|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
27.8.2007 15:36:54   
*Naja
Punce, a ima še katera občasno take ful čudne bolečine spodaj, ki jih spremlja občutek tiščanja navzdol....kot da bo vse skupaj ven padlo?
Men se je to zdej že nekajkrat zgodilo in se mi ravno zdaj dogaja, ko sem pop. v službi. Sem šla parkrat po stopnicah gor in dol, zdej me pa boli in tišči, da sploh hodit ne morem okrog. Zdej pa pridno sedim in upam, da me ne bodo kej dosti rabili, da mi ne bo treba hodit.
In ker greva naslednji teden z dragim v Dalmacijo, sem prej klicala v ginek. amb. in vprašala, kaj bi to bilo. Da nočem paničarit, sam naj mi rečejo, da je to normalno, pa bom pomirjena. Pa je sestra rekla, naj kr jutri zj. se pridem pokazat, da pa dežurni ginek. dela tudi 24 ur. zdej bom pa videla. Če me bo danes pop. dost matralo, bom šla kr zvečer po službi tja.
Zadnjič, ko se mi je to prvič zgodilo, se vprašala Pušenjaka na njegovem forumu, kaj bi to lahko bilo. Pa je odgovoril, da lahko, da se mi odpira MV. Cerklažo pa delajo le do 16. tedna in ker jaz ravno vstiopam v 16. teden, je še ravno zadnji čas, če bi bila potrebna. Iskreno upam, da ne in da bodo rekli, da je vse ok. Sem pa pripravljena raje tudi na to opcijo. Bom poročala, kaj bodo povedali.

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
27.8.2007 15:52:31   
itata
Srečka nosečka: mava isti dan PDP in za naju velja kot je Barbika napisala:

Za tiste, ki pa nastopite porodniško zelo v začetku januarja pa ne bi mogle koristiti 10 delovnih dni (ker jih še ni toliko v 2008), se pa že pri oddaji papirjev za porodniško na CSD označi, da boste koristile dopust za varstvo in nego otroka v več delih - prvi del koristite nekje do srede decembra 2008, pokoristite 10 dni dopusta v 2008, potem pa takoj nadaljujete z drugim delom dopusta za varstvo in nego otroka (preostanek pa do 30.6.2009).
Pač mešano izkoristiš najprej porodniško do sredine decembra, pa potem do konca "obvezni del" dopusta za 2008 in potem še do konca porodniško (pač v dveh delih) in potem po želji enkrat še do 30.6.2009 še preostanek dopusta iz leta 2008, tko da ti nič ne propade!

Lara76: upam, da bo vse ok. jaz nimam takih občutkov, ampak sigurno niso fajn in se pojdi nujno pokazat preden greš na dopust. da boš lahko v miru dopustovala potem!

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
27.8.2007 15:56:21   
srečka nosečka
itata - hvala ti
malo zakomplicirano, pa upam, da se bom znašla user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
27.8.2007 16:34:39   
bamby
No, punce, vidim da zakone dobro obvladate. Imama pa tudi jaz vprašanje za vas glede dopusta.
Kako naj ga pa jaz koristim za leto 2008, ker sem že sedaj na bolniški in tudi ostanem do porodniške?

Lara 76, ti le pojdi na pregled. Držim pesti, da je vse vredu! Včasih se nam zdi, da je vse narobe, potem se pa izkaže, da zaradi nepoznavanja situacije temu sploh ni tako.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
27.8.2007 17:24:56   
p@tricij@
živjo,
jaz pa do dopusta nisem opravičenauser posted image , kajti sem od začetka avgusta na zavodu za zaposlovanje, prej sem pa nadomeščala delavko na porodniškem dopustu.

imam pa že kakšen teden težave z krvnim tlakom, kajti imam prenizkega in me skozi boli glava ter slabo mi pride vsake toliko časa. upam ,da mi bo moja G drugi teden kaj več povedala kajbi lahko to bilo.

drugače pa uživam z sinom še ta teden, kajti v ponedeljek se začne šola in jovo na novo v drugi razred. user posted image  

imejte se lepo in uživajte

pa pauser posted image

Urh, Anastazija, Žan - moji trije sončki

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
27.8.2007 18:55:25   
katka37
Pina in Bamby, še enkrat hvala. Jaz pa nisem bila na nuhalni. Sem preživela AC, zdaj pa samo še čakam na izvide.Videti je sicer vse v redu. So mi povedali, da bo pa tudi tokrat najverjetneje fantek, se pravi da bom imela tri fantine vse skupajuser posted image . Kdaj sem že rekla, da moj ne zna delati pupuser posted image .

Itata,sem pogledala tvoj trebušček, je lep, se pa sprašujem, če je na mojega kdo dal kaj kvasa, da je ogromenuser posted image

Polonca,moj naslednji pregled pa je 24.9.2007.

Tudi jaz sem precej že razmišljala o porodniški in dopustu,10 dni bi ga naj izkoristila od 1.1.-14.1., preostanek pa potem do 30.6.2009, pa še to samo v času počitnic, delam v šolstvu, nekaj pa mi ga propade, ker počitnic je potem samo za 10 dni. Se bom probala nekako zmeniti.

Uživajte v preostanku dneva, jaz pa kar pridno počivam.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
27.8.2007 19:56:09   
Bajsa
No ko smo že pri dopustu. Jst bom šla pa verjetno 42 dni prej na porodniško, namesto 28 in bom lepo ves dopust porabla potem ko mi izteče porodniška. Sej to gre a ne?

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
27.8.2007 20:07:29   
Marusah
P@tricij@ tudi jaz imam težave z krvnim tlakom. Imam tako nizkega, da mi je ginekologinja prepovedala vozit avto. Meni pa poleg glavobolov in slabosti mučijo še vrtoglavice in cele dneve bi samo spala... Moja ginekologinja je rekla, da bo tlak kmalu spet normalen, da to ni tako redek pojav pri nosečnicah v drugem trimesečju. In da naj spijem kakšen deci terana ali pa kavico.

Joj, katka37 blažena med moškimiuser posted image  - tudi to ima svoj čar.

(odgovor članu Bajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
27.8.2007 20:08:33   
*Naja
Evo mene že nazaj s pregleda.
Moj dragi je tako paniko zagnal, da sem mogla it kr prej iz službe, da me je peljal k dežurnemu ginek.. No in je bila dežurna ena ful prijazna dohtarca, me je pregledala, pa UZ naredila in je z malčkom vse ok, tudi MV je ok. Rekla je, da mi da na izbiro, al ostanem notri, v bolnišnici, al bom pa doma ležala. Da morem biti v bolniški do 13.09., ko imam kontrolo pri svojem ginekologu.
In tako sem zdaj doma in se bom potrudila in se maksimalno razvajala, ker zadnje tedne res nisem nič počivala...sploh pa sem se odlično počutila in nekak tudi ni bilo potrebe....bom pa zdej pridna....sam da bo vse ok.

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Bajsa)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
27.8.2007 20:11:21   
*Naja
Itata- luškan majhen trebušček. A je slikan zj., al zvečer? Moj je namreč v večernih urah že tak pravi nosečniški, zjutraj se pa kr nekam skrijeuser posted image .

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
27.8.2007 20:12:26   
Marusah
Lara76 me veseli, da je z vama vse vreduuser posted image . No vidiš, vsaka slaba stvar je za nekaj dobra. Sedaj boš vsaj imela čas počivat in se malo bolj razvajat...pa še na forumu boš lahka več čvekalauser posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
27.8.2007 20:18:39   
*Naja
Marusah- ja, res je. Zdej bom pa veliko tle gor visela, tak da le pridno pišiteuser posted image .

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
27.8.2007 20:38:11   
bamby
Katka 37, a ti pa po AC že kar pred računalnik user posted image user posted image user posted image . Zdaj moraš vsaj 3 dni fajn počivat, da ne bi bilo kaj narobe. Fizični del je za tabo, sedaj je na vrsti še psihični. Pa saj bo vse vredu!! Tu smo optimistke in en optimist, ki smo s tabo user posted image . Po čem pa sklepajo, da bo fantek? So že naredili kakšno priskavo? Sploh pa ni važno, katerega spola je, važno je samo, da je otrok zdrav.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
27.8.2007 20:40:21   
bamby
Lara76, a ti nisem rekla, da bo vse vreduuser posted image , da si velikokrat delamo nepotrebne skrbi?? Drži se in počivaj!!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
27.8.2007 21:20:21   
itata
Punce jutri se bom še dodatno pozanimala v kadrovski kako je pa s tem, če si prej v bolniški pa greš direkt na porodniško in ne izkoristiš "obveznih 10 dni" rednega dopusta - po mojem se ti al prenese zaradi bolniške (ko si na bolniški ti načeloma vse pravice stojijo) al pa prekineš vmes bolniško, da koristiš ta obvezni del dopusta. Pri nas to ni bilo nikol vprašanje (kot ste opazile nisem vedla glih tega z glave in sem mogla it v zakon še enkrat pol pogledat), ker je moj delodajalec zelo razumevajoč - bom pa preverla seveda, ker vem, da vsi pa niso in te hitr kej prikrajšajo. Mogoče vmes tud BarbikaB odgovoriuser posted image
Lara76: sam da je vse ok! pa trebušček sem slikala popoldne al pa zgodi zvečer.
Katka 37: držimo pesti za AC

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
27.8.2007 21:20:58   
amaya
Po dopustovanju evo me nazaj...meni pa tako dnevi šibajo, da kar ne ujamem toka. ubadam se s stanovanjskimi problemi, financami, joj...kr zjokala bi se...pa vse je zgledalo tako idilično....user posted image
ah, kaj čem. malo sem depresivna, ker bi sedaj morala nastopiti v službo pa so me pozdravili s stiskom roke in šopkom...ne bom povedala kaj sem si tisti moment mislila o tistem šopku...
drugače pa v redu...polna celulitisa, zgaga me daje, rit je ogromna (vsaj z moje perspektive)...NE DANES DEFINITIVNO NI MOJ DAN...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
27.8.2007 21:22:55   
anariya

Ah ne se sekirat saj bo, boš vidla, le glavo pokonci pa je.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
27.8.2007 21:35:52   
katka37
Bamby, saj kar pridno počivam, me trenuno kar precej boli,  mi je tudi dolgčas, pa dejstvo je tudi, da brez RR ne morem, vedno je kaj novega. Da bi naj bil  user posted image  pa se je kar lepo videlo na UZ, ni pa sicer še 100 %. Bodo izvidi pokazali.

Mulca pa me trenutno razvajata, ker mojega še ni, zlata sta.

Itata, tudi tebi hvala, je res lažje, če se med sabo vzpodbujamo.

Lara76, user posted image , zdaj pa tudi ti počivaj, saj bo.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
28.8.2007 7:46:25   
BarbikaB
Itata, če se da zmeniti v službi, se zmeni tako, da boš pokoristila dopust med bolniško in porodniško (sploh, če praviš, da ne komplicirajo). Ker čisto po regelcih ti ne bi smeli prenašati cel dopust za 2008 v 2009. In kaj pa veš, kaj se zgodi v enem letu, dobite kakšno novo kadrovsko ali kaj podobnega pa se bo začelo kompliciranje. To, da pa zaključiš bolniško, pokoristiš dopust pa greš na porodniško, gre pa brez problema, če se le delodajalec strinja. Isto velja zate, Bamby (a mora biti delodajalec za, teh 10 dni greš namreč spet na njegove stroške, ne pa na stroške ZZZS).

Bajsa, teh 42 dni so pa ukinili, mislim, da ni več te možnosti, da bi šel prej na porodniško- vse gremo 28 dni prej.

Katka37, za šolstvo je res malo drugače, na to pa se ne spoznam prav dosti (me ni toliko zanimalouser posted image ). Se pa spomnim iz forumov, da so ženske našle neko okrožnico ministra ali pravilnik ali ..user posted image .., po katerem v primeru porodniškega dopusta ne velja to, da morate dopust koristiti med počitnicami, a se je skoraj vsaka druga morala fejst za to pričkati, da so jim to priznali. Malo poglej po forumih za nazaj (mogoče tudi na MON) pa bo ziher kakšen bolj konkreten napotek.

Amaya, tebi pa kar odpoved ali kaj? Ti je iztekla pogodba ali kaj?

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
28.8.2007 8:16:01   
Suzi*
Dobro jutro čvekice!user posted image

Lara, lepo da je vse OK, zdaj pa le noge gor in uživaj in počivaj!

Katka, sem vesela, da je AC za tabo, počivaj, pa naj čimprej mine čakanje na rezultate. Itak bo pa vse ok!

Bamby, tako kot so ti rekle glede bolniške in koriščenja dopusta....jaz sem v prvi nosečnosti bila po hitrem postopku poslana na bolniško, pa sem pol jo pred porodniško prekinila, pokoristila dopust in šla na porodniško. pri nas niso nič komplicirali.

Amaya, tebe so pa res lepo sprejeli. user posted image user posted image   Kaj se je zgodilo?? Prej niso nič rekli?? Noro!!! user posted image  

Srečka nosečka, mislim, da sem ti jaz pisala recepte za kruh. Me veseli da je kruh uspel. Če bomo imele pa kakšno srečanje, ga boš lahko pa spekla, da bomo probale. user posted image

Pri nas je danes še kar lep sonček, niti sledu o kakšnem dežju. Upam, da tako tudi ostane.

Sem se zjutraj tehtala in sem pridelala 3 kile. Po moje je vse v trebuhu. user posted image  Včeraj sem pa čutila kar en konkreten trzljaj naše bebe. Zgleda da so ga moje hlače z nizkim pasom tiščale, pa je brcnil in mi dal vedet. user posted image user posted image user posted image  Se mi je kar nasmejalo.user posted image

No, pridno čvekajte še naprej.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
28.8.2007 8:25:12   
pina-1
dobro jutro!
no pri nas ne prov dobro, ker sem zopet neprespana, polomljena,.... skratka kot ena ožmita viledauser posted image .

Najprej Lara lepo počivaj in prosim pridi čimveč na RR.

Katka bravo za opravljeno AC. Glede rezultatov  pa itak vemo da bojo OK in da jih dolge tri tedne ne bo. Ta čas ti bomo pa mi na RR krajšale z našimi čveki.

Srečka nosečka, recept ti je dala SUzy. se pa tudi strinjam z njo, da nardimo zimsko srečanje pa ga še poskusimo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem danes kar utrujena in zaspana. Ker že ene 14. dni ne spim na svoji posstelji se mi spanje na kavču na križu kar lepo pozna in me boli kot sam hudič. To noč se je Mia bala temeuser posted image  in je mami morala z njo spati. Jaz skoraj zaspim ona pa ob 3 zjutraj začne peti svojim igračkam.... Skratka spala sem nič od nič...... grrrrrrr

Na obali tudi sončekj sije inm je prov lepo.

No pa še jedilnik, da ne pozabim:
višnjeva blazinica je že popapcana, kavica se pije. Je pa tu še črna žemlja s zdenka sirčkom in grozdje, pa activia...Kaj bo za kosilo še ne vem...verjetno zrezki v kaki omakci pa malo rižeka zraven, pa brokoli pa solatka...

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
28.8.2007 8:32:00   
Suzi*
Jutro, Pina. Si me spomnila da sem pozabla na jedilnik. user posted image  V trebušču je že en Actimel, sedaj se je banana, s sabo pa imam še Ego navaden (bo spet s cornflekesom), sadje in hiperštručko. Popoldne pa pojma nimam kaj bo.user posted image  
Kaj pa ostele jeste? vedno samo midve s pino flancava o hrani. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
28.8.2007 8:43:08   
torcica
Suzi in Pina, da ne bosta edine, ki klepetata o hrani:

Jaz sicer še vedno nimam apetita, še posebno ne zjutraj, ponavadi spijem kakšen čaj in krekerje, potem za malico kakšen "light" sendvič ali solato, za kosilo pa odvisno od dneva. Kakšenkrat tudi samo solatouser posted image . Mi ne gre in ne gre hrana.

Sem si pa včeraj v Müllerju kupila ingverjev čaj z limono, ker ingver baje pomaga pri jutranjih slabostih, pa sem ga danes probala spit, ampak me je ful peklo po ustih in grluuser posted image , zdej pa ne vem, a je to OK ali ne (pijem ga prvič). A ma katera kakšne izkušnje z ingverjem?

Aja, pa še ena asociacija na vašo (in mojo) priljubljeno jed: moj dragi mi vedno govori, da sem kot FILANA PAPRIKA user posted image user posted image user posted image , tko da je vse jasno...

Amaya, ne vem, kaj naj ti rečem, drži se user posted image . Bo boljše, boš vidla.

Lep dan vsem še naprej!!!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
28.8.2007 8:46:01   
srečka nosečka
Dobro jutro čvekice user posted image

Res samo o hrani govorita, meni kar paše, ker dobim kdaj kakšno idejo za kosilo ali malico.
Sama pa sem že zmlela kilo grozdja v slabi urci. Bom morala danes kar precej na WC laufat. user posted image
Kaj sledi konkretnega za malico še ne vem. Bom si danes kaj konretnega na terenu privoščila, ker moram službeno na teren.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
28.8.2007 8:47:59   
larisa
Ojla user posted image ,

sem vas včeraj samo brala, danes se pa še malo oglasim.....

A hrana je na sporedu??
Pri meni je danes še ni bilo, ampak čez kako urco pa že pade kak sendviček. Joj še vedno mi tko pašejo sendviči....pa vem da ne smem, ampak tako je. Po raznih jabolkih ali pa sadju nisem dovolj sita user posted image .
Saj idejo za kosilo pa kasneje dobim, a ne???user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.