|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
11.10.2007 11:56:48   
srečka nosečka
pozdravljene čvekačice in čvekač

Na današnji M je bilo vse OK user posted image user posted image user posted image . Je naša user posted image  baje velika, za 24t je težka 815 g. Nič sicer ni marobe, pač rada papa kot njena mamica. user posted image  Očka pa je to tudi z veseljem potrdil.

suzi - mislim nate in držim pesti, da kmalu najdeta recept za joto.user posted image

bamby- praviš, da so vodnarji trmasti in samosvoji. Popravite me, če se motim - ali ne bodo naši februarčki tudi vodnarji?  No, če je tako, upam, da bodo vodnarjem dvignili povprečje. user posted image user posted image user posted image

Imena - rezerviram za user posted image  Lana, če pa ji slučajno še kaj zraste pa bo, hmmm verjetno Matija (samo moj user posted image  še tega ne ve)

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
11.10.2007 12:07:51   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

bamby- praviš, da so vodnarji trmasti in samosvoji. Popravite me, če se motim - ali ne bodo naši februarčki tudi vodnarji?  No, če je tako, upam, da bodo vodnarjem dvignili povprečje. user posted image user posted image user posted image

Da ne boš mislila, da na to nisem pomislila, ko sem zanosila user posted image . Sicer pa še vedno lahko upam, da bo kozorog, ali pa ribi (če se ne motim, so ribe za vodnarjem user posted image ) user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
11.10.2007 12:08:22   
MetiLu

"Edino, kar me je zmotilo je bila pripomba G, da je kar precej velik, tehta namreč že 530g (22 teden). Kakšne izkušnje??? Je rekel, da ni nič narobe, da pa bo kasneje videl, če slučajno kaj prehiteva user posted image  "

A mi bo kakšna kej napisala, vsaj da spet mal kompliciram user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

Neposredna povezava do sporočila: 3778
11.10.2007 12:13:16   
vrtnica76
Z našo vodnarko kr dobr furamouser posted image .Pričakujemo itak še enega pa bomo videl kako se bosta kej skup pobralauser posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
11.10.2007 12:14:02   
srečka nosečka
meti -
BabyMed Gestational Measurements

Expected pregnancy measurements during 2nd trimester (13-26 weeks)
STEP 1: Select the gestational age: Weeks:  1314151617181920212223242526  Days:  0123456
STEP 2:
Sources:
Hadlock et al 1984
Hansmann et al 1979
Usher et al 1969
HC: Tamura et al 1995
Jeanty and Romero 1983
Chervenak et al 1992 US in Obs and Gyn Little, Brown, and Co
Merz, E: Sonographische Diagnostik In Gynaekology und Geburtshilfe 1988
Hadlock FP et al: Radiology 182:501, 1992

At 21 weeks and 6 days menstrual age, the expected ultrasound data are:

Measurement
Abbrev.
Average
From - To:

Estimated Fetal Weight
EFW
467 grams
388g to 546 g
10-90th %ile

Biparietal Diameter
BPD
53 mm
47 mm to 59 mm
+/- SD

Femur Length
FL
36 mm
35 mm to 41 mm
10-90th %ile

Abdominal Circumference
AC
175 mm
153 mm to 196 mm
+/- 2SD

Head Circumference
HC
199 mm
187 mm to 211 mm
10-90th %ile

Sem ti kar prilepla izrez, ker se vidijo "mere" za tvojo nosečnost. Mislim, da ni posebne panike in nič ni narobe, saj je naša težka kar 815g, v tejle tabelici pa je povprečje med 520g in 733g. Meni ni rekla nič posebnega, samo to, da glede na to, da sva midva tudi velika - bo naša user posted image  tudi.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
11.10.2007 12:14:45   
srečka nosečka
http://babymed.com/tools/ultrasound/second%5Ftrimester/

evo še link, ker je nekam čudno prikazano

Neposredna povezava do sporočila: 3781
11.10.2007 12:16:45   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: katka37
mislim, da nam b oš ti kot nevtralni lahko dal kakšen pameten nasvet.

Pri tej zadevi, mislim, da ni nevtralnih. Tu ni sredine, ki jo politiki tako radi iščejo user posted image . Ne bom dal nasvetov, bom pa samo komentiral. Sama si rekla, da ti mož sedaj brez veze leze v rit, namesto, da bi v tem uživala user posted image . Moraš vedeti, da včasih rabimo mir in nočemo, da nam težite, potem se pa spomnimo, da mogoče res nismo lepo ravnali z vami in potem se skušamo odkupiti. Po moje je velika večina pri tem iskrena in je to pač dokaz ljubezni. Ženske pač rade komplicirate in v tem vidite vse kaj drugega user posted image . Po drugi strani ste pa preveč občutljive in iščete "luknje v ljubezni" (analogija z "luknjo v zakonu", ne zdaj na kake druge "ljubezenske luknje" mislit user posted image ) v vseh naših malo čudnih dejajih. No, v Suzijevem primeru, ne bi rekel, da gre za preobčutljivost, ker je njen mož bil hudo nesramen in bi se moral kar fajn zamislit in opravičiti. To je samo moj pogled, bom pa še enkrat ponovil "nismo vsi enaki, pa vse tudi niste enake" user posted image . Če bi bilo tako, potem ne vem, v čem bi bil problem najti "idealnega" partnerja.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Janey
Ženske imajo probleme za vse rešitve user posted image

Sam ne bi mogel lepše povedati. user posted image

Zdaj me pa ne več izzivat, če ne bom še bolj zafilozofiral user posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
11.10.2007 12:16:59   
vrtnica76
Meti poglej si v tabelo nosečnosti po tednih, pa se prepričaj.Med user posted image pa so itak odstopanja navzgor ali navzdoluser posted image .Ne preveč skrbet!Je pač ornk decuser posted image .

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
11.10.2007 12:29:21   
p@tricij@
meti, meni so včeraj namerili pri 23T3D - 621 g, tako da mislim, da je vajin korenjak čist zadost težak.

vsem pa pošiljam sončka, ki se je pravkar pokazal.

papa

Urh, Anastazija, Žan - moji trije sončki

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
11.10.2007 12:40:11   
Janey
srečka nosečkauser posted image user posted image user posted image  za uspešno M

Naš pa naj bi imel potem malo...je rekla da ima tam ok. 400g v 22t.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
11.10.2007 12:43:33   
srečka nosečka
mah, pa ta teža - jo jemljem bolj za orentacijo

Glede na to, da jo določijo s pomočjo obsega trebuščka našega user posted image  - so to t.i. približki.
So moji teti glede na to težno napovedovali orjaka, pa je bila tamala čisto povprečna.

Glavno je, da se vse ostalo OK, pa da se me dobro počutimo.

Kdaj pa kdaj pa nam morajo tudi naši možički stopiti na žulj, da nam kri malo bolj hitro požene po žilah. user posted image user posted image user posted image

Sem pa dobre volje danes - se mi ne da nič delat. Sem bolj v službi za zrak mešat. user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3786
11.10.2007 12:47:44   
katka37
anandrej, kaj pa naš mir, naši izhodi, kafetkanje...če si bral, je bila marsikatera, ki je šla na kakšen rojstni dan, v teh dneh obsojena, da gre na k...., za moškega pa je normalno (vsaj večini), da lumpajo pozno v noč, pa če imajo kakšen razlog za slavje ali ne. Tu ne gre za občutljivost moških????????Hej, ja pa noseča bom pa res šla na k. .Tudi me potrebujemo včasih mir.
Ne morem pa uživati v njegovem izkazovanju ljubezni na njegov način trenutno, ker je tudi povedal par takih zlobnih besed, da jih niti nočem omenjati.

Saj sva se pravkar pogovarjala o vsem in se zaveda, da niti približno ni mislil, kar je rekel, ampak me smo pač bolj čustvene in ne pozabimo kar tako. Iskanje lukenj v ljubezni v čudnih dejanjih? Ne bi ravno rekla, mogoče se samo preveč trudimo za dober odnos v zvezi, pa potem vse pokvarimo.

Te razlike nas vsaj večine ne bodo na srečo pokopale, še vedno je ljubezen na prvem mestu, vsaj tu in tam se pogovorimo po prepiru o vseh zadevah, ki nas težijo, potem pa gremo z nasmehom v nov dan, skupaj z našimi user posted image . Saj so, kajne,vsak malo popusti, pa je. anandrej, hvala za tvoje mnenje. Odkrito povem, mene pa je včasih strah trenutno, kako bo šlo z novim user posted image , kako bom zmogla...., verjetno sem tudi zaradi tega bolj napeta. Saj bo.

Kakšno filozofiranje na takšen grd dan? Ampak paše, ko malo razčistimo odnose. Zdaj se že sprašujem, kdo je kriv, da so takšne razlike med spolomauser posted image user posted image user posted image , se vidi da imam trenutno čas.

Končujem s to temo, sem že nasmejana. Jaz pa bom tudi danes svoje malo podkupila- z ekstra dobrim kosilom.

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 3787
11.10.2007 12:49:54   
itata
moj je imel pa okol 490 g v 23. tednu. mislim, da je to dost relativno, ker ne rastejo niti čist enakomerno... tko da ni nobene panike. je velik razpon kaj se šteje za "normalno".

no moj je prispel nazaj iz socialne. mal mu je težko - ne ve kako bo prenašal to,da bo otroka tko malo videl. težko kej rečem, ampak ga razumem. zmenil so se za stike 1x na teden in vsak drug vikend. 2 tedna počitnic na leto in vsak drug praznik al tko nekako. bomo videli kako bo šlo. mal je potrt, sam ne tolk kot je bil par dni nazaj, ko je videl čist prazno stanovanje in dojel da je zdej pa res to tko kot je... sej bo počas. če si ne bosta nagajala in bo res lahk kdaj tud vmes prišel otroka na sprehod peljat bo kar šlo. zaenkrat sta na ok odnosih in bomo videli.

www.pravni-nasvet.si

Neposredna povezava do sporočila: 3788
11.10.2007 12:51:37   
Suzi*
Eh, teža niti ni tako pomembna zdaj, ker so to le približne ocene. Meni v prvi user posted image  G sploh nikoli ni govorila o teži otroška. Bolj pomembne so mere, sploh pa je pri porodu najbolj pomembno kakšen obseg glavice ima otroček.....manjšo ima glavo, bolje je. user posted image  

Glede znamenj je pa pri nas tako, da imam zdaj moža vodnarja in mali je ribica.....tako da v vsakem primeru bom imela še enga istga kot do sedaj doma. Bomo že nekako. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

Neposredna povezava do sporočila: 3789
11.10.2007 12:58:11   
Janey
Jaz pa moram povedat, da imam od vseh znamenj najraje prav vodnarčke. Sicer je res, da več ali manj poznam ženske...amapk jih obužujem...eno bolj kot drugo. Pa tudi tistih par moških, ki so vodnarčki so čudovite osebe. Svoje finte pa tako ali tako imamo vsi. Samo spoštovat je treba drug drugega in vzet kaj v zakup. Jaz sem pa prav srečna da bo vodnar. Bolše si nebi mogla želet(edino kakšno tehnico)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3790
11.10.2007 13:07:02   
Suzi*
Janey, pa saj vodnarji niso slabi ljudje. So zelo družinski in čudoviti prijatelji, vedno ti bodo na razpolago, so iznajdlivi in samostojni, zato pa tudi dostikrat samosvoji. Določeni stvari, delu, se 100% posvetijo, dokler ni končana. Če se jim pa s čim zameriš, pol si pa za vedno oplel.

Male ribice so pa fuuul na mami navezane. Vem, ker imam eno doma. Pa ful rade se cartajo. user posted image

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 11.10.2007 13:12:07 >

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
11.10.2007 13:14:22   
katka37
Suzi, tudi jaz imam doma ribico, pa še rakca za povrh. Jaz pa sem bik, to vse pove o mojem karakterju user posted image , moj pa strelec, je kar dobro nastreljal tri fante.user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3792
11.10.2007 13:16:30   
Suzi*
haaa, punce in fant, prej me je pa moj klical. user posted image  sicer sva bila bolj uradna in kratka, ampak vseeno je dober znak upam. bo pa prišel pome in greva skupaj na pregled. user posted image user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 3793
11.10.2007 13:22:04   
Janey
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image suzi..veselim se s tabo

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
11.10.2007 13:23:27   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: katka37
anandrej, kaj pa naš mir, naši izhodi, kafetkanje...če si bral, je bila marsikatera, ki je šla na kakšen rojstni dan, v teh dneh obsojena, da gre na k...., za moškega pa je normalno (vsaj večini), da lumpajo pozno v noč, pa če imajo kakšen razlog za slavje ali ne. Tu ne gre za občutljivost moških????????Hej, ja pa noseča bom pa res šla na k. .Tudi me potrebujemo včasih mir.
Ne morem pa uživati v njegovem izkazovanju ljubezni na njegov način trenutno, ker je tudi povedal par takih zlobnih besed, da jih niti nočem omenjati.

Saj sva se pravkar pogovarjala o vsem in se zaveda, da niti približno ni mislil, kar je rekel, ampak me smo pač bolj čustvene in ne pozabimo kar tako. Iskanje lukenj v ljubezni v čudnih dejanjih? Ne bi ravno rekla, mogoče se samo preveč trudimo za dober odnos v zvezi, pa potem vse pokvarimo.

Saj nisem govoril o prepovedi kafetkanja in izhodov. To je po moje itak čista bedarija. Ker če žena/punca gre kam, to pomeni, da sem jaz tudi sam in ta čas primerno izkoristim za svoje zadeve. To seveda velja za normalne primere, ne za nekoga, ki na račun izhodov ipd. zanemarja družino. Zelo težko si zamislim primer, ko bi ženi očital, da kam gre, zato pa še enkrat ponavljam - nismo vsi enaki user posted image .

Sama praviš, da ženske ne pozabite, kar tako - vidiš to je iskanje lukenj user posted image . Če se človek pač iskreno opraviči/odkupi, potem računa, da mu tega ne bodo več očitali. Saj moški najbrž tudi ne pozabimo in ravno zato nočemo, da nas stalno opominjate, pa še 10 let murko držite.  Spet je pa drug problem, če se tako (eno in isto) grdo obnašanje stalno ponavlja. To je pa že druga pesem.

Edit: O, Suzi, upajmo, da se je spametoval. Pa če bo od zdaj naprej priden in bo priznal svojo napako, mu ne stalno težit glede tega, kar je rekel user posted image user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
11.10.2007 13:25:29   
MetiLu
oooooo, srečka nosečka HVALA user posted image  sem potem še ostale mere pogledala, pa je res čist povprečen in mejah normale user posted image , no zdej ste me pa pomirile user posted image

Sem pa glihkar mal popuser posted image , očitno nekaterim v žlahti ni všeč, da jim nisva povedala spola in mi gre prov na živce, k zdej surlo vlečejo. Haloooooooooo...

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3796
11.10.2007 13:25:58   
srečka nosečka
suzi - user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
11.10.2007 13:29:03   
vrtnica76
user posted image user posted image A Suzi, se že taja.Očitno mu je postalo žal in je rabu neki cajta, da je sam pri sebi razmislu o svojih dejanjih.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
11.10.2007 13:29:24   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: anandrej

Edit: O, Suzi, upajmo, da se je spametoval. Pa če bo od zdaj naprej priden in bo priznal svojo napako, mu ne stalno težit glede tega, kar je rekel user posted image user posted image

user posted image user posted image  Ne bom. To ni v moji navadi. Pa ne vem al je to dobro al je to slabo. user posted image  Dejstvo je, da se morva slej ko prej pogovorit, ampak bo treba prej kakšno joto skuhat, po moje.

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
11.10.2007 13:30:11   
srečka nosečka
meti - rade volje user posted image

Žlahta - raztrgana plahta.
Mi je všeč slogan:
Dobro, da si lahko prijatelje izbiramo, če si že sorodnikov ne moremo. user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?