtalo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
23.8.2007 18:17:19   
Freycha
dragi je ravnokar odpeljal malecko k tastu in tašči, jaz pa šibam spat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
23.8.2007 20:09:39   
Jelenche
ohoj drage moje

kako ste? Kako se znajdete v vlogi mame? Gre? user posted image

No mi smo ok, stanje se izboljšuje, (beri navadila sem se na nespanje user posted image )
Pri prvem pregledu ki je bil, ko je imel Filip 1,5mesec so rezultati sledeci. Od poroda je dobil kar 2kg in  6cm. Kar je zelo veliko. Tako da takrat smo imeli 59cm in 5640kg, sedaj jih imamo 6kg! Bravo mi.
Se dojiva in mu ne dodajam več, ker je DR. rekla da zelo lepo napreduje in naj mu ne dodajam več.
Ker pa je moj Fičko ultra občutljiv,.. so me dali na dieto... ja spet sem na dieti (res nimam sreče s to hrano user posted image )
So mi dali seznam prepovedane hrane in imam kar nekaj hrane prepovedane (v bistvu lahko jem skor da samo meso in krompir user posted image )... tko da mi je kr mal bad.
Sicer se mi zdi da mi zdaj mal mleka zmanjkuje. Ne vem če je to od tega, ker se zdaj slabše prehranjujem.
Dudo mi uporabljamo in sicer Nukovo.
Mojega tut napenja full, sploh nisem pomislila da bi bilo lahko to od kapljic (sicer ga je tudi prej napenjalo, a se mi zdi da ne toliko) skor skoz imamo vneto ritko in ne morem nikakor se znebit tega. Menjam bepanten, prška pasto in hladilno mazilo,.. ritko vedno posušim preden namažem s kremo,.. vendar mislim da je to od tega ker ko prdne,.. se zraven malo tudi pokaka. Plenice sem tudi že dostikrat zamenjala,.. + da pazim, da je 1x na dan brez pleničke da mal rita zadiha,.. pa vseeno nič ne pomaga.
No, sicer pa komi čakam da se dobimo z otročki, al pa brez, na kavi. Jaz bi prav rada videla vaše sončke.

cmoka vsem

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
23.8.2007 20:53:20   
Anonimen
Helou punce...

Vse sem vas prebrala, a danes nimam moči, da bi vas komentirala. Sočustvujem z vsemi, ki imate kakšne probleme in se veselim z vsemi, ki ste dosegli kak napredek! user posted image user posted image user posted image

Naš Izak je od pol treh zjutraj in do sedaj spal natančno 1 uro. Vzrok nespanja je neznan. Komaj drži oči odprte, a zaspat ne more. Tiho je in drema edino na zizi, vse ostalo je samo stokanje, jamranje in kričanje. Niso krči, nima vročine, ni polulan, ni vneta rita, kakal je včeraj fejst... pojma nimam kaj ga matra. Je pa božček, ker drugače je on glih uro do dve na dan buden. Danes pa kontra.

Zdaj sem ga napitala z dodatkom in je končno omagal. Jaz pa samo še pod tuš. Pa prečekirat, če imam roke pol metra daljše od današnjega nošenja in zibanja. Pa ustnice me bolijo od živižganja, ker ga to malo utiša.

Lahko noč z upanjem na boljšo noč in lepši jutri....

(odgovor članu Jelenche)
  Neposredna povezava do sporočila: 1295
23.8.2007 21:08:06   
madejka
Zvesta e boga sta oba!user posted image No mogoce bo pa zdaj spal do jutrauser posted image

Sem tud jaz vse prebrala... čvekeuser posted image
Mi smo pike od komarjev mazali kar s Kamagelom in so zelo hitro izginili. Ma pa naš mali full mozoljasto kožo... se to še čisti?user posted image

Freycha mi imamo en klobuček bel z modrimi črtami in ga nismo še nič rabli, tak da če nucaš in še nisi nič dobila, si pridi po njega ... na kafe sevedauser posted image

Joooj ko berem kakšne so vaše noči, je naš mali fuuulll priden. Res je, da se dere do enih al pa dveh ponoči, ampak vsaj potem spi do kakih šestih in po dojenju še do devetih, desetih. Ampak je pa res odvisno od noči do noči, od vremena, obiskov ipd.
Smo pa tud mi dobili zdaj AD3 kapljice, ampak mi je pediatrinja rekla, da naj jih jeseni začnemo dajatuser posted image Mogoče zato, ker bo že starejši in ga ne bo tako zvijalo al pa zarad tega, ker takrat ne bo toliko sončka večuser posted image Hmm... bomo videli, če bo našega tud napenjalo.

Hvala babike za pojasnila glede nickov. Zanimivo je brat to... full. user posted image Freycha ti imaš pa podobno zgodbo z nickom kot jaz, s tem, da meni že skoz nicke kradejouser posted image Moj izvira še iz časa IRCauser posted image Mi je bil všeč mit o Jazonu in Medeji, nasploh grška mitologija no. Ampak je bil nick Medeja seveda zaseden, pa je ratala MADeja oz. MADeYa. Na RRu pa je tud madeja bla zasedena... user posted image In zdaj sem madejkauser posted image

Nič, gremo mi kopat našega miškota... spet se bo drl ker je že lačenuser posted image
Nočko!

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
23.8.2007 21:09:03   
Anonimen
Jeeeeeee, moj mali se je pa iz trebuha na hrbet prikotalo. Kakšen pametnjak je, pa še pravijo, da je to prehitro, pri enem mesecu pa enem tednu. Pa še snemala sem ga, bo treba na Youtube dati video.

Celi dan je prebedel, samo smejal se je pa gledal okoli, sicer še ne vidi dobro, bolj je sledil zvokom.

Je pa full priden, ni tečen ko je buden, le zvečer ima neko finto, pa se dere 5-10 minut, potem pa v komo pade.. Hehe, danes bo po mojem lepa nočka, ker je cel dan bedel. Upam.

(odgovor članu Jelenche)
  Neposredna povezava do sporočila: 1297
23.8.2007 21:37:18   
Anonimen
Evo vam link, če se kateri da pogledati : TUKAJ

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1298
23.8.2007 23:35:24   
Kristina_1
Kapica  jaz ne bom otroka nič namakala v morju, saj se lahko kopa le v topli vodi, do 4. mesca, k š ne more temperature uravnavat.  Če piha daš kapico gor, na direktnem soncu itak pa itak ne sme bit. Dojenje na plaži pa ni problem, razen če ti ni nerodno, pol se pa mal s pleničkoal pa z brisačo pogrneta, pa je.

Na klobuček sem jaz mislila ob času oz. sem iskala kapco, pa mi je prodajalka ponujala klobuček in sem ga kupla, je ful cart in zelo tanek kot plenička. Sem pa še enga malo večjega in malenkost bolj toplega dobila za darilo.

Bačko naša nič ne bruha, še kupček redko kdaj podre, samo enrat, da se ji je zelo malo pocedilo, ko je kupček podrla.

Moj tastarejši je bil skor cel čas v ležalniku, se sploh ni mara pestvat, no razen pr men.

Glede kreme pa sem jaz skeptična, tavečjega sem namazala, pa je bil flekast - baje da se jih do 6. mesca ne sme mazat, tko da bomo mi kr lepo senčko delali za tamalo. Pa še glede faktorja - baje ni priporočljivo uporabljat več kot 25 al pa 30, ker skor nič več ne zaščiti pa ful več kemije je noter.

Ajvy jaz sem bla pr prvem tud ful sramežljiva sem vedno dojila na samem, je bil sam moj lahko zraven, zdej se pa ne obremenjujem preveč, pa podojim, kjer pač je, mal se tko obrnem, da nisem glih v centru pozornosti pa je.

Kaj pa če bi šla na sprehod v času ko je itak budna?

Ulla80 moja je mirna ko se uležem na hrbet in si jo dam na trbuh in prsa, pa počas lepo zadrema - to foro pa uporabljam, ko tavečjega popoldne uspavam.
Ulla kr povej jim kdaj naj pridejo, kadar tebi paše.

Siskamiska men je jedla manj in večkrat. Verjetno se je prej utrudla, pa bla bolj žejna. Sem ji pa pred vsakim dojenjem fajn spucala nosek.

Tejči77, sej ponavadi alergija na kravje mleko izzveni po tretjem letu, sam da veš, ji boš pač kako drugo mleko dajala tačas.

Freycha za dober nakup. Poročaj kako je zdaj v H&M-u.
Mi po AD3 manj kakamo, ji pa dajem 7 kapljic.

Corfu men spi 2 uri, pa še včasih 15-30min, če je kaj več je luksuz. Ustane okrog 8h, spat pa gre 10-11h, včasih že ob 9h zadrema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
24.8.2007 8:28:46   
corfu
Dober dan

Za nami je uspešna noč user posted image , sicer je bila zvečer prava mala tečka, kr jokala neki brezveze, no nič ni brezveze, ob 23, pa je omagala.Včeraj sva imela z možem težke pogovore user posted image  o nama družini...in ugotovila sem, drage moje, no vsaj pri meni je tako, da nas tile možički kar fajn pogrešajo, se mi je kar zasmilil, meni je pa tudi dalo mislit, se bo treba v roke vzet. Me zanima, kaj bi NoviOčka komentiral na vse skupaj?! Nč zdej pa šibava s sinom neki pojest, potem bo pa že mala falotka pokoncuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Najbolj srčkana imena za deklice
photo
V galeriji spodaj preverite najbolj srčkana imena za deklice v angleškem jeziku, ki so pospremljena s kratkim opisom ime...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?