|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Re:Majčice2007-Zakaj ima dojencek pretrde...
26.12.2007 23:18:31   
kaya2007
živjo vanesa, dobrodošla user posted image  

težava, ki jo omenjaš ni redka, veliko user posted image  ima povišan ali zmanjšan mišični tonus, pri nedonošenčkih pa je to še bolj pogosto. tudi mi hodimo na fizioterapijo, zaradi ekstenzijskega vzorca, in kaja prav lepo napreduje, je pa res, da določene stvari naredi malo kasneje kot vrstniki (pasenje kravic, sedenje itd.). zadnje čase so pediatri bolj pozorni na take težave in te hitro pošljejo na fizioterapijo, še nedolgo nazaj pa temu niso namenjali pozornosti, pa smo vseeno vsi normalno zrasli user posted image  tako da ne se sekirat, vse bo ok!

(odgovor članu vanesa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
26.12.2007 23:28:09   
vanesa24
Hvala za odgovor user posted image  . Najbolj zanimivo vsega tega je ,da ti fizioterapevtka  pravi eno , ko pa to omenis svoji pediatrinji ti pa pravi drugacno storijo. Je pa res, da mi hcerkica noce kravce past ze odkar se je rodila. Samo, da jo obrnem na trebuscek imamo ze direndaj. Problem rata tudi, ko se sama obrne na trebuscek in nezna nazaj na hrbet. Zato jo moram ves cas opazovati, ker ko je na trebuscku se nezna dobro drzati glavce pokonc in zato jo zariva v blazino. Imas mogoce kaksno idejo kako jo naj zabavam, da mi bo ostala na trebuscku?

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
   Re:Majčice2007
26.12.2007 23:34:14   
Putka
Ful ful lepe fotke. Sploh Petrinja na snegecu mi je všečuser posted image . Super da ste izkoristili dneve in hodite naokoli. Pri nas moram vedno jaz idejo dat in še akcijo začet, moj bi pa doma sedeluser posted image .

Če bo Katja dobra bomo šli tudi kaj na bazen, v Kranjsko gremo pa januarja za par dni k prijateljici bivakiratuser posted image . Tam je meni super lepo, poleti skoraj lepše. Kot otrok smo poleti vsaj teden med počitnicami v hribih preživeli.

Katja kašlja, vročino je dobila, tako da je zgleda virus na obisku za par dniuser posted image .

Vanesa, jaz o hipo/hipertoniji pojma nimam. Fizioterapija sigurno pomaga, da bo tvoja majčica ujela in nadoknadila tisti 6 tednov. Pridno telovadita, pa bo.

Pa veseli me, da sem Kajo vsaj na fotkah videla. Še ena lepotička, ni kajuser posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
26.12.2007 23:37:50   
kaya2007
ti je fizioterapevtka pokazala kako jo drži, ko je na trebuhu? pri nas je to pomagalo, kar naenkrat ji je bilo všeč na trebuhu, zdaj je ves čas v tem položaju. animacija pa ni pomagala...postaviš se, da si za njo in jo primeš s prsti podpazduho, da ji popraviš rokice v pravilen položaj, istočasno jo pa malo dvigneš, da ne rine z glavo v tla user posted image  naj ti pokaže, če ti še ni.
kar se pa mnenj tiče, boš težko našla več strokovnjakov z istim mnenjem. nam različno govorijo na fizioterapiji, v razvojni ambulanti, pri več pediatrih...na koncu je najbolje, da si izbereš koga boš poslušala user posted image

(odgovor članu vanesa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
26.12.2007 23:38:56   
Putka
Če te potolaži, tudi Katja noče bit na trebuhu. Pa roke so švoh, nekaj minut zdrži na štirih (bolj 2 in 1/2), potem pa kar glavo položi na tla, kot mali noj. Iz lastnih izkušenj - trening, trening. In glava je za dojenčke res težka, sploh če je večja. Kot bi imeli mi odrasli medicinko na vrat privezano.

Jaz se Katji nasproti uležem, pa me gleda in vztraja na trebuhu. Pa kako igračo/dudo ji dan 10 cm od rok, pa se včasih pomatra. Ali pa razburi in kregauser posted image

Pa plavanje priporočam, tam se lažje gibljejo in drugače krepijo mišice. Se mi zdi, da so naši plavalci blazno napredovali na tečaju plavanja. In kmalu ga bo konecuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
   RE: Re:Majčice2007
26.12.2007 23:51:40   
vanesa24
Sej lahko recem, da se tudi Kristina(hcerka) potrudi za kake dve minuti ce ji dam kako igracko. In tudi jo postavim tako kot mi je pokazala fizioterapevtka samo nekak se hiter preda. Zelo hiter se navelica dolocene stvari. Ali je to igraca ali pa karkoli drugega. In lahko recem, da so vidni neki napredki user posted image  od obiska v razvojni ambulanti sam nevela to za "kravce past" user posted image .

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
27.12.2007 0:06:16   
kaya2007
bo že, ko bo čas za to, ti samo ne obupaj in telovadita še naprej. mi imamo trenutno težave s sedenjem, kaja noče sedet brez opore, prav trmasto izsiljuje, če ne gre drugače se pa kar uleže user posted image  je rekla f., da je zdaj težje, ker je že toliko starejša, da se že zavesto izogiba stvarem, ki so ji težke. ampak sem sigurna, da bo slej ko prej tudi ona sedela. če ne prej, pa ko bo sama prišla do tega, da je fino sedet user posted image  v tvojem primeru kravce past.

(odgovor članu vanesa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
27.12.2007 0:20:18   
vanesa24
Imas prav.
Ali lahko se neki vprasam!?
Moja sestra ima marca rok, caka drugega otroka, se neve kaj bo.Ampak ce bo fantek naj bi mu bilo ime po ocetu(Anton). Kaj mislis o tem, da das otroku ime po ocetu?
Seveda nimam nic proti smo firbec me matra kaj si drugi mislijo o tem.  

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
27.12.2007 9:08:15   
felicia
dobro jutro

evo mi še vedno smrkamo, no midva z urošem. Očitno neki razsaja al kaj drugač je mulćček čist vredu ne kašlja sam iz noska mu curlja pa mal ma zamašenga, pa ful fiziološko ušporabljam pa se mi zdi da nič ne pomaga. user posted image  drugač mi smo bili včeraj v centru smo si šli še z Urošem lučke pogledat mu je bilo všeč, sam pol je bilo že mrzlo pa še jaz sem dudo pozabila doma. No danes sva zjutraj sama pol pa pride še nečak na varstvo, kako bo to zgledal bom poročala, bom vsaj približno vidla kako je met dva mulčka eno leto narazen starosti.

vanesa  dobrodošla med majčicami. pa kar pogumno z vprašanji, se bo ženašla katera ki t i bo dala pravi odgovor.

No jaz nimam nič proti imenovanju po očetih sam če je staršema to ime všeč. pa to bo dala ime po očetu od otroka ali po otrokovem dediju?

(odgovor članu vanesa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
27.12.2007 10:40:40   
indy
OJ.

En lep pozdravček.
Vsem hvala za izrečena sožalja in podporo.Sedaj sem že malo bolje, čeprav bo danes popoldan še zelo hudo.

Prvi del praznikov je mimo in kako hitro minejo a ne?Pa res kako je luštno, če smo vsi skupaj doma, potem se pa skupaj igramo.user posted image
V torek sem imela moje starše in sestro na kosilu in je bilo prav luštno.

Včeraj popoldan sem bila pa čisto brez energije.In potem je mojuser posted image  sam peljal Marka na sprehod, da sem šla jaz lahko počivat. In to se je sam spomnil.user posted image user posted image  Bravo za očija.
Venesa dobrodošla med majčicami.S tvojo punčko bo vse ok boš videla.Malo vaje in potem kar hitro osvajajo nova znanja.Potem se jim pa tako fino zdi, ko kaj novega odkrijejo.user posted image Glede imen je pa tako.Meni to ni všeč.Ker pri nas v družini imajo veliko tega imenovanja.Potem, ko so pa večji je pa problem, čigava je pošta,  če imajo še iste priimke.Pa še bi lahko pisala.Imamo primer, ko sta se moj oče in njegov bratranec zaletela z avtom(vsak s svojim-slučaj).Imata pa enak priimek in ime.In ko so prišli policaji so mislili, da se norca delata iz njih.Pa še oba imata vsak svojo isto obrt.Tko, da je bila cela zmešnjava.user posted image

No se še tipkamo malo kasneje.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
27.12.2007 10:43:42   
kaya2007
men se ne zdi nič narobe, če dobi otrok ime po očetu...glavno da je staršem otroka to ime všeč in da< ne počnejo to zaradi lepšega user posted image

(odgovor članu indy)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
27.12.2007 10:46:17   
Putka
user posted image Poznam eno družino, kjer so vsi prvorojeni moški Jožeti, tudi najmlajši, danes 30-letnik, stanujoč v Ljubljani. Ker mi to ime ni všeč, mi je pač malo hecno. Prijateljica je tudi sina po očetu imenovala - Jureuser posted image Ne rečem, da je kako originalno ime ali kakšna imenitna družina z rodovnikom 1000 let nazaj, ala Vajkard Valvasor.. Ampak Jureuser posted image Bi si lahko kaj bolj izvirnega izmislila. Pa zdaj fanta itak Jurček kličejo, čeprav ima že ene 8 let...

No, ponoči je še kar šlo, je prvo rundo spala skoraj do 4ih, z vročino nekje 38+. Potem pa spet ni mogla zaspat, pa nosek je bil zabasan. Vstali smo pa ob 10huser posted image .

Feliška, do kdaj pa imaš nečaka, še v ponedeljek? Ali samo za en dan?

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
27.12.2007 12:20:01   
felicia
No evo danes nimam malega, ampak jutri in v soboto, danes so našli pri sestrični, ki ima dva pa še mamo doma tako, da ji bo lažje al mi pa ne zaupajo hehehe(zezam se). Sej malega sem že čuvala ko sem bila še nosečka, je bil star ene 5 mesecev pa je bil pri nama čez noč in dober del dopoldneva in je super prenesel je take sorte otrok, ki gre rad h vsakmu ni panike.

No pocajtite se, mi še vedno ful špricamo s fiziološko zdaj v sedečem položaju, upam da bo zdej kej bolš.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
   Majčice2007
27.12.2007 12:26:38   
Putka
Evo, Katja je že pokonci. Bomo skupaj medenjake pekli. Tejč, kolk časa pa morajo bit v pečki? Nazadnje sem jih za 3/4 ure dala not, pa se mi zdi da je mal preveč.

Aja, pa dejte pri naslovu posta že ta Re:re: zbrisat!!

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4764
   RE: Majčice2007
27.12.2007 12:34:27   
tejč
Ej, putka, ne ga sratuser posted image , ene 15 ali 20 min max! Še mehke vzameš ven. Poglej spodaj, če je že bolj rjav rob na dnu, so preveč, ker pol so hitr pretrdi.

Sorite, mam veliko dela, obe doma, pa še ene obiske kolegice sem mela, je bajta (???) v razsuluuser posted image ...hitim...

http://www.moj-album.com/uredi/tejc/7435703/

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
27.12.2007 12:35:12   
tejč
petra a, tjaška je taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak cuker!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 4766
   Majčice2007
27.12.2007 12:36:19   
felicia
Putka- ti pa res opaziš vsako malenkost   user posted image user posted image  se bonm potrudila da ne bo več rererererererere

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
   Majčice2007
27.12.2007 12:51:22   
tejč
katastrofa! Rererererrererererererrererererererere-to je žlahta RR.user posted image
JAz sem frfrasta in sploh ne opazim...

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
   Majčice2007
27.12.2007 13:03:28   
felicia
dejte povedat kaj boste kej kuhale svojim mulčkom, men že mal idej zmanjkuje.

Jaz mu bom dala danes por, paprika(prvič), krompirček in mal koruze skuhano vse ena taka zelenjavna župca, bom vidla kako bo to jedel. zdej mi pa sam rečte da je paprika alergena, pa napenja pa da se ne je do 5-ega leta starostiuser posted image

mi je skor re ostaluser posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
27.12.2007 14:55:00   
kaya2007
men je rekel pediater, da lahko je vso zelenjavo...

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4770
27.12.2007 16:29:28   
Putka
user posted image Feliška, res je. Ne, saj me ne moti blazno, samo tak dolg naslov je bil, ko je vanesa spremenila, potem pa še re:re:, sem že jaz ene 2x zbrisala v mojmu odgovoru, pa se je še kar pojavljalo.

Ja, tejč, skoda da nisem prej prebralauser posted image . So bili res 20 minut not, pa sem jih vmes že ven vzela, ker so bili pa še mehki, so šli pa nazaj notuser posted image . Saj okusni so zelo (sicer ne tolk kot tvoji) ampak so res malce pretrdi. Bo pa drugo leto boljeuser posted image .

Jaz sem pa celo nekaj pospravila danes, pa še zavijanje daril me čaka. Vesna je šla z očkom v center Ljubljane na dedka Mraza, tako da imam ene 2 urci časa. No, kakih 15 minut manj, ker na RR visim.

Samo še Katico pohvalim, ker je res fajn bolnica. Ima visoko vročino, že cel dan smrka in ubogica izgleda, pa še kar dobre volje je, celo malo goveje juhe (tašča skuhala zanjo) je pojedla.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
27.12.2007 16:41:35   
kai1
Hojla!
Končno sem spet prišla do računalnika.

Indy in Tejč
- iskreno sožalje.

Putka
- upam, da se čim prej pozdravite.

Rogljiček- vauu kako že stojiteuser posted image user posted image user posted image user posted image

Vanesa
- dobrodošla med majčicami. Moj Anže tudi hotel pasti krac, potem smo pa preko igre, da sem se ulegla nasproti njega, dosegli, da sedaj pase kravice.
Glede imenovanja po starših- meni to ni všeč.

Kjava
- ali je tvoja zabarvanost kombinezona šla ven?

No, mi smo sedaj že zdravi. Med prazniki smo imeli veliko obiskov, Anže pa se že veselo plati. Zanimiv je predusem orbitrek in rože.

OOOOO sranje, spravu se je na eno rožo, zemja je že na parketu. Dobr, da še nisem pospravla sesalca.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4772
27.12.2007 17:07:26   
kai1
No sem že nazaj. Mi je Anže rožo čist uniču, pa vsa zemlja je po tleh. Mislim, da čas, da odstranim strupene oz. zdravju škodljive rože.

Zanima me, kaj boste oz. ste naredile glede rož. Ali jih boste odstralne?

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
27.12.2007 17:32:08   
felicia
Jaz rož sploh nimam no razen ene orhideje (ki ne cveti) v kopalnici, božične zvezde v kuhinji pa en mali kaktusek na okenski polici. Se ne sekiram za rože, ker jih tudi sama ne vem koliko ne maram.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
27.12.2007 18:48:45   
petra a
Danes smo se glede na zelo slabo vremensko napoved v nižini odpravili v višje lege in sicer na Krvavec. Bilo je prekrasno sončno vreme. user posted image  Pa moj je imel dopust, tako da smo cel dan uživali skupaj user posted image

Še malo slikovnega gradiva.

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?