|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
13.10.2007 10:18:35   
durosh
KT,Kati81 uživa doma na Primorskem-ma ji lohk vseeno kupiš dva sladoledauser posted image .
Nogica, da ne bi slučajno nas skenslala!!!user posted image user posted image user posted image smo že večkrat rekle, da forum vse prenese in da pač tuki izlijemo svoje probleme.te popolnoma razumem in tudi občudujem, kot občudujem vse, ki živijo pri taščah-zato,ker vem,kako bi blo meni;jst si ne bi upala kaj dosti rečt,pol bi me pa žrlouser posted image .
Drnula,  a tisto Neca nadzira gradnjo?user posted image kako čiča!
ŠpelaP,pol se popravim:je Tim pravi Romeouser posted image user posted image .
Nikical,kaj je zdej?a šalčki in čajčki nč ne pomagajouser posted image ?al ste šli kam na lepšeuser posted image ?
N&B,kakšen semenj,da vas pridemo obiskat?user posted image kje je pa Nika staknila sneg v septembru?

Nogica,a ste danes kaj bolje spali?pri nas je po čet(luna)občutno bolje,danes od 20:00-4:15.

lupčka vsem od Nikolaje

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
13.10.2007 11:25:15   
FLASK_A
Hey! K vidim, da me pogrešateuser posted image user posted image user posted image  se vam javljam... Berem vas, nimam pa cajta pisatuser posted image  Prou skos je kej... Zdej pa še priprave na krst naslednji teden, čestitke, garaža za pospravit, cot mam za cel kamion, likanjeuser posted image user posted image  Ja, z Jakcem še nisva OK, on ful smrka pa malček kašlja, jaz mam še vedno cmok u grlu, zdej sva vse skup darovala še atiju tko da mamo grupno bolehanjeuser posted image  Sej ni krize, sam pač nismo tapravi. Nismo pa neki ful bolani... Včerej je bil pa tako topel sonček da sva šla z Jakcem mal pred hišo vitaminček D producirat, ker po kapljicah je NORO! Tko ga zvija reveža!

Lep vikendek vam želim, jaz grem pa spet mal na sončeka ker je fuuuul lepo zunaj...
Še enkrat hvala za pikapokice, ziher gre zarad vas na bolje!user posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
13.10.2007 11:26:23   
Anonimen
Ojla

Ne bom vas skenslala, ni šans. Sem preveč zafilozofirala. Je res tle gor najbrž preveč grozljivo predstavljeno. Ampak jaz sem taka da nekomu moram povedat ko me nekaj teži tisti dan, trenutek in potem je bolje. Pa sploh ni potrebno da mi kdo kaj nazaj odgovori, le da se jaz nekam izpovem. Včasih sem to pisala v svoj dnevnik - joj kje so tisti časi (mam kar zajeten kupček tega materiala), zdaj pa saj veste da je lažje čvekat tle gor in se mi ne da še dnevnika pisat. BLA bla bla.... Ma jaz upam da v resnici nisem tako grozna user posted image ali pa user posted image boste povedale user posted image . Vam pa ne bom več težila s svojimi problemi a prav user posted image .

Durosh ja tudi Tara je danes spala do šestih zjutraj. Sicer je šal kar pozno spat, ker smo bili na RD ampak mogoče bo pa zdaj spet bolje.

Lep vikend želim vsem. Čeprav vreme ni ravno lepo, vsaj tu pri nas je kar megleno. Gremo pa popoldne ven, mogoče se kaj razjasni.

Mejte se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu durosh)
  Neposredna povezava do sporočila: 1078
13.10.2007 11:28:21   
Anonimen
Aja durosh ne bi blo pa nič narobe če bi bla malo manj tle gor, ker mož pravi da sem že čist zasvojena s tem. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1079
13.10.2007 11:37:11   
KT
nogica ti kar "teži", ti kar "teži", bova skupaj "težile" user posted image user posted image user posted image , ker če ti ne boš "težila" tud jest ne bom user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
13.10.2007 14:03:26   
ŠpelaP
nogica - čisto prav je, da izliješ svoje težave - z jokom, na papir, na forum, človeku v obraz, ali kakokoli drugače, samo da gre ven.
Se spomniš tiste situacije, o kateri sem jaz zadnjič pisala, da je dedi Tima kar za ušesa. To je bilo prvič v devetih letih, kolikor sva z možem skupaj, da je bilo meni čisto ravno, kaj bo rekel tast in kaj bo rekel mož.
Prvič sem se razburila na glas in sem povedala, kar je komu šlo. Vedno sem raje požrla kako neumestno pripombo s strani user posted image tasta (pa verjemi, da se jih je v devetih letih že kar nekaj nabralo), kot pa da bi kaj rekla - preprosto iz spoštovanja do njega. Do takrat sem se vedno nekaj jezila v sebi, ali se potožila prijateljici ali mami in babici. Samo, zdaj se je pa šikaniranje začelo že okoli mojih otrok, zdaj pa ne bom več tiho.
Vsak ima svoj prag tolerance. Eni popizuser posted image takoj, ko jim kaj ne paše, eni pač držijo v sebi. Oboje ni prav. Treba je najti eno srednjo pot. Včasih je dovolj, da se zaupamo nekomu tretjemu, kaj nas teži, pa je nam lažje. In tudi težava morda sploh ni več tako huda, ko sprva zgleda, ko smo še v bistvu v nekem afektu. Seveda se je pa treba tudi zavzeti zase. Če se pa nikoli ne zavzamemo zase, potem pa tudi vsak misli, da si lahko ob nas briše svoje usrane čevlje, kadar se mu zdi.
No, zdaj sem pa jaz tudi zafilozofirala. Skratka, treba se je znati zavzeti zase, treba je pa tudi včasih malo potrpeti ali z drugo besedo biti taktik, da se težave in problemi izkristalizirajo, pa na koncu morda sploh niso tako drastične in srceparajoče, kot izgledajo sprva ali pa jih lahko še kdaj drugič uporabimo v protinapadu kot naš skriti adut!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
13.10.2007 19:37:02   
babajči
Živjo!

Toliko, da se malo javim, KER SEM KONČNO DOBILA INTERNET V NOVI HIŠKI user posted image !!!
Toliko ste že napisale v enem mesecu, da bom morala kar nekaj cajta čitat---ufff...klepetulje. ;-)
No, mi smo se fino vselili, veselo kurimo krušno peč, ki nam daje tako fino toploto...Jaz hodim s krpo naokoli vsak dan, ker se še zmeraj kaj dogaja (pleskanje, parket itd). Pa vseeno je prav luštno, ko lahko greva z Emo po mirni soseski na sprehod, posediva na terasi...pa ni nam treba več pazit, da ne bo tv preveč naglas, pa noben promet se ne sliši...Skratka jaz sem ful zadovoljna in srečna... Zdaj smo še parket porihtali v Emini sobi...čeprav mislim, da bo treba popravljat, ker mojster ni  dobro polakiral...danes zjutraj je 2.lakiral in je moj dragi popoldan že videl, da neki ne štima...no, ko bo to zrihtano, pa moramo še enkrat popleskat...
Drugače paje naša Ema pravi srček...lepo se igra z navešenimi živalcami...pa čeblja, pa poje... Po malem ji že dajem jabolčno čežano, pa spasiran kuhan korenček, pa rižek od milupe... Eni pravijo, da naj ne bi, eni pa da naj kar...sicer pa ne dojim več in mislim, da ni nič narobe, če ji vsake toliko dam malo teh dobrot, da se navadi okusov. Ima pa fuuul rada te pasirane zadeve...čežano prav z užitkom mljaska...že, ko vidi žličko veselo odpira usteca...prav smešna je...pa pogruntala je, da hrana fino šprica naokoli, če poprda z usti. Vražiček mali moj.
Tako, na hitro, zdaj grem pa brat, kaj ste kaj napisale, ko me ni bilo...

Pozdravčki!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
13.10.2007 19:50:36   
babajči
ŠPELA: Kako je Tjaša podobna tvoji sestri!!! Neverjetno...No, vsaj tako jo imam jaz v spominu.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
13.10.2007 21:41:19   
Anonimen
Špela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babajči)
  Neposredna povezava do sporočila: 1084
13.10.2007 23:02:31   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: babajči

ŠPELA: Kako je Tjaša podobna tvoji sestri!!! Neverjetno...No, vsaj tako jo imam jaz v spominu.

Imaš prav. In to iz leta v leto bolj!

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
13.10.2007 23:09:47   
ronja
ej nogica, saj sem ti prav posebej napisala, da ni fora v tem, da se mi ne bi dalo brat tvojih peripetij - če jih ne bi hotla, jih pač ne bi, saj lahko preskočim, kar mi paše, to je moj problem, ne tvojuser posted image , torej ni fora v tem - sicer sem ti pa napisala:

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Če ti pri tašči ni tako hudo in si te prepire vzela kot del življenja, ok, če ti je to fino in rabiš samo malo pojamrat kdaj pa kdaj, tudi ok, (meni ni problem tega brat, ni fora v tem) - pazite, da ne navadite tamale, da se tako (z glasnimi prepiri) rešuje probleme, pa bo vse ok. 
...
Ali pa si reči, da ti vse skup ni tako hudo, da se v bistvu ne sekiraš toliko in moraš samo tu malo iz sebe spravit, da se spucaš in ti je potem lažje in se maš v bistvu tam, kjer si, čisto fino - v splošnem gledano. In bom jaz čisto zadovoljna in bom brez kakršnihkoli takihle komentarjev brala tvoje peripetije s taščo, mogoče mi bo celo smešno ratalouser posted image . Ampak do zdaj nisi tega napisala, zato pač sklepam, da ti je zato hudo. Torej je hudo tudi tvoji user posted image , ker računica je sila enostavna!

Torej, piši kar te je volja, mene je samo skrbelo za tvojo user posted image  in zate. Če ti ni tako hudo se kregat, kolikorkrat se pač kregate, potem je vse ok. Če se zato ne sekiraš preveč, sploh vse super. Vsak ma pravico do svojih prioritet! Midva sva oba bolj občutljivčka, ni šans, da bi katerikoli od naju prenesel, da bi se s komerkoli kregal vsak mesec... Sploh pa ne ful skregal. Če se kdaj kateri od naju s kom ful skrega, hodi še nekaj časa ko zombi in ga drugi na veliko tolaži;) Ampak ljudje smo različni in nam različne stvari različno pomenijo in različno nas prizadanejo. Nama je veliko lažje se stiskat v majhnem stanovanjcu, pa da nama nihče ne serje po glavi. Pač nisva navajena na tako komunikacijo.

Ni pa res, da je problem v tastu in tašči - problem mate vsi skupuser posted image . Če se jima ne da dopovedat, se pač ne da. Moraš to sprejet,  mojemu tastu tudi ne prideš do živega z argumenti (sicer se nisva še nikoli nič skregala, ampak že pri kakem prepičevanju za bedarije nimajo argumenti čisto nobene teže - meni je to čisto aut, ker sem navajena na diskusijo od doma in potem na neke zaključke, ampak pri njem moraš pač funkcionirat drugače). on goni svoje, tako da se je najboljše nasmejat in si mislit svoje. Če pa je stvar, ki je pomembna za user posted image  in ki bo tudi on mel kaj zraven, potem pa pač rečeš, da bo tak in konec debate. Torej, ne misli, da se boste lahko nekaj dogovorili, če se pač ne morete. To je potem najboljše sprejet, pa okoli tega vozit in se jim magari nasmej nazaj in si misli svoje. Če ti tast reče, da si ****, se mu pač nasmeješ, da boš njemu dala popust, ko je bil zadnjič tako radodaren do tvoje sodelavkeuser posted image  Recimouser posted image  Vse se da, če maš dovolj trdo kožo - midva mava oba bolj tanko, pa bi pač prej spokala, pa magari v mišjo luknjo;)

Jaz o tebi ne vem prav nič, razen kar si napisala na forumu in si pač po svoje razlagam situacijo - mogoče se imate sicer čisto v redi in se pač rabiš samo malo potožit. Jaz sem glede tega drugačna, nikoli se ne rabim samo potožit - če sem zaradi nečesa žalostna in nesrečna, rabim, da se zadeva zrihta! Kar tako nisem pa nikoli žalostna. Nikoli ne reagiram v afektu, vedno prej premislim, predno se grem z nekom pogovarjat o kaki težavi, ampak nikoli pa praktično ne rabim prej neke vaje z nekom tretjim... Oz. redko, pa če že, potem je ta tretji moj lubi. MOgoče sem te zato narobe razumela, ker sva pač različni. Če bi jaz tu gor pisala, kar me je motilo že takrat, bi bila potem še bolj jezna;) Sem navajena najprej spucat.

Jaz si ne predstavljam živet z nekom, ki bi me zmerjal, pa tudi če me zdaj ne bi več, ampak so stvari, ki jih pač ne dovolim. (navsezadnje me še nihče ni;) Si mi pa zelo lepo razložila, da pač ne ti ne tvoj lubi nočeta živet v bloku in vama je tole z njegovimi starši vseeno bolj luštno kot pa življenje na "svojem" in malem. Zato sem napisala, da vama je vrednota bajta. Ker kakorkoli obračaš, je res tako... In štekam, da pač on noče stran, ti pa hočeš bit z njim. To tudi čisto štekam in če ti je tak lažje, je vse ok. ni moj stil, ampak pestrost dela življenje lepo;)

Jaz mam svojega lubija neskončno rada in bilo bi mi grozno, če bi šla narazen, ampak zaupat mu moram! Brez tega se sploh ne grem! Zame ne obstaja možnost, da bi on hotel ostat doma s svojimi, če se jaz z njimi ne razumem. POtem grem jaz stran, pa če ga mam še tok rada. Zame je to to, da se lahko zanesem nanj - da bo šel z mano, če mi je hudo tam, kjer sem (in seveda jaz z njim, če bi bilo njemu - sploh pa če bi bilo obema). hočem dokončno rešitev pač. Zate je zaupanje to, da se v prepirih potegne zate. Meni je to samoumevno, sploh ne nekaj posebnega. Tu sva različni in prav je tako. Tako lahko vsak dečko najde pravo deklico zase! In obratno, sevedauser posted image .

Glede dela pa tak: vsi, ki me poznajo, pravijo, da sem hiperaktivka, všeč mi je bit skoz v pogonu in ves čas nekaj počet. Ampak dopuščam možnost, da moja pikica ne bo taka. In to, koliko narediš, zame nima neke osebnostne vrednosti. Moja snaha nima nobenih hobijev, nobenega športa, pol gospodinjstva ji fura tašča, ne dela skoraj nič razen tamalega (pa še ta par ur na dan spi;) - ampak meni je super punca in jo imam ful rada. To ne bi smelo bit tak povezano, se mi zdi. Eden lahko spi manj, lahko zdrži več, mu je luštno delat več, ampak zato ni boljši človek... Samo hitreje živi. 
Hočem rečt, da to, da sva bili pač aktivni med user posted image , pa da sem biciklirala na dan poroda, pa delala dekico med popadki, še ne pomeni, da sem boljši človek. Zato me ne bo mel nihče bolj rad. Bojo lahko bolj ponosni name, ampak ljubezni si s tem ne moreš kupit - niti od moškega, niti od tašče... če si ti samo v podzavesti misliš, da ti tašča pod prste gleda, mogoče sploh ni tako in potem moraš ti to razčistit - ona mogoče sploh nič noče od tebe, da ne vem kaj delaš... Samo ti hočeš delat, da se zamotiš, da imaš občutek, da je vse ok.

Kar sem ti hotela rečt glede Tare pa je samo to, da tudi če prepirov ne sliši, jih čuti! Glede tega si ne laži! če mami joka, joka tudi otrok! Lahko preverišuser posted image  Prej ti nisem nič pisala takih romanov, dokler nisem bila v podobni situaciji - saj pravim, sploh ne taki kot je tvoja, saj z njegovimi niti ne živimo skup, pa še rada me mata, ampak vseeno so mi šli prek glave s svojimi stalnimi obiski. In meni je škoda, da bom z nekom v slabih odnosih, če se mamo radi. če se pa nimamo radi, pa ne morem živet skupaj z njimi! (še cimre sem mela rada, hehe, pa mi niso bili nič...)

Pač se mi to, da potrpiš, ne zdi neka dobra lastnost, češ, kako je dobra, da tako potrpi vse... Ker na ta način se tudi lahko kvarijo odnosi: poglej, če bi jaz potrpela in potrpela, pa nič rekla in ne bi moj lubi nič zrihtal, bi mi enkrat prekipelo in bi pustla vse skup. To bi bilo škoda za vse vpletene. Sploh zato, ker se mamo vsi radi in oni meni nočejo nič slabega in jaz ne njim in si želim, da Ronja vidi svoje babice in dedke in to pogosto in da se majo radi itd... Samo hočem met še svoje življenje zraven. In si želim, da Ronja odraste s svojim očijem, ki jo ima noro rad in da vidi, kako se imata mami in oči rada in si zaupata...
Lahko pa bi bila sploh potrpežljiva in ne bi šla, bi pa bila jezna, da moj lubi nič ne ukrene in da se onadva silita, oni pa tega še vedeli ne bi in bi bil lubi jezen, kaj pričakujem, če niti rekla nisem, onadva pa sploh čisto paf, ker bi mislila, kako uslugo mi delata, jaz pa dihat ne bi mogla od prezasičenosti... Zakaj bi bilo potem tu to "potrpljenje" nekaj dobrega? Razdrlo bi lepe odnose! Če je problem, ga je najbolj pametno rešit - enkrat za vselej, če se le da. Če se ne da tako, pa po koščkih.

Če se po vsakem vašem prepiru malo izboljša situacija - mislim, ne samo začasno, ampak da je vsakič 14 dni po prepiru mičkeno boljše kot je bilo 14 dni po prejšnjem prepiru, potem je vse ok. Boste v 10ih letih sigurno nekam prilezli. Po tvojem pisanju sem imela pač občutek, da je ves čas isto, pa da gre včasih še na slabše.

Druga stvar je pa samo reševanje težav s prepiri... To, da nekomu poveš, kaj te teži ali pa si vržeš vse v glavo, še ne pomeni, da si zadevo razčistil. To je bila analiza. POtem mora nujno sledit še sinteza ali po domače povedanoo kompromis. Morata najt oba nekaj, kar obema ustreza. To, da tašči rečeš, da ji po 2. porodu ne bo treba kuhat zate, ti sicer olajša dušico, ampak k odnosom ni pa nič kaj dosti pripomoglo... Bolj bi pripomoglo, če bi ji rekla, da si ji hvaležna, da ti je kuhala po 1 porodu in da rada tudi ti skuhaš zanje, vendar pa ti je težko to počet vsak drugi teden - kot sem razbrala, ti je. Meni se zdi to v bistvu čisto fer, da vsak enkrat kuha, ampak mogoče sem tudi kaj narobe razumela... Hočem samo rečt, da to, da si vse poveste, še ne pomeni, da ste zadevo rešili...

Razumem pa, da ti je pač vseeno lažje bit z njim pri njih, kot brez njega sama s user posted image  pri tvojih ali na svojem. In če je tako, pač seveda ostani in ti bom probala drugače pisat, bolj v smislu, kako se zmenit s taščo, da je ne užališ pri tem... Spoštujem tvojo odločitev in ti ne bom več pisala, da se odseli, razen, če bi kdo začel zmerjat tvojo user posted image  ali bi kdo udaril tebe ali njo, ok? Fer?

Ti pa probaj na to gledat ne kot na nekaj, kar boš pač potrpela, ampak na nekaj, kar si izbrala, ker ti je tako bolj všeč. Boš imela več samozavesti, ker boš imela ves čas občutek, da imaš ti vajeti v rokah. Sicer bi lahko lepega dne pozabila, da lahko greš, kadar ti paše in si to sama izbereš in bi ostajala v veri, da res nimaš kam.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
13.10.2007 23:11:42   
ŠpelaP
Jaz sem pa malo prej zlikala en veeelik kup opranega perila. Me je že nekaj dni preganjal. Samo sem se ga morala lotiti, ker se mi na štriku suši že nova partija cunj! Meni se zdi, da še samo  user posted imageuser posted image   in  user posted image   ter  user posted imageuser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
13.10.2007 23:39:37   
ronja
bajčibajči, čestitke za hiško! Krušna peč, jupi! Speči kako pico notri, v hiši, kjer sem prej živela, smo jo imeli in je bilo super not pečt kruh in pico! Samo ne smeš je s premogom kurit, samo z lesom;)

špela, se podpišemuser posted image ! Treba je pa tudi vedet, da si sami krojimo svoje življenje. ne splača se kregat za vsako malenkost, ker navadno ljudje niti nič slabega ne mislijo in dostikrat sami kasneje sprevidijo, kako neumnost so izjavili... Ampak so pa stvari, ki si jih ne smeš pustit. Pri nas je bila drugačna situacija v toliko, da sta fantova starša zelo pravična in nista nikoli delala razlik med njima, razen, da je pač njegov brat bolj na uro naštiman in se mu potem vsi bolj prilagajamo, ampak zaradi tega se ne grem kregat! Če nama bo preveč razturjalo urnik, pač ne bova tolikokrat hodila na družinska srečanja.

Pa pri nas je še en problem - namreč, da se imamo radi - meni je to škoda vršt stran! Če pa bi vse pogoltnila in držala v sebi, bi jih pa nehala met rada, to vem - in če bi se to predolgo dogajalo, bi nehala met rada še lubija, ker mi ne bi pomagal pri nečem, kar me muči... In to bi bila veliiiika škoda... če pa rešiš problem, poveš, kaj te moti in poveš, do kam si ti pripravljen popustit, potem se vse lahko zrihta in se mate še naprej radi... Njegova mami se zdaj ful trudi, da ne bi bila preveč vsiljiva, ji še vedno kdaj uide;), ampak ker vem, da se trudi, me to ne jezi več. Jaz jo pa pokličem in ji povem, kako smo in bom zdaj veliko rajši šla kdaj sama do nje, ker se ne bom bala, da mi bo spet jemala tamalo iz rok in da je ne bom mogla dobit, ko se bo jokala, da jo potolažim... Vidiš, da se splača rečt prej, predno ti gre že tako na jetra, da nehaš met rad, pa spoštovanje gor ali dol, boljše je, da se mamo bolj radi;) Meni je pač večja vrednota ljubezen kot pa vljudnostuser posted image  (to pa ne pomeni, da se razp* za vsako bedarijo;) bedarijam se smejimuser posted image )

Saj ni treba, da ji zabrusim, da se tako ne dela! Zdaj se je itak lubi z njo zmenil, če bi se pa morala jaz, bi ji pač rekla, da sicer vem, da ne misli nič slabega, me to vseeeno boli oz. prizadane in da me je potem strah it k njej... Tako kot je res. Je pa res, da si moraš upat to rečt, ker ni glih najlažje (vsaj meni ne). Je pa iskreno.

Palčica, držim pesti, da najdeš dobro zamenjavo! pa da ti ne bi bilo treba it delat! zdaj si Aljaževa!

KT, daj, naj res tvoj lubi vzame ostanek porodniške!

Drnula, aha, no, na sprejem s 150imi gosti pa tudi jaz ne bi jemala svoje, tam se kvečjemu še česa naleze... (sem bolj paranoična glede tega, da bi jo vlačila v gužvo;) Pri meni v laboratoriju bi srečala samo par žužkov pa mogoče bi še kaka sodelavka mimo prijadrala, to bi bilo pa bolj kot ne vse...
Sem prebrala še enkrat, kar si ti napisala nogici, itak da se strinjam, ampak veš, da v bistvu na nek način dela točno to, čeprav se ne sliši tako: vlaga v to, kar ji je pri srcu - torej v to, da je lahko z lubijem, pa čeprav pri tašči... Če on noče stran in ona noče od njega, potem bo pač tam... In če rabi samo ventil, je rr tu, a ne punce?user posted image user posted image

nikica, pogrešam te, javi se!

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
13.10.2007 23:41:43   
ronja
Špela, nabavi si sušilca, potem ti niti likat ni treba, skraj ničesar... Midva ga imava, ker se v bloku niti ne da sušit, razen v zelooo lepih dnevih, ker je štrika na mini balkončku bolj malo in se ena runda komaj uspe posušit, če ni lih fuuuul lepo vreme... in potem samo nafilaš in zložiš...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
13.10.2007 23:58:24   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Špela, nabavi si sušilca, potem ti niti likat ni treba, skraj ničesar... Midva ga imava, ker se v bloku niti ne da sušit, razen v zelooo lepih dnevih, ker je štrika na mini balkončku bolj malo in se ena runda komaj uspe posušit, če ni lih fuuuul lepo vreme... in potem samo nafilaš in zložiš...

Ma saj imamo sušilca, pa dva pralna stroja - nas je 9 pri bajti. Bi lahko sušilec delal dan in noč. Tako imamo navado, da večino stvari sušimo čez leto na štriku, pozimi pa v sušilcu. Pa saj imamo ženske v hiši razdeljeno kar se pranja in likanja cunj tiče. Jaz perem za nas 4 in za moja starša, sestra pa za sebe, hčerko in babico. Babica pa za vse lika. Samo zdaj jo pa že nekaj časa nekaj v zapestju trga, pa s sestro še likava vsaka svojo partijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
14.10.2007 9:19:23   
mentos
evo punce, nisem imela časa vas brat, tako da nič ne vem kaj se bam je dogajalo.

Midve s Hano sva ravno prišle iz bolnice. Bile sva na Jesenicah, kajti moja punčica ni hotela več jesti, po koži je bila vsa rdeča, flekasta. Po dolgem testiranju so ugotovili, da je alergična na jajca. Tako da naj ne bi do 3 leta starosti jedla nobena živila v katerih je jajce, groza čokolada, pudingi, piškoti, testenine.... Pač bomo mogli lepo paziti, da ne bo dregod dobila kakšen piškotek, kajti lahko ji povzroči krče v trebuhu, ali koprivnico, ali epileptične napadeuser posted image user posted image ... Tako jaz sem prenehala z dojenjem, zdaj imamo pa posebno mleko Pregomin, kajti čez 14 dni pa dobimo izvid iz Ljubljane, če je alergična še na mleko. Jaz sem čist sesuta, tako se mi smili, da sem v bolnici kar jokala. Tako je jokala, ko so jo špikaliuser posted image user posted image .

Evo zdaj pa grem, da sem malo z mojo miško, je prav žalostna, ničveč ni tistih lepih nasmehov, teža pa kar pada.

Poljubček vsem

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
14.10.2007 10:42:21   
lidijad
Zdravo,

joj ste pa prave čvekice, jaz pa kr zavami cepetam user posted image , saj jaz sem tud bolj zgovorna, vendar dolgo pisanje mi nekot ne leži.

drnula - joj kolk lepo hiško boste imeli, pa na lepi legi (na sliki sodeč)

mentos - joj, se mi kr žalostna ko sem prebrala tvoje sporočilce, joj revica, držim pesti da bo Hana imela dobre izvide,(tiste,ki jih boste dobili  iz LJ - da nebo še Hana alergična na mleko.) Saj bo bolje, pa tudi tisti lepi nasmeški bodo še. Tudi moji dve prijateljici imajo isti problem. 
user posted image za Hano!

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
14.10.2007 11:00:33   
ŠpelaP
Mentos-  res mi je hudo za vas! user posted image Še toliko bolj, ker nekako vem, kaj prestajate. Kot si lahko brala, se tudi mi spopadamo s to presneto alergijo oziroma s sumom na alergijo na kravje mleko (KML). Vas so vsaj dali na testiranje. Mi bomo pa še nekaj časa čakali. V naši ordinaciji pošiljajo na testiranje k alergologu šele nekje pri 6-8 mesecev. Seveda, če otrok drugače lepo napreduje. Svetujejo pa dieto za mamice, ki dojijo. Verjetno bi nas že tudi prej poslali, če jaz ne bi dojila, ravno zato, da bi dobili pregomin na recept.
A to so ti v bolnici svetovali, da prenehaš z dojenjem? Ker meni so pa vsi rekli, da naj čimdlje dojim. Seveda sem pa zaradi tega sama na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov in tudi brez jajc (ki se velikokrat pojavi vzporedno z alergijo na KML), medu, čokoladeuser posted image , piceuser posted image ...
In tudi do Sarinega šestega meseca ji sploh ne bom uvajala goste hrane - tudi to je nasvet zdravnikov.
Jaz sama sebe bodrim z dejstvom, da v prvih letih otrokovega življenja pride pri 95% otrok ta alergija ven, ko se otroško telo privadi vplivom okolja in ko črevesje popolnoma dozori. (In jaz sem si zadala, da bomo mi v tistih 95% in ne v tistih 5%, ki jim alergija ostane. user posted image ) To mi je zatrdila tudi med. sestra pri našem pediatru. Je rekla, da so imeli in da imajo kar nekaj primerov alergije na jajca ali KML, pa da se ona ne spomni nobenega primera, da ne bi ta alergija izvodenela v prvih letih.
Na internetu je ogromno strani, kjer lahko najdeš koristne nasvete glede hrane (recepti), ki jo lahko ti otroci uživajo. Lahko ti tudi jaz pošljem nekaj linkov, ki sem jih že sama našla. 
Mentos, vedi da nisi sama v tem! Se bova pa skupaj bodrili, ko nama bo hudo, ko najini princeski še nekaj časa ne bosta mogli jesti čisto vsega, kar si bosta zaželeli!
Pa eno user posted image , da se boste lažje spopadli s to presneto alergijo.

Aja, še to, v trgovini se dobi jajčni nadomestek NO EGG. Jaz sem ravno včeraj spekla kolač, kjer sem uporabila ta nadomestek in riževo mleko namesto kravjega. Pa je bil prav dober, so ga vsi v hiši jedli.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 14.10.2007 11:01:51 >

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
14.10.2007 15:35:21   
ronja
Joj, mentos, žal mi je zate! Groza! Ampak boš videla, tudi dieta ni tak strašen bavbav kot se na začetku sliši! Najprej bo itak mela samo tisto mleko, potem ko boš uvajal gosto hrano, je to na začetku tako in tako samo sadje in zelenjava,... tako da bo do kakega leta živela in jedla enako kot vsi ostali otroci (saj mislim da do 1 leta tudi ostalim nealergičnim otrokom odsvetujejo kravje mleko).
Pa ne skrbi, tvoja pikica se bo kmalu spet smejala na vsa usta! Vprašaj, če bi mogoče lahko dojila, če bi imela ti dieto, tudi meni so rekli, da je to za alergike najboljše (sem bila sama včasih precej alergična).

špelaP, če slučajno še ne poznaš tele strani, ti jo toplo priporpčam, ker se dostikrat najde kaka mamica, ki sprašuje po idejah za kosila za otroke (in sebe) z dietami brez jajc in mleka:
http://www.kulinarika.net/portal.asp
Sicer vidim, da se super znajdeš tudi brez, ampak kaka ideja vedno prav pride!

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
14.10.2007 17:10:00   
ŠpelaP
Ronja - že imam to stran. Je res fajn! user posted image No, saj pravzaprav je nisem jez našla, temveč mož, ko je iskal en recept za golaž.

Tudi na tem naslovu se najde polno vseh mogočih fajnih receptov:
http://www.drustvo-gurman.si/index.php

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
14.10.2007 21:07:34   
KT
Pa kaj spet delamo na drugi strani user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
15.10.2007 1:11:28   
Drnula
Mentos - ojoj, tole pa kar zaboli. Važno je, da  se user posted image počuti varno, pa se bo kmalu spet narisal nasmeh, s pravo prehrano pa se bo še redila in počasi upajmo da pade v tisto večino in se vse poštima user posted image user posted image user posted image .

Durosh - ja Neca redno nadzira gradnjo, vsak dan 2x Joj, jutri bom tolk tečna tam. Sva čez vikend našla par stvari, ki jih je treba poštimat in že komaj čakam na jutri.  Sem že kar danes klicala po tel., ker me je kar mal zašraufalo v trebuhu, ko sem videla da je med dvema brunama kar luknja, taka orng špranja. No, mi je razložil da ni panike, da bodo jutri nategnili šraufe in vse potegnili skupaj .... hm, ni me čist pomiril. Pa itak je še par stvari, ki mi gredo v nos in jim bom mogla kar težit, pa čeprav jim bom ena picajzlasta nergačka. J* ga, tej hiši jaz rečem dom in so mi vse take stvari še kako pomembne ... kolikokrat v življenju pa si delaš hišo, koliko časa preživiš v njej, koliko daš zanjo ... Saj ni katastrofalnih stvari, so malenkosti, ki so za naju pomembne in hočem, da stvari porihtajo tako, da lahko naprej rečem, da so majstir in si zaslužijo petko. Ampak je tip, ki je direktor en runkel, s kateri se ne da nič zmenit. Ponavadi kar blebeče v eno, ponavlja eno in isto, brez logike in argumentov, v luft skoči takole mimgrede, ko ni niti najmanj treba, poslušat ne zna nič... še sreča, da je sin (arhitekt) bolj skuliran in ga drži nazaj. Zato raje kar z njim komuniciram.

KT - mene pa občasno kar nekaj po malem boli tam zadaj, globoko not user posted image Včeraj po dolgem hitrem spehodu sem tudi nekaj čutila user posted image Me kar mal zaskrbi, se mi zdi, da 4 mesece pa že res cajt, da se porihta vse skup. Če ne bo do konca meseca bolje bom šla še 1x h G.

Ronja - 'vlaga v to, kar ji je pri srcu - torej v to, da je lahko z lubijem, pa čeprav pri tašči '- ja maš pravuser posted image .  Je pa reč vedno vezana na nek kontekst.... po domače 'za kakšno ceno' ? Ker jaz mislim, da je veza z user posted image lahko ok, ko se medsebojno spoštujeta, vlagata v vezo, ljubezen v vsaj približno enaki meri. Kar pa jaz v primeru nogice ne vem. Je pa poleg tega tu še user posted image , ki je tudi še ena življenska prioriteta, običajno obema staršema, in več ali manj jim želimo nuditi okolje, da se razvijejo v samozavestne osebe, ki bodo znale poskrbeti same zase, za svojo srečo.  Skratka, misel bi lahko razvila naprej in rekla, da je težko je biti srečen če je dragi, nekdo, ki ga imaš najraje na svetu nesrečen. Torej si srečen če je srečen dragi, s tem, da bi moralo biti tudi obratno, da se stvar dolgoročno obnese. In smo nazaj v  krogu ... torej da je to res, do neke mere. Dokler eden samo vlaga, nazaj pa ne dobiva enake podpore, bi se počasi izpraznil, postal tog, prazen ....nesrečen. Nogica, zdajle ne govorim o tebi, ker niti ne poznam dovolj vaše situacije ... malce razglabljam naprej po ronjinem postu. Pa ne bom preveč, je že pozno in ob takih urah znam čist not past user posted image
Ronja, glede na tiste žužke sklepam, da si morda biologinja ... in ti je morda pod roke kdaj prišla knjiga Selfish gene ali The Origins of Virtue, Human Instincts an the Evolution of Cooperation (Matt Ridley)?

Punce, a ve še kaj berete? Knjige, časopise ... ?

Neca ima jutri drugo cepljenje. Torej KT - se javim z novimi podatki. Saj nam boš še vedno delala družbo - a ne da? Moraš! Stalno! Vsak dan. No, skoraj vsak dan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
15.10.2007 1:12:13   
Drnula
Mi katera razloži kaj to govorite o drugi strani?

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
15.10.2007 7:16:00   
KT
drnula - kok si lušna s to drugo stranjo - se mi zdi, da si že enkrat vprašala kaj nam je s to drugo stranjo. Ma tu na forumu nas vrže na drugo stran, a veš ko odpreš "starši čvekamo" nismo več na prvi strani, ampak moramo iskat na drugi strani.
Veš da bom ostala, vsak dan - večkrat na dan - razen, če me ven vržete user posted image .

Ti kar pojdi do G, čeprav saj veš kaj ti bo rekla: "Ste se pa "pridno" naprezali takoj po porodu, zdaj se mora pa to nazaj v red spravit!" Ene čutijo bolečino še eno leto po porodu, druge so pa ko rožce že po enem mesecu. Načeloma bi morale po normalnem porodu bolj kot ne mirovat vsaj 6 tednov, pri CR pa še kak teden več. Ampak se mi zdi bolj pametno, da se prepričaš, da je vse uredu, zato ti kar lepo h G. Pa eno velkooooo user posted image  da boš kmalu uredu.

Aja, če pa rabiš, da prebutamo kakega "pametnega" majstra pa nas kar pokliči - mu bomo združene junijke že dale vetra user posted image .

Kakšen lep vikend je bil, ane - kaj bi človek dal za več takšnih. Dolgo sprehodi, uživancija na soncu, pa vse tiste jesenske barve, pa dobra papica, celo kozarček odličnega rdečega sem si privoščila, naša mala user posted image  pa en velik sonček - čisto je pomirjena, ko naju ima oba ob sebi - kar na novo zacveti.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
15.10.2007 8:48:49   
durosh
Ojla.
Slišim,da ste lepo preživele lep vikend.Upam,da bo tudi teden lep, ma se mi zid,da bomo kar malček mrzovali.

Mentos, user posted image user posted image user posted image za vajino Hano, da bi se čimprej zredila in smejčkala na vsa usta-kar se mi zdi,da sploh ne bo problem ob tako skrbni mamici.

Nikical, a sta že ozdravela?ojoj, ozdraveli,sem brala, da ste vsi trije obležali.evo, za vsazga eno user posted image user posted image user posted image .

Kati81, sta prišli z burje?

KT, danes mavi cepljenje in posvetovalnico, sporočim podatke.kako je šlo s pogodbo;ma sej ne dvomim, da si bla pridna!

N&B, semenj?je blo v redu?

ŠpelaP, a se boš prišla kej pokazat na srečanje?

Drnula, držim pesti, da boš poštimala-ti jih kar fejst nahruli!!!Imaš prav;pri današnji ceni hiš se ti zdi vsaka malenkost pomembna.

Nogica, danes ponoči smo spet malo štrajkaliuser posted image .kako je blo pri vas?

Ljubljančanke, a ve kakšna za kakšno stanovanje, ki se oddaja?

se slišimo

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.