Maxica
|
Eh, pri nas sta pa oba otročka bolna. No, zdaj upam, da smo že na poti proti izboljšanju. Prejšnji teden je imel vročino, potem pa začel kašljati in smrkati, kar se mu še danes vleče. Prejšnji dan pa še Max. Vročina mal čez 39, drug dan pa kašelj in smrkanje. Sem že prav sita tega tičanja 24 ur na dan v stanovanju. No, saj zdaj je itak tako vreme, da čudno, če človek ne zboli, pa itak ne moreš nikamor. Romana, nisem še utegnila pokomentirat, ful lepo od očka, da si je tako vtetoviral Danajino ime. Jaz tudi tuhtam, da bi si nekaj dala za 30.rojstni dan. Kakšne inicialke od članov družine. Pa ne vem, ne kam vprašat, ne kako to zgleda, boli itd. Ti kaj več veš, kje se je ? Aha, moram pa pohvalit Maxa. Sem prejšnjo nedeljo rekla, da probamo dati plenico stran. Dvakrat mu je ušlo, potem je pa ugotovil, zakaj se gre in že drug dan je bil komot brez. Sicer mu jo čez noč še damo, ker se on pred spanjem res naliva s pijačo, ampak načeloma se zbudi s suho plenico. Sem prav vesela, sploh pa, da ne kaka več v plenico, ker tisto pa res ni bilo za nikamor. Če bi vedela, da bo tako hitro osvojil tole, bi mu že prej probala dati stran, pa sem kar nekaj odlašala. NuLa, hehe, kakšne izjave. Bi si človek prav res moral kam zapisovati te njihove izjave, ker so res posrečene. Mi bomo pa drug teden pridni pri frizerju. Max prav uživa pri frizerju in odkar hodi k tej frizerki, meni sploh ne pusti več. Pravi, da ga bo že teta. Drug teden imamo končno krst našega Lančka. Smo imeli en nesporazum z domačim župnikom, saj ga mi nismo želeli pri maši, ob pol devetih zjutraj, on je pa rekel takrat ali pa nič , tako da smo se pa zdaj z enim drugim župnikom zmenili v okolici Ljubljane. Sva šla v soboto z Maxom v shoping, da bosta oba lepa in nova. Sem ju kar v Okaidi na Viču šla oblečt. Pišuka, imajo res luštne oblekce, človek bi kar grebel in grebel in zapravljal tam. Anol, glede zapostavljanja si zadnjič spraševala. Mah, težko je. Saj vem, da pravijo, da se mamina ljubezen množi in ne deli, se strinjam, ampak pišuka, človek je lahko samo na enem koncu naenkrat. Pri meni je k sreči tako, da mož doma dela in se je lahko malo bolj Maxu posvetil. Pa še Max ni v vrtcu, tako da ga je bilo treba kar cel dan s čim zaposliti. Najhuje mi je bilo, ko je mož šel nekam k enemu pomagat, Max je zbolel in zahteval samo mene, Lan se pa dojil na dve uri. Groza, sem mislila, da me bo kar pobralo. Ampak se preživi. Jaz sem od vsega začetka probala Maxa vključevati v vse dejavnosti, povezane z dojenčkom. Mi je dajal pleničko, ko sem ga previjala, pa ko sem ga kopala, mi je pomagal. Tako da se počuti koristnega. Je pa res težko, ko bi ga on kar nosil, pa pestoval, pa ljubčkal, ti pa ves na trnih, kako bo zdaj to in sam težiš, ne to in ne ono. Saj potem je iz meseca v mesec lažje, ko je tudi malo večji. Pri nas je za Lana Max itak alfa in omega. Je njegov pravi fen in kar Max naredi, je zakon. Zadnjič mi ga je Max celo pomagal hraniti. Lan mi ni hotel odpirati ust, je pa Max prijel žličko in mu poturil, sta pol frutka tako pojedla. Romana, vaša punčka je pa res prava manekenka. Jaz sem zadnjič nekak tehtala Maxa, pa je kazalo, da ima mal čez 14 kg. Se mi pa zdi, da mi vedno manj je. Zadnjič je imel že enkrat večje obroke, kot jaz, zdaj je pa spet vse bolj na prisilo. Ma ja, morda je tudi zaradi prehlada in bolezni. Upam, da bo kmalu bolje. Kaj sta pa vse imeli na pregledu? Zobozdravnika bi pa Max tudi moral imeti ta teden, vendar je bil ravno prehlajen, sem rekla, da takega pa že ne bom vozila, moram nov datum dobiti. Itak ima res lepe zobke, tako da po moje mu nima kaj delati. Je pa vseeno fino, da se hodi na redne preglede, ja. Anol, ne sekiraj se, te zdravnice so ene prav čudne. Dajejo take izjave, niti pomislijo ne, da mamice potem samo skrbi, ko tako brezveze nekaj govorijo. Saj to bi pa menda že opazila, če bi Ažbe škilil, al kako? No, zdaj sem se pa spet razpisala. Upam, da se bo še katera, da vidimo, kako ste kaj, korenjaki.