|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
14.1.2008 10:57:58   
Tejka.387
Jagoga - tudi iz moje strani - moje sožalje.
Pri nas je septembra bila moja babica urgentno sprejeta na operacijo, ker so ji odkrili raka na črevesju v zadnjem stadiju in nimo vedeli ali bo sploh preživela ali ne, vendar se je na koncu vse dobro isteklo in upam da bo tako ostalo do poroda da bo videla svojega prvega pravnuka. Je bil pa pri nas september tudi stresen - najprej smo mogli peljat na inekcijo mojega psa Dona - škotski ovčar (Lessi), ker ga je povozil avto, tako da je imel zlom zadnjih kolkov in še kila se mu je odprla in niso mogli garantirat glede zdravljenja, saj je bil že kar star. No, 24. 1. bi imel 14. let.  2 tedna po Donu pa smo izvedeli še za babico.

Dobrodošle nove marčevke user posted image  user posted image  user posted image  med nami.

Drugače pa ste punce full pridne, da vstanete, če ne morte spat. Meni se to res ne da in pol sam počivam v postelji in se premetavam po njej iz enga položaja v drugega  user posted image . Pa da tak zgodi vstanete.
Jaz bi morala imeti danes kontrolo pri G pa spet odpade - že tretjič - ker še ni prišla moja G iz bolniške. So me ravno še doma ujeli ko so klicali. Sam je bila pri nas noč precej pestra, tak da sm šla pol kr nazaj spat, ko mi ni bilo treba it v LJ user posted image . Zdej so me pa za četrtek naročil, sam so rekli naj prej pokličem če že dela. Upam da tokrat bo user posted image

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
14.1.2008 11:01:00   
ursi84
Punce še samo 48 dni do rojstva našega user posted image . Kako čas beži. Sem že v 34 tednu. A komaj se spominjam, ko mi je test pokazal pozitivno user posted image user posted image user posted image

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
14.1.2008 11:03:29   
Arabela
Joj, še prehitro bo minilo, potem pa se bomo največ o kakecih naših dojenčkov pogovarjale.. boste videle...user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
14.1.2008 11:03:49   
florc
Hojla punce ste pa res pridne k tako čvekate... vam komaj sledim. Hotela sem prositi tiste k hodite v Ljubljano v MŠ, če mi napišete mal kakšna je vsebina tega tečaja in ali se gleda video o porodu in ali greste pogledat tudi porodnišnico in porodni blok. Jaz razmišljama da bi kar v LJ šla ker sem o KR slišala res ene čudne zgodne in tudi vsebine MŠ so baje da slabe in ne vem.... sem v dilemi. Dejte prosim mal bolj obsežno napisat kaj in kako.
Drugače pa je naš sonček full živahen in miga da je neverjetno. Sem včeraj prav film posnela k je tako trebuh skakal sem in tja. Da bomo imeli za spomin ko ga ne bo več v mojem trebuhu....

ena je omenila da bo šla v Tosamo, nja poroča kaj in kako je bilo, ker se tudi jaz odpravljam tja. Cene vem da so nižje samo ne toliko da si se samo za to tja peljal, če greš pa mimo ali pa en majhen ovink narediš se pa mogoče splača. Ali katera ve kolk vložkov dobiš v porodnišnici in če dobiš hlačke za 1 kratno uporabo, ker ko sem jaz imela ginekološko operacijo pred leti smo nekaj dobili in so bile te hlačke res super, ker je dihal pa še vezal te ni nič.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
14.1.2008 11:08:41   
max81
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Sem ravnokar klicala mojo G kakšni so bili rezultati na testu za cukr in je vse OK...rezultat je bil 5,8 user posted image .

Juupiiiii!!!! Sem rekla sestri od G, da zdej pa lahk še naprej cukr jem user posted image  pa se je smejala in rekla, da lahko ampak po pameti user posted image

dinki   user posted image user posted image user posted image user posted image  za cukruser posted image

jest sem dala pa krvavico sploh ni bla pečenica, ker moj dragi ne loč krvavice od pečeniceuser posted image user posted image , mal najprej v vodo, da ne bo počla in glej ga zlomka, krvavico je čist razneslo, pa ful se je skrčla, pa voda še vrela niuser posted image user posted image user posted image user posted image ......deca bo kap k bo dobo tistle na talaruser posted image user posted image user posted image ...dobr, da pr hrani nikol ne komplicira

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
14.1.2008 11:34:29   
Dinki
Hotela sem prositi tiste k hodite v Ljubljano v MŠ, če mi napišete mal kakšna je vsebina tega tečaja in ali se gleda video o porodu in ali greste pogledat tudi porodnišnico in porodni blok.

Florc, jaz sicer hodim v MŠ v Ljubljani, vendar nismo še imeli predavanja o 1., 2. in 3. porodni dobi, da bi vedela kaj nam bodo pokazali. Zaenkrat smo zmeraj gledali diapozitive, ne filmčke. Porodno sobo ti pa v Lj. ne pokažejo oz. te ne peljejo tja. Sem pa drugače zelo zadovoljna, saj smo zaenkrat imeli predavanja o negi novorojenčka in so nam vse lepo natančno pokazali, tko da sem BP.

Max81, hvala user posted image ....tvojmu pa želim dober tek user posted image user posted image

Joj Ursi84, tvoj porod je pa res že zeeeelo blizu.....a pol praviš Fixies plenice? Jaz sem za začetek (ker sem imela nek kupon) vzela Pampers newborn pa bomo videli kako se bodo obnesle. Bom pa poskusila tudi te katere ti predlagaš....sej za plenice bomo pa res imele še ogromno nakupov user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
14.1.2008 11:40:48   
marita
jagoga: moje sožalje, vem kako se počutiš, tudi pri nas je bilo žalostno od kar sem noseča. Najprej je nenadoma umrl  pred 5 meseci en ful dober kolega, pred enim mesecem pa še moja babica. Borila se je z levkemijo in podlega, bila sem zelo žalostna, ker ne bo mogla videti drugega pravnuka. Vem, da je tako življenje, pa je vseeno ob takih trenutkih hudo.user posted image user posted image user posted image

Zdj grem pa mal pospravit, pa južno kuhat, pa kakšen sprehod, pol bo pa že naša punca doma iz vrtca. Imamo že kostum za pusta, bo čebelica maja in je že cel vikend bla tako oblečena in prepevala Maja bo letela, maja bo letela. He, he, he.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
14.1.2008 11:43:50   
marita
Ursi84: jaz imam tud sam še 47 dni. Zdj se mi zdi pa že tako blizu, da me skoraj lahko prehiti, jaz pa komaj sredi začetka priprav vseh stvari. Zdj bo šlo pomoje ful hitr. Sam da nam šla prov čez rok, k nad čakanjem pa nisem glih navdušena. V prvo sem rodila 5 dni pred PDP, bomo videli kako bo tokrat.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
14.1.2008 11:47:13   
Čakajoča
Potrebovala sem več kot 1 uro, d sem vas prebrala!

Jajoga tudi iz moje strani iskreno sožalje! Naj ti čimprej posije sonček!

Pri nas se je trenutno pokazal sonček in jaz že brskam, kje je posteljnina za Nika, da jo lahko zunaj posušim! Upam, da mi bo uspeo!
Kar se majčk tiče (mako), jih imam od sestre okoli 20 komdov. Št. 56 in 62. mpak res ne vem, če jih bom dolgo uporabljala oz. če jih sploh bom! Mislim, da body res pokrije več, kot ta majčka. A je res tako velik problem spravit body čez glavo, ko je še tako majhen!?

Tudi povijalnih in tetra plenic imm dovolj od sestre. Vsakih po 30 kom. Pa upam, da jih ne bom dolgo potrebovala!

Kar se tiče pleničk za 1x uporabo! Sem sicer kupila preko DM-a (baby bonus) Pampers! Pa so mi predlagali, da raje za čisti začetek kupim Fixies! In to bom tudi naredila! Pa šla sem gledat, pa sem ugotovila, da so Paperske iz Poljske!!!?????

Trenutno sem OK! Zelo slabo spim,saj me trebuh prav boli (na tisti strani, ko spim)! Če si podložim blazino, mi tudi ne odgovarja! Joj, kaj šele bo! Je pa še vseeno nekaj dni pred mano!

Smo zdnjič gledali film o porodu, pa res ni bilo tako hudo, kot drugi pravijo! Tudi moj user posted image  je z veseljem gledal! In potem rekel, da komaj čaka, da rodimo in se cartamo!user posted image user posted image user posted image

Pošiljam vam sonček iz Maribora!

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
14.1.2008 11:47:28   
max81
marita bejž kuhat, da nav dec lačn.....upam, da moj ne bouser posted image user posted image user posted image user posted image

za pusta še nimam ideje kaj bomo, sem ravno prej gledala en katalog iz spara...bo treba it mal pogledat

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
14.1.2008 11:58:56   
Dinki
Kar se tiče pleničk za 1x uporabo! Sem sicer kupila preko DM-a (baby bonus) Pampers! Pa so mi predlagali, da raje za čisti začetek kupim Fixies! In to bom tudi naredila! Pa šla sem gledat, pa sem ugotovila, da so Paperske iz Poljske!!!?????

ja pišuka, kva naj pol te vržem stran pa tudi jaz kupim te Fixies? user posted image
al naj probam najprej te Pampers? sej baje je zlo različno od ritke do ritke kaj katera prenaša, a ni tako? Vem, da eni zlo pokritizirajo te "ala made in Poljska", sam sem pa slišala, da znajo bit tud te OK, če ni user posted image  občutljiv....
mamice...vaša mnenja?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
14.1.2008 12:03:18   
max81
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

ja pišuka, kva naj pol te vržem stran pa tudi jaz kupim te Fixies? user posted image
al naj probam najprej te Pampers? sej baje je zlo različno od ritke do ritke kaj katera prenaša, a ni tako? Vem, da eni zlo pokritizirajo te "ala made in Poljska", sam sem pa slišala, da znajo bit tud te OK, če ni user posted image  občutljiv....
mamice...vaša mnenja?

ma ne vem no, jest mislim, da če ti otroka pustiš ne vem kolk ur v polulani in pokakani plenici, da valda da se mu bo rita vnela, pol pa nj bodo to avstrijske, nemške al pa ne vem kere x plenice...moje mnenje

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
14.1.2008 12:25:10   
san
san, kaj ne moreš spat...sem pa mislila, da samo jest ob takih čudnih urah strašim tuki gor

sem šla ob enih spat, ja. ne vem zadnje časa, ko grem s sinom spat, mi je dosti tisto malo, ko počivam ob njem dokler ne zaspi in potem ne morem spat tam do polnoči ali enih, pol pa kot top spim in zjutraj komaj vstanemuser posted image .

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
14.1.2008 12:27:50   
san
Me pa nekaj zanima, zakaj se pri dojenčkih uporabljata mandljevo in olivno olje?

za mazat gubice po kopanju in za naoljit lasišče pred kopanjem, če ima temenca.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
14.1.2008 12:35:09   
marita
a veste kaj, moja dečva je skoz tko suha, da sploh nikol, ampak res nikol ni imela tistih dojenčkastih zalitih nogic, rokic...nobene maščobne gubice, ama ništa. user posted image Aja rodila se je pa 3.330 g, 50 cm dolga. Čist normalna teža in velikost, ampak skoz je pa tako suhcena, da je kr joj.
Upam, da bo tale ta drug mal bolj kompakten, sam glede na moj trebuh, bo spet eno švohcano bitje.  Se mi zdi, da imam prov majhen trebuh, nč tak za rodit. No sej je še en cajt do PDP, sam vseeno. Se je pa že začelo spraševanje v stilu: Ja kdaj greste pa rodit, a bo kmal fešta... Madona, kaj bo šele 1 teden pred PDP. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
14.1.2008 12:42:37   
san
dinki, ćestitke za necukruser posted image user posted image user posted image , jaz sem mela pa 5,7 - sva blizuuser posted image

evo, men je kolegica dala neke od dm-a plenice, ker ni porabila niti pol paketa in bom kar te mela na začetku, pol bom pa kaj drugega kupila. res je čist odvisno od ritke do ritke. je treba pač več vrst sprobat in ugotovit kaj paše ritki vašega dojenčka. jih je pa res dobro čimvečkrat previt, pa nivažno katere plenice imajo. ponavadi je ravno to vzrok vnetjem rite, šele potem občutljivost.

florc, meni so tukaj v lj super ta predavanja za materinsko šolo. tko da priporočam. porodnega bloka si ne ogledaš v živo, ampak na posnetkih, pa je ok. mal je namreč zoprno, da bi kar uletavala gruča ljudi na porodni blok, ker tam se skoz dogaja akcija - zato imajo diase in ne v živo.

danes smo imeli predavanje stomatologa oz. pedontologa in pa anatomijo. obe predavanji zelo zanimivi, tudi če že dosti veš, je zanimivo poslušat.

no pridne bodite, jaz grem pa mal jest. mmm, me čaka repcauser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
14.1.2008 12:45:06   
dadica
Lep pozdrav! Po dolgem času se vam še jaz malo javim.Drugače sem OK, skrbi me le dejstvo da je naš falot še vedno obrnjen z ritko naprej. Ta prvi sin je bil obrnjen na glavico že od 24. tedna. Ta pa nikakor.
Tudi jaz opažam da so brce vedno manj intenzivne in je vse skupaj bolj podobno napenjanju kot gibom! Drugače pa za seznam ,imeli bomo user posted image (baje), Čeprav še vedno  puščam 5% možnost,i da so se zmotili!

lp dadicauser posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
14.1.2008 12:46:23   
san
marita moja punčka tudi ni imela gubic, ampak suhe nogice - v takem primeru pa mažeš samo pregibe, ko je ena prej sprševala. no sine je pa imel 4220 g ob rojstvu, ampak je bil dolgin 58 cm in je bil ravno tako suh in brez maščobnih obloguser posted image . čeprav pri okoli 4 do 6 mesecih sta bila pa oba zelo okrogla in obložene, pol pa spet ne več.

aja, odgovarjala sem pa sproti danes, po postih, ker res prav obupno sproti vse iz mojega spomina uhajauser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
14.1.2008 12:58:29   
*medica*
jagoga iskreno sožalje...ne vem kaj naj rečem vendar samo to da čas nekako zaceli rane..user posted image user posted image user posted image

kaj nam delajo te naši malčki pa še na svet niso prišli..saj še zaj bi nas lahko čez noč pustili da spimo..user posted image user posted image namreč tudi sama slabo spim ubistvu moram večkat na wc pol pa teško zaspim nazaj...user posted image

glede pleničk sem pa jest kupla za zej pamperske pa kar bo bo ...če nebodo ok (so namreč s poljske)jih bom pa zamenjala..bomo še vidl kaj bo..

sama tud moram nabavit to lučko za v sobo pri previjalni in to tisto ki se všteka..ker mam namreč takoj zravn vtičnico..

dinki bravo za necukeruser posted image user posted image ...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
14.1.2008 13:01:55   
lucalu
Dinki user posted image user posted image user posted image  čestitke za sladkor!!!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
14.1.2008 13:47:56   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: san

marita moja punčka tudi ni imela gubic, ampak suhe nogice - v takem primeru pa mažeš samo pregibe, ko je ena prej sprševala. no sine je pa imel 4220 g ob rojstvu, ampak je bil dolgin 58 cm in je bil ravno tako suh in brez maščobnih obloguser posted image . čeprav pri okoli 4 do 6 mesecih sta bila pa oba zelo okrogla in obložene, pol pa spet ne več.

aja, odgovarjala sem pa sproti danes, po postih, ker res prav obupno sproti vse iz mojega spomina uhajauser posted image

Naša pa je bila dolgo ful zalita, da so jo skoraj vse pleničke okrog nog tiščale, pravi mali pujsek...user posted image user posted image .. vidiš kako so otroci različni..user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
14.1.2008 14:10:31   
jagoga
Punce hvala za spodbudne besede. Vidim, da ste se v zadnjem času kar poslavljale od svojih starih staršev. No, takšna razlika med starši in otroci, kot je pri meni, se bo pojavljala pri generaciji, ki zdaj zelo pozno rojeva otroke. Moj oče je mene imel pri 52 letih in je bil takrat en od redkih, v današnem obdobju pa je to vedno bolj pogosto.

Florc - v porodnišnici ti vložkov in tistih mrežastih spodnjih hlač za enkratno uporabo ne dajo nič za domov, razen, če kakšno že v naprej prišparaš oz. si narediš kakšno malo zalogico (ena ali dve viška). Se pa tele mrežaste spodnje hlače lahko kupi tudi v lekarni in meni so bile tiste prve dni kar praktične, res pa da niso bile seksi.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
14.1.2008 14:19:01   
jagoga
Pa še o lučkah v spalnici bi rada nekaj napisala. Moj možek tako trdno spi, da njega ne bo zbudil tudi reflektro, ampak sem si vseeno omislila, da sem na nočno lučko dala le 15W žarnico (to je tista, ki gre običajno v pečico v kuhinji) in če imaš na lučki kakšno dobro senčilo je zelo praktična, dovolj svetlobe, da se ne pobiješ v temi in otroka pa s tem ne predramiš v celoti. Ste pa me spomnile tudi na tisto otroško lučko, ki se jo da v vtičnico, tista bo prišla zdaj pri dveh otrocih v isti spalnici kar v upoštev.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
14.1.2008 14:39:45   
Katy13
Evo mene iz pregleda. Z našim user posted image  je vse O.K. Naslednji pregled imam 4.2., dobila sem tudi inekcijo in ni nič bolelo. user posted image  Potem pa sem šla še v laboratorij in mi je sestra tako grdo vzela kri, da ne moreš verjeti. Ko sem jo zraven gledala, o se je pripravljala, sem vedela, da s tem ne bo nič. Delala je kot da bi pikado metala in seveda falila žilo. Potem me je pa še enkrat in takrat ji je uspelo. Drugače sem pa 45 minutah dala skoz pregled, inekcijo ter laboratorij (kri+urin). Mislim, da sem bila kar uspešna glede časa.

Ursi84 - novi podatki za seznam. OT 101 cm in +8 kg.

Potem pa sem šla še na CSD in izpolnila papirje za da paket oz. denar. Izpolnila sem tudi za papirje za porodniško. Vendar mi ni bilo kaj veliko treba izplonit (samo ime, priimek, MŠ, DŠ in naslov ter kateri paket). to pa je bilo tudi vse. Ne vem ali pri meni ni toliko zakomplicirano, ker trenutno nisem zaposlena. Dobila pa sem tudi en papir, ki ga moram dati mojemu "novemu" delodajalcu, da mi ga izpolne. user posted image

Dinki - čestitke za nizek cukr. user posted image  Napisala si, da si kupila Newborn pampers plenice, predvidevam da v DM-u na tiste bone. Veš kaj me zanima, če že imaš ta drfugo knjižico z boni in kaj vse je v tisti knjižici.

San - hvala za odgovor glede olja. A potem je vseeno katero se uporablja za to? Ali je katero bolj priporočljivo? Joj, kaj vse se moraš še naučiti o negi dojenčkov. Upam, da bomo kaj izvedeli v MŠ, ko bomo do tega prišli.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
14.1.2008 14:48:03   
san
ja, pravijo, da je mandljevo boljše za občutljivo dojenkovo kožo, ampak po moje je spet mal odvisno od otročkauser posted image .

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......