|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
27.8.2007 10:01:07   
Suzi*
V "državnih" firmah je tako, da moraš v tekočem letu (2008) porabit nekaj dopusta (pri nas dva delovna tedna, torej 10 dni), da lahko ostanek rednega dopusta, ki ti pripada v tekočem letu, preneseš v naslednje leto, torej v leto 2009, ko se bomo vrnile s porodniške. Tega je potem potrebno porabit do 30.6., plus seveda lahko nato koristiš dopust iz leta 2009.

Jaz bom torej pred nastopom porodniške morala koristit tistih 10 dni novega dopusta (letošnjega moram porabit pred tem), da bom razliko lahko koristila ko se vrnem s porodniške v 2009. user posted image user posted image  

Upam, da nisem preveč zakomplicirala. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
27.8.2007 10:07:58   
pina-1
itatia saj sva isto govorili. Le da si tilepše povedala.... Jaz imam namen porabiti cel letošnji dopist in pol novega (2008) do porodniške. Ostalo polovico ( 2008) pa po porodniški v 2009. Takrat pa dobim že novega. Je prav tako?????

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
27.8.2007 10:18:03   
itata
Pina -1 ja sej sva isto odgovorile. In je prav tako ja za leto 2009user posted image  Nisi nič zakomplicirala (sem te prej mal drugač razumela- zdej je vse jasno). Sam mi je pa hecno to pravilo vaše - ker kaj pa če imaš glih s 1.1. za it na porodniško, pa ne moreš v letu 2008 porabit polovice dopusta... pa prideš točno začetek 2009 nazaj? sej to sam hipotetično pišem, po mojem ti ga itak ne bi brisal, ker ti ga ne smejo. Porodniška je izjema od pravila, da se star dopust koristi do 30.6 naslednjega leta, drugače se ti briše. Važno je, da se tebi lepo vse izide in da se nam kar ga ne bomo koristile že v začetku leta 2008, lepo prišpara za leto 2009user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
27.8.2007 10:29:35   
itata
Pina-1 ti ki si prisotna:) A klikneš na moj profil pa pogledaš, če lahko vidiš moj album prosim? Sem dala gor 2 slikce (trebušček 17. teden) pa ne vem, če jih lahko tudi ve vidite. Če ne kaj naj naredim, da jih boste? Pa zakaj se moj "pregovor" ne vidi spodaj, tko kot imaš ti lepo pod črto vse napisano... Nisem glih neki spretna očitno za računalnik...

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
27.8.2007 10:36:10   
pina-1
itatia, trebušček se vidi, ampak me je kar stisnilo ko sem videla tvojega, ker je moj še enkrat večjiuser posted image . Bom dala sliko gor jutri verjetno, ker mam doma na CD ju slike.....

Glede dopusta... meni so v naši kadrovski rekli, da je nek zakon sprejet, ko je treba porabit vsaj pol dopusta v tekočem oz. do 30.06 ampak pri nas nebi bil problem, če bi želela prenesti celega bi mi ga, ampak se mi ni zdelo potrebno, ker bom itak imela na razpolago že novega... Mi bo bolj koristiv v januarju, ko bom že fajn okrogla in zalita kot pol ko bom že lea suha in polna energijeuser posted image user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
27.8.2007 10:49:38   
itata
Ja baje imam (sem imela - se počasi dviga, tko kot vsem) maternico čist v križ obrnjeno pa mam zato še tak mali trebušček. Moja mama je mela ogromnega, tko da nima z geni nobene veze očitno (po konstrukciji sva si pa iste z mamo). Tko da nič bat - bom po mojem še vse nadoknadla in vas ujela- smo vsi veliki pri hiši, bo po mojem kar velik dojenček - me je bolj strah kako ga bom ven spravla user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
27.8.2007 10:55:00   
Marusah
Dobro jutro!...Čeprav nobeno ponedeljkovo jutro ni dobrouser posted image

Jaz pa se moram pohvalit, da sem letos bila kar pridna pri koriščenju dopustauser posted image  še septembra vzamem 2 tedna dopusta za poročno potovanje, pa bo letošnji dopust že bolj pri koncu...kaki dan bom še verjetno okrog božiča vzela, ko je praznično in nakupovalno vzdušjeuser posted image .

Aja, ko sem gledala mal našo statistiko pregledov, sem opazila, da še nisem napisala krvne skupine: B+

Lep dan vsem...!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
27.8.2007 11:07:51   
pina-1
itata, ne sekiraj se, meni so tudi pri Mii govorili, da bo otrok full velik ker sem imela ogromen trebuh, pa je bila mia čisto normalen dojenček s 3200 g in 55 cm.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
27.8.2007 11:08:04   
mlavla
lep dan nosečke...moj bo bolj delaven. Čaka me namreč učenje in pranje, likanje itd.

končno imam občutek, da naj bi se moje počutje pričelo izboljševati...

danes pa so na naš jedilnik padle filane paprike...upam,da mi bodo pasale...

polonca...zadnjič ko sem napisala datum naslednjega pregleda, sem pozabila omeniti da bo to morfologija...pač pomemben podatek za statistikouser posted image

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
27.8.2007 11:18:56   
Suzi*
itata, jaz sem malo za tabo, pa imam tudi ful večji trebuh (moj ni več trebušček! user posted image ). Drugič sem noseča, pa ve ste vse neke suhice, pa se vam pol nič ne pozna. Pri meni je blo že tako malo ostanka iz prve user posted image , sem imela tud jaz ogromen trebuh, pa vse skupaj izgleda že prav veliko, kot prvič na sredini nosečnosti. user posted image

Pina komaj čakam tvoje fotke. Se bom tud jaz potrudila kakšno gor prilimat.

Mlavla, uspešen dan, pa super, da se počutje končno izboljšuje!

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
27.8.2007 11:24:28   
Lanchy
Mlavla, tudi jaz upam, da se bos vsak dan bolje pocutila, da se ti vrne vsa energija in da zacnes jestiuser posted image ... Zdaj pa kar veselo za knjige...tudi mene se caka izpituser posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
27.8.2007 12:19:56   
polonca78
evo, ura 12 in jaz tukaj!
seveda me je jutranja zagnanost minila, obljubim, da bom jutri bolj pridna user posted image user posted image user posted image user posted image in že spet čvekam. ste me pa pridno ubogale in dosti napisale!

itata, luškan trebušček! moj je sicer že večji, ampak nas boš sigurno dohitela. user posted image user posted image

sem videla, da je ena že pridno omenjala filane paprike. user posted image user posted image se mi zdi, da bi morali dodati še en tipični simptom nosečnosti -filane paprike. pri nama bodo danes puranji zrezki, na vodi kuhan divji riž in zelena solata. baje smo na dieti. user posted image user posted image me je bilo zjutraj že strah stopiti na vago, ker se mi je zdelo, da sem se fuuul zredila čez vikend in ugotovim, da je celo mal šlo dol. no ja, nobene panike po moje. za 1,5kg sem se zredila od začetka. pa ve? se redite? user posted image user posted image

drugače pa res punce! dajte svoje trebuške v album! user posted image bom jst tudi se potrudila slikati in jih izobesiti! user posted image user posted image dragi me vsako soboto pridno slika, da se vidi kako "napredujemo", samo sem gola in moram kake bolj spodobne slike narest, pa jih prilimam. user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
27.8.2007 12:21:16   
itata
Suzi men je pa glih zadnjič en kolega razlagal, da je čist v nemilosti pri računovodkinji, ker ni poštekal, da je noseča - je bolj močna pa ji ni trebuh tko zrastel pač, ampak se ji je sam struktura trbuha spremenila - k da bi on to lahk vedeluser posted image
Pa baje imaš vedno, ko si drugič noseč večji trebuh kot ko si prvič. Sam ko si prvič se lahk še kej skrijeuser posted image  
Pa zdej je že dobr. Sem bila prej še huj prekla, mi je fotr reku, da sem končno bolj ženstvena ratala (10 cm okol jošk pa 10 cm okol trebuha pa še 5 okol bokov očitno lahko tudi "pomaga pri boljšem izgledu")

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
27.8.2007 12:25:08   
itata
Polonca kar se mene tiče tud če si naga na sliki - obljubim da bom sam trebušček gledala user posted image  Drugač jaz po kilah sem šla sam 3 gor (sam sem jih mela prej skor kako premal - 175cm pa 58kg), ampak se tud zmerim tko 1x na mesec (meter ne laže, vaga pa stehta tud zadržano vodo pa počasno prebavo pa kaj vem kaj) in sem se kar precej "povečala" (po mojem 2 kg sam v joške:)

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
27.8.2007 12:50:09   
Suzi*
Itata, ena kolegica je bila pred prvo nosečnostjo pravi ploh. Nič bokov, nič trebuha, nič jošk, nogice kot palčke. Zdaj po drugem porodu je pa prava bejba. Dobila je boke!!!!! In to ful spremeni! Res ima zelo zelo lepšo postavo kot prej.

Ja, saj pravim....imam precej večji trebuh, pa ni sam od nosečnosti. Ampak skupaj z namo špehca izgledam fuuul noseča. Tvoj buhi mi je pa prav simpatičen. Jaz imam tudi tazga, če fuuul močno potegnem trebuh noter. user posted image user posted image user posted image

Se moram pa spet zvagat..... pojma nimam kolk je šlo gor, ampak po občutku se redim, ja. Kakšne 3 kilce sem verjetno že pridelala.user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
27.8.2007 13:09:02   
pina-1
mene pa tehtanje čaka v petekuser posted image  me že kar groza daje.
mi je ena sodelavka danes rekla, da me manj kot pred dopustom. se mi je tako fajn zdelo, samo kaj ko jih je drugih 20 kar debelo pogledalo ko me je vidlo, da sem že oreng debela... Komu naj zdej verjamem?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
27.8.2007 13:12:54   
itata
Po mojem sodelavki, ker če so ostali debelo gledal naj si grejo pa dioptrijo preverit, zihr te niso dobr vidl user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
27.8.2007 13:13:34   
BarbikaB
Punce, tudi jaz sem že nazaj z dopusta.
Ja, pa s tamalo_82 smo se videle na NS, le da nismo nič na kavo hodili (no, pa pogovarjali se tudi nismo kaj dosti) - sta bila na vrsti za nami. Tamala_82, 29. februar je definitivno še februar, zakaj bi na marčice hodila?

Aja, pa moj rok je tudi prestavljen na 29.2.

Kar se pa dopusta tiče, je pa po zakonu o delovnih razmerjih tako, da morate (zdaj bom govorila za primer februark, ko bodo vse enkrat januarja šle na porodniško) - deset dni dopusta (oz dva tedna) za leto 2008 MORATE porabiti v letu 2008, preostanek dopusta za 2008 pa lahko preneseš v 2009 (do 30.6.2009) - definitivno bolj paše biti z otrokom pa podaljšati porodniško, kolikor se le da, kot pa v zadnjih tednih se prekladati - že tako se zadnji mesec vleče......Dopust za 2007 pa tudi morate pokoristiti letos oz. do nastopa porodniške v 2008 (ker boste/bomo do 30.6, ko je sicer rok za koriščenje, še vse na porodniški).

Za tiste, ki pa nastopite porodniško zelo v začetku januarja pa ne bi mogle koristiti 10 delovnih dni (ker jih še ni toliko v 2008), se pa že pri oddaji papirjev za porodniško na CSD označi, da boste koristile dopust za varstvo in nego otroka v več delih - prvi del koristite nekje do srede decembra, pokoristite 10 dni dopusta v 2008, potem pa takoj nadaljujete z drugim delom dopusta za varstvo in nego otroka (preostanek pa do 30.6.2009).
Vam pa pripada ves dopust in regres za 2007, 2008 in 2009 (kaka kadrovska ima včasih kake čudne ideje na to temo, pa nima prav, ne pustite se okrog prinesti).

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
27.8.2007 13:17:11   
BarbikaB
Aja, Itata, čisto brez problema lepo brišejo dopust, če ga ne pokoristiš do 30.6 (vsaj pri nas) - ni porodniška nobena izjema pri tem, da je treba star dopust pokoristiti do 30.6.

Edina izjema bi bila, če bi delale vsaj 6 mesecev v letu, potem pa zaradi bolniške ne bi mogel koristiti, a to pri nas ne pride v poštev - zagotovo vse rodimo do junija user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
27.8.2007 13:29:25   
Suzi*
BarbikaB, dobrodošla nazaj. Ja, pri nas se tega glede dopusta čist točno držijo. pa tud tistga glede regresa. user posted image

Pina, ti kar verjemi sodelavki. Itata ti je dobro odgovorila. user posted image  Sem se tako nasmejala! user posted image

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
27.8.2007 14:16:48   
itata
BarbikaB ja imaš prav - še dobro da si me dopolnila (no sej me je že prej Pina-1 da ne bom pozabla)! Pa še posebej dobro, da si napisala kako se to zrihta - jaz imam za nastopit porodniško cca 7.1. in mi glih ne bo uspelo ga izrabit pol že v začetku leta... Sem rekla, da bodo punce iz prakse bolš vedleuser posted image  

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
27.8.2007 14:29:53   
pina-1
barbika tudi pri nas je tako.....

suzy in itata... bom kar njej verjelauser posted image user posted image  sej je tako najboljše zame...Obljubim pa da jutri pripopam sliko mojega bušija.... da se boste malo nasmejale:)))))

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
27.8.2007 15:06:56   
Suzi*
Pina, no, saj jaz sem glede dopusta isto pisala kot barbika....edino mogoče se nismo tako točno razumele. user posted image user posted image

Smeh je pol zdravja!!!! user posted image user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
27.8.2007 15:32:30   
srečka nosečka
Pa sem začela o tem dopustu in porodniški še jaz razmišljat, čeprav se mi zdi to še takooo daleč. Glede na to, da imam PDP 5.2.2008 in 28 dni  pred tem datumom nastopim porodniško, mi ostane v naslednjem letu samo 4 dni možnosti, da koristim dopust 2008. A to pomeni, da če se ne bom mogla z delodajalcem dogovorit drugače, da jim podarim 5 dni MOJEGA dopust? user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
27.8.2007 15:34:26   
srečka nosečka
pina-1 - ne vem, če sem si prav zapomnila, si ti tista, ki mi je zapisala receptek za kruh?
Naj povem, sem ga spekla in je bil noro dober. user posted image  Bom še večkrat ponovila.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.