ronja
|
Ana, hehe, očitno je tvoj kar za - ali pa za delanje na tem ! N&B, jaz ne kompliciram preveč, poizkusila sem že čisto vse (razen raznih poživil ipd., ampak tega tudi sicer ne pijem/jem - torej niti kapljice alkohola, cigaret, kave,...), jagodo prvo sem pojedla v porodnišnici, sploh nisem takoj ugotovila, šele, ko sem jo že mela v ustih... (je bila v kompotu, saj sem že pisala), sicer se jim pa izogibam, čeprav sem do zdaj že pojedla pol jagodnega jogurta (tudi nisem takoj porajtala - ma ful podobno slikco kot višnjev...), pa malo jagodne marmelade (ja, so res jagode not, ker je domača ). Pa pri očetu sem enkrat probala 2 sveži jagodi, pravkar utrgani, pa tudi ni bilo nobene reakcije. Sem zadnjič na posvetovalnici vprašala, kaj je zdaj s temi jagodami in baje, če so kuhane je ok, da so samo sveže problem, kao, meni je ot malo čudno, ampak ok. Reakcije itak ni mela nobene... Pa kikirikijem, čeprav sem že probala žličko arašidovega masla in zadnjič sem jedla smoki, mi sploh ni kapnilo, da so arašidi not (ja, itak!) - sicer so baje bolj nevarni, če otrok vdihne eterična olja arašidov, pa tudi so bili smokiji od soseda, ki majo samo 17% arašidov not (sem potem pogledala. Glede šunke in suhega mesa so meni rekli, da če je kupljeno, je testirano in ni problem, torej lahko vse jem, ej pa res, da nisem ne vem kak potrošnik, pojem eno rezino na 2 meseca... Školjk, tudi zdaj ne jem, jih bom pa kmalu začela, saj so tanevarni meseci za školjke že mimo, imava jih pa zelo rada. Stročnic itak ne marava preveč, sem pa vseeno že naredila pasulj in ga tudi nekaj pojedla in ni bilo nobenih problemov. Očtino je mala po meni in je nič ama čisto nič ne napenja ! Hvalabogu, ker po očiju bi lahko bilo malo drugače, da ne govorim o stricu ! Jaz pa samo drisko dobim za vsak drek, sicer pa moja prebava super laufa, njena očitno tudi, trkam na les! Sveže čebule in česna pa itak nikoli nisem jedla, ne maram, zaradi vonja! CItrusem se tudi izogibam, vendar pa jem recimo sadno solato z limoninim sokom, pa tudi malo pomarančne granite sem že probala in meni mleko normalno teče, nič ga ni posušilo, male pa tudi ni nič mučilo. Začimbam se ne odpovem, res pa je, da ne uporabljam dosti ostrih začimb, sploh ne zase, ker mi niti ni všeč preveč pekoče, zdaj pač naredim čisto nepekoče, pa je. Začimbe same itak baje niso problem, problem so samo pekoče (tabaso, čili, hotcurry,...). Tak da če tak pogledam, ne jem nič od tega, vendar pa sem praktično vse že poizkusila in ni bil z ničemer problem. Glede uvajanja GH sem v sredo še enkrat vprašala zdravnico, če sem prav razumela, da do 6. meseca nič in je rekla, da absolutno tako, pa da je super, če samo dojim in naj kar tak ostane. No, meni j eprav, mali pa se mi zdi še bolj;) Bomo videli, kdaj bo začela težit (sicer, dokler ji ne dam za probat, ne more vedet, da je dobro, a ne?;) Včeraj se je pa prvič zgodilo, da se je najina glasno zasmejala! KO sem jo previjala in sem jo malo hecala in žgečkala, se je prav srčkano nasmejala! In prvič se je zgodilo tudi to, da je sama od sebe zvečer zaspala, ni rabla moje joške... Hvalabogu, ker jaz sem bila na plavanju in bi bil oči bogi ! Je bila utrujena, ker sva cel dan špancirali in potem sem se še ful igrala z njo, da jo je dobil lepo dobre volje in malo utrujeno in mu je kar zaspala ! Aja, sem vprašala še o zbujanju na 3 ure ponoči, če jo še moram zbujat, torej. Pa so rekli, da zdaj lahko na 4 ! No, na 4 se itak sama zbudi in tudi sem zadnje čase tako delala, ker če sem jo vzela prej, je jedla malo manj, kot če sem počakala še tiste pol ure, da si je sama zaželela in potem pomljaskala celo joško! AD3 kapljice so mi rekli, da lahko dajem tudi vse naenkrat, tako da zdaj jih lahko dobi 6 zvečer, da je vseeno ali tako ali pa 3 zjutraj, 3 zvečer. Aja, cepljenje je pa super prestala! Malo je jokala tam, ko so jo pičili, kar je edino prav, potem pa sem jo dala doma kar pančkat (ob 17h) in je pančala do 22h, smo se malo igrali, da se ne bi prezgodaj zbudila, pa spet dala nazaj pančkat in je spala do 5:20. Naslednji dan tudi vse super, ni mela nič vročine, nič ne ni bolelo, sem ji dajala sicer obkladke fiziološke gor, ampak ni bil noben problem, nič ni jokala,... Tak da razen, da je malo več spala (kar niti ni narobe ), je bilo kot po navadi! Mala je nenormalno pridna zadnje čase, se kar sama igra in mi pusti tole napisat v enem šusu!!! Se pa seveda tudi jaz igram z njo, da ne boste mislile, da jo zdaj pa vržem v en kot, pa delam svoje . Kako se igrava: - pojem ji - pleševa - to je sploh najnajnajaktivnost zanjo! - masiram jo - po podplatih, trebuščku, rokice, nogice, obrazek, glavica... - s prsti jo nalahko tapkam vsepovsod, sploh kadar je nagec, kot bi igrala klavir, to ima zelo rada - z lasmi jo božam po ličkih, to jo vedno spravi v dobro voljo - rada ima, če ji "hočeš pojest nogice ali rokice" - lupčki na vrat so itak najnaj - greva se helikopterčke - primem jo pod prsmi in za trebušček med nogami in letava po sobi - tzako si lahko stvari ogleduje iz različnih perspektiv in uživa - med kopanjem se odriva od stene in vadi sonožni odriv za kasnejše plavanje - med kopanjem jo špricajo igračke, ki brizgajo vodo - med kopanjem ji v bano pihava mehurčke s slamico - kopanje zaključiva s pesmico, da se umiri - kadar jo previjam, ji kažem pleničko, kako se razgrne, kot eno žrelo, ki govori, to ma ful rada;) - z mehkim čistim kozmetičnim čopičem jo božam po ličkih, to obožuje - sedim in si jo naslonim na skrčene noge in potem se greva diagonale - leva roka desna noga in obratno - kadar sedi naslonena name včasih boksava (jaz z njeno rokico) - vsak dan jo za 2x po pol ure dam igrat se brez pleničke, obožuje bit brez nje - nosim jo se gledat v ogledalo - včasih jo razvajam tako, da jo dam v sling in se malo nosiva okoli, kadar je kaj zmatrana - seveda igrice z igračkami, ki jo božajo, za katerimi gleda, s katerimi ji piskam, jo hecam... najrajši ima rakca Jožo (kupila zadnjič v H&M), ker ga lahko prime za vse tiste štrleče noge in ker je mehek, verjetno. Meni je pa všeč, ker je pralen in luškan - kakor se bo tole neumno slišalo - ampak strašno rada ima, če ji pobiram muce iz noska - očitno ji je všeč, ko ji brskam po nosku - ampak to pusi samo meni - zelo rada tudi gleda knjige in revije - sploh če so pisane - pa rada jih da v usta - včeraj sem lubiju pokazala Ono in sem mu povedla, da jo je mela tamala v rokah... Je rekel, a se je polulala gor , ni mogel verjet,da jo je tok poslinla... In seveda čisto zmečkala... - rada ima še tisto igralo, ki igračke dol visijo, pa se postavi na tla, ona pa na hrbtu leži pod njimi. Čeprav se najrajši obrne na stran in začne glodat njegovo nogo od stojala ! - knjigica tudi pride v poštev, sploh ker fajn šelesti, sploh je glasnost zaželena - v gugalniku že lepo tepe medvedke, ki visijo dol, sploh so igračke zadnje čase zanimive... zdaj se igra položena na tatami na blazini za dojenje z eno ropotuljico. NO, je še polno igric, pa se vseh niti ne spomnim. Kaj ve počnete s svojimi tamalimi?
|