|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sem zatajila?
1.7.2007 0:08:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja

Hm tudi moj otrok ima eno bolezen in se slini nenormalno.In dobro,da zdaj vem kako nekatere to moti.Nikoli nisem razmišlala o tem,če koga moti.In veš kaj ti povem.Precej mlajši otroci od njega vzamejo robček ali pleničko,ki jo ima vedno pri sebi in ga obrišejo.Ne zbežijo stran.In še nobena mamica od teh otrok ni potegnila ali z besedami ali kako drugače otroka stran od mojega.Saj ni kužen,Če pa je bolan drugače prehlajn ali kaj pa nikoli negreva med druge otroke.Tako,da si me kar malo razočarala in užalila z tvojo temo.Saj nima veze sem vajena marsikaj ampak bognedaj,da bi se tvoj otrok kdaj slinil.

Oprosti, ampak, ne moreš pričakovati, da je vsem vseeno, oz. da vsi ljudje sprejemajo to slinjenje kot nekaj normalnega, vsakdanjega. In tudi ti boš najbrž morala svojemu otroku kdaj povedati, da nekateri ljudje imajo problem z njegovo boleznijo, saj menda jaz nisem edina, ki me to pač moti. <pri otrocih sicer ne, pri odraslih si pa na žalost ne morem pomagati. Nisem flegmatik, kar se teh stvari tiče, vseeno se mi zdi, da imam pravico do svojega mnenja. In zato še nisem nestrpna do drugačnih, kot me sedaj napadate. Pač se mi to ne zdi neka malenkost, ki bi jo enostavno prezrla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
1.7.2007 0:10:02   
Anonimen
Saj te nišče ne napada ampak dobro da zdaj vem,da nekoga moti slinjenje.Ampak saj moj itak ne hodi da bi koga slinil razen,če pridejo k njemu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
1.7.2007 0:33:38   
Anonimen
Anonimna, kaj pa je s teboj narobe? Najlažje se je skrivati za anonimnostjo in pametovat kajne..

Drugače pa: Raho, to kar ti delaš, je edino pravilno.. Otroka je že vnaprej treba učiti, da smo vsi ljudje le ljudje, eni z boleznijo, ....

In tudi tvoj otrok se slini, Anonimna.. Nikar ne reči, da se ne, ker ga ni na svetu otroka, ki se ne bi vsaj malo slinil.. In ja, res si koza! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
1.7.2007 0:38:46   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Splon nisem vedela, kaj naj naredim, po eni strani, sem ji hotela zakričati, naj pusti otroka pri miru, saj bi morala biti malo obzirna, glede na svojo bolezen.
 Po drugi strani pa sem zatajila svojega otroka, nisem se potegnila zanj, ko je nekdo silil vanj, sploh pa s to boleznijo.

Grozno...kr kurjo kože sem dobila ko sem tole prebrala-ne morm vrjet, da je na svetu toliko ljudi ki takole razmišljajo..in izražanje...bi zakričala(na ubogo žensko ki je posvetila malo pozornosti tvojemu otroku)-sploh s to boleznijo(kot da bi najmanj razpadala)...ne vem kaj naj napišem, sem brez besed!joj...sploh te ne razumem in ne morm vrjet da so/ste naketeri tako strpni do drugačnih-žalostno, zares žalostno!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.7.2007 9:36:29   
rija
Anonimna, jaz pa mislim, da le nisi tako tolerantna, kot hočeš sama sebe in predvsem nas prepričati.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.7.2007 10:27:25   
SISI25
Jaz bi pa še mogoče nekako razumela tisti del, da te je malo motilo, da se je ženska slinila po otroku, čeprav se mi ne zdi to nič takšnega.

Samo ne razumem pa, da se nekdo tako sekira za takšno stvar, da potem ne more spati. To mi pa ne gre v glavo.

In če se ti zdi, da si pri takšni stvari zatajila svojega otroka in da si zato jezna sama na sebe potem mi ni jasno kaj bo ko bo otrok imel res velike probleme in ne boš mogla narediti čisto nič.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.7.2007 11:30:02   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Spoštovana Anonimna. Evo ti moje mnenje:

Namesto da se obremenjuješ s tem, če kapljica sline pade na oblekco tvojega otroka, se raje obremenjuj z nečim drugim. In to s tim, da NE BOMO vsi vedno mladi, vedfno popolni, vedno zdravi in vedno po merilih medijev ki krojijo naše zunanje podobe. Ne verjameš?

Vsi radi prdnemo (spustimo pline), rignemo (podremo kupčka), se nam včasih kolca itd itd! Zakaj? Ker nismo popolni. In ko boš svojega otroka počasi in postopoma naučila da smo si vsi različni in unikatni kot osebe, boš zares zmagala.

G

se podpisemuser posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.7.2007 11:34:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Anonimna, jaz pa mislim, da le nisi tako tolerantna, kot hočeš sama sebe in predvsem nas prepričati.

Tolerantna do oseb z motnjami v razvoju itn. SEM, tolerantna do slinjenja, takega, da slina teče po mojemu otroku npr., ne glede na to, kdo se slini NISEM.

Hvala za vaše odgovore, naslednjič, ko se srečam z njo, ji bom poskušala obzirno povedati, da me slina moti, naj poskuša biti malo previdnejša. Ker preko tega ne morem, izločki so zame izločki, ne glede na to, od koga prihajajo.

Lep pozdrav vsem svetnicam tu gor.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
1.7.2007 12:33:34   
daddy

tolerantna do slinjenja, takega, da slina teče po mojemu otroku npr., ne glede na to, kdo se slini NISEM.

A maš ti obsesivno - kompulzivno motnjo al kaj hudiča? Čemu pa ti je potrebno tolk komplicirat? Če si zraven, pač poskrbi, da pri srečanju z osebo, ki se slini, ne bo prišlo do telesnega kontakta, če te bo to pomirilo. Druga stvar so pa seveda pljunki, taki in drugačni iztrebki, ki so v naravi povsod okoli nas in s katerimi so otroci še kako v kontaktu, pa če je tebi prav ali ne.
   Da ti osebno ne sprejemaš bolnih oseb kot del našega okolja, je seveda tudi povsem tvoj problem. Da pa želiš s tem kompleksom okužiti tudi tvojega otroka, je pa milo rečeno neumno od tebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
1.7.2007 15:31:32   
Sibil_
No ja, če bi slina tekla v potokih po mojem otroku (kar težko težko verjamem) bi tudi meni bilo ne prav prijetno, priznam.Ker konec koncev tudi mene moti, če me kdo pri pogovoru pljuva recimo (srednja šola, prva klop=nočna mora pri pljuvajočem profesorju), pa naj bo zdrav človek ali s PP.

Za svoj mir bi pač dvignila otroka in rekla glej jo teto itd-tako ta gospa ne bi bila sklonjena nad njim in bi slina pač tekla drugam.

Ampak res-se s tem obremenjevat čez noč?To pa je malo čudno...user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
1.7.2007 20:44:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz ti bom pa komentirala samo to: Ti si mama s posebnimi potrebami.

Saj pa otroka ne bo pobralo, če bo padla na njega kaplja sline.

In kaj si misliš o meni, ki sem dveletnega otroka peljala na OŠ s prilagojenim programom, da je spoznal otroke, ki hodijo tja v šolo, predvsem pa zaradi dejstva, da spozna otroke, ki so drugačni od njega in mu je en fantek polizal roko?user posted image user posted image user posted image

Pa redno se igra z deklico, ki ima DS. Smo skoraj sosedi.

Sam ne mene sedaj obdolžiti, da sem jaz čudna

Ma, ja, dajmo se sedaj hvalit, kdo se druži z več osebami z motnjami v razvoju itn., če bi jih jemala kot nekaj sebi enakega, ne bi potrebovala filat svojega ega s takimi izjavami.

Kaj imaš prebavne težave al' kaj? Moj ego je vsaj sit, medtem ko o tvojem tega ne bi mogli reči.user posted image
In očitno ne razumeš nekaterih postov ali pa ne poznaš DS. Tudi nekateri otroci z DS se zelo slinijo, tako je tudi s to punčko. Zato pa sem napisala, da se redno igra s to deklico. Pa je mnogokrat tudi celi slinast. So what.

In mimogrede, draga anonimna skrbna mamica, očitno nimaš razčiščeno z osnovnimi pojmi - ljudje s PP niso enaki nam in so drugačni. Zato pa jih označujemo kot ljudi s posebnimi potrebami. Ker potrebujejo NAŠO pomoč, da se lahko samoaktualizirajo.

Mi je že žal, da sem ti kaj napisala, ker očitno res nimaš razčiščeno v glavi, kaj želiš. 

Imaš res nocomment izjave, še sama ne veš, kaj bi bilo boljše - po eni strani nam zagotavljaš, kako strpna si, po drugi pa te moti, da se je ta ženska slinila po tvojem otroku. Najprej razčisti sama pri sebi, kaj hočeš, pa se potem spravi odpirat temo.

In kaj bi potem rekla na to, da je moja babica čuvala mojega komaj rojenega otroka in je imela Lou Gerhigovo bolezen bolj zanano kot ALS? Da bi šele videla, kako se slinijo ti, saj jim odmirajo mišice v požiralniku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
1.7.2007 21:00:26   
Anonimen
Ma, ja, dajmo se sedaj hvalit, kdo se druži z več osebami z motnjami v razvoju itn., če bi jih jemala kot nekaj sebi enakega, ne bi potrebovala filat svojega ega s takimi izjavami.

o jezus kristususer posted image user posted image user posted image ,
ti pa imaš  probleme s sprejemanje ljudi s PP, samo da tega ne priznaš. pa tud logika je pri tebi zatajila.
kako pa naj drugače predstaviš zdravemu otroku, otroka s PP IN GA NAUČIŠ DA GA SPREJMEuser posted image .
ti boš svojemu verjetno govorila, da naj beži vstran kolko ga noge nesejo, a neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
1.7.2007 21:08:03   
Ze pequeno
Kolikor sem uspel iz tega razbrati se tvoj otrok tega ni ustrašil, ti pa si se. Otroka obvaruj pred kakšnimi drugimi ljudmi, ne pa pred dobrovoljno žensko, ki ni sama kriva za svoje stanje. Dejasnko tvojega otroka ena kapljica sline ne bo poškodovala, obrišeš kapljico pred njo in s tem nakažeš na to, da ji je kapnilo iz ust. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
1.7.2007 21:32:34   
Primoza

Bolezen ni nalezljiva. Se pa ta ženska močno slini in res ni lepo za videti.

Mogoče vam, otrok po vaših besedah očitno še nima teh predsodkov. Seveda pa kar brž pljunite v roke in mu jih privzgojite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.7.2007 16:10:10   
Tia27
groza,ne morem verjet da obstajao takšne osebe, in da celo noč nisi mogla spat zaradi tega,ja obup!Si zelo nedorasla samo to ti lahko rečem in zahrbtna,če bi bila to moja znanka bi bila odkrita z njo in če bi me motilo bi ji ponudila robček,predlagam ti da se zresniš,dozoriš, in bog ne daj da se tvojemu otroku danes jutri kaj zgodi, al pa tebi, a si se vprašala mogoče če bi bila ti ta znanka kako bi se počutila???Mislim da si NESTRPNA do drugačnih, ker drugače te "izločki" ne bi motili, sploh pa preštej ogovore kaj pišemo, pa ti bo jasno, da je s tabo nekaj narobe.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
2.7.2007 18:50:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
2.7.2007 18:59:35   
Strawberrie Cherrie
Če se počutiš tako, potem verjetno si. zatajila namreč. V kakšnem smislu pa ... na to si znaš pa le sama odgovoriti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.7.2007 20:39:19   
ircica
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Mogoče vam, otrok po vaših besedah očitno še nima teh predsodkov. Seveda pa kar brž pljunite v roke in mu jih privzgojite.

Ne vem, če bo ta način uspešenuser posted image user posted image user posted image  

Se pa strinjam s predlogom o robčkih. Pa konec.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.7.2007 21:09:27   
Anonimen
Joj, kok ste zdej (skoraj) vse-vsi nekaj pametni glede  tega. In ne samo pametni, nekateri tudi precej žaljivi. Prav rada bi videla vaše reakcije v podobni situaciji.
Strpnost pa  to......, a zase lahko rečete, da jo premorete????? Po moje ne ravno dosti.
Z vašimi odgovori ste precej povedale....strpni do nekaterih, ...........nestrpni do ostalih.

P.s. Nisem tista, ki je odprla temo, da ne bo pomote.

Pa lp vsem

(odgovor članu ircica)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
2.7.2007 21:23:30   
mika
Prav rada bi videla vaše reakcije v podobni situaciji.
Strpnost pa to......, a zase lahko rečete, da jo premorete

seveda jo. imela sem teto s PP in ji nikoli nisem branila stika z mojo hčero.

NE SODI DRUGIH PO SEBI!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
2.7.2007 21:30:56   
purple

Lep pozdrav vsem svetnicam tu gor.

Nismo svetnice. Še prehitro lahko prideš do spoznanja, da nismo vsi popolni, da lahko ima tudi tvoj otrok kakšne posebne potrebe. Ne želim ti tega, samo zamisli se, kako bi ti bilo, če bi ker od tvojih imel kakšno napako, pa če tudi nebi bila vidna od zunaj.

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
2.7.2007 21:47:56   
Anonimen
Anonimna jaz te pa popolnoma razumem da nisi hotela izpasti nestrpna do drugačnih le ne želiš da  slina tvoje znanke teče po tvojem otroku. Tako kot verjetno ne želiš da v javnih straniščih šlata vsa stranišča, da se objema  z mimoidočimi, da tala lubice po Cityparku mimoidočim.........tako tudi ne želiš tega kar si opisala.
In jaz te razumem in se popolnoma strinjam da niti ni higijensko ne kulturno da otroka slinimo  slino drugih ne glede na to ali smo zdravi ali  kakorkoli bolani. Otroci so druga stvar ker še ne razmišljajo  in ne ločujejo vsega tako kot odrasle osebe.

Tudi jaz imam sestrično, sosedo ki je  "prizadet otrok", umsko zaostala sedaj že 40 letna punca. Zelo rada se igra z otroci vendar pa nima občutka v rokah, zato včasih prime premočno, včasih se ji zahoče inkar odpelje otroka stran k sebi domov, včasih na vsak način želi peljati voziček in ga drži tako močno in ne spusti......ipd. Sama ji nikoli nisem otroka branila, ker vem da jih ima rada, a vedno sem pazila da se ni kaj hudega zgodilo, in če  je vstrajala na nečem kar ni bilo prav ali primerno, sem odločno  povedala svoje želje. Tudi tebi nebi bilo treba  na kak grd način odsloviti neznanko, dovolj je že če ji samo posredno daš vedeti da ne rada vidiš da je ves od sline. Recimo rečeš: "kaj si pa ti ves moker po glavi (roki....)" in pelješ pogled iz njegove glave (roke) navzgor. Tako ga ne spraviš v zadrego pred drugimi in izraziš svojo željo.

Ti ljudje pozabijo včasih na svojo "bolezen", ker živijo med nami, in hvala bogu danes niso več zapostavljeni niso "tabu" so med nami čeprav živijo v svojem svetu. Ne znajo premišljeno razmišljati v trenutku ko bi to ti rada videla. Znanka ni  po mojem niti pomislila da ji je slina kapljala kam na tvojega otroka, zato si ti tista ki imaš sposobnost razmisleka da sama izpelješ stvar tako da bo za vse  čim manj neprijetno.
Sama imam z to punco podobne težave pa jih pač rešujem na ta način saj ni nič kriva, oni nas gledajo in želijo živeti tako kot mi čeprav imajo omejitve katerih se sami (nekateri) ne zavedajo, zato smo mi tisti ki jih spomnimouser posted image user posted image user posted image

In  še to s tabo ni nič narobe, s tem ko si to vprašala si pokazala le skrb za otroka in na glas povedala kaj te motiuser posted image user posted image nekateri pa to držijo v sebi (kljub temu da jih ravno tako moti)in se takih ljudi raje izogibajo - to je še slabše!!!!

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
2.7.2007 21:56:17   
mika
želijo živeti tako kot mi čeprav imajo omejitve katerih se sami (nekateri) ne zavedajo, zato smo mi tisti ki jih spomnimo

koga spomnimo, a osebo s PPuser posted image . ....pa saj ne morem verjet no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
2.7.2007 22:04:58   
Anonimen
Ja mika če želiš prevod tega:

Ne pristopimo zraven in ne rečemo ti imaš pa pp in zato ti ravno ne zaupam otroka da ga pelješ z vozičkom po cesti sama kjer vozijo avtomibili. Ampak si vzamemo čas in gremo zraven tako damo vedeti da želimo biti zraven otroka, da nas skrbi zanj.........in tako dojame da sama ne more iti z njim na sprehod.

Kaj ti bi bila pa tiho? Ali kaj??? Pa saj če so otroci z PP še ne pomeni da se z njimi o tem  ne smemo pogovarjati, da jim na to temo nesmemo nič povedati. Tako je bilo včasih, danes se ti ljudje vsaj zavedajo da so drugačni da ne morejo funkcionirati tako kot mi, da rabijo spremstvo in pomoč, kljub temu pa živijo med nami.
Tudi če jih imamo še tako radi moramo njihove sposobnosti preceniti in na nas je da jih usmerjamo ker sami nimajo te sposobnosti.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
2.7.2007 22:31:36   
mika
ni mi treba prevajati, kot sem že napisala sem imela teto s PP.  žal je pred tremi meseci umrla.
osebe kot je bila moja teta niti slučajno ne dojemajo sveta tako kot mi. in njej se ni nič nenavadno zdelo, da je vedno imela spremstvo odrasle osebe. ona je bila celo življenje otrok in je tako tudi svet dojemala.

danes ni čisto nič drugače s takšnimi osebami, ne vem od kod ti touser posted image . o drugačnosti se lahko pogovarjamo z osebami, ki to razumejo in ta ženska o kateri je pisala prva anonimna, dvomim da bi razumela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Bi se odločila za doulo?
willma

Da (13%)

Ne (12%)

kaj je to doula? (74%)

Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!