|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
21.8.2007 12:31:55   
Ana Luna
Kepica, user posted image
Vem, hudo je, izgubila si nekaj, za kar si zadnje tedne dihala, živela. Ta izguba neskončno boli, četudi izgubiš majhen plodek. Potolaži se pri svojih najbližjih, bolelo bo še nekaj časa, potem pa bo bolečina postala znosna in dobila boš nove moči, boš videla. Tudi jaz sem v mislih s tabo.

... A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega kova,
poskusi
vnovič
in zopet
in znova.

(T. Pavček)

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 476
21.8.2007 12:44:57   
Ana Luna
Marija Po: Kepica, nikar ne razmisljaj tako. Pac pride do tega, da se otrocicek ne razvija normalno in potem pac odmre. To je neskoncno bolje, kot pa da bi bil bogi celo zivljenje.

To je zelo racionalna, naravoslovno-tehnična obrazložitev. Brez zamere, MarijaPo, ampak, take besede v obdobju, ko je najbolj težko, ne tolažijo, le še bolj prizadenejo.

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 477
21.8.2007 13:11:51   
MarijaPo
Ana luna, ker si napisala brez zamere, ti ne zamerim. Sicer bi ti.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 478
21.8.2007 14:38:30   
Milamay
Še ena, ki pričakuje v marcu. Rok imam 30. 3. Danes sem bila na 1. pregledu in je zaenkrat vse OK. Videl se je srček. user posted image  Priznam, da me je tokrat kar strah, saj se je moja 2. nosečnost slabo končala. Imam pa doma že zdravega fantka, ki je maja doponil 3 leta. 

(odgovor članu mala zelena)
Neposredna povezava do sporočila: 479
21.8.2007 14:41:11   
hmm
user posted image user posted image user posted image kepica, zelo mi je žal zateuser posted image user posted image user posted image  in  vem kako ti je pri srcu, jaz sem ravno v teh dneh to dala skozi. Drži se, boš videla, da se boš pobrala, pa pocartaj se pri svojemu dragemu in naj vaju ta težka preizkušnja še bolj poveže! Predvsem pa ne smeš kriviti same sebe, saj nisi mogla nič narediti, da do tega ne bi prišlo, to je bilo le žalostno naključje. In vedi, da nisi sama in da bomo enkrat vse spet srečke user posted image !

Tudi moja zgodba se je žal žalostno končala, včeraj sem imela abrazijo, saj plodeka ni bilo (v 9. tednu)user posted image user posted image . A se že pobiram, predvsem zato, ker sem v bolnici spoznala krasne punce s težkimi zgodbami, ki se ne dajo, čeprav je hudo.

Vsem marčevkam pa želim čim lepšo nosečnost in naj vas nič ne prestraši, saj so te zgodbe le žalostna naključja.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 480
21.8.2007 14:58:40   
MarijaPo
hmm - zal mi je tudi zate. Upam, da se kmalu poberes.

Milamay - tvoj rok je tocno na moj rojstni dan. Drzim pesti, da bova z bodocim otrocickom skupaj slavila. :)

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 481
21.8.2007 15:55:46   
Ana Luna
Hmm, tudi s tabo sočustvujem. user posted image
Jaz sem pa imela abrazijo v petek.  Veliko nas je, ampak tudi za nas še posije sonček!

Drage moje nesojene marčevke, upam, da je bilo žrtev dovolj. (Čeprav jih ne bi smelo biti, ker to res ni fer ...) Bodite zdrave in naj bo z vašimi user posted image vse v redu!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 482
21.8.2007 16:03:52   
MarijaPo
Naravoslovno razmisljanje o odmrtju zarodkov

Ze celo popoldne mi Ana Lunin komentar o neprimernosti naravoslovnega razmisljanja ob izgubi zarodka ne da in ne da miru.
  Tiste, ki nimate casa, ali pa vas zanima kaj bolj lahkotnega, moj post zlahka preskocite. Tudi tiste, ki ste trenutno v zalovanju za svojimi zarodki, ne berite tega, ker mogoce res katera tako razmislja, da jo bo moja ekspertiza na to temo se bolj prizadela.
  Moja Eva mi do zdaj (razen zunanjega obrata, pa se ta mi je bil prizanesen) ni delala nobenih tezav, prav tako tudi moj zarodek Mirko (tako imenujem svoje zarodke) zaenkrat uspeva idealno, zato ne znam ocenit kako se pocutijo tiste, ki jih je doletela nesreca. Mogoce bom tudi jaz v petek zvedela na nuhalni kaj groznega in se bom potem gnusila sama sebi ob tem mojem danasnjem razmisljanju. Tega ne vem. Upam, da tudi nikoli ne bom zvedela. K pisanju sem se spravila ravno zato, ker se mi je zdel razlog "bolje, da o tem ne pisem, ker kaj ce bo to potem glih mene zadelo" slab.
  Najprej naj omenim, da z besedo zarodek nikogar ne zalim, to je pac medicinski termin, s katerim imenujemo majhno razvijajoce se bitjece od nastanka pa do 12 tedna, ko ga prekrstimo v plod. (Citirano: zarodek ali embrio imenujemo oplojeno jajčno celico in skupek celic do 12. tedna nosečnosti. Po tem obdobju pa zarodek postane plod ali fetus.) Nekateri ljudje ze ob imenu zarodek mislijo, da smo kruti in brezsrcni, pa to nismo, le stvar imenujemo tako, kot ji je ime.
  Moje razmisljanje je potekalo takole: zakaj se je Ana Luni zdelo, da bo kepico moje tolazenje le se bolj prizadelo? Odgovor je v tem, da Ana Luna razmislja zelo drugace od mene. Njej se morda zdi mali zarodek neka ze oblikovana oseba, ki v tragicnih okoliscinah umre. Meni se docim zdi zarodek skupek celic, ki se delijo in skupine njih postajajo specializirane za npr. zivcni sistem, kosti,... Tako, kot smo se to ucili pri biologiji. Pri prvi nosecnosti vsi zelo personificiramo zarodke. Si jih predstavljamo bolj kot dojencke, ki lezijo v zibki, me pa jim dajemo poljubcka za lahko noc. V resnici ni tako, ce bi videle v realnem svetu nase zarodke, bi se nam najbrz gnusili, ali pa bi nas bilo strah. Tako kot v soli, kjer smo imeli v vitrini 10 cm velik plod in sem se ga vedno bala.
  Zakaj je torej Ana Luno zmotilo to, da je bolje, ce zarodek, ki se nepravilno razvija umre, kot pa da ga donosimo in skupaj z njim trpimo celo nase in njegovo zivljenje? Najbrz je to vprasanje enako kot zakaj nekdo dobi neko bolezen in umre. Podobno se je sprasevala kepica - kaj sem naredila narobe, da je moj zarodek umrl? Zakaj imam ravno jaz skoliozo in zaradi nje vecino nosecnosti prelezim? Na ta vprasanja je tezko najti odgovor. Zelo tezko. Ravno zato se ljudje zatecejo k veri, kjer so odgovori vnaprej podani in dogmaticni (o njih se ni treba sprasevati, ce so pravi, ker se ve, da so pravi). Ravno tu je vera najmocnejsa. Ljudje se sprasujejo komplicirane stvari.
  Moj moz je fizik, jaz sem matematik, narava naju fascinira ze od nekdaj. Kako se iz spermija in jajceca naredi celica, ki se potem deli na dve in ti dve spet na dve in kako se zacne potem to uvihavati in dobivati notranjost in zunanjost, kako potem zadeva zacne spominjati na pupka in kako par celic iz nule zacne utripati in simulirati srce. Divje lepo. Toliko grse se mi zdi to cudovito razvijajoco se tvorbo imenovati angelcek in ob potencialni napaki imenovati to "angelcka je bog poklical k sebi". Slo je pac za napako. Napake, ki so tako hude, da zaradi njih odmrejo zarodki, so ponavadi take, da si jih niti ne znamo predstavljati. Vsi smo ze kdaj videli kako zgledajo otroci s prirojenimi napakami, downovim sindromom,... Napaka, ki prizadene nase zarodke, ki odmrejo, so znatno hujse, pa ze te, od katerih zarodki prezivijo so grozne. Ne pravim, da bi morali pobiti vse otroke s prirojenimi napakami. Na nuhalno svetlino gremo zato, da ugotovimo, ali je nas (takrat ze) plod morda defekten. In ce je, se obicajno odlocimo za splav. Otroka z downovim sindromom si ne zelimo. Prav tako si verjetno ne bi zeleli otroka, ki nima niti ene ledvice, ali pa, ki nima zivcnega sistema, ali kaj takega, zaradi cesar zarodki odmrejo.
  Zakaj se to zgodi ravno nam, pa je se vedno odprto vprasanje. Osebno mislim, da se je z njim nespametno ukvarjat. Tako pac pride. Moj tast bi rekel: taka je narava stvari. In po svoje bi imel prav. Tako se je pac zgodilo. In meni je v tem primeru najboljsa tolazba to, da v resnici nismo nikogar zgubili. Nekdo se je kvecjemu resil celozivljenjskega trpljenja.
  Se nekaj na temo naravoslovja bom dodala. Racionalno naravoslovno tehnicno razmisljanje ni neosebno, hladno, necustveno. Zakaj Ana Luna tako vidi to vejo znanosti, si predstavljam. Imela je zamorjenega ucitelja fizike ali matematike, ki jo je trpincil celo srednjo solo in na koncu si je prisegla, da so ljudje, ki opazujejo naravo pac hladni in zli. Temu k sreci ni tako. Morda smo naravoslovci res malo cudni, ampak k sreci je temu tako zato, ker vidijo stvari v drugacni luci in se potem tudi domislijo cesa novega, ki da korist navadnim ljudem. Recimo odkritje elektrike. Ce bi Tesla stalno sedel za svojo sveco in bral musketirske romane, ne bi nikoli iznasli elektrike. Tako pa so ga imeli za cudnega, ker je simuliral strelo in se nekajkrat opekel.
  Upam, da boste vse kdaj dozivele sreco ob kaksnem naravoslovnem spoznanju ali odkritju in da se je vsaj koga (v pozitivnem smislu) dotaknil moj post.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 483
21.8.2007 16:22:46   
ječi12
hej punce :) tut js sm marcevka 08,sm vas brala ampak nism nc pisala :) drgac mam pa pdp 4.3...NS smo dal ze skozi je vse ok :) spola pa nismo zvedl :)

pa ve nosecke kako se pocutite?

puncam z zalostnimi zgodbami pa cim hitrejse psihicno in fizicno okrevanje,pa cim hitrejsi plusek :)

piste kaj :) LPuser posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 484
21.8.2007 16:25:32   
marita
Marija Po: sem prebrala, se strinjam, vendar je razlika ta, da sta Ana Luna in Kepica dali skozi abrazijo, ti in jaz pa ne. Čustva so močna zadeva. Jaz sem nasplošno zelo pozitivna oseba, pa bi se ob taki situaciji počutila obupno.

Punce a se sedaj strinjamo, da je bila Kepica zadnja, ki jo je to zadelo, slišati hočem same lepe in pozitivne novice. user posted image user posted image user posted image
Vsem puncam, ki so nas zapustile namenjam veliko user posted image user posted image user posted image , pridite nas pogledat in delite z nami vaše izkušnje, upam da boste kmalu spet na Čvekanju v pričakovanju!!!

Hmm: veliko sreče!

Jaz imam NS v četrtek in priznam, da sem ob vseh teh novicah ratala kr malo bolj tresoča.

Marita

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 485
21.8.2007 16:27:56   
Svet
user posted image user posted image user posted image user posted image ob žalostnih zgodbah!!!
Srečno v prihodnje!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 486
21.8.2007 16:28:16   
Ana Luna
Zakaj Ana Luna tako vidi to vejo znanosti, si predstavljam. Imela je zamorjenega ucitelja fizike ali matematike, ki jo je trpincil celo srednjo solo in na koncu si je prisegla, da so ljudje, ki opazujejo naravo pac hladni in zli.

Ne, ni res. Matematika in fizika sta mi šli celo zelo dobro, da še danes moje stene doma krasijo Vegova in Štefanova priznanja. In z obema profesorjema sem imela odličen odnos. Tudi moj mož je naravoslovec in še zdaleč ni hladen ali zloben, ravno nasprotno.
MarijaPo, vzela si preveč osebno. Je pa res, da razmišljava drugače. Še enkrat - brez zamere.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 487
21.8.2007 16:36:07   
MarijaPo
Upam, da tudi ti ne zameris. Vegovega priznanja sama nikoli nisem dobila, zato tiste, ki jih imajo, se toliko bolj cenim.
Zelim ti vse dobro in da bi dozivela srecne in zdrave otroke.
Aja, se to, ne poznam ne tebe, ne kepice in tudi Tesle ne, moj razmislek je bil hipoteticen in najbrz se tako ti kot kepica precej razlikujeta od oseb, ki sem si jih v mojem pisanju zamislila.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 488
21.8.2007 16:46:32   
mala zelena
kepica in hmm, žal mi je za vajini pikici user posted image Držita se!

Priznam, da sem ob tolikšnem številu marčevk, ki so se poslovile, kar težko čakala, da mine današnje dopoldne in moja NS.
Od tam prihajam z veselo novičko user posted image - naš škratek je živ in zgleda OK. Tveganje za DS je zaenkrat majhno - bomo videli, kaj bo, ko dobim še izvid DHT, ta lahko verjetnost zveča. Ampak mene je potolažilo že to, da je živ in da ni videti kakšne z življenjem nezdružljive napake.

Držim pesti še za vse ostale, ki vas NS še čaka. Naj bodo od zdaj novičke samo vesele!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 489
21.8.2007 16:51:11   
Ana Luna
MarijaPo, ne, ne zamerim.
Hvala za lepe želje, tudi sama upam, da bom nekoč srečna mama zdravemu otroku.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 490
21.8.2007 17:25:26   
marita
mala zelena: bravo za NS in dobre novice, upam, da bom jaz tud tako vesela po četrtkovem pregledu.

Lp

Marita

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 491
21.8.2007 17:38:37   
ElaM
Se opravičujem, ker vdiram v vašo temo,  brala sem razmišljanje MarijePo, in moram tole napisat.
Čisto podobno sem razmišljala tudi sama, kot razmišljaš ti, če je z zarodkom kaj narobe, bolje, da odmre prej kot pozneje,... Dokler nisem imela ss, takrat pa se je nekaj premaknilo. In jaz racionalna, vedno govorila v smislu, narava že ve kaj dela, sem jokala, kot dež, molila (pa drugače niti v cerkev ne hodim) in vse prav vse bi dala, da bi bilo z mojo pikico (ne plodom) vse ok. Take izkušnje ti potem spremenijo celoten koncept dojemanja nosečnosti, novega življenja,...
In sedaj, ko je od mojega splava že 2,5 leti se popolnoma strinjam s tabo, samo mamici, ki je ravnokar izgubila svoj plodek, tolažba v tem smislu ne pomaga kaj dosti. Treba se je izjokat, šele nato začneš razmišljat racionalno. En dan pred abrazijo, pa ni čas za racionalnost.
Se opravičujem, še enkrat, samo hotela sem z vami deliti moje doživetje spontanega splava.
Vsem, ki ste izgubile svoje pikice, želim, da čimprej prebolite in ugledate dve črtici, vsem nosečkam dobre rezultate NS, Vilma zate pa ekstra držim pesti in kaj se javi.

:)

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 492
21.8.2007 21:01:28   
kepica
Pozdravljene punce,
moj najhujši dan je za malo. Žalosti se ne da opisat. Zelo boli, ko spoznaš, da si ostal sam. V sebi čutim eno veliko praznino, pa čeprav je bila pikica še tako majhna. Trenutno me ne more nihče potolažiti. Vse me spominja na nosečnost. V omari imam kremo proti strijam, hlače imam nosečniške, hrana mi smrdi... Trebuščka pa ni več. Samo še krvavenjeuser posted image user posted image Trenutno ne zmorem napisat nobene lepe besede, želim vam le, da se nobeni več ne zgodi kaj takega, kot hmm, Ana Luni in meni, ker to preveč boli. Držim pesti, da vse uspešno prinesete svoje drage srčke do marca.  Sedaj pa samo še pozitivne besede do marca! Jaz pa se poslavljam od vas, da vam ne bom več grenila lepih nosečniških dni. V mislih bom z vamiuser posted image
lp,kepica

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 493
21.8.2007 21:20:52   
jagoga
Kepica - SREČNO

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 494
22.8.2007 9:50:40   
Svet
Kepica...vse lepo.Naj te spremlja sreča!!!!!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 495
22.8.2007 9:56:44   
marita
Kepica: ni besed, ki bi te potolažile, tudi jaz ti želim vse lepo!user posted image

Marita

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 496
22.8.2007 12:22:47   
hope77
Pozdravljene punce!

Vse, ki ste v teh dneh izgubile svoje pikice - zelo mi je žal za vas in vam želim, da čim prej ponovno zagledate user posted image , ki vas bodo osrečile user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .

Pravkar sem prišla iz svojega uradno prvega pregleda in da vam povem, da sem imela zjutraj drisko, ponoči sem slabo spala, .... zaradi vseh slabih novic v preteklih dnevih sem šla z še večjim strahom in nervozo na pregled.

Ampak sedaj sem zako srečna   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image
z mojo pikico je vse ok. Stara je 8 tednov in 3 dni, PDP pa imam prestavljen na 30.3., zaradi rizične nosečnosti imam naslednji pregled čez 3 tedne, potem pa se bomo dalje dogovorili še za NS.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 497
22.8.2007 12:38:55   
ursi84
Živijo!

Končno sem pršla nazaj (iz morja). Včeraj sem imela UZ, pikica je velika 61 mm, na veliko brca in se kobaca po mojem trebuhu. Jutri me čaka še NS in 29.8 začnem končno delat. Po 3 mesecih počitka grem malo med ljudi user posted image user posted image .

Zelo mi je žal, da moram brati tašne prigode velikih marčevkuser posted image user posted image . Ampak, me se ne damo. Tudi za VAS punce bo enkrat posijalo sonce, verjemite...

Od mene zaenkrat toliko. pa se še kej tipkamo, čaouser posted image

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu hope77)
Neposredna povezava do sporočila: 498
22.8.2007 13:05:48   
ursi84
MARČEVKE 2008  (pdp,ime, nosečnost...):

29.2:  mala zelena user posted image +user posted image
1.3: TENDAI user posted image +user posted image
1.3: Nasy user posted image ; NS: 24.8
1.3: marita user posted image +user posted image ; 30 let; Mojstrana
2.3: valči3 user posted image +user posted image ; 30 let; Ljubljana; NS:22.8
3.3: anyas user posted image
4.3: Urši84 user posted image ; 23. let ; Brežice; NS:23.8
4.3: čakajoča user posted image ; 26 let ; NS: 23,8
4.3: ječi12 user posted image
6.3: MarijaPO user posted image +user posted image
8.3: krfjolca user posted image +user posted image  
8.3: mkonec user posted image ; 34 let; Koroška; NS: 22.8
8.3: sonca user posted image +user posted image ; 26 let; Maribor
9.3: Arabela user posted image +user posted image , 30let; Maribor; NS: 3.8.
9.3: WahooRR user posted image user posted image +user posted image
9.3: Ursi10 user posted image ; NS:23.8
10.3: rebeca user posted image
10.3: soncek1997 user posted image +user posted image
13.3: DIANA 5user posted image user posted image +user posted image ; 36 let
14.3: Svet user posted image +user posted image ; 30 let; ljubljana
14.3: Dadica user posted image +user posted image
15.3: PATRICIJA_22 user posted image ; NS:4.9
15.3:AnaLuna user posted image ; 28 let; Ljubljana; NS:4.9
15.3: štručka user posted image +user posted image
17.3:pingvinčicauser posted image +user posted image ; 25 let; Celje
17.3: regratuser posted image
18.3: ive user posted image
20.3: Špela100 user posted image
20.3: frutka user posted image +user posted image
20.3: max81 user posted image ; 26 let; Jesenice
20.3: maja24-2 user posted image +user posted image ; 27 let; Ljubljana
20.3: jagoga user posted image +user posted image ; 30 let; primorska
21.3: nika29 user posted image +user posted image
21.3: lina10 user posted image ; 30 let; Ljubljana
22.3: Muca83 user posted image ; 24 let; Kamnik  
25.3: Lona76 user posted image +user posted image
27.3: Zofy user posted image ; 29 let; Ljubljana
29.3: Vilma user posted image +user posted image ; 35 let
29.3: Katy13 user posted image
30.3: Milamay user posted image +user posted image
30.3: hope77 user posted image

.......: tejka** user posted image
........: modrookicauser posted image

43 nosečk user posted image user posted image user posted image user posted image

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 499
22.8.2007 14:22:50   
ječi12
kok nas jeeee :) halo :) hehe :) ja pr men lahko dopisete 21let,ljublajana...nism zaseldila nobene mlajse al pa enako stare od mene :) zanimivo :)

kepica moje sozalje,je grozn brat tele zadeve....

unim k ste ble pa na pregledu pa je blo vse ok pa cestitam :)

sam kok nas jee user posted image hudo :)

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Porod: Rutinski posegi med porodom so lahk...
photo
Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarn...

Najbolj všečno ime za punčko
Nosečka19

Prosim glasujte za najbolj všečno ime za punčko med temi imeni...

Klara (20%)

Nina (13%)

Tina (13%)

Katja (16%)

Lara (38%)

Število vseh glasov: 92

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!