Maxica
|
Evo še mene po dolgem času. Kar pademo na drugo stran, pol se pa sploh ne spomnim, da bi poiskala našo temo. Joj joj. Mi uživamo doma. Max bi sicer včeraj moral začeti z vrtcem, ampak sva z možem pametno ugotovila, da glede na to, da bi jaz koristila še cel dopust, bi šla delat konec oktobra in bi bilo brezveze, da bi hodil zdaj dva meseca v vrtec in vstajal ob sedmih. Tako da smo se z vzgojiteljico zmenili, da bo šel oktobra, saj itak ne bo nič zamudil. No, nakar so me iz službe klicali, da moram priti delat že 17.9., ko se mi porodniška izteče , za 14 dni, pol pa na dopust. Tako da zdaj sploh ne vem, kdaj bo šel v vrtec, zdaj ga en čas ne bom s tem morila. NuLa, Max je prav podoben, on sploh ne gleda, kje hodi in se kar nekaj buta z glavo v vrata, v zid ipd. Je že mož enkrat paniko naredil, da al slabo vidi, al kva mu je, da ga bo kr k zdravniku peljal. Ampak on enostavno nima občutka, da je okrog njega še kaj drugega, kot le on sam. No, morda je zadnje čase malenkost bolje, ampak ga ne bom preveč hvalila. Vse pohvale za tako lepo vzgojo, NuLa. Mislim, da res ni nikoli prezgodaj, da otrok dobi občutek, kdaj reči hvala in prosim. Vidva imata pa sploh težko delo, saj se potem v vzgojo vpleta še toliko ljudi. Ampak mislim, da vama prav fino uspeva. Kar se risanja in barvanja tiče, moram Maxa kar pohvalit. Ima polno pobarvank, lepo barva. Sicer je odvisno, s čim barva. Zadnjič je barval z enim flumastrom, pa mu je šlo malo čez črto, je čisto ven padel od razočaranja. Je pa zadnjič na eni prireditvi, kjer je slikal njegov dedek, ki je slikar, naslikal res eno krasno sliko, so bili vsi ljudje totalno presenečeni in vidno navdušeni. Jo bom ob priliki pripopala. Je pa šlo za dobrodelno prireditev in so tisto sliko potem ocenili na 100€, jo je pa odkupil seveda navdušeni dedek. S puzzlami je pa on itak pravi obsedenec. Še zjutraj, brž ko vstane, napol v snu, že kar sestavlja. Ima jih pa tudi že take za 6 let in več, ampak že vse za šalo naredi. Bo treba očitno še kaj težjega nabavit, saj se s tem res ful zamoti. Je pa Max tudi tak, da dokler se ne klimatizira, zgleda ful zadržan, sramežljiv fantič, ampak po kakšnih 10 minutah ogledovanja iz varne razdalje se sprosti, pol je pa vse njegovo. Spat hodi kakor je. Zaenkrat še nič ne kompliciram glede tega, ker smo itak vsi doma in nam paše, da zjutraj raje malo poležimo. Je imel eno krajše obdobje, ko ni bilo šans, da bi šel popoldne spat, pa je šel potem med 19 in 20.uro. Sicer pa zdaj, ko spet hodi za kakšne dve uri popoldne spat, gre spat med 22 in 23.uro, pa potem spi tja do nekak pol devetih, odvisno, kdaj se naš odloči, da imamo vsi dovolj spanja in odpre luč v spalnici. Bomo pa morali gotovo mal spremenit ritem, ko bom začela hoditi v službo, pa ko bo on hodil v vrtec. Ampak s tem se bomo ukvarjali takrat, zdaj ga uživamo. Romana, veselo na delo, otročiček čaka. Slikce bi pogledala tudi jaz, prosim za geslo. Anol, na našem koncu na žalost ni organiziranih kakšnih takih rekreacij za otročke, ima tudi Max tudi toliko energije, da kar poka, ampak jo moramo na nekakšen drug način probat pokurit. Upam, da je z Galom zdaj vse v redu. Zakaj sta bila v bolnici? Sta s S. še kaj na zvezi? NuLa, Max je bil itak ful pozen z govorom, L in R še ne govori, šumnike pa kakor kdaj, imam občutek. Bi tudi lepše lahko govoril, če bi se malo potrudil, ampak če mu ni treba... V vrtcu se bo že moral malo bolj potruditi, če se bo hotel s kom sporazumeti, doma ga itak vse razumemo. Trma je tudi pri nas prisotna, kdaj vsak dan, kdaj se skrije za kakšen dan. V takih primerih mu rečemo, naj se gre v spalnico skulirat in res gre, včasih tudi kar samoiniciativno, tam se zdere ali zjoka, pa pride ven in reče Naaaaa, pa je, in potem je vse lepo in prav. Saj načeloma midva ne teživa, ampak pri takih stvareh, ki jih je treba, sva pa dosledna in tam se ne pustiva. Sem pa že zadnjič spraševala moža, do kdaj neki trajajo ta obdobja trme, pa je rekel, da upa, da čimprej nehajo. Kdaj imaš res občutek, da tisto sploh ni tvoj otrok. Ok, zdaj sem se pa razpisala, grem gledat še vaše albumčke, se še kaj oglasim. Bodite lepo.