tejč
|
Ančka1 in Eca, vse lepo želim! Poslušte to, kva se mi je zgodila, tile dedci, pismu je cepec na kubik, jaz sem misla, da bom znorela.... Včeri zvečer sem bla z mojo super frizerko zmenjena, da pridem ob 21 se stričt in barvat. In seveda se zavleče tja do pol polnoči, preden sva končali. Še prej je prišel moj iz službe in pravi: "Šit, cel šop ključev sem izgubil, tudi domače!" JAz ful paniko, pol pa kliče v službo in se najdejo. Hvalabogu. Potem smo imeli celo popoldne do večera obiske in zvečer mu rečem:"Ne zaklepaj, jaz nimam ključa s sabo, pridem pozno..." Model si rukne slušalke na ušesa in gleda film (njegovi sveti filmi ) in zadrnjoha, valda. Jaz stojim ob pol polnoči pred vrati, se obešam na zvonec-grozen in močan zvok za umret!, kličem na mobitel, NIČ. Punce, mene je blo tok strah, cela sem se tresla, pomisla sem, d aje že kej narobe, pa kako da se punce ne zbudita, ker je zvonec res močan...Čist sem bla iz sebe, šla sem okrog bloka, vrata sem podložila, d ame ne bi še kdo ven zaprl, sem dirkala kot strgan pes...Šla pogledat, če bi se dalo kako na balkon splezat, ni variante, 3. štuk, previsoko brze lestve...Kot nalašč ej še deževalo, jaz pa v kratkih rokavih....Pa saj em ni skrbelo za sebe, za punce in zanj pa! Pa vedela sem, da se bo okrog 1.00 zbudila Maša za dojit...Kar srh me je spreletaval. Po skoraj eni uri sem seveda zbudila oboje sosede-zagotovo me niso bili veseli. Potem so mi pomagali in je šla soseda tolčt po steni od spalnice, pol je pa še z metlo po šipi užgala, pa nič, ej...JAz sem karv jok planla, ker nisem več vedla, kako naj not pridem, da vidim moje pikice. Poslušala sem preko vrat, nobena se ni drla...Kaj če so se zadušili? PA take fore so mi šle po glavi,.. Obupno! IN potem_CEPEC_ mirno pride odpret vrata, vse zaspan, v gatah in jaz vsa frapirana mirno rečem:"Ej, jaz zvonim in trkam tukaj že eno uro, poglej, vsi sosedje so pokonci, opraviči se jim kar sam!" On pa:"Se grem oblečt!" . POjma ni mel, kot da je v deveti deželi, kot da jaz sploh nisem jaz, da sem eno tele, ki je prišlo-kaj?!!! popisovat stanovanja, madona?'??!!!! Ne morem verjet, kako je lahko tako trdno zaspal, da ni slišal tistih pokov in zvonjenja in tolčenja in mahanja in mobitela.... NA hitro sem se opravičila sosedom, zaprla vrata, se naslonila na rob omarice in zajokala, malo od sreče, da ni z nikmoer nič, malo od jeze, da se nam je to zgodilo. NIsem se kregala, nisem tip, da bi kričala in padala ven. Sem mu pa povedala, na kaj sem vse pomislila, kaj da je s puncami, da se ne morem zanest nanj, kaj če bi se tamala dušila, je ne bi rešil po bogu, ker je ne bi slišal, d aje nevarno in to...Jaz mrdnem za vsak prdec v bajti, on pa spi flegma kot klada! Tega ne razumem pri teh dedcih! NO, zjutraj nisva nič spregovorila. On je zrihtal Ajšo za v vrtec, gledal je ves čas v tla, ker sem mu naročila, d aje njegova skrb, da se opraviči sosedom, jaz pa sem previla in dojila Mašo. Res neljub dogodek, kajne? No, dopoldne imam kolegico na obisku, za popoldan pa še ne vem-kako bo sploh vreme? lp
|