biba 78
|
Lep pozdravček od mene in Aline, kot že veste, sma z našo pikico v soboto - točno po osmih mesecih - prišle domov. HUUURRRRAAAA!!!! Občutki so bili prva dva dni zelo mešani. Seveda je prevladovalo veselje, hkrati pa je bil zelo prisoten strah, še vedno je, kajti Alina je prišla domov s koncentratorjem kisika. Sicer so mene ta dva meseca v bolnici dobro natrenirali in naučili, ampak doma si čisto prepuščen sam sebi in vse je v tvojih rokah. Stresno je bilo tudi prvi teden v bolnici, ko sem se učila hranit po sondi. Groza, kaki občutki so to, ko svojemu otroku tiščiš sondo v trebušček, on pa nemočno joka. Ko je jokala Alina, sem jokala jaz in sem sprva mislila, da enostavno ne bom zmogla. Potem pa se nekako prepričas, da to zmoreš in da drugače ne gre. No, potem po kakšnih 14 dneh mojega prihoda v bolnico, pa se je začelo stanje nenormalno izboljševat. Po dobrem mesecu in enem tednu smo se znebili CPAP-a, punca pridno vstrajala na brkicah in evo, zdaj pa smo že doma. Očitno se je punca odločila, da ima vsega dovolj in da hoče domov. Ko mi je dr. Pogorevc v začetku novembra rekel, da bova konc meseca po vsej verjetnosti šle domov, mu sploh prvo nisem verjela. Ko pa se je začela urejat dokumentacija za nabavo medicinskih pripomočkov, sem pa vidla, da gre zares. Meni se je kar mešalo od sreče. Sicer se nisem hotla prehitro veselit, ker nikoli ne veš, kaj lahko pride vmes. Si lahko kar hitro razočaran. No, v soboto pa smo komaj dočakali ta dan in šli domov. Doma se še malo lovimo, se navajamo, prilagajamo, ampak je zelo dober občutek, ko vidiš in čutiš svojega otroka 24 ur ob sebi. Prva dva dni je bila malo nemirna, bolj malo smo spali, zdaj pa je tako pridna, da sploh ne vemo, da je doma. Rada bi se zahvalila vsem na foromu, ki ste me teh 8 mesecev podpirali in mi stali na strani, posebej se zahvaljujen Nosečki, ki vas je pridno informirala in mi stala ob strani, posebna zahvala pripada Vesnini mamici Nadji in pa zahvala vsem na EINT na pediatriji v MB. Pozdravljam tudi vse mamice, ki smo se spoznale v bolnici in upam, da se naslednje leto (če ne že kdaj prej) srečamo na pikniku. Tak, zdaj pa grem cartat mojo princesko. Ko bo čas, se vam še kaj javim. Nočka