|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
29.8.2007 11:44:34   
katka37
Se vidi, da sem nosečka-sem dobila kar solzne oči, ko sem brala o stvareh, ki vas osrečujejo. Bomo priznale, da ko dobro pomislimo, najdemo kar nekaj stvari, ob katerih nam srce zadrhti tudi v "groznih" dneh, samo spomniti se moramo nanje.
Zaradi ležanja in dolgčasa sem začela že filozofiratiuser posted image .

(odgovor članu maja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
29.8.2007 11:48:26   
anariya
oj, zanima me kdaj si čutla dojenčka,lp

(odgovor članu maja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
29.8.2007 11:52:25   
katka37
Anariya, sorry, vem, da te je ena izmed nas že opomnila, da ko katero izmed nas kaj sprašuješ direktno, napišeš zraven tudi njen vzdevek, drugače nikdar ne vemo.

Bom kar odgovorila-v 15.tednu.
Lep pozdrav tudi tebi.

(odgovor članu anariya)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
29.8.2007 11:57:55   
itata
Maja80 jaz jem B kompleks, ker ne jem mesa (oziroma zdej med nosečnostjo res le občasno) in kalcijeve tablete (da mi ne bi moj malček začel zajedat moje zaloge, če ga ne bi sama dosti vnesla). Drugo pa vse sadje in zelenjava.
Anariya: jaz pa v 16. tednu približno. Tko trzanje v spodnjem delu trebuha.
Stvari, ki me osrečujejo:
  • dojenček, ki raste v meni,
  • družina in prijatelji, ki so mi v oporo v težkih trenutkih
  • dejstvo da sem zdrava in se dobro počutim
  • to da sem z leti postala stabilna oseba, ki lahko marsikaj prenese

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
29.8.2007 12:17:48   
polonca78
ojla!
jst še naprej jemljem Elevit, čist zato ker teh raznih šumečih tablet kalcija, magnezija in železa videt ne morem. seveda se trudim tudi z pravilno prehrano, ampak iz čisto boljšega občutka jem še elevit.

punce sem vam resnično fouš, ko že čutite vaše mladičke user posted image . sem v 18.tednu, pa še nič. user posted image neučakana sem!

speli, ti si si pa to dobro splanirala. kako pa to, da greš na bolniško? upam,da greš na bolniško, ker pričakuješ dvojčke in ne zaradi kakih zapletov! vsekakor mi je všeč tvoj plan! maš že kake ideje kako boš preganjala dolgčas?

vsekakor uživajte!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
29.8.2007 12:29:30   
speli
Polonca moja zlata, v velikem procentu grem na bolniško res zaradi dvojčkov, hrati pa  imam žal najbolj rizično skupino le teh (enojajčni, ena posteljica, dve votlini) in je največja možnost, da eden zahira drugega na podlagi tega pa tudi drug odmre..
Zato sem v zadnjih dnev močno nervozna, ker imam v ponedeljek ultrazvok in si močno želim ,da bi bilo vse ok..
Hkrati pa moram napizidt zdravnico, da me bo dala na 14 dni na pregled ker tole nikamor več ne pelje....računaj sem 18 teden pa sem do sedaj imela en pregled...juhuhu...(pustimo nuhalno)
no drugače se pa v službi počutim čisto ok...pustimo občasne vrtoglavice in glavoboli ampak gre...problem je bolj popoldne in zvečer, ko sem suta v nulo....v bistvu imam doma 2,5 staro hčerkico in to ti je lahko jasno, da punca zahteva max. pozornost..
tako, da mi doma ne bo nič hudega pa še počivala bom...
najbolj na svetu pa si seveda želim, da bi donosila zdrave pupeuser posted image

(odgovor članu polonca78)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
29.8.2007 12:31:14   
Marusah
Jaz pa pijem samo magnezijeve šumeče tabletke...baje so priporočljive med user posted image . Drugače pa pojem veliko sadja in zelenjave.

Stvari, ki me osrečujejo??? Hmm.... V življenju sem doživela že marsikaj in ob tem spoznala, da se vsaka stvar zgodi z nekim določenim namenom in, da je čisto vsaka slaba stvar (pa naj bo še tako grozna in brezizhodna) za nekaj dobra in da je življenje prekratko, da bi se obremenjevali z nepotrebnimi stvarimi....zato me osrečuje čisto vsaka minutka, ki jo preživim s svojim dragim in z ljudmi, ki mi nekaj pomenijo. Ker je lahko v trenutku, ko niti najmanj ne pričakuješ vsega konec. Vsako jutro znova se zahvalim - sej ne vem komu, ker nisem vernauser posted image , da imam tako srečo, da imam ob sebi osebo, ki me ima rada in seveda za pikico, ki raste v meni...in poskušam si vsak dan narediti posebenuser posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
29.8.2007 12:32:54   
Suzi*
Jaz vsake tolk časa še vzamem Elevit, predvsem, ko se slabše počutim. Mi je pa G na pregledu rekla, da teh pripravkov, ki imajo dodane vitamine, ni dobro jest čist vsak dan. user posted image

Prve gibe sem pa začutila recimo da sedaj v 15 t, čeprav se mi je občasno že prej zdelo da nekaj čutim.

Katka, ko si ravno omenila solze in jokanje. Jaz sem včeraj spuščala solze celo med Tednikom al kaj je tista oddaja, ko so govorili o vseh teh nesrečah po naših cestah. pa še pa še......Me vse takoj v jok spravi. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

Neposredna povezava do sporočila: 1933
29.8.2007 12:34:55   
Marusah
Špeli želim ti, da bi bilo s tvojima pikicama vse vredu...Ti samo lepo počivaj in pazi nase, božaj trebušček in se pogovarjaj z malima - pa bo vse O.k.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
29.8.2007 12:42:24   
itata
Ja Suzi na Preverjeno je blo tist o nesrečah... sem jaz tud jokala. Priznam pa, da sem že tud prej ko niso bli hormoni v igri. Jaz si ne morem pomagat, da si zraven ne mislim joj kolg grozn, še dobr, da ni kdo k ga poznam... Marusah ti si super napisala. Jaz sem si hotla gor na profil dat pregovor: "Edini čas, ki ga imamo, je SEDAJ." No sej ga imam, sam ga ve ne vidite - bom že pogruntala zakaj ne... Tko da poanta je, da ne smem šparat stvari al pa sebe al pa časa za "posebne priložnosti", ker vedno obstaja možnost, da jih ne dočakaš (mi ali pa naši bližnji)...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
29.8.2007 12:43:52   
itata
da vidim če mi je uspelo objaviti pregovor...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
29.8.2007 12:49:51   
Marusah
Itata zdej pa vidmo pregovoruser posted image . Res je lep pregovor, pa še čisto resničen...ti da kr malo za mislit!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
29.8.2007 12:52:11   
Marusah
Zdej smo pa že malo pregloboko zabredleuser posted image . Gremo rajši k bolj veselim temam - kaj bomo danes kuhaleuser posted image .

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
29.8.2007 12:54:16   
Suzi*
user posted image user posted image user posted image user posted image  Marusah!! user posted image

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
29.8.2007 13:01:59   
Suzi*
Sicer pa pojma nimam kaj kuhat. dane sje tak turoben dan, bi mogoče pasalo kaj bolj zimskega. Me pa zelo zanima kako Pina naredi tist krompir z ohrovtom, s katerim se je zjutraj hvalila. user posted image  

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
29.8.2007 13:04:31   
polonca78
IZVIRNO SPOROČILO: speli

Polonca moja zlata, v velikem procentu grem na bolniško res zaradi dvojčkov, hrati pa  imam žal najbolj rizično skupino le teh (enojajčni, ena posteljica, dve votlini) in je največja možnost, da eden zahira drugega na podlagi tega pa tudi drug odmre..
Zato sem v zadnjih dnev močno nervozna, ker imam v ponedeljek ultrazvok in si močno želim ,da bi bilo vse ok..
Hkrati pa moram napizidt zdravnico, da me bo dala na 14 dni na pregled ker tole nikamor več ne pelje....računaj sem 18 teden pa sem do sedaj imela en pregled...juhuhu...(pustimo nuhalno)
no drugače se pa v službi počutim čisto ok...pustimo občasne vrtoglavice in glavoboli ampak gre...problem je bolj popoldne in zvečer, ko sem suta v nulo....v bistvu imam doma 2,5 staro hčerkico in to ti je lahko jasno, da punca zahteva max. pozornost..
tako, da mi doma ne bo nič hudega pa še počivala bom...
najbolj na svetu pa si seveda želim, da bi donosila zdrave pupeuser posted image

ne morem verjeti, da si imela do sedaj samo en pregled. sploh glede na to, da si očitno v rizični skupini!!! user posted image jst sem imela že 3 ali 4 (+ nuhalna). ko sem bila na bolniški, me je na 14 dni naročala, da smo spremljali kaj se dogaja. ne morem verjet, da je lahko tako brezčutna. ne gre samo zato ali lahko oni kaj naredijo ali ne, gre za to, da je človek takoj bolj pomirjen, če ima redne preglede! med 1. in 2. pregledom sem morala počakati par tednov in ker se mi je dozdevalo, da je nekaj narobe, sem komaj dočakala pregled. priznam, da sedaj, ko vse je v redu, končno sproščeno diham, tako da te popolnoma razumem in vem, da te je strah. menda imajo dovolj zdrave pameti, da bodo razumele tvojo željo in te bolj pogosto naročale. user posted image sedaj mi je jasno,da ti nikakor ne bo dolgčas! počivala boš, klepetala user posted image in se posvečala hčerkici! še par dni pa bo breme službe za tabo in boš takoj lažje dihala! bom ful stiskala pesti v ponedeljek user posted image

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
29.8.2007 13:12:18   
Marusah
Ja zgleda, da nima samo jaz čudne ginekologinje. Jaz sem tudi imela samo 2 pregleda do sedaj, pa sem bila 2x na urgenci (7 in 11 teden), ker sem zelo močno krvavela. Na srečo se je vse dobro izteklo.

Neposredna povezava do sporočila: 1942
29.8.2007 13:19:32   
katka37
Res je čudno, kako različno G naročajo, jaz sem imela že 4 preglede in AC, vsakokrat imam tudi ultrazvok, vsaj do zdaj.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
29.8.2007 13:22:22   
speli
Moja gineko9loginja je celo tak biser, da gre za en mesec na dopust in nima nadomeščanja.
Glede na to, da je bilo pri meni nujno opraviti ultrazvok (da ugotovija ali je še mnogoplodnost ali ne) sem se skregala v porodnišnici, da ga hočem ker svoje ginekologinje nisem imela...no na koncu sem šla k Srahovi na nuhalno in mi je ona potrdila dvome...
Na zadnjem pregledu pri ginekologinji me je odpravila v 5 minutah (od tega 2 minute osebnega pogovora po telefonu). Komaj, da mi je naredila ultrazvok, še to z izjavo no poglejmo če sta še živauser posted image
Uglavnem bojim se da sedaj na tem pregledu bo pa zapaničila, da ne bom velda kje se me glava drži..
Danes izvedela od ene sodelovke, da baje res ZZZS noro hodi gledat porodnice na bolniški..ja najbolj kako naj bom pri 2,5 stari punci skoz notr zaprta ni logike...

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
29.8.2007 13:42:40   
torcica
Joj, speli, to je pa too much!!! No, tudi jaz sem imela en pregled v 10 tednu (prvi pregled) in naslednjega imam v 16. tednu, ampak glede na to, da nosiš ti dvojčke, bi se pa ta tvoja ginekologinja lahko malo bolj potrudila!!!

Ti pošiljam user posted image za srečo, pa čuvaj se!

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
29.8.2007 13:44:03   
Marusah
Speli na tvojem mestu bi menjala ginekologa, ker je še hujši biser kot moja.

Tudi meni je prišlo na uho, da ZZZS veliko hodi po domovih. Če imaš vredu osebnega zdravnika ga prosi, da ti napiše, da nimaš strogega ležanja, ampak da lahko greš na prehode. Potem ti nimajo kaj. Moja sestra je imela isti problem, pa ji je zdravnica šla na roko in ji je napisala, da ima probleme z živci in da ji priporoča sprehode v naravi,...bla, bla bla...

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
29.8.2007 13:45:28   
Marusah
Sem prehitro stisnila enteruser posted image .
Skratka vse je odvisno od osebnega zdravnika, kaj pošlje na komisijo.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
29.8.2007 13:46:07   
Suzi*
Tudi jaz sem imela šele en pregled v 9t pri svoji G + nuhalno v lj. Sedaj bom v 17t imela drugi pregled. Baje je tako običajno, če je vse uredu, seveda pa je G poudarila, da či bi bilo karkoli narobe, naj se oglasim prej. Jaz sem s svojo G zelo zadovoljna.

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
29.8.2007 13:46:57   
itata
Speli in Marusah jaz sem čist v šoku glede teh G in sploh raj ne bom komentirala. Men sicer moja ne dela UZ kar vsakič - tko v smislu, da bi midve zdej dojenčka gledale, sam preveri pač utrip in ona na hitr pogleda, če vse štima - skratka po strogem minimumu, ampak če maš pa težave pa si rizičen pa krvaviš... brez besed res. Joj jaz bi ji po mojem rekla, če je normalna, da mi reče, da pogledamo, če sta še živa pa še zamenjat bi jo probala po hitrem postopku, matr a smo krave rejnice al smo ljudje!! user posted image  

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
29.8.2007 13:50:29   
itata
pa bravo zame k mam zdej pregovoruser posted image  madonca sem brihtna...
pa še ena ideja za (mogoče ne glih kosilo, ampak večerjo) jaz včasih (kuham namreč sam če je nujno) delam polento z zelenjavo (mal prej potenstano seveda) in sirom v pečici zapečeno... mljask...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.