|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2007
19.6.2007 14:59:14   
Cappy96
Oj!
Midve sva danes prvič same, ker je šel oči na šiht. Sploh nimam nobenga časa. Pod tuš sem šla šele ob pol 2 (pa toooolk mi je blo vroče)  user posted image , ker prej Lana ni hotla nič zaspat (samo pol urice v vozičku). Kapo dol pred Dodi! user posted image user posted image user posted image  
Jaz upam, da bova tud midve z Lano našle en ritem, sam verjetno ne čist prec.

Jaz naše od včeraj ne povijam več na široko. Izvid njenih kolkov je  za oba 1a, samo sta pediatrinja v P in še patronažna rekli, da je vseen fajn vsaj nekaj časa tko povijat. Na izvidu, ki sem ga dobila v P pa piše, da široko povijanje ni potrebno in da imava kontrolni pregled čez 3 mesece (rodila sem pa v Postojni).
Putka, mogoče mal trapasto vprašanje user posted image : kolk mora bit topla voda za pitje (a je v redu sobna temperatura, ali mora biti toplejša). Čaj ji jaz dam mlačen.

Pa še nekaj me zanima: zdi se mi, da imam v desni joški veliko manj mleka kot v levi. A katera ve, če se da to "popraviti"?!

Čav, čav!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 301
19.6.2007 15:17:05   
Majchi
Živjo punce!

Moja mala hudička je končno zaspala, zato bom probala kej napisat. Ta naša smrkljica je po cele dneve budna. Spi samo v vozičku. Včer sem prehodila 10 km (ful pretiravam user posted image ), da sem imela mal miru, pa še to mi je na koncu večerno histerijo zagnala sred ceste, da so naju vsi gledal. Pomiri se čist takoj, ampak samo na moji rami. A voziček naj pa z ritjo 2 km do doma porivam? Sem že skor mojga klicala, naj naju pride iskat, ampak sem rekla, da bo to zadnja varianta, saj se moram navadit jo ukrotit. Na koncu mi je komi ratal z dudo (ful je ne mara). Ko jo enkrat prime, se še kar potolaži z njo.
A se mogoče še kateri to dogaja? Lana namreč vsak večer začne noro jokat. To pripelje do take histerije, da na koncu kriči, laske pa kar mokre dobi in cela zakuha, tok se matra s tem jokom. Pomiri se čist takoj, ampak samo pri meni in sicer na moji rami. Krči niso, ker mine takoj, ko jo vzamem k sebi, pa tud nič se ne zvija. Poleg tega ne traja dolgo. Morda kakšne pol ure, max. 1 uro. Prov histerična je. A se kateri kaj sanja, kaj bi to blo user posted image ? Aja, to dela tud ko je sita, previta,... Zgleda zdrava, normalno papca, lepo se redi in napreduje, ampak tole sranje pa zganja vsak večer ob približno isti uri. A je možno, da je že mal scrkljana? A to že nakazuje na njen značaj, npr. na trmo? Al res sam tok rabi mojo pozornost, čeprov je vsako minuto v dnevu z mano?

Kolki - Nam so slikal kolke v P, pa so bli 1a. A je kljub temu treba še na kakšno kontrolo? Tejč, Putka, vidve ziher kej vesta o tem k sta tud v Lj. rodile?

Aja, Lano sva z mojim včeraj prvič sama skopala. Seveda po tisti nesrečni dogodivščini, ko jo je patronažna kar jokajočo prvič v vodo namočilauser posted image . No, včer je blo stanje precej boljše. Preden je šla v vodo, se je mal pokisala, v vodi je pa gledala kot čukec user posted image . Pri oblačenju pa spet sirena, čeprov je bla sita. No, potem pa hitr še tolažbo na joški, še mal sirene in potem spat. Tako da upam, da se bo sedaj mal rajš kopala.

No, da vam še tole povem. Danes naj bi imele z Lano pediatra. Ko prideva tja, sestra ugotovi, da je naročena 19.7. in ne 19.6., ker je ta zdravnica cel mesec na dopustu. Ko sem klicala, da jo naročim, mi dopusta jasno noben ni omenil, s tem, da jaz sploh nisem zahtevala prov te zdravnice user posted image .
V glavnem, sem čist popizdla in zahtevala takoj pregled, ker je moj otrok ta teden star 1 mesec ne pa naslednji mesec. Sem jih vprašala, če bi bla ta zdravnica na porodniški, če bi naju potem kar čez eno leto naročil user posted image ?
Potem so mi dal prvi možni datum 4.7., ampak ker bomo mi takrat že na dopustu, sem rekla, naj se še mal bolj potrudijo in na koncu dosegla 29.6.

V glavnem punce, resno vas prosim, če pozna katera kakšnega privat pediatra v Lj. Kakšnega, ki je super, ki ga hvalijo, itd. Jaz v ta ZD ne mislim hodit, pa po 2 uri čakat, pa se s sestrami preganjat, kdaj me bojo naročil. Sploh ne štekam, zakaj naročajo, če potem itak čakaš kot debil, una ima pa po možnosti malco, pa bog ve kaj še vse.
Sama imam privat ginekologa in sem vedno takoj na vrsti oz. čakam max. 10 min. Neki tazga si želim za Lano, čeprov vem, da bom težko zraven prišla. Res, če poznate kakšno lušno pediatrinjo al pa pediatra, ki se otročku lepo posveti, bodo informacije več kot dobrodošle.
Sorite, sem dons čist pissed off user posted image .

Tejč, roka, astma, uši, uvajanje v vrtec, prehladi,... Upam, da se ti vse skupi obrne na bolje. Mogoče ti bo pa dopust vsaj pri astmi pomagal (morski zrak).

Eca, meni na srečo ni treba široko povijat, pa imam v obtoku 40 tetra plenic, na koncu pa v predalu ni nobene, tako da iz kupa za likanje vlečem zmečkane. S tem da imam več ali manj vse sproti zlikano. Kako nam to rata, ne vem?! Neki jih umaže na previjalni, ko mal polije, al pa se polula, ostale so pa pobruhane. Valjajo se pa čist povsod, v vozičku, v posteljci, na previjalni, v dnevni, v spalnici,...user posted image

Petrazg in Felicia, me veseli, da sta se vajina sončka lepo poredila, da vaju neha skrbet. Petra, upam, da ukineš dodatek.

Evo, naša miška se je zbudila. Torej spala je 15 min? Jo peljem še mal ven, pikico mejhno user posted image .

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 302
19.6.2007 15:20:25   
Eca
Mene pa zanima, če je otrok hipotonček, a to se že zdaj vidi? Naš je star 6 tednov, pa se mi zdi, da je za kakšne diagnoze še prehitro, ali se motim?

Recimo z Markom smo hodili v razvojno, ker je imel hiper elastične sklepne vezi, ampak to šele ko je bil star leto dni in to zato, ker ni shodiluser posted image .

Lp, Eca

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 303
19.6.2007 15:35:12   
Cappy96
Eca, naša je že v P dobila dg lažja hipotonija. Baje, da zaradi težkega poroda. Bom vidla, kaj bo pediatrinja rekla drug teden, ko imava prvi pregled.
Lp

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 304
19.6.2007 16:42:23   
Eca
Majchi - mi imamo v obtoku tudi 40 plenic, pa še 20 tamalih in se tudi valjajo vsepovsod...user posted image , se tolažim, da z avgustom jih pol pospravim iz obtokauser posted image . Zlikam pa vedno vse, ker itak likamo vsak dan. Imam likalno postajo in gre hitro, samo celo stanovanje zakuhauser posted image in potem crkujemouser posted image . Aja, bog ne daj, da še kaj v pečici pečemuser posted image

lp, Eca

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 305
19.6.2007 17:43:26   
kaya2007
Majchy, jaz imam privatnega pediatra v barsosu, dr. cvetka dragoš jančar, jo full hvalijo vsi (men trenutno ni tok všeč, ker hoče da bi se kaja bolj redila user posted image ). je pa na listu, ki sem ga dobila še en spisek privatnih pediatrov v ljubljani in ti lahko jutri napišem, če te zanima...sam dej mi na ZS napiš, ker ponavadi nimam časa brat vsega kar napišete.
Drugače je pa pri nas vse ok, tamala je full pridna, še vedno pančka celo noč, čez dan tut ne sitnari, full rada po štacunah hodi user posted image  če bo skos taka, imam najbolj pridnega otroka na svetu user posted image

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 306
19.6.2007 17:45:10   
kaya2007
aja kar se tiče povijanja, jaz je ne povijam na široko, so mi rekli v avstriji da ni treba in se mi je zdelo itak prevroče. sem pa od zdravnikov slišala da baje itak ne pomaga t okaj dosti, če bi bilo s kolki kaj narobe, tko da...upam da bo tudi na 2. slikanju vse ok

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 307
19.6.2007 19:08:13   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Cappy96
Putka, mogoče mal trapasto vprašanje user posted image : kolk mora bit topla voda za pitje (a je v redu sobna temperatura, ali mora biti toplejša). Čaj ji jaz dam mlačen.

Pa še nekaj me zanima: zdi se mi, da imam v desni joški veliko manj mleka kot v levi. A katera ve, če se da to "popraviti"?!

Jaz dam kar sobno temperaturo vode. Pa jaz imam ta desno bolj švoh, pa bom s pumpico mal vzpodbudila. Sicer imamo pa vse en dojko bolj pridno kot drugo.

Sem pa danes Aventovo pumpico spet usposobla - nasla v Ariel in glej ga zlomka - narobe sestavljenauser posted image .

Petrazg, sem čisto blizu tebe, na Brilejevi (farbasti bloki ob Celovški). Se kdaj dobimo za vozičkanje, tudi petrinja je blizu.

AAA! Katja me je polulala. Sem malo rit odvila, zavila v brisačo in je celih 5 minut zdržala.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 308
19.6.2007 22:21:30   
levci
Pozdrav vsem mamicam!

Zanima me kako vi oblačite svoje dojenčke podnevi in kako ponoči? Razmišljam, če bi že bilo za kratke rokave. Jaz bi jih že oblekla, pa mi partner pametuje, da še ne in ko jo ponoči ne pokrijem  s kovtrčkom, ampak z bombažno dekico, da jo zebe. Kake izkušnje imate ve? Čez dan spi samo v bodiju na dolge rokave in v hlačkah- je ne pokrivam. Meni se zdi še vse to preveč? Že lahko oblečem bodi s kratkimi rokavi ? Kako jih oblečete za zunaj na sprehod ?

In še eno vprašanje? Je možno, da je detece (moji malčici je ime Maruša) tako nestrpna na zizi, ker je morda žejna in bi bilo dobro ji dati malo vodice. Namreč včasih je kar nekak ne morem potolažit z zizo in kar zajoka vmes. Včasih mislim, da je tako lačna, pa potem, ko se ful naje, še kr vedno kar nekako živčno grabi zizo. Potem pa še nekaj ravno pojednega pobruha :-) Morda ima katera podoben izkušnje?

LP

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 309
19.6.2007 22:54:34   
tejč
Faaaaaaaaaaaaaaaaaaak, tok dolg mesiđ sem napisala, pa vse zbrisala s temi parklji, s katerimi več nič ne čutimuser posted image .

Majchi, ni panike, pri ans je isto glede histerije. Po moje ni scrkljanost, ampak utrujenost, mogoče krči. Pri ans vsak dan traja od 19 do 22. Komaj sfolgama Ajšo umit-uši smo se k sreči rešili že pred dnevi, navečerjat, pol pa začne Maša težit in pol midva dol padeva okrog polnoči. To je to.

Vem pa, da me je bilo prvič pri Ajši tok strah, kaj ej zdej to, ap kasneje ko se mi je iz joške strgvala, sem misla: ojoj, zihr nimam mleka, kaj je zdej to...Zdaj pa že točno vem in več ne paničarim toliko.

Glede UZ kolkov sporočim jutri. Pri Ajši je bila kontrola po 3 mesecih.

MAšo oblačim:
zjutraj tanek bodi s kratkimi in tanko trenirko sp. del, čez dan pa samo v bodiju in pokrita s plenico. Ponoči tanek kratek ali dolg bodi in kovtr (bolj tanek) ali bodi plus žabice do pasu in tanka dekica.

MI mamo tud 40 plenic, non stop v strojuuser posted image . PA še zdej, ko je Ajša v vrtcu mal kompliciram in ko se ajša kaj okrog plenice motovili in jo popravlja, jo jaz takoj nesem prat. Pa sej je res, da ne morem ajši rečt, d anič ne sme prijet in ne lupčkat maše. Prime dudo za cucelj in reče: ne sme ajša tuki pijet (prijet)user posted image user posted image user posted image . Ja, res ne!user posted image

(odgovor članu levci)
Neposredna povezava do sporočila: 310
20.6.2007 6:29:41   
Eca
Tejč - prav smešni so ti naši korenjakiuser posted image . Naš Mark ima tudi take smešne izraze in se moram nasmejati. Pri dudi pa je tako, da ima Mark Nuk-ovo, Dorian pa Aventovo. Sedaj ko je Mark v fazi "vse je moje", je edino Dorianova duda tista, ki ni njegova in mu ni interesantnauser posted image . Mimogrede....
Včeraj, ko sem dojila Doriana v spalnici sem iz dnevne slišala tole:
Ati idi stan (stran), ati makni se (umakni se)! Idi stan .... in na koncu teh stavkov še tole: Ati, mami te kliče!

Razlaga: ata je bil na računalniku, ki je v kuhinskem kotu, kamor Mark ne sme. Mark pa si je grozno zaželel, da bi ta kot "pospravil" in je odganjal atija iz kota. Na koncu si je izmislil, da ga jaz kličem, samo da bi ata šel stran in bi lahko on splezal in malo "pospravil" in tipkal po računalniku. Pozor: Mark nima še niti 2 leti, pa je že pogruntal, kako atija poslat nekam.....tako da veste, kaj vas čakauser posted image . Če ne bi slišala na lastna ušesa, možu ne bi verjela, da je mali taki lump.

lp, Eca

< Sporočilo je popravil Eca -- 20.6.2007 6:30:49 >

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 311
20.6.2007 7:42:50   
tejč
Eca, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Kaj vse se spomnijo!
Doma imamo, odkar jo je druga varuška navadila na sok, strašne borbe za pitje vode.Zadnjič pa grem v vrtec in tam imajo tisti avtomat z vodo. In pravi: Mami, vodo pila! JAz kar gledam in gledam, ona pa tanka.user posted image  Potem spije in doda: Mami, v vjtcu ni soka, samo voda. Doba! (dobra)
user posted image ****uš, mala, si mislim, doma me pa okrog prsta vrtiš.user posted image

Enkrat se slikamo-ati nastavi timer in leti k nam, pa pravi Ajša: Evo, same babe!user posted image user posted image user posted image

Ali ta: jaz oblečem novo krilo in pravi dragi: Kako si lepa! Ona pa: Moja lepa zlata punca!user posted image

Res ne vem, odkod jih vleče. Boste videli, kaj vse še pride in kako dobro se ti zdi, ko izumi nove besede: uče (oči), kolosat (kolesarit)....user posted image

Evo, danes sem že: stuširala se, oblekla, pripravila ruzak za k pediatrinji, spraznila voziček za zložit, pripravla krompirjevo solato s kitajskim zeljem, pospravila iz pomoivalca, preoblekla tavelko postlo.
Ugh, zdaj pa k Maši, se že nekaj buni, ker je nehal vrtiljak nad glavco pet.user posted image

Lep dan-pa čim manj vročine danes!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 312
20.6.2007 8:12:40   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: levci

In še eno vprašanje? Je možno, da je detece (moji malčici je ime Maruša) tako nestrpna na zizi, ker je morda žejna in bi bilo dobro ji dati malo vodice. Namreč včasih je kar nekak ne morem potolažit z zizo in kar zajoka vmes. Včasih mislim, da je tako lačna, pa potem, ko se ful naje, še kr vedno kar nekako živčno grabi zizo. Potem pa še nekaj ravno pojednega pobruha :-) Morda ima katera podoben izkušnje?

LP

Sej če ji daš zizo se tud odžeja. Moja včasih isto dela, pa mislim, da jo malo zašraufa v trebuščku, ker jo pol dvignem in malo ponosim pa je v redu.

Drugač jo mam pa jaz zunaj v kratkih rokavčkih in brez žabic, not, kjer je hladneje, ji pa še žabice oblečem.

(odgovor članu levci)
Neposredna povezava do sporočila: 313
20.6.2007 8:40:35   
ancka1
Dan mamice!

Majchi, tudi pri nas imamo "Happy hours" od nekje 21h pa do 00. Pa nič ne pomaga. Sva do mraka zunaj, pa z mojim ga vsak večer pred zadnjim obrokom skopava, da bi se bolj zmatral, pa potem flaška. So sicer odstopanja, kakšen dan je čisto neznosno, včasih je malo bolje. Baje, da imajo malčki v dnevu eno obdobje, ko se morajo stuliti (tako kot se moramo mi "skašljat" od vseh dnevnih vtisov). To teorijo sem nekje pač zasledila. Naš glavni problem je pa ta, da mali po flaški full grdo je (pa ne vsakič) in se potem naje zraka in sledijo vetrovi v prebavilih pa polivanje, kolcanje,...Mislim, da če bi bil malo manj furijast bi imeli pol manj težav. Čeprav imam kapljice Antiflat in nekoliko res pomagajo.
Sicer je pa Tevž dobrovoljček. Se full smeji in spušča funny sounds. user posted image  Na Dalmatinčke na steni se mu je začelo čisto dogajat. Najbolj je pa fasciniran nad svetlobo, ki prihaja iz luknjic pri roleti. Tisti svetlobni pikčasti vzorec ga čisto v trans spravi. user posted image  Če v spalnici rolete ne spustim čisto dol, se mu že ob 4 trga, ko sonce posije v okno.
Komaj čakam na posvetovalnico. Ker ima pediater dopust sem dobila full pozno datum. Bo Tevž že skoraj polna dva meseca star takrat. Pišuka, saj to je naslednji teden! Kako gre hitro. Raste pa tudi kot konplja. Prva oblačila lahko že kar zapakiram.
Tako, sedaj pa šibam, pride soseda malo na mulčka popazit, jaz grem pa zlikat gooooro perila. Je tudi pri nas bilo tako, prvih 6 tednov bi me tašča najraje v posteljo poležala in "don't move", sedaj smo pa spet pri ustaljenih opravilih in več ali manj sama za vse. Kr neki!

Lepo bodite pa se tipkamo!

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 314
20.6.2007 9:35:02   
Majchi
Ančka, hvala za razlago glede tuljenja user posted image . Jo bom dons zvečer vprašala, če so to vtisi čez danuser posted image . Maš prov, takim majhnim se po mojem fuul dogaja.
Včeri zvečer sem bla pa sama z njo in ko sem jo podojila, sem se začela fuuul pogovarjat z njo. Ko je hotla zajokat, sem začela še bolj na glas. Počas je potem zaspala v mojem naročju, medtem ko sem jaz brala RR. Sem se kar dobro zmazala. Je pa res, da sva ble same, prižgana je bla samo TV bolj potihem, v glavnem res je bil mir. Pravijo, da mora biti čim bolj mirno okolje, da se user posted image  pomiri. Bomo vidl kako uspešni bomo dons.

Levči, probaj zamenjat zizo. Mogoče je otroček res samo žejen in ko pride do ta gostega mleka, začne protestirat. Jaz sem si tkole po kmečk začela razlagat in zamenjala na drugo, kjer je blo še prednje vodeno mleko in tamala je kar hlastala po njej user posted image . V glavnem, ratal je.
Je pa res, da mi potem čist zjebe ritem dojenja. Obe sta potem na pol prazni, pa spet obe polni, v glavnem dojim po feelingu. Si ne zapomnim, s katero sem nazadnje, ampak pred dojenjem potipam obe in ta večjo ji ponudim user posted image . Zaenkrat uspeva.

Glede oblačenja - jaz jo imam zjutraj v bodiju s kratkimi rokavi in v žabicah do pasu. Okrog 11ih ji zamenjam žabice s kratkimi hlačkami. Zunaj je pokrita s pleničko, ampak ne zarad mraza, ampak zarad sonca (da ji ne oblizne nogic).
V stanovanju pa čez njo vržem tanko dekico, ker je le malo hladneje. Pa še to samo če spi, drugače je itak po naročjihuser posted image .

Ančka, mene so crkljali prva dva tedna, pa še to sem se koza trapasta upirala. Od takrat delam vse sama. Jasno, če sem pa vse odgnala user posted image .
Sem pa opazla, da po 4ih tednih telo še ni pripravljeno. Načeloma se super počutim, ampak ko sem pa hotla začet mal telovadit, pa začutim spodaj bolečine, tako da zaenkrat še vedno delam samo keglove vaje in pa vaje za spodnjo trebušno mišico. Isto se zgodi, če pretiravam s sprehodi. V glavnem, kar mal preveč sem se zakadila v vse skupaj, se očitno ne da prehitet.
Dons me bo prijatelca pocrkljala s kosilomuser posted image user posted image .

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 315
20.6.2007 9:40:00   
Majchi
Aja Cappy, pri meni je pa leva joška bolj švoh kot desna. Ravno danes sem se odločila za projekt izenačitve user posted image . In sicer pri vsakem obroku jo bom vsaj za 5 min pristavla na ta švoh zizo, da jo stimuliramo, čeprov bo na pol prazna, potem pa bom nadaljevala hranjenje na polni. Sporočim, če rata. Jutri bo po mojem že jasno.
Moje dojenje namreč zgleda tako, da približno 2/3 podojev opravim na desni in 1/3 na levi.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 316
20.6.2007 9:46:46   
Majchi
Kaya, sem ti zs poslala glede pediatrov.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 317
20.6.2007 11:04:46   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: tejč

Pa še nekaj: kje bi se dalo dobit tiste kapljice Oleovit al kaj že namesto D3 ali AD3? Samo v Avstriji? Nam je prav daleč samo za to hodit gor...
LP

Tejč! Oleovit kapljice se menda dobi tudi v Škofji Loki, v lekarni Arnika. Jaz sem jih sicer klicala, ampak se mi ni nikoli noben javil. Pol mi jih je pa Ančka (zlata Ančka user posted image ) prinesla iz Avstrije. Mislim pa, da je nekje na forumu tudi objavljena njihova cifra.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 318
20.6.2007 11:07:25   
rožica81

In še eno vprašanje? Je možno, da je detece (moji malčici je ime Maruša) tako nestrpna na zizi, ker je morda žejna in bi bilo dobro ji dati malo vodice.

levci, tudi naš Nace je velikokrat ful nestrpen na joški, brca ko nor in se dere... Jaz ga dam pokonci, da podere kupček ali pa ga začnem malo nosit, da se umiri... Sicer je bilo pa včeraj isto tako, je bil pa res žejen fuuul in mu dajem milupino vodo po flaški. Pol pa še hitro kupčka poderemo, pa je dobro.

(odgovor članu levci)
Neposredna povezava do sporočila: 319
20.6.2007 11:49:11   
rožica81

Zanima me kako vi oblačite svoje dojenčke podnevi in kako ponoči?

Jaz imam mojega čez dan v kratkih rokavih, ponoči pa v dolgih. Skoz pa gledam, ali mu je ful vroče ali ne, potem ga pa oblačim ali slačim glede na situacijo. Patronažna mi je rekla, naj bo otrok poleti oblečen tako kot smo mi (če nosiš kratke rokave, naj jih ima tudi otrok).

(odgovor članu levci)
Neposredna povezava do sporočila: 320
20.6.2007 11:56:37   
rožica81
Živjo punce!

Končno je sinko zaspal. Mogoče bo celo za dlje kot pol ure... Sedaj se mu res že ful dogaja, skoz hoče bit pokonci in gleda čez ramo, poje kar naprej, pa ful se rad v ogledalo gleda user posted image

No ja, ne vem če bo tole pol ure. Se že preteguje, bo že akcija user posted image

Sicer je pa ful priden, že 2 dni spi od 23h do 5h zjutraj user posted image  prvič ko je spal tako dolgo, sem se jaz zbudila in se sekirala, ker sem mislila, da sem njegovo dretje ob 3h prespala user posted image  user posted image  Pa me je moj potolažil, da bi me sigurno zbudil user posted image

Drugače sem mu pa zadnjič hotela dati prekuhano vodo, pa me je skoraj kap... kakšno vodo mi pijemo! Mrena se je naredila, polno enih malih smetk je v njej... Ni šans, da dam to sinu. Vsaj sedaj ne.

Sedaj si grem pa skuhat slastno polento, ker itak ne smem ničesar dobrega pojesti user posted image  Če mi sladkor pade, ga kar stresam v usta user posted image  Kaj bi dala za čokolado ali pa sladoled... O hudo, kolk sem že lačna

Punce, mejte se in cartajte svoje sončke user posted image

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 321
20.6.2007 12:57:13   
Putka

Dobrodošla levci. Si tudi majčica? Kolk je pa Maruša stara?

Tudi Katja se zadnje časa nekolk nestrpno doji. Vmes kar zajokca, pa zizo not pa ven pljuva. Včasih je treba kupčka podret (prehitro popije na začetku), včasih nič ne pomaga. Se mi zdi, da ji včasih položaj najbolj ne paše, ko jo bolj položim v ležeče se umiri. Če jo s parimi požirki vode umiriš, ji poskusi dat pred dojenjem.

Že par večerov pa jo zgleda tolk zvija, da se tudi na joški ne pomiri. Včeraj je zaspala brez dojenja, pa je spala več koz 4 ure. No, k sreči jo krči hitro popustijo, po ene 20 minutah nošenja je zaspala. Vesno smo tudi ponoči nosiliuser posted image .

Oblačenje - v tej vročini sploh ni treba komentirat. Naše jaz za ponoči ne preoblačim, oz. isto kot čez dan, še nimamo pižamic. No, en pajac, ampak se mi skuha revež. Ponoči ji oblečem bodi z dolgimi rokavi, ampak take fajn tanke iz Leclerca, pa hlačke spodaj. Pa bose nogiceuser posted image .

Dopoldne šle v štacuno v bodiju, kazale kosmate noge.

(odgovor članu levci)
Neposredna povezava do sporočila: 322
20.6.2007 13:11:03   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: ancka1
Tako, sedaj pa šibam, pride soseda malo na mulčka popazit, jaz grem pa zlikat gooooro perila. Je tudi pri nas bilo tako, prvih 6 tednov bi me tašča najraje v posteljo poležala in "don't move", sedaj smo pa spet pri ustaljenih opravilih in več ali manj sama za vse. Kr neki!

Tole tudi mene prav pogreje, kot da po 6 tednih pa nič več ne rabimo. No, jaz se ne bom pritoževala, imam res super starša, ki z veseljem Katjo pestujeta. Pa Vesno tudi zaposlita, moj oči pa z užitkom kuha - trenutno je v fazi gob, tega pa zdaj ne jem.

Jaz sem imela danes spet gospodinjo pri meni, vse zlikala (ja, tudi tetra, pa še bombažne), pomila, posesala, kopalnico, skret v trh urcah. Kolk je lepouser posted image . Dokler Vesna iz vrtca ne pride.

Torej, včeri cel dan šopinga, Citypark, Merkur (kupla sem si rastlinceuser posted image ) in Muller (v prenovi, nimajo skor nič), pa Katja je bila dosti budna, tako da sem revco kar malo preveč matrala.

Danes gremo pa popoldne gledat psa, bomo imeli skupno skrbništvo nad posvojenim hrtom (če nas bo hotel), si ga bomo delili starši in sestra, pa mi občasno. Baje je mal "poseben", glih za nas.

Tudi naš otrok je prerasel cunje, nosi 62 že dva tedna. Pa se mi zdi, da kar pred očmi raste. In tolk je luštna, ko se pogovarja in smeji, pa včasih imam občutek, da že nagaja (sploh med dojenjem ima včasih tak poreden nasmeh).

Moje kosilo danes: palačinke od včeri pa po Radler user posted image sem deca poslala. Mi kar oči dol lezejouser posted image

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 323
20.6.2007 13:36:51   
ajdaN
Hoj! Matr je za crknit vročeuser posted image user posted image ! Meni kar dol teče. In čez pol ure morava s tamalo še v avto - JUPIuser posted image !!! Imam pregled pri ginekologu in tamalo peljem k našim, jaz pa na "servis"user posted image .

Tamala celo dopoldne ni NIČ spala oz. par minutk v naročju. Ampak jo takoj fliknem nazaj v koašro, ker spanja v naročju ne bomo več prakticiral. Ni šans! Sem tamalega prenosila toliko, da bi bilo dovolj za 10 otrok! No prejle je pa zaspala in že dobro urco spi. Nosimo jo samo izjemoma, tudi če je v naročju sem pri miru z njo - nobenega guncanja in hoje sem in tja. Ne bom še enega otroka razvadila. Pa tudi če moram kaj nujno narest, pač ne more bit v naročju. Če vem, da je sita in previta... jo dam kar v sedež pa malo nerga. Jaz jo pa ogovarjam in ji dudo tiščim noteruser posted image . Tako da pri nas ni tistega - "nisem mogla niti skuhat"user posted image . Je bilo pri tamalem, zdaj pa ne več.

Nekak ugotavljam, da je dopoldne in popoldne več ali manj budna (s kratkimi dremeži), tam po 12h pa potegne malo daljši spanec. KAr meni zeeeloooo odgovarja!

Včeraj smo imeli zvečer 15 minut "opernih arij". Madona se je drla!!! Vsaka čast vsem, ki to prenašate vsak večer! Pa še po par uruser posted image . Men se zrola!

Levci v takile vročini jo obleči tako kot sebe - če je tebi vroče v kratkih je njej tudi. Jaz je ponoči že kakšen teden nič ne pokrivam. Prej pa samo s pleničko. S kakšno dekco ji niti blizu ne pridem - se mi skuha!

Drugače imamo pa mi tudi te probleme - ponavadi zvečer. Se naje, potem se pa kar zaganj v bradavico, pa potegne, pa spusti, pa se nakremži... Kar nekaj ji ne paše. Pa je ne matra kupček, tako da nimam pojma kaj ji jeuser posted image .

Ugotavljam pa da zadnji teden zaspi najkasneje nekje okrog deveteuser posted image . Se stanje izboljšuje. Od začetka je bila ura takoj 10 ali pol enajstih. Še kakšen mesec pa bo padla dol ob osmih, ko jo zrihtam! Še ponoči zamnjša hranjenje pa gre lahko k Lovru v sobo. Sem gledala, da bo kmalu prerasla košaro od vozičkauser posted image .

Oleovit sem pa jaz dobila v Loki v Arniki. PA mi jih še vedno ni uspelo začet dajat.

Nič šibam pod tuš, potem pa v avto in v KRuser posted image ! LP!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 324
20.6.2007 13:51:14   
kaya2007
levci, jaz imam tamalo v poletnih pajackih-kratke hlačnice in rokavi, ponoči ji dam pa bodi z dolgimi in nekaj z nogicami oz. štumfki. Za ven je tudi bolj slečena, če se mi zdi da piha al pa kej, jo pa pokrijem.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?