|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2007
21.8.2007 19:44:58   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

jaz sicer nisem imela nikol problemov s težo in, ko berem Majci kaj nabavit, vidim, da imam jaz že vse to standardno na jedilniku. nikoli ne jem navadnih testenin, vedno polnozrnat kruh, nisem sladkosneda,...

Rogljiček, tudi jaz te stvari že zdej prakticiram. Razen tistega "nisem sladkosneda"user posted image . Fora je še v mešanju. Kaj mi pomaga meso in solata, če zraven pojem še šaflo pireja al pa pečenga krompirjauser posted image . Plus sladoled za čezuser posted image .

Za recept se pa priporočam!

Hvala enako. No, ne vedno polnozrnate testenine. Se trudim čim bolj zdravo jesti, pa ne zaradi kil, ampak srca in žil in to.Je res težko spremenit način prehranjevanja, sploh če imaš rad ta "slabe" stvari, kot jaz. Ampak moram res voljo zbrat in ne popustit. Pa saj kak sladoled za nagrado je ok, ampak ne še kake tortice za zravenuser posted image .
Je pa diabetologinja, kamor sem hodila v nosečnosti rekla, da je sadje problematično, ker ima ful sladkorja, sploh grozdje, fige, banane, melone, rozine.. to je za diabetike prepovedano. Zelenjave - te pa lahko v neomejenih količinah.

Spanje - spimo kot novorojenčki, se pa veliko manj obrača kot Vesna, tista je bila tudi za 180st obrnjena. Sem enkrat paniko zagnala, da je ni v postljici, k je bila čist na dnu. Eni otroci res manj spijo - Vesna je živ primer, pri štirih letih rabi manj spanja kot jazuser posted image Če spi 9 ur (brez spanja čez dan) je čist naspana.

Rogljiček - se dobro spomnim, da so rekli da imajo dojenčki nekje pri 6 tednih in 3 mesecih en preskok v rasti in razvoju, zato kar naenkrat rabijo več hrane. Po parih dneh se joške navadijo in se več producira. Tako da če ni prehudo, malo počakaj z dodatkom, ali če ga kasneje ukineš. Jaz sem zadnjič Katji Aptamil dala v upanju da se nasiti in spi nekaj ur ponoči, je ven pljunilauser posted image

Telovadba - Katja bi že sedela, če lahko. V vozičku je še v košku, pa se dvigne ful visoko, še s komolcem si pomagauser posted image . V naročju pa čisto v sede, tako da jo nagnem ali naprej ali nazaj - naprej se pa za roko prisesa.

Alergije - prijateljica ima punčko, ki je res ekstremen primer, edino kar je od zdravnikov zvedela je, da pojma nimajo in ni enotne doktrine. Rožica, zdaj baje priporočajo "imunizacijo" - da majhne količine alergena lahko jedo, da se organizem navadi. Za razliko od popolnega odrekanja. Edino kar ti lahko svetujem, da ko boste enkrat na gosti hrani, sama poskušaš in opazuješ kako reagira na določeno hrano. Vsako novo živilo uvajati ločena, da veš na kaj bo (če bo) reakcija. Bodi pridna in se drži diete, s tem boš Nacetu veliko uslugo naredila. Pa res večina alergije preraste pri nekje dveh letih. A ima Nace izpuščaje, pa ga zelo srbijo, ali so samo pikice?

Zamašen nos - prakticiram fiziološko (lahko jo same naredite, v prekuhan liter vode pol žličke soli, je od oka, ampak ker ne gre v žilo je vseeno) in ta malo brizgo, spustim ne premočen curek v nosek. Ali gre ven ali pa not v grlo, ponavadi se spuca. In isto pri kihanju - pride smrkelj ven.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 951
22.8.2007 9:46:21   
felicia
padle bomo na drugo stran!user posted image

čveke kje steuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 952
22.8.2007 10:48:19   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

A ima Nace izpuščaje, pa ga zelo srbijo, ali so samo pikice?

Nace ima pikice - največ po obrazu, občasno tudi na prsih. Zdej jih ima pa še po nogicah (zaradi hrane v soboto) in še kar niso izginile... Koliko časa ostane določena hrana v mleku? 3 dni? Manj ali več? Srbijo ga pa le občasno - ga pridno mažem s kremo za atopično kožo - po obrazu in telesu, ker ima tudi ful suho kožo. Pa ta krema naj bi ublažila srbenje.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 953
22.8.2007 10:57:22   
rožica81
zdrava prehrana - jaz sem jo sedaj, ko dojim, uvedla veliko več na jedilnik, samo še mojga moram mal bolj prepričat v to. Moram ga pohvalit, da se počasi že navaja, res pa bolj malokrat jeva skupaj doma... Ampak to se bo spremenilo user posted image  Komaj čakam, da bomo več skupaj user posted image  Sicer sem vedno pojedla ful sadja in zelenjave, sedaj se moram pa določenemu sadju izogibat, sploh koščičastemu. Najdla sem pa tudi ful receptov za doječe mamice alergikov, ampak se še nisem tolk poglobila, da bi kaj specialnega skuhala. Zaenkrat je piščanec, goveje in riž na 1001 način. Pa še kaj drugega seveda.

zamašen nosek - Tudi jaz prakticiram čiščenje s fiziološko in navadno pumpico. sem se nekaj matrala še z vatko pa tko naprej, ampak se je vedno tolk drl, da so že mene ušesa bolela in sem raje nehala. Sedaj mu je pa nakapljam toliko, da se smrkeljček razpusti in pol že ven prileti. Sploh takrat, ko ga dam kravce pasti - ko ga obrnem ima paketek na nosku user posted image

Zdej je končno malo zaspal. Vidim, da mu res paše, da kar precej pospi čez dan, je tudi ponoči bolj miren, jaz pa tudi. Pa zdej ga kar sabo v kuhinjo nesem, tko da mamica je, zraven pa še z Nacetom eno rečeva user posted image  Ful je fajn ležalnik, pa zdej se ves čas tolk vztrajno dviguje... Sem se še jaz spomnila, da bi bilo treba trebušne mišice ojačat. Mhm user posted image

Zdej me pa spet čaka perilo... Moje najljubše opravilo user posted image  user posted image     

user posted image  pa pa

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 954
22.8.2007 11:28:09   
juniorka
Sem komaj vse prebrala, tako ste pridne...
Jaz moram bit skoz zravn našega lumpa, ker je pogruntal, kako se potuje user posted image . Namreč na trbuščka se spravi v eni smeri zmeraj, pol pa se tudi v tisti smeri prekucne na hrbet in pol kmalu zmanjka velke postle!!!!! Ampak mami pazi, seveda!
Ponoči tudi potuje v svoji postli, ampak ne za 180 st., ker se prej zatakne user posted image , ker imamo samo 70 široko!

Kenguruja sem mislila nabavit, pa se ne splača, ker bomo po moje čez kak teden na 9 kguser posted image , glede na to, da smo pred 1m na 7,7 bili!
Diete- nemogoče pri meni, ker sem po vsakem dojenju tako zčrpana, da moram kak kos kruha pojest- čeprav nikoli prej nisem kruha kupovalauser posted image  No, zdaj ga mami peče, črnega. Upam, da me bo tole kdaj minilo- ta lakota namreč- sem pa skoz na poporodni teži.
Drugače pa ne boste verjele, zopet sem imela boleče uhouser posted image , pa na spodnjem delu očesa se mi je za lešnik velika bunkica naredila, okoli pa vse vneto- sem bla kot alienuser posted image , bolelo pa kotuser posted image , vsakič, ko sem utripnila, pa ponoči, tako da sem kar nekaj Lekadola spravla v sebe, zdravica pa me je končno na pregled krvi poslala- ne vem, kaj je z mano.. zdaj se filam z vitamini, jem tudi vse, imamo domače bio breskve, slive, robide, grozdje,radič, paradižnik.... Če ne bo boljš, ne vem, kaj bo, ker sem že čisto depresivna zaradi tega, pa še tolk ne morem uživat z malim!
No, Nel je zelo priden v vozičku, ker lahko vse vidi naokoli, ker so ob strani okenca na vozičku...
Putka- si spračevala z a višino vozička- moj mož je 195, pa si ne rabi dat ročaja čisto gor, tako da bi jaz komot z rolerji držala, imamo pa Quinnyja Freestyle s tremi kolesi!

Avtosedež bo verjetno Kiddy ininity pro- ga ima kolegica in je super zadovoljna, pa spredaj ima za rokce lepo dat; Tobi pa meni ni nič všečuser posted image

Toliko zaenkrat, grem še malo pospravit, ker že tri dni nisem, ker me je bolelo, pa sem počivala in imam bombo v kuhinji- aja, polnozrnate testenine so pa meni čisto mimo, razen špageti no, druge pa...rajši pol samo solato jemuser posted image !

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 955
22.8.2007 12:44:48   
felicia
No sem malo prišla do računalnika z obema rokamauser posted image .

Ponoči je bila žurka sem ga morala nosit po sobi da je zaspal nazaj. Neki ga matra pa še sam ne ve kaj jaz pa tud ne. Tudi po dnevi skoraj nič ne spi enostavno ko ga odložim začne jokat sam pri meni bi bil.

Upam da bo ta faza, če je to neka faza, hitro minila.

Mi smo kupili kengurujčka in ga sprobali, na začetku ni nič jokal sam sem vidla da je še majhen za kengurujčka bomo počakali kakšen mesec. Ker pa nismo nevem kakšni hribolasci v družini pa ne bomo kupovali nahrbtnika, bomo šli raje kar na gojzarjeuser posted image ,  glede na to kako se mu v vsem nekam mudi.

Kar zadeva obračanje pa se pri nas tudi obrača okoli svoje osi, na trebuhu pa noče bit niti sekunde.

no se pišemo

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 956
22.8.2007 13:13:37   
Majchi
Vse tok govorite o obračanju, naša je pa čist mirna.
Na previjalni, no v bistvu kjerkoli leži, fuuul brca, ampak obrača se pa še nič. Ko jo previjam, je še nič ne rabim lovit, na ta veliki postelji je skoz na enem mestu, v banjici čisto malo brca pod vodo, torej nobenih poplavuser posted image
Edino spi precej nemirno, ampak ji je košek čist na knap in gremo dons pa zares po posteljco. Do zdej smo sam neki gledal, pa nič kupil. Tko da predvidevam, da ko bo imela prostor, da se v spanju bo vrtela.
Aja, pa v zadnjem mesecu se je dvakrat sama iz hrbta na trebuh prevalila, ampak to ji je verjetno ratal, ker potem te vaje ni več ponavljala.
Tudi glasnega smeha še nismo dočakali. Sicer ful cvili od navdušenja in spušča vse sorte zvoke med smehom, med drugim tud tistega, ki vase povleče, če zdele veste, kaj mislimuser posted image . Mogoče je to to, pa jaz mislim, da ni. Če je to to, potem se že več kot en mesec režiuser posted image .

Drugače pa mislim, da se pri nas tudi dogaja en preskok v rasti. Po določenem času na joški se začne vrtet kot vrtavka, se odrivat, protestirat. Vedno pogledam, če je še kaj mleka notri, pa na srečo je. Ampak njej nekaj ni všeč. Zgleda ta redkega spije, pri ta gostem pa ji nekaj ne špilauser posted image . Pa po mojem ni žejna, ker te dni ni nobene vročine.
Pa do par dni nazaj je jedla po sistemu ena joška en obrok, zdaj pa že ene tri dni vsak obrok izprazni obe. Včeraj zvečer je npr. obe spraznila in potem s protestom in jeznim jokom šla spat. To je bil dobesedno jezen in užaljen jokec, ko sem jo dala kupčka podirat in potem v košek. In sedaj mi je jasno, zakaj se že dve noči ponoči spet zbuja za dojenje. Mislim, da se zvečer ne naje dovolj.
V glavnem, mamica je včeraj zvečer spila več kot 3 dcl pira in pijana šla spatuser posted image user posted image . Očitno ga sem ven iz pivske formeuser posted image . Pa še pojačala bom tekočino (pa ne pivauser posted image ). Pa najbolje, da si po dojenju probam še črpat, da še bolj spodbudim zize. Upam, da speljemo tole.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 957
22.8.2007 14:03:08   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: petrinja
ho, ho, ho! vidim da že vse veselo debatirate o dietahuser posted image . vas bo Sugar kregalauser posted image ! hecam se.

Ja, Petrinja, bo kar treba mal pospešit tole zadevouser posted image . Do zdaj je šlo samo od sebe dol, ampak zelo počasi, zdaj sem pa opazila, da sem dve kile nazaj gor dobila. Dons sem se sicer vagala, pa je šla ena kila nazaj dol, pa sem šele danes začela z dieto. Torej ta kila še ni bla čist usedena, za eno sem se pa ziher nazaj zredila.
Nekateri mi pravijo, da se mi skoraj ne vidi, da sem bila noseča, ampak imam še 8 kg viškauser posted image . Ne vem, a so samo vljudni, al kajuser posted image .

Putka, jeseni pa tudi jaz začnem z eno vadbo, ampak moram še mal naštudirat, kako bom to speljala zaradi dojenja. Sem zadnjič mleko spumpala in ji dala po flaški. Ni šans, je čist ponorelauser posted image . Nisem mogla verjet, da je zavrnila moje mleko, ker drugače noče nič drugega kot samo to. Očitno ji gre flaška na živce, ker nikdar ni hotla pit niti čaja niti vode. Ne vem, a naj probam še s kakšno drugo?

IZVIRNO SPOROČILO: petrinja
edino nosek ga malo heca-ma malo zamašenega. sem sicer zadjič naročila pri eni iz RR baby vac-nastavek, ki ga daš na sesalec in enostavno posesa ven smrkljce, sam pol me je pa mami prestrašla da to lahko kao poškoduje nosno sluznicouser posted image . zdej pa res ne vem. je pa drugače ful fajn zadeva.sam sesalec mora biti vedno na najnižji jakostiuser posted image

Petrinja, jaz sem tud to nabavila, verjetno od te iste punce (Rija, a ne?). Ampak še nismo sprobal. Čakam, da bova z mojim to skupaj naredila, sama si ne upam za ta prvič. Ne vem zakaj, ampak misel, da otrokov nos priklopiš na sesalec... ne vem, naj bo za ta prvič rajš še moj zraven.
Sluznica? Pa saj ne daš tega čisto v nos. Kokr sem vidla, je nastavek itak prevelik. Ne vem no, moram vsaj sprobat, pa bomo vidli.

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 958
22.8.2007 18:30:23   
indy
Ooj.En lep pozdravček.

Uf končno mi je uspel spet pridet not.
Aja da povem jst sem drugač sonjam in bom sedaj pod tem imenom, ker me je ven vrglo iz rr in sploh ne morem več priti nazaj z istim geslom.Al pa jaz ne znam..user posted image
Zdaj vas spet redno berem in spremljam.
No pri nas nič posebnega ponoči spimo po osem uric ali pa več.Na splošno pa je Mark zelo priden dojenček.Uspavati mi ga ni potrebno,ga samo položim v posteljo ali vožiček nekaj časa tiho gleda potem se malo pogovarja in lepo zaspi.Tako da mami lahko pospravlja in kuha in ......
Prejšnji teden sva imela cepljenje in sploh ni nič jokal.Ima pa že 7  kg in 63 cm.
Pa učeraj naju je dež ujel na sprehodu. kako sva tekla domovuser posted image od vozička pa je kar kapljalo, no ja se vsaj prah očistil.user posted image

No zdaj upam da bomo spet na vezi in me ne bo spet skenslal dol.
Lep dan vam želim še naprej.
Pa pa

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 959
22.8.2007 19:00:49   
iwa
no punce vidim da se kg reforme obetajo...
zaenkrat se vam še ne bom pridružila, bi rada v miru dojila ko pa to opravimo pa v akcijo, pač mal sm skeptična da si ne bo pol kej očitala, sm bolj ziheraške sorteuser posted image user posted image user posted image glavno da se naša user posted image lepo redi in raste, pri 2,5m že 63cm...bo po atiju ki je 193cm očitno...
drugač mam pa jest še +3,5kg plusa, bo že šlo ob svojem času...
mi spimo ponoč super, čez dan pa 3x po 1,5h mal v ležalniku mal v rokah.... glavno da je mali cool...

drugače nas pa zej 10 dni ne bo, gremo na brač na morje tko da se pol tipkamo, mamo 3.9. posvetovalnico in cepljenje...

nč bejbe, uživejte in lepo se mejte!user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 960
22.8.2007 21:13:00   
tejč
Punce, mi imamo virozo. Ajša je mela izico sam ćez vikend, dans ponoč in čez dan pa še dragi in Maša.user posted image  Vročina 39 ponoči, zdaj že bolje, dobiva Calpol. Dragi je na bolniški, pa kar naprej na računalniku-službaaaauser posted image .

Diete se še ne držim striktno, nimam časa zdle v vsej tej gonji za ozdravitev tamale...
Berem pa Montija.

Majchi, daj napiši zjutraj, kaj boš jedla, da mal plonkam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem dons:
-malo bom vedno grešila:
aloe vera
kavo z mlekom
hrustljavi kruhek,skuta

paradižnikova solata
kuhana zelenjava
sir

sezamova ploščica, ovsena piškota user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kava,voda

4 slive

Definitivno še ni ok, pa vendarle...
DAjte mal receptov ali idej....

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 961
22.8.2007 21:29:21   
rožica81
indy, welcome back user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 962
22.8.2007 21:32:42   
rožica81
Tejč, upam, da se čimprej pocajtate, pol bo pa tut za dieto več energije, a ne? user posted image

Naš mali že več kot eno uro spi. Po moje bo dons bolj kmalu prvo hranjenje, ker redko kdaj tako zgodaj zaspi. Sicer ga je treba navadit še prej, ampak danes smo imeli obiske in pač ni šlo drugače. Jutri moram pa po darilo za mojega user posted image . Lanskoletno darilo je bilo res najlepše - plus na Clearblue - ju user posted image

Mejte se pa lahko noč

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 963
22.8.2007 22:10:50   
BAMBINA_
Čer ,
razmiljam zdajle, ko čitam rožico81 o lanskoletnem plusku na CB... jaz sem ful težko dojela, da sem čisto zares noseča, da v meni raste eno bitjece... In če prav pomislim, tudi danes še zdaj včasih pomislim... a si ti res moj sinček? Včasih mi je tako nenavadno, da je tisti krhki otroček moja "stvaritev", da je bil v mojem trebuhu, da sem jaz njegova mamica... Da sem jaz mami. In da je on moj sin.

nosek jaz ne čistim preveč. Baje ni dobro preveč posegati v nosnici, sicer bi se pa naj same čistile. Jaz samo kakšno res ekstra veliko user posted image dobim ven z rahlo vlažno palčko.
kilogrami meni so razne diete prizanešene, čeprav bi raje hujšala tako, kot pa od stresa.

Smo imeli včeraj posvetovalnico, pa zaradi povišanih jetrnih encimov ni bil cepljen. Uf, imamo prihodnji teden kontrolo za to, 2 dni zatem pa še za dihanje. Me je kar strah za te encime, če so se povišali, bo najbrž spet hospitaliziran, pa bodo diagnosticirali naprej. So pa baje zelo agresivne preiskave, zaradi česar so pravzaprav do zdaj čakali, če bodo začeli sami od sebe padati... Ma, ne bom se na zalogo sekirala, bomo videli kako bo.

Lahko noč želim! user posted image

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 964
22.8.2007 22:34:46   
Putka
Še jaz predno grem spat - oziroma malo knjigo še prebrat. Sestra je posodila Puščavsko rožo, mi je super ampak zelo žalostna na momente, obrezovanje deklic pa touser posted image

Indy, dobrodošla, sem te že malo pogrešala. Kako kaj noge, upam da je že pozabljenouser posted image . Mene pa tudi RR zadnje dni nekaj zaj.. Se mi ponavadi avtomatsko zapomni, zdaj me pa vsake tolk kar ven vrže. Meni pa nič jasno, zakaj ne morem pisat..

Tejč, tale tvoj jedilnik bi me ubil. Pomoje je za doječo mamico malo predrastičen. En kruhekuser posted image Jaz se trudim, da je bolj na kvaliteti, čeprav sem non-stop lačna. Res, danes sem bila eno uro po kosilu že ful lačna!! Se potem nalivam z vodo.. Zdaj zvečer sem pa malo riževe čokoladeuser posted image

Ja, z Vesno sva se skregali, sem danes sama s tamalima, pa sem se šla malo vzgoje.. Je namreč zelo glasna in se je tolk drla čez stanovanje, da je seveda Katjo zudila. Sem bila ravno med obešanjem perila, zato sem ji naložila, naj tamalo zabava. In seveda čez minuto:"Mami, Katja joka in je ne morem poslušatuser posted image user posted image Me ušesa bolijouser posted image ".

Joj, sem čist popenila, da zdaj pa gre spat in brez risanke. Kakšen jok je bil potem, revca je hlipala in se sploh ni mogla potolažituser posted image . Pomoje mi je bilo bolj hudo kot njen. Sem pa vztrajala, naredila večerjo in v posteljo. Pa pravljico brat, Katja vmes malo na joški malo se pogovarja user posted image , Vesno malo praskat... Problem je namreč v tem, da noče sama zaspat, smo seveda starši krivi, ker popuščamo. Ampak sem se odločila, da je tega konec, se prebere pravljica in lahko noč! Da imava vsaj zvečer kake pol ure miru.
Seveda je bil spet jok in "kje je oči, očija hočemuser posted image user posted image ", no pa je le sama zaspala, z lučko na hodniku.

Vesna je namreč nekje pri letu in pol že lepo zaspala po pravljici, vsak večer ob pol devetih v posteljo. Samo sem bila jaz vsak večer dežurna, očka bolj redko, pa sem kak večer preutrujena popustila ali je spala v najini spalnici. Pa smo tam!

Nič, malo sem pojamrala, ker je dragi v službi, jaz pa sama doma.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 965
22.8.2007 22:41:36   
Putka
Aja, še to. Takle čas lansko leto smo bile pa skoraj vse že noseče. Bambina, tole kar opisuješ se je meni že pri Vesni dogajalo. Pa še zdaj se včasih zalotim, da gledam moje punčke, ki so v meni rasle, in sem hvaležna za moja mala čudeža. Včasih kar ne dojamem, da sem res mami in sem odgovorna za tale user posted image bitjeca.

Me je Vesna zadnjič vprašala, kje je bila preden se je rodila... Sem ji rekla, da je bila dušica v nebesih in je čakala, da postane dojenček. In se mi res zdi, ko takole gledam naše otročke, da so prav posebne dušice, ki so čakale, da pridejo ravno k nam.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 966
22.8.2007 23:16:16   
Majchi
Oj!

Indy, sem vesela, da si se končno javila. A ste zaključili z deli doma? Super, da je tvoj Mark še vedno tok priden, da lahko vse postoriš. Midve sva kar blizu doma, tko da če si kdaj za kakšno kavo, se javi.

Iwa, uživajte na morju! Vaša Ema je pa po dolžini en tak primerek kot naša dolginkauser posted image . Pri dveh mesecih in enem tednu je imela 61 cm, tako da ima sedaj pri treh ziher že 63, če ne več. Imamo pa posvetovalnico tudi 3. septembra. Bova pol primerjale, a provuser posted image ?

Tejč, sem vedla, da ste spet bolni. Vedno, ko se kakšen dan ne oglasiš, imaš kakšno takšno zgodbico potem na zalogiuser posted image . Želim vam, da se pocajtate user posted image  in da ne stakneš še ti kaj.
Kaj sem jedla? Zelo dobro sem jedla in čisto v skladu z Montijem, kot mu ti pravišuser posted image .
1. zajtrk - prespala (sva z Lano spali do 11.10, potem sem pa takoj začela kosilo za ob 12ih pripravljat, ko ima moj malico)
2. kosilo - omleta iz jajc, noter sem pa zapekla kolobarčke od bele hrenovke in dodala malo gorgonzole
3. malica - navaden Ego (ta velik)
4. večerja - za uvod cvetačna juhica (zmiksana s paličnim), pečeni piščančji zgornji deli nogic brez kosti in kože, priloga: pražena čebulica, šampinjoni in gorgonzola, za desert pa breskova pena (recept je v njegovi knjigi), ki sem jo pripravla že popoldne

V glavnem, čist vse je blo res njami in izbrano, da je GI nizek, kombinacije prave,... Pa še nekaj: cel dan mi cukr in sladkarije tud na misel niso prišle. Zgleda je res nekaj v tej glikemiji. Sem pa 2x kuhala in posledično več časa preživela v kuhinjiuser posted image .

Evo še plonk cegelc za tebe: Jutri za zajtrk bom jedla pirin kruh, gor si bom pa namazala nemastno skuto, ki jo bom zmešala z marmelado brez cukra, da bo kot en namazuser posted image . Po mojem bo dobro.

Aja, pa še to: pravi polnovredni kruh (ne polnozrnati) iz biološko pridelane moke imajo v Pekarni Krejan, ki svoje dobrote prodaja na večih lokacijah in tržnicah (med njimi tudi v coni v Trzinu-od tam jih poznam). Evo, sem najdla link: http://www.krejan-levec.si/

IZVIRNO SPOROČILO: Putka
Me je Vesna zadnjič vprašala, kje je bila preden se je rodila... Sem ji rekla, da je bila dušica v nebesih in je čakala, da postane dojenček. In se mi res zdi, ko takole gledam naše otročke, da so prav posebne dušice, ki so čakale, da pridejo ravno k nam.

Putka, to si pa zelo lepo napisalauser posted image . Tud jaz se velikokrat isto sprašujem kot ti in Bambina. Včasih še vedno kar jokam od vseh teh neverjetnih čustev. Ko me moj user posted image  včasih pokliče "mami", sem čist fertig od sreče. Kaj takega še nikoli nisem čutila. A ste vidle tist video "Breast crawl" na temi dojenje? Fenomenalno!

Aja, še to! Lana ima končno novo posteljico. Kupili smo jo danes v BC in oči jo je že sestavil. Zdaj pa moram hitro naročit jogi. Razmišljam o Dormeu. A katera kaj ve o tem, da naj Angelcare ne bi lovil skoz ta jogi, ker jogi kao ne prepušča nobenega sevanja? Ne vem, to sem zasledila na eni drugi temi, ko je ena to vprašala.

Zdej grem pa spat. Sem spet naložilauser posted image . Nočko!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 967
23.8.2007 7:34:58   
BAMBINA_
Majchi mi imamo Dormeo, pa je prekleto fejst piskalo...

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 968
23.8.2007 9:42:46   
Majchi
Bambina, o super, super! Potem ga bomo pa nabavli. Hvala tiuser posted image .

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 969
23.8.2007 11:12:33   
felicia
Ojla

evo mene, mi mamo kar naporno mislim da ga matrajo zobki pa tako težko zaspi pa hitro se zbuja revček.user posted image

Bom šla kupit tisti gel za maseranje dlesni a ve katera kako se že imenuje?user posted image

Ste pa kar pogumne z dietami sam jaz mislim, da nam bojo naši majčki in majčice še dali vetra da bomo tok letale za njimi bomo vse mišičaste!user posted image

Drugače mam jaz tud eno knjigo od tega Montija prov morm pogledat katera je.

Majchi- cestitke za postlco, veliko mirnih noči in veliko počitka v njej želim vajini Lani

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 970
23.8.2007 12:07:00   
juniorka
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi

Drugače pa mislim, da se pri nas tudi dogaja en preskok v rasti. Po določenem času na joški se začne vrtet kot vrtavka, se odrivat, protestirat. Vedno pogledam, če je še kaj mleka notri, pa na srečo je. Ampak njej nekaj ni všeč. Zgleda ta redkega spije, pri ta gostem pa ji nekaj ne špilauser posted image . Pa po mojem ni žejna, ker te dni ni nobene vročine.
Pa do par dni nazaj je jedla po sistemu ena joška en obrok, zdaj pa že ene tri dni vsak obrok izprazni obe. Včeraj zvečer je npr. obe spraznila in potem s protestom in jeznim jokom šla spat. To je bil dobesedno jezen in užaljen jokec, ko sem jo dala kupčka podirat in potem v košek. In sedaj mi je jasno, zakaj se že dve noči ponoči spet zbuja za dojenje. Mislim, da se zvečer ne naje dovolj.

Majchi
Točno tako je pri nas!!! Zvečer mu dodam in spije včasih obe joški + 60ml ali 150ml!!!! Včasih bi pa tudi 300ml, če bi mu dalauser posted image !
Naš je res pravi jedec, zato nimam pojma, kaj štrajka, ponoči in zjutraj pa ne!! 
Kolk pa imam mleka, pa ne vem, ker nimam črpalkeuser posted image  Včasih razmišljam, da bi kupila, pa ne vem, če se splačauser posted image !?
Pa hvala Majchi, si spraševala, če pridem kaj okol- sedaj mi je klima crknila, pa ne vem, al menjat avto... ko uredim, bom sigurno kaj okoli!!!!!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 971
23.8.2007 12:10:44   
juniorka
Majchi, še to!
A si probala po žlički dat, sem ti enkrat napisala, ali pa z brizgalko.. Naš je sicer aventov cucelj hitro osvojil in mu paše, da ne rabi tolk vlečtuser posted image , pri dojenju je pa čist prepoten zraven, ker mora orng potegnit- ni šans, da si kaj stisnem ali da bi kaj teklo, samo ko on potegne, pol pa lahk probam, če je mleko, ko vrže ven joškouser posted image !

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 972
23.8.2007 12:19:07   
juniorka
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

jaz sem ful težko dojela, da sem čisto zares noseča, da v meni raste eno bitjece... In če prav pomislim, tudi danes še zdaj včasih pomislim... a si ti res moj sinček? Včasih mi je tako nenavadno, da je tisti krhki otroček moja "stvaritev", da je bil v mojem trebuhu, da sem jaz njegova mamica... Da sem jaz mami. In da je on moj sin.

Točno take občutke imam tudi jaz!
Bambina , drži se in misli pozitivno, saj veš, tudi med nosečnostjo so zdravniki pametovali, pa se je dobro izšlo! Upam, da boste čimmanj po bolnišnicah! Velja?
Pa glede mleka- če ga imaš ponoči- tudi jaz pri sebi opazim isto- potem podnevi premalo počivaš!!!! Probaj ene tri dni maksimalno počivat, kosilo naj kdo drug skuha ali pa naroči, pa sprehod naj bo kratek... Meni je pomagalo, če sem se samo ulegla, ker spat ne morem podnevi, pa je mleko v dveh urah nastalo, ko je mali spal! Pol pa nisem rabla čez dan več dodajat, samo zvečer, da malo dlje spi- beri uro ali dveuser posted image ! Probaj, ker če bi samo stres vplival, pol jaz nebi imela nič mleka!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 973
23.8.2007 12:22:51   
juniorka
Pa še to..A vaši še polivajo? Naš lepo kupčka podre, pol pa še enkrat takoj in zraven malo polije, pa ne vem, zakaj- mogoče se preveč nalokauser posted image !?

Indy, dobrodošla nazaj!

Kje je pa Anči?

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 974
23.8.2007 14:33:18   
Majchi
Juniorka, jaz bom par dni še probala čimveč pristavljat in čimveč tekočine spit, itd., ker bi res rada Lano ujela (povpraševanje). Če pa ne bo šlo, ji bom pa zvečer dodala, čez dan pa upam, da ne bo treba.
Ziher ima mal premalo, ker se ponoči spet zbuja za dojenje. Mi je celo noč prespala že več kot 14 dni. Zadnje 2 noči se je zbudila 1x za hrano, to noč pa spet 2x. Sicer je to še vedno luksuz in se nič ne pritožujem, pa hvala bogu se tudi mleko naredi, tako da vsakič sita nazaj zaspi. Zjutraj ga je tudi dovolj. Čez dan in zvečer se mi pa zdi, da sva čist na knap.

Drugače pa moram mojo lumpiko pohvalit, ker že par dni spančka vsako popoldne po dve uri ali več. Še vedno v svoji telovadnici na tlehuser posted image , ampak bolje kot nič. Sem ji še eno igralno odejico dala spodaj, da je malo bolj mehko. Aja, pa samo na trebuščku. Jaz pa kar ne dojemam, da sem vsak dan po dve uri frej. Včeri sem zlikala, dons sem pa že vse o Dormeotu naštudirala. Ga bom naročila kar na mimovrste.com, ker se še najmanj čaka (do 10 dni). Če bi vedla, da je ta jogi tok dolg za čakat, bi se že prej zrajtala. Sem mislila, da greš v štacuno, kupiš in imašuser posted image . V glavnem, še 10 dni koška za Lano, posteljca pa gužvo dela v spalnici, ker jo je moj včeraj že sestavil. Posteljnina se že suši.

Aja, a ste ve te obrobe (ščitnike) za v posteljco prej oprale? Če ste jih, a se vam je ta notranja pena kaj zgužvala in zmečkala notri? Se kar bojim v stroj fliknt.

Putka, si nabavila kakšno knjigo od Montija? Ti kaj uspeva? Kaj pa Tejč? No, pri meni je 2. dan, ko se držim in kilaža je danes še ista kot včeraj.

Felicia, a še kakšen zobek ven rine? Je Uroš kar pohitel, a ne? Upam, da ga ne bo preveč matralo.

Juniorka, glede polivanja je pri nas tako, da kakšen dan polije po vsakem obroku, potem pa cel teden nič. Nekaj časa sem imela občutek, da to naredi, kadar se preveč naje (nalije čist do vrhauser posted image ).

Zdej pa šibam pospravljat. Čao!

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?