|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem zatajila?
30.6.2007 12:48:09   
Anonimen
Včeraj sem odšla s hčerko na sprehod. Medtem, ko sem se pogovarjala z eno drugo mamico, je mimo prišla moja znanka.  Izmenjali sva nekaj besed, nato pa sem se posvetila mamici, s katero sva bili ravno sredi pogovora. Ta znanka je v bistvu ženska srednjih let,človek s posebnimi potrebami, kot jim rečemo. Ima tudi neko bolezen, zaradi katere se slini. In pravzaprav tukaj je problem, ko sem se zopet začela pogovarjati z mamico, je ta znanka začela siliti v mojega otroka, otrok jo je samo gledal, saj je ne pozna, ni pa reagiral na to, da se ženska slini. Splon nisem vedela, kaj naj naredim, po eni strani, sem ji hotela zakričati, naj pusti otroka pri miru, saj bi morala biti malo obzirna, glede na svojo bolezen. Ali bi ji morala jaz povedati, da me moti, da otroka poboža po roki, čeprav se mi po eni strani zelo smili, mislim, je mehka duša, toliko jo poznam, veliko hudega je že preživela. Vem, da bi jo to prizadelo. Po drugi strani pa sem zatajila svojega otroka, nisem se potegnila zanj, ko je nekdo silil vanj, sploh pa s to boleznijo. Pa otroka ne zavijam v vato,ampak se mi tole res ne zdi prav, prav tako pa sem jezna nase, ker sem ji uspela reči samo, naj ne sili v otroka, ker se boji ljudi, ki jih ne pozna. Pa pogovarjala sem se naprej s tisto mamico, namesto da bi se posvetila temu,kar me je hudo motilo, malo me je nazaj držala tudi prisotnost druge mamice, saj nisem hotela znanke napasti v njeni prisotnosti. Ma, sem koza... Včeraj sploh nisem mogla spat zaradi tega, tako sem bila jezna sama nase.
Kaj bi naredili na mojem mestu, oz. ob naslednjem takem dogodku, glede na to da je ta vlak že odpeljal?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem zatajila?
30.6.2007 12:53:03   
Anonimen
Pa kaj, a ima ta žensko kakšno nalezljivo bolezen? ne razumem čist dobro...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2007 12:56:25   
srki
Ne vem no, potrpela bi tistih par trenutkov, če bi imela pa nalezljivo bolezen, pa bi se potegnila za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2007 12:58:46   
Anonimen
Bolezen ni nalezljiva. Se pa ta ženska močno slini in res ni lepo za videti.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2007 13:03:48   
Anonimen

Slej ko prej se bo otrok srečal s takimi in drugačnimi ljudmi, tako da brez veze razmišljat o tem, da ga "ščitiš" na vse konce in kraje. Raj emu povej, da je teta pač drugačna, da je bolna, na nivoju starosti otroka, itak več razumejo, kot mislimo. Saj ne more biti tumast celo življenje in ne vedeti, da so tudi drugačni na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.6.2007 13:04:30   
srki
Glede na to, da niste v stikih z njo vsak dan, predvidevam, bi potrpela, mogoče bi ji pa sama obrisala slino. Po eni strani je uboga reva, nam zdravim je res lahko.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2007 13:09:02   
purple
Ženska ni sama kriva, da je bolna. Ja, čuden občutek si verjetno mela zaradi sline, sam otroku zaradi tega ni hudga. Prej  bo otrok začel spoznavati ljudi z posebnimi potrebami, boljši odnos bo imel do njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2007 13:12:57   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: purple

Ženska ni sama kriva, da je bolna. Ja, čuden občutek si verjetno mela zaradi sline, sam otroku zaradi tega ni hudga. Prej  bo otrok začel spoznavati ljudi z posebnimi potrebami, boljši odnos bo imel do njih.

Se podpišem pod tole. Pravi dosežek je, da otroka s svojim vedenjem navadiš spoštovati tudi drugačne od njega.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2007 13:46:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In kaj se sekiras? Zatajila svojega otroka, a daj no user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2007 13:55:33   
Anonimen

je ta znanka začela siliti v mojega otroka, otrok jo je samo gledal, saj je ne pozna, ni pa reagiral na to, da se ženska slini.

Meni tudi ni jasno, zakaj naj bi zatajila svojega otroka. Nalezljivo ni, otroka ni motilo ... pojma nimam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2007 14:25:31   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Zvončica in Peterpan

IZVIRNO SPOROČILO: purple

Se podpišem pod tole. Pravi dosežek je, da otroka s svojim vedenjem navadiš spoštovati tudi drugačne od njega.

Tako je. Malo čudno se mi zdi, da si se sposobna celo noč sekirat o tem. So tvoji odnosi do drugačnih razčiščeni?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2007 15:09:36   
Marogica
Anonimna, kaj pa je sedaj touser posted image  Ženska je bolna in se posledično slini... Mi razložimo najinima vedno, in to kar vpričo bolnih  ali ljudi s posebnimi potrebami, KAJ je z njimi narobe, da otrok ve, zakaj gre in da se nauči sprejemati tudi drugačne in se zavedati, da tudi takšni obstajajo.

SLinjenje? V vrtcu se slini skoraj vsak otrok...torej so otroci tega navajeni in jih ne moti tako, kot nas.

In ja, si zatajila-vendar ne tako, kot ti misliš...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2007 16:58:58   
mika
se podpišem pod Marogico, predvsem pa pod tole

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2007 17:05:15   
Anonimen
Nimam težav z drugačnimi, sploh ne. Moti me le to, da se močno slini in ko se skloni k otroku, ji slina v curku teče iz ust, skorajda da ne po otroku. Zaradi tega se mi zdi, da bi jo lahko nekako diskretno prosila, naj se ne sklanja nad otrokom, ker tudi če bi se slinil na otroka kakšen moj sorodnik, ali bilo kdo, bi me motilo. Nikakor me ne moti njena drugačnost, motilo me je samo to slinjenje po otroku.
In ja, jaz sem se sekirala zaradi tega, ker ji nisem nič rekla. Point pa tukaj ni v, zopet poudarjam, v njeni drugačnosti, ampak v slinjenju.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2007 17:07:03   
Anonimen
Po vaših odgovorih sodeč, bi ve vse pustile, da ji slina kaplja na roko vašega otroka? Ker sedaj sem jaz izpadla nestrpna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2007 17:13:48   
mika
Po vaših odgovorih sodeč, bi ve vse pustile, da ji slina kaplja na roko vašega otroka? Ker sedaj sem jaz izpadla nestrpna.

ja pa dobro, a slina kar šprica ven, al kaj? sem 100%, da bi našla tak položaj, da bi ga ženska lahko božala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2007 17:26:06   
muki1

No, to verjetno res ne. Odvisno od situacije, verjetno bi - če je otrok v vozičku, ga dvignila k sebi, da ne bi bilo preočitno, da zaradi slinjenja.
Če pa bi ful hudo teklo po otroku, bi pa tudi vpričo nje zbrisala, ali kaj bi....ne vem, nisem še bila v taki situaciji.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2007 19:16:42   
Colt
Spoštovana Anonimna. Evo ti moje mnenje:

Namesto da se obremenjuješ s tem, če kapljica sline pade na oblekco tvojega otroka, se raje obremenjuj z nečim drugim. In to s tim, da NE BOMO vsi vedno mladi, vedfno popolni, vedno zdravi in vedno po merilih medijev ki krojijo naše zunanje podobe. Ne verjameš?

Vsi radi prdnemo (spustimo pline), rignemo (podremo kupčka), se nam včasih kolca itd itd! Zakaj? Ker nismo popolni. In ko boš svojega otroka počasi in postopoma naučila da smo si vsi različni in unikatni kot osebe, boš zares zmagala.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.6.2007 22:37:58   
Anonimen
Hm tudi moj otrok ima eno bolezen in se slini nenormalno.In dobro,da zdaj vem kako nekatere to moti.Nikoli nisem razmišlala o tem,če koga moti.In veš kaj ti povem.Precej mlajši otroci od njega vzamejo robček ali pleničko,ki jo ima vedno pri sebi in ga obrišejo.Ne zbežijo stran.In še nobena mamica od teh otrok ni potegnila ali z besedami ali kako drugače otroka stran od mojega.Saj ni kužen,Če pa je bolan drugače prehlajn ali kaj pa nikoli negreva med druge otroke.Tako,da si me kar malo razočarala in užalila z tvojo temo.Saj nima veze sem vajena marsikaj ampak bognedaj,da bi se tvoj otrok kdaj slinil.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
30.6.2007 22:46:30   
Anonimen
Jaz ti bom pa komentirala samo to: Ti si mama s posebnimi potrebami.

Saj pa otroka ne bo pobralo, če bo padla na njega kaplja sline.

In kaj si misliš o meni, ki sem dveletnega otroka peljala na OŠ s prilagojenim programom, da je spoznal otroke, ki hodijo tja v šolo, predvsem pa zaradi dejstva, da spozna otroke, ki so drugačni od njega in mu je en fantek polizal roko?user posted image user posted image user posted image

Pa redno se igra z deklico, ki ima DS. Smo skoraj sosedi.

Sam ne mene sedaj obdolžiti, da sem jaz čudna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
30.6.2007 22:53:14   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: mika

se podpišem pod Marogico, predvsem pa pod tole

Se podpišem pod tole. In skoraj 100% sem, da ženski slina ni tekla curkoma iz ust in, da je bila tvoja panika odveč.

:)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.6.2007 23:49:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Marogica super napisano!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.6.2007 23:53:33   
Anonimen

Po vaših odgovorih sodeč, bi ve vse pustile, da ji slina kaplja na roko vašega otroka?

Kaj pa da narediš nekaj popolnoma preprostega, da ji ponudiš robček?

Mlade skrbne mamice jih običajno nosijo s seboj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.7.2007 0:00:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz ti bom pa komentirala samo to: Ti si mama s posebnimi potrebami.

Saj pa otroka ne bo pobralo, če bo padla na njega kaplja sline.

In kaj si misliš o meni, ki sem dveletnega otroka peljala na OŠ s prilagojenim programom, da je spoznal otroke, ki hodijo tja v šolo, predvsem pa zaradi dejstva, da spozna otroke, ki so drugačni od njega in mu je en fantek polizal roko?user posted image user posted image user posted image

Pa redno se igra z deklico, ki ima DS. Smo skoraj sosedi.

Sam ne mene sedaj obdolžiti, da sem jaz čudna

Ma, ja, dajmo se sedaj hvalit, kdo se druži z več osebami z motnjami v razvoju itn., če bi jih jemala kot nekaj sebi enakega, ne bi potrebovala filat svojega ega s takimi izjavami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.7.2007 0:07:18   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  danes vas pa res ne razumem.

Bolan, zdrav, posran, čist, lep, grd....vsi smo ljudje!!!
In vsak tisti, ki je odrasel in ima kakršnokoli bolezen, ki je nalezljiva, verjemite, da se v okolico ne bo pokazal. Sploh človek s posebnimi potrebami. Jih poznam veliko in vsi so takega mišljenja.
Anonimna, ne vzganjaj panike. Ko pa ti dvigneš otroka in se mu pocedi slina v tvoja usta, je pa ok? Itak, ker je tvoj otrok, vendar, a sploh veš, če je popolnoma zdrav?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Prvi zobek
Miška2006

Kdaj je vaš otrok dobil prvi zobek?

do 3 meseca starosti (29%)

(71%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!