|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
9.8.2007 12:20:27   
Muca83
Pozdravljene punce! Vidim, da ste večinoma že dale čez prvi pregled, jaz pa še kar odštevam dneve do ponedeljka. Še malo, pa bo... Slabosti me še vedno dajejo, prsi me še vedno bolijo, pa nekam izostren občutek za vonj imam, kar mi tudi ni najbolj všeč. Je preveč neprijetnih vonjav na svetu. user posted image
Ugotovila sem, da je pri mojih slabostih najbolj pomembno, da se dobro naspim. Če se dobro naspim, se počutim 80% bolje kot sicer. Včeraj sem vstala z budilko, ker se mi je malo obrnil bioritem in sem ga želela popraviti, pa mi je bilo cel dan žal, ker mi je bilo noro slabo. Večino dneva sem samo ležala.
Drugače pa pojem ogromno mlečnih stvari. Jogurti, kosmiči z mlekom, skutne stvari... to vse laufa, pa mi ni nič slabo od tega. Najtežje mi je zjutraj nekaj pojesti, ker mi ne paše, ampak če pa ne jem, mi je pa slaboooo. user posted image

Kako lepo je, da obstaja ringaraja, da človek lahko malo pojamra pa razlaga ljudem, ki ga razumejo. Moj me ima pomoje že malo čez glavo, ker skoz posluša kako mi je slabo in kako mi ni. He he he

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 376
9.8.2007 12:59:06   
regrat
pozdravljene marčevke! jaz sem pa mislila, da marec štrajka, pa vidim, da smo pridne user posted image PDP imam 17.3.2008, sem pa v 9. tednu nosečnosti. malček je bil v pon velik 16 mm, srček sem videla (cukr)!!! sem bila že 2x na pregledu, tako da sem si ga ogledala od spredaj in zadaj user posted image jaz se tudi bojim, da ne bi šlo kaj naprej, pa ne da bi imela kdaj take izkušnje, samo težko sem zanosila in sedaj sva happy happy happy, ker nama je uspelo!!! upava, da nama oziroma meni bo zdravje dovoljevalo po letu ali dveh še enga malčka na svet spravit. da ne bo edinček ali edinkica. bom tudi jaz na seznamu? user posted image

Vsak dan je nekaj posebnega, četudi vstanem z dvema levima nogama.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 377
9.8.2007 13:09:36   
mkonec
Hojla somarčevke.

PDP = 8.3. po ringaraji (G še ni nič rekla), verjetno bo nekaj dni pozneje, saj naj bi okrog 5 dni pozneje prišlo do zanositve 
mkonec, 34,7 let, Koroška, 1. user posted image

Bila sem že na 3 UZ, veliki smo že 2 cm, user posted image nekje 9-10 t, srček pridno bije, videle so se že rokice in nogice, prav mahal mi je in G je rekla, da je zelo živahen. Tudi slikice že mam.
Naslednji pregled v SG imam 22.8. in takrat bova pogledali tudi nuhalno svetlino in se pomenili, če je potrebna še natančnejša preiskava in izračuni, ki pa je samoplačniška.
Amniocenteza mi še ne pripada, sem le nekaj mesecev "premlada", a mi jo je kar nekaj mamic odsvetovalo. Bomo videli.

Drugače pa mi je še naprej cele dneve slabo, sem sita in lačna hkrati, nekaj dni me je mučila tudi kislina, pa utrujena sem, zaspana pa še kaj bi se našlo.
Če bi imela srečo in hodila v službo, bi bila na bolniški, kdo mi bo pa na zavodu za zaposlovanje dal bolniško???????, še kakšnega € mi ne dajo, kaj šele bolniško.

Sicer pa samo da user posted image pridno raste...., no pa vse vaše tudi,

veliko potpežljivosti vsem in čim manj težav.

LP

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 378
9.8.2007 14:33:09   
Čakajoča
Hmm: Glede moje prejšnje pikice pa tako. Jaz sem šla na urgeno, ko sem bila noseča 6 tednov, ker sem imela tako nenavadne bolečine v trebuhu. Pa so rekli, da to ni za 6 tednov, da je do oploditve prišlo kasneje, ker imam neredne user posted image . Pa so me tako vlekli do 8 tednov! Potem pa je en del vrečke šel sam ven, drugi del pa so mi naredili abrazijo. Kar se pa tiče znakov, pa lahko sedaj rečem, da je razlika, ko pikica raste! Takrat so me bolele prsi in nič druga. Prsi so se tudi povečale in mi potem še bradavice popokale...
Sedaj pa sem srečka user posted image  z veliko nosečniških znakov: boleče prsi in bradavice, slabosti, bruhanje, glavobol... Danes sem se naročila na NS na Fontano! Jaz grem na NS zato, ker mi je moja G priporočila. Ona vsaki ženski reče, da naj gre! Kar se pa tiče tega kromosomskega testa, ki me sprašuješ, nimam pojma kaj to je. Z NS odkrijejo 90% kromosomskih nepravilnosti. Kaj pa si še ti mislila, res nimam pojma!

NS imava 23.8. ob 8.30, tukaj pa ti ne zapečejo DVD-ja, ampak na video kaseto. Torej je stroj verjetno bolj star. Bom pa še jutri poklicala k dr. Pelkičevi, da vidim, kdaj me bodo tam naročili, ker user posted image  ne odgovarja najbolj jutranja (delovska) ura. Če ti pri dr. Pelkičevi zpečejo DVD, pomeni, da imajo bolj novi aparat za NS. Kaj pravite ve?

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 379
9.8.2007 14:40:48   
Čakajoča
Kepica: Zakaj se toliko obremenjuješ s temi tedni in dnevi! Kaj ni najbolj važno, da srček bije!!!???

Pusti ti ta preračunavnja, očitno je to en del, ki ga pač ženske ne moremo izračunti natančno.
Boš pač računala tako, kot ti bodo zdravniki rekli!
Lahko si srečna, da si videlauser posted image , kako bije! Tenutno ti naj bo važno to, da veš, da je pikica oživela, pa ni važno če je stara 6 tednov ali 8 tednov!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 380
9.8.2007 17:27:46   
hmm
Čakajoča, hvala da si opisala, kako je bilo. user posted image  Mene tako skrbi, ker so mi tudi rekli, da je do zanositve prišlo bolj pozno, pregled pa imam šele čez tri tedneuser posted image . No, boli me nič (že trkam tu na lesuser posted image ), pa tudi znake user posted image  imam (razen slabosti, se mi pa zato vrti za triuser posted image ), tako da upam na najboljšeuser posted image .

Sem se zdaj malo bolj pozanimala kaj je ona druga preiskava. Reče se ji trojni hormonski test. Bom povprašala za to, ko se bom naročala oz. ko bom šla do svoje g.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 381
9.8.2007 18:41:46   
ursi84
MARČEVKE 2008  (pdp,ime, nosečnost...):

29.2:  mala zelena user posted image +user posted image
1.3: TENDAI user posted image +user posted image
1.3: Nasy user posted image ; NS: 24.8
1.3: marita user posted image +user posted image ; 30 let; Mojstrana
2.3: valči3 user posted image +user posted image
3.3: anyas user posted image
4.3: Urši84 user posted image ; 23. let ; Brežice; NS:23.8
4.3: čakajoča user posted image ; 26 let ; NS: 23,8
6.3: MarijaPO user posted image +user posted image
8.3: krfjolca user posted image +user posted image  
8.3: mkonec user posted image ; 34 let; Koroška; NS: 22.8
8.3: sonca user posted image +user posted image ; 26 let; Maribor
9.3: Arabela user posted image +user posted image , 30let; Maribor; NS: 3.8.
9.3: WahooRR user posted image user posted image +user posted image
9.3: Ursi10 user posted image ; NS:23.8
10.3: rebeca user posted image
10.3: soncek1997 user posted image +user posted image
13.3: DIANA 5user posted image user posted image +user posted image
14.3: Svet user posted image +user posted image
14.3: Dadica user posted image +user posted image
15.3: PATRICIJA_22 user posted image
15.3:AnaLuna user posted image ; 28 let; Ljubljana; NS:4.9
17.3:pingvinčicauser posted image +user posted image ; 25 let; Celje
17.3: regratuser posted image
18.3: ive user posted image
20.3: Špela100 user posted image
20.3: frutka user posted image +user posted image
20.3: max81 user posted image ; 26 let; Jesenice
20.3: maja24-2 user posted image +user posted image
21.3: kepica user posted image +user posted image ; 26 let; Naklo
21.3: nika29 user posted image +user posted image
21.3: lina10 user posted image ; 30 let; Ljubljana
23.3: Muca83 user posted image ; 24 let; Kamnik
25.3: hope77 user posted image ;30 let
25.3: Lona76 user posted image +user posted image
27.3: Zofy user posted image ; 29 let; Ljubljana
29.3: Vilma user posted image +user posted image
29.3: Katy13 user posted image
30.3: hmm user posted image user posted image +user posted image ; 37 let; Maribor

.......: tejka** user posted image
........: modrookicauser posted image

41 nosečk user posted image user posted image user posted image user posted image

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 382
9.8.2007 20:48:45   
Ana Luna
Drage moje marčevke, žalostni dan je za mano. Danes se končuje zadnji dan 9. tedna moje nosečnosti in najino upanje je po današnjem pregledu ugasnilo. Plodka ni videt, srček ne utripa ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem v šoku. Naslednji čet. mam sicer še en pregled, vendar verjetnost je zelo majhna, da bi se kaj videlo. Potem me čaka čiščenje.
Pravijo, što ne ubija, jača. Ampak jaz sem vseeno pristala v svoji globoki žalosti ...

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 383
9.8.2007 21:08:43   
ursi84
Ana Luna............. moje sožalje  user posted image user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 384
9.8.2007 21:36:51   
Nasy
user posted image user posted image user posted image ana..vem, kako ti je, razumem tvoje razočaranje in bolečino a poskusi gledat na to tako, da morda ni bil ta pravi trenutek zdaj. Kljub bolečini se moraš pobrati in iti naprej. Za mano sta dve podobni izkušnji, ne govorim ti v tri dni. Vem, kaj preživljaš in upam, da ti tvoj dragi stoji ob strani. Tega se boš na žalost spominjala vedno ampak odvisno je, kako boš sama prebolevala vse skupaj oz. kako si boš vse skupaj razlagala. Zjoči se, ne zadržuj v sebi, ker pride za tabo. Jaz sem se delala korajžno in sebi lagala, da ni nič ampak je prišlo za mano v hujši obliki.

Težko mi je prebirati take poste in težko mi je pisati tolažbe, saj nikoli ne veš, kdaj je lahko katera na tem. Nobena beseda ne nadomesti praznine, ki jo občutiš. Ampak verjemi, vse mine, tudi to. Počasi ampak mine! Prej ko boš to prebrodila, bolje bo zate in tvojo dušo. In prej bosta zagledala spet magični plusek.
Ne izgubi upanja! Drži se, mi smo s tabo!

Vse dobro ti želim in mislim nate!user posted image user posted image user posted image  

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 385
9.8.2007 21:40:55   
Anonimen
HMM!!Test je zate brezplačen ampak ker si stara 37 let imaš zastonj tudi Amniocentezo,kar je bolj siguren test od kakršnegakoli testa.Zastonj imaš tudi nuhalno,če je še nisi imela.Tvoj ginekolog ti bo predlagal AC,zaradi starosti in zato ker ti pripada zastonj.To je 99,99 % test.

Jaz sem 35 in sem dobila nuhalno zastonj in enega od testov,lahko dvojni,trojni ali štiri presejalni test.Pozanimaj se pri svojem gin.On te bo najbolje napotil,bolje od nas vseh.

(odgovor članu hmm)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
9.8.2007 21:51:07   
Anonimen
Kepica!Ne obremenjuj se s tedni,važno je da srček utripa in da je vse ok.Ni važno kdaj si zanosila,bo že tako kot gin.pravi.Nosečnost se pa vseeno šteje od prvega dne zadnje menstruacije in na podlagi tega ti izračunajo rok.Plod pa je lahko pač tudi manjši.Kasneje pa bo čisto normalno velik boš videla.Če si imela M 10. potem se od takrat šteje,kajne?! Ženska je noseča 40 tednov in ne 37,kot bi naj na koncu bilo pri tebi po izračunih zadnje M.

Poskusi sama izračunat na RR pa boš videla kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 387
9.8.2007 22:00:00   
hmm
user posted image user posted image user posted image Ana Lunauser posted image user posted image user posted image  
Tvoje sporočilo me je zelo pretreslo in ne morem si predstavljati kaj preživljaš. Potolaži se pri svojih najdražjih in vedi, da tudi me mislimo nate user posted image user posted image user posted image . In ne pozabi, ko bo čas, boš spet zagledala user posted image .

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 388
9.8.2007 22:05:38   
hmm
Anonimen, sploh nisem vedela, da obstaja tudi štiri presejalni testuser posted image . Katerega si ti vzela od presejalnih? Se bom pozanimala pri g., na pregledu bom že v 10. tednu, upam, da ne bo takrat že prepozno za naročanje na NS. AC se pa kar malo bojim, saj včasih pride do splava, je pa res, da je najbolj zanesljiv. Težko se bo odločiti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 389
10.8.2007 2:16:19   
Ana Luna
Ne morm spat, pa sm se mal oglasla. Nesy, hvala. Isto vama, Ursi in hmm.
Najbolj mi je grozno ob misli, da sm uradno noseča in vendar nič oz. nikogar ne nosim. Le prazno vrečko in kopico nosečniških hormonov. Zdravnica me je hotla pomirit, rekla je, da se to zgodi pri vsaki 4.nosečnosti.user posted image Gre za "slepo nosečnost". Pravi pekel mi je čakat zdaj še en teden na naslednji pregled s tako malo upanja. Najraje bi šla že danes na čiščenje, če že moram.
Zdaj malo obžalujem, da nisem šla že prej na samoplačniški pregled. Tako pa sem vse te tedne živela v lažnem upanju in z vsakim novim dnem imela nove sanje, živela in dihala z njimi in za njih. 
Malo me skrbi, kako bom prenesla ta žalostni epilog. Ne bi rada spet padla v depresijo, zaradi katere sem se že zdravila. Ma, bo že. Sicer pa nisem edina, ne smem se smilit sama sebi.
Pa še to - marčevke moje, naj vas tale moja žalostna novica ne prestraši ali kaj podobnega. Gre le za naravno selekcijo in tokrat je bil pač na vrsti moj nesojeni plodek. Ne berite pa preveč teh žalostnih zgodbic (čeprav sem vam zdej mal zamorila, vem), moja simpatična g mi je danes rekla: "Nosečnica mora brati same lepe stvari!"
Navijam za vse vas in vaše marčke oz. marčice in vas pridem še kaj pogledat.
Papa, Ana Luna

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 390
10.8.2007 8:20:14   
hope77
Ana Luna user posted image user posted image user posted image res si ne morem predstavljati kakšne bolečine preživljaš. Drži se, ne izgubi upanja in boš videla, da bosta kmalu tudi tisti tapravi user posted image , ki te bosta razveselili z user posted image . tako sem žalostna za tebe.

Ostale punce  - jaz odhajam za 5 dni na morje ve pa uživajte v svoji user posted image . Tolkiko glejte, da ko pridem nazaj bodo same dobre novice!!!! Nič več slabega nočem prebrat!!

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 391
10.8.2007 8:35:22   
Nasy
Ana Luna, podobno sem jaz doživljala v prvi nosečnosti, ko je G videla, da nekaj ne bo ok, me je naročevala na en teden, potem pa na par dni. Takrat sem že vedela, kaj me čaka. Nisem mogla razumet. Ampka potem sem si pač pri sebi malo pojme razčistila in je bilo malo bolje. Pomembno je, da imaš ob sebi ljudi, ki ti stojijo ob strani. Sedaj si pomembna ti!
Vse dobro ti želim, drži se!

Hope, ti pa uživaj, jaz nisem letos te sreče. Naplavej se še zame!! 

(odgovor članu hope77)
Neposredna povezava do sporočila: 392
10.8.2007 8:51:25   
Anonimen
HMM!!Najprej mi je gin.rekel,da grem na tri presejalni test,potem na pregledu pa me je dal na štiripresejalni t.Tudi jaz nisem vedela do takrat da obstaja ker nikjer nisem našla omenjenega oz.nikjer nisem prebrala o tem.Vprašaj svojega gin.o tem testu (ČHT),kaj zajema, v glavnem več kot druga dva.Za AC pa se boš sama odločila,gin.ti bo to po moje tako predlagal in tudi priporočal.Ne zato da bi bilo kaj narobe ampak da ne bi bilo kaj narobe.Meni je to pametna ideja in možnost,če imaš brezplačno,saj je najsigurnejša.Samoplačniško pa stane od 600 do 1000 evrov (tako sem slišala).Sicer je minimalna možnost splava,to te bo opozoril,vendar minimalna.To povejo,ker se lahko zgodi ampak nisem še slišala od nobene,da bi se ji to zgodilo niti brala o kom.

To je navsezadnje tvoja odločitev,najbolje se boš pogovorila s svojim gin.Lep pozdrav!

(odgovor članu hmm)
  Neposredna povezava do sporočila: 393
10.8.2007 8:54:59   
Anonimen
Za NS nisi prepozna HMM!Delajo jo med 11.in 14.tednovm.

(odgovor članu hmm)
  Neposredna povezava do sporočila: 394
10.8.2007 9:37:49   
Čakajoča
Ana Luna:  Tudi mene je stisnilo pri srcu, ko sem brala tvoje pismo! Tudi za mano je enaka stvar. Prazna vrečka brez pikice! Pa so me lekli 14 dni po pregledih. Na koncu je prišlo do odluščenje vrečke (vendar ne v celoti). Najhuje še bo prišlo, ko boš v bolnišnici čakala na abrazijo, pa bodo tam še druge, ki bodo namerno šle na "splav"!!!! To je bilo zame najhujše! Eni si želimo otroke, eni pa jih morijo! Kje je to pravica! Joj, sem malo zašla s teme! Želim ti obilo poguma, mož naj ti stoji ob strani. Če jaz ne bi imela takšnega moža, ki je non stop ob meni, ne vem kje bi pristala! Sj boš prebolela! Pojdi nekam iz domačega okolja, da boš poskusila pozabiti, čeprav pozbiš tega nikoli! Vedi, da te pikica gleda iz neba in te čuva, kakor bo potem čuvala tudi naslednjo pikico!
Vse dobro in čimprejšnje okrevanje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 395
10.8.2007 11:20:31   
Muca83
Joj, Ana Luna, to me pa tako spominja na dec 06, ko sem šla jaz tako srečna na prvi pregled srčka gledat, videla pa samo prazno vrečko. V trenutku se mi je podrl svet. Pri meni se je g odločala med tem, da me naroči en teden kasneje in tem, da me pošlje na urgenco. Pa sem šla potem kar na urgenco. Je rekla, da mi itak ne bodo prekinjali nosečnosti, če je OK. Sem vesela vsaj toliko, da sem šla takoj, ker teden negotovosti bi me ubil. Jaz sem samo na pol slišala kaj vse mi je razložila in ko sem se usedla v avto so mi tekle solze vso pot do doma. Doma sem pa samo stopila čez vrata in se zjokala dragemu v objemu, preden sem mu sploh lahko povedala kaj je narobe. Še sreča, da je bil ravno na bolniški.

Bodi močna, punca! Jaz sem ravno nekaj dni preden bi se moral tisti otrok roditi, ugledala dve črtici. In zdaj s strahom pričakujem prvi pregled. Je pa res, da se nobene naslednje nosečnosti ne moreš veseliti tako kot prve, ker slaba izkušnja pusti grenak spomin.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 396
10.8.2007 11:23:39   
Muca83
Aja še to. Ne vem kakšna tolažba mislijo ginekologi, da je, če ti rečejo da se to ful pogosto dogaja. Tebi je rekla, da se vsaka četrta nosečnost tako konča. Meni je pa takrat nekaj nakladala, kako naj bi se 90% nosečnosti slabo končalo. Kot da se bom od tega ful bolje počutila. Prej slabše, ker to pomeni, da je malo možnosti, da bo z naslednjo vse ok. Še dobro da imam internet, da lahko preberem, da to ni res. Smili se mi kaka punca, ki res temu verjame in je potem vsa prestrašena.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 397
10.8.2007 12:06:55   
Nasy
ja vse to je res. Jaz sem se najbolj veselila pri prvi nosečnosti. Pri drugi sploh ne, ker sem takoj vedela, da sledi čiščenje. Tokrat še v bistvu nimam občutkov kakšnih hudih, ker me je strah. Na prvem pregledu sem bila, vidli smo srček utripat. Zdaj pa čakam na drugi pregled, da se ali potolažim ali spetuser posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 398
10.8.2007 17:36:43   
ursi84
Jst pa grem na morjeuser posted image user posted image user posted image user posted image . Se tipkamo čez 10-14 dni. Lepo se mejta, veliko se smejteuser posted image user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 399
10.8.2007 19:29:45   
Svet
Ana Luna, tudi jaz globoko sočustvujem s tabo. Nikoli sicer nisem bila noseča brez ploda, sem imela pa 2 ss, tako da verjemi, da vem, kakšna žalost te prevzema. A res, močnejša boš postala in vsaka slaba stvar je za nekaj dobra...
Čakajoča... ženske, ki delajo umetne splave imajo prav gotovo razloge. Ni pametno obsojati. Vsak človek ima svojo zgodbo in obsojanje, posebej pa posploševanje, je krivično. Razmisli.
Dugače pa se tudi jaz borim s celodnevnimi slabostmi in prav sita sem že tega, da se nikakor ne morem počutiti ok. V dobro voljeo me spravlja samo dejstvo, da očitno moja pikica iz mene srka vse tisto, kar potrebuje.
Ursi 84..če boš dodala starost na seznam:) 30 let imam.Hvala!
LP

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?