|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:55:13   
Špacka

Ne vem zakaj v vsakem dejanju, ki ga naredijo tašče vidite vse slabo? Kdaj pa kdaj je potrebno tudi narediti kak kompromis, malo zamižati, globoko vdihniti.....sicer pa, verjetno tudi tvoji starši niso popolni, ali pač?user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
10.4.2007 10:10:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
10.4.2007 10:13:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
10.4.2007 10:23:24   
Naja31
Postavi se malo v partnerjevo kožo in pomisli, da je tvoja tašča njegova mati in da mu je verjetno težko, če vsako njeno dejanje prešinfaš. 

Evo, moram rečt, da sama, še preden spet kakšno rečem na račun moje tašče, dostikrat na to pomislim, in potem sem raje tiho. Odkar imam otroka, se šele zavedam kaj pomeni materinska ljubezen. Mama je mama, pa če tudi je njegova mama moja tašča in meni osebno ne ravno simpatična oseba.

Neposredna povezava do sporočila: 29
10.4.2007 10:34:46   
koala
Se strinjam z Marogico in še nekaterimi.
Res ne razumem kaj je tako groznega če babica svojega vnučka fotografira, jaz svojo nečakinjo tudi, kadar imam priložnost.
In da mu kupi kaj za oblečt in igračko, meni se to ne zdi nič slabega, jaz se težko premagam da česa ne kupim, ko grem na odelek z otroškimi oblačili ali pa v kakšno otroško trgovino.

Edino pri čemer ti dam prav je da ne pustiš, da se otroka budi.

Glede crkljanja pa tako, čisto iskreno roko na srce, ali si se lahko uprla majhnemu sončku, ko si prišla na obisk k otroku? Jaz mislim, da od crkljanja še nihče ni postal razvajen.

Pa še nekaj, moj mož ne bi nilkoli dopustil nespoštljivega obnašanja do njegove mame in hkrati si jez e bi dovolila biti nespoštljiva do ne, saj ga je na koncu koncev ona vzgojila v to kar danes je. In če ne spoštuješ njegovih staršev, ne spoštuješ niti njega.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.4.2007 11:20:24   
Anonimen
Marogica user posted image user posted image user posted image user posted image
Očitno se danes lahko samo podpisujem pod tvoje poste.user posted image

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
10.4.2007 12:40:12   
Olivija
Evo jaz te pa razumem, ker poznam ta občutek, ko ti gre en tako na živce, da že sam neveš več, če si čisto pri ta pravi in ga enostavno ne moreš videti in ne preneseš njegove prisotnosti. Na žalost ali pa na srečo, kot pravi moja homeopatinja sem celo razvila luskavico od vsega tega stresa.

Pri nas je bila zelo podobna situacija in šele zdaj se moji občutki spet počas normalizirajo. Se mi zdi, da se  njegova mama zadnje čase tudi drugače obnaša do otrok in končno je prišla do spoznanja, da naja ne more komandirat in da to samo ruši naš odnos.

Celotne zgodbe se mi pa trenutno ne da pisat. Sem pa jaz takrat omejila stike in na srečo ne živijo tako zelo blizu, ...

(odgovor članu pipipapapu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.4.2007 12:43:13   
solatja
mislim, da do neke mere pretiravaš in da te tudi delno dajejo poporodni hormoni (kar si že prebrala v nekaj postih pred mano, v bolj ali manj prijazni obliki user posted image user posted image ), po drugi strani pa mislim, da so tudi nekateri ti posti pretrdi in da niso gledani dovolj objektivno. vsaka je drugačna in na žalost tud nobena tašča ni popolna (medtem ko snahe smo user posted image ). mislim, da nekaterih ne bi motila taka tašča, kot jo maš ti, ti pa bi verjetno tud lažje vozla z marskikatero drugo taščo. na to se mal pozablja na trenutke.

še moj nasvet:
hja, če te tako moti, se najprej poskusi pogovorit s partnerjem (in kako tono kolegic, če ti to paše in se boš boljše počutila), poskušaj mu čimbolj nazorno opisat svoja občutja (magari mu nariši, to pri moških včasih pali user posted image user posted image ), če pa drugače ne gre, pa še s taščo. poskušaj ji na najbolj obziren način povedat, da maš svoje življenje in da je že res, da ma oan tudi vnuka, ampak on je njej VNUK, in ne sin, in ji naj bo jasno, da si ti njegava MAMA in hkrati, kar se otroka tiče, njena šefica. ne glede, da je res, da se te materinske ljubezni ne da nikoli nadomestit (poglej si svojega partnerja user posted image user posted image ).

sicer pa je vse to le teorija, tud js nimam moči, da bi prenašala mojo taščo tako kot v teoriji vem, da bi jo mogla. se pa trudim po najboljših močeh in (bolj ali manj, odvisno od dneva) prenašam njene finte. pogumno!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.4.2007 14:45:09   
bini
jest lahko razumem tako eno kot drugo stran...
in tiste, ki pravite, da smo sam snahe sitne, imate prav v dolečenem procentu... dejstvo je, da se enim res strga, ko dobijo vnučka in izgubijo razsodnost v vseh stvareh - tako nekak je tudi pri nas... tudi moj dragi je sčasoma dojel o čem govorim, da ne pretiravam in da je stvari treba omejiti - postavila sva meje in stara starša nekak nimata izbire 'al se jih držita al pa pač še manj vidita vnučke' - jih videvata tedensko pa se mi včasih zdi, da je še to preveč...
razumem te, ampak ti si tista, ki bo morala postaviti meje - predvsem pa se mora mož odločiti na kateri strani je, ker vajin odnos drugače ne bo funkcioniral... kljub materinski ljubezni do svojega sina, je babica vseeno na drugem mestu, na prvem so starši in to pozicijo morajo dojet, drugače je vsem težko...

tiste, ki zagovarjate taščo - kakšne tašče boste pa ve?? a se boste sigurno znale umaknit in dojeti kje je meja??? ali se boste zgovarjale na materinsko ljubezen in pač je moj sine, moja hčerka, moj vnuk in boste užaljene, če bo meja narejena s strani snahe??? ... ta problem ni enostaven, če ga doživljaš vsak dan in na svoji koži...user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
10.4.2007 20:27:56   
pipipapapu
hvala za bolj ali manj prijazne odgovore. rada bi rekla samo to, da je vsak človek drugačen. jaz nekako živim po načelu "živi in pusti živeti". sem družabna, tudi v službi sem bila non stop v stiku z ljudmi, ampak kar je pa preveč je pa preveč. vsak človek ima en osebni prostor, v katerega pač nima vsak vstopa. rada sem tudi sama, rada živim tako kot si jaz želim in rada bi tudi vzgojila svojega otroka po svojih merilih in mu predstavila vrednote, ki meni nekaj pomenijo. a zahtevam preveč??
žal mi je, ampak midve s taščo nikoli ne bova prijateljici. priznam, tudi meni se včasih že zdi, da mi gre na živce že popolnoma vse, kar ona naredi in reče. preprosto je ne morem več prenašati. rada bi šla čez to, da bi jo nekako sprejela, ampak sem preveč jezna na njeno "komandiranje" in vmešavanje....
Še glede obiskov: moja mami me pokliče enkrat na teden in reče: "samo da te slišim, da ste vsi OK!" halo??? kdo ne bi šel rajši k taki osebi na obisk, kot pa k nekomu, ki non stop teži, kdaj boste prišli, kdaj, kdaj.... in potem malo manjka da ne pade v voziček!!!
glede poporodnih depresij in hormonov- lahko da so me napadli, ampak potem so tudi taščo kot izgleda!!! sprememba je tudi pri njej ogromna!!!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.4.2007 20:45:23   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tašče tašče.
Kot sem že napisala na eni drugi temi vse bomo ali pa vsaj bomo same tašče.In potem nas bodo snahe na rr-ju,če bo še obstajal popljuvale.user posted image user posted image user posted image
Ampak jaz vsaj misli,da nebom takšna tašča kotuser posted image ali pa še hujša.user posted image user posted image user posted image
Se je treba odkrito pogovorit pa bo.Prvo se pogovori z možem potem pa  njo.Seveda,če ni pravi mamin sinček.Kajti,če je?Potem bo huje,ker bo sigurno prej držal z njo,ker je itak starejša in več ve kot ti mlada.Sama ga najbolje poznaš pa mu povej kaj te moti.Moj se je zavzel gor zame,da bo tako kot bom jaz rekla za vzgojo otroka in ne ona.Če pa bi on popustil in bi tašča videla,da ima potuho pri njem potem si pa najebala.

Neposredna povezava do sporočila: 36
10.4.2007 20:58:11   
lemavrica
Neverjetno kako hitro ste napadle z poporodnimi hormoni in podobno. Verjele ali pa ne ampak nekatere tašče znajo res zagrenit življenje. In če bi bil moj kakorkoli podoben svoji mami jest nebi bila z njim, tako da argument sej ga je ona vzgojila v takega kot je in jo je treba do konca pa še mal spoštovat je mal pretirana. Jest spoštujem tistega ki mene spoštuje. In definitivno ne bom nekoga spoštovala in bila tiha in ponižna samo zato ker se to spodobi.
Potem takem si lahko tašče privoščijo vse.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.4.2007 21:00:08   
plenicka
Moj nasvet je, da se odkrito pogovori z njo. Vsaj jaz sem to naredila s svojo nesojeno taščo. No, ona je imela malo drugačne fore...vsak dan mi je bila zmožna povedati, da vnuka popolnoma nič ne vidi, seveda pa ga je želela videti na svojem domu...no, nekaj časa me je to spravljalo ob živce potem pa sem ji jasno in glasno povedala, da ona lahko vidi svojega vnuka kolikokrat želi..saj ve, kje stanujeva...in sedaj je mir...še vedno pa skoraj voziček podere, ko naju vidi...in čisto ga poslini...pa malo na eno oko zamižim, pa je...te pa popolnoma razumem in vem, kako je, ko nekoga fizično ne prenašaš...pogovor marsikaj reši. Poskusi. In srečno!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.4.2007 22:06:46   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ko vas berem, mi gredo kar lasje pokonci. Komplicirate do kraja, v bistvu je pa takšča kriva za vse vaše muhe...user posted image  
1.Fotografiranje v porodnišnici-kje je tu problem? Ga vidva nista fotografirala?
2.Non stop sprašuje, kdaj lahko pride- A ni to lepo, da bi rada svojega vnuka videla, da ji ni vseeno? Saj ti ni treba vedno reči, da lahko.
3.Nakupovanje otroških oblačil- kaj pa je tu narobe? Zakaj pa te moti?
4......

Punca, ne želi si takšne snahe, kot si ti. In verjemi, čez kakšno leto boš srečna, če ga bo takšča kdaj vzela, otrok pa tudi....

kaj naj dodam user posted image

da si ljubosumna na svojo taščo user posted image
da maš poporodno depresijo user posted image
da si razvajena mamina maza user posted image
da štimaš samo svojo familijo user posted image

pa daj, skuliraj se....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
10.4.2007 22:29:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
10.4.2007 22:31:40   
iva01
HMMMM mislim da pretiravaš, kar se tiče varstva sej daš lahk otroka v vrtec da nebo samo celi dan v naročju pred tv jem, kar se tiče fotografiranja in daril; daril ne sprejmi fotografiranje pa prepovej če te to tako moti.

Kaj bi se ti bolš zdelo, da tašča nebi sploh registrirala tebe pa malega,.....najinega sina tašča sploh še ni imela v rokah, ga božala ali z njim spregovorila besede, enkrat mu je ponudila keks ampak ga ni hotu uzet ker se je ful boji (star je 2,5 leta), mene pa tak al tak čist spregleda, recimo tud tako da nas povabi na kosilo na mizo pa da krožnike zanjo, za tasta in marka, kaj pa za mene in nika???????????????

Verjemi verjetn je bolš to kar maš ti, ne e kregat mogoč te tud hormoni kaj dajejo, sej bo sam strpna bodi in ceni to da bo tvoj otrok imel nekoga nekje ki ga ima rad.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.4.2007 22:43:46   
Seven*
Hmm. Kaj pa vem. Jaz vem da so nekateri ljudje res POSILJEVALCI in dejstvo je, da se potrebno zavedati, da je karkoli kar pocnes, kar tudi sam noces nasilje nad tabo. In ene tasce ali matere bi res komandirale do nezavesti.

Meni se zdi, da je zelo malo tasc in mam, ki bi se zavedale, da je otrok odrasel in da ne rabi stalnega nadzora.

Jaz jo razumem.. Mislim da ni druge resitve,kot da se odselis ali pa se postavis za sebe.

TI si mama svojemu otroku in TI dolocas kako se bo z otrokom delalo.

Gospa sem.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.4.2007 22:59:11   
Slončica
Kok si smešna,sam boš vidla da je kul da ma tašča tok rada tvojga sončka..Men gre občasno na živce tis njen a smo pridne mamiuser posted image  al pa ko si ti lepa a si novauser posted image sam to vse v pomanjševalnicah,da ne bo pomote.Sam po drugi stani mi pa prov pride ker sta moja dva še kr v službi ata pa mama pa sta penziča in mata cajt pazit na malo,pa da jima ni dolgcajt ko mala spi,še pasjega prduleka tm pustim.In evo jutr grem k frizerju...
Ne se tok sekirat ker se boš mogla pol preveč smejat ko bojo prvi meseci za tabo

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.4.2007 8:19:57   
mika
Tudi mene je dajalo, pa sem se na srečo pred njo malo bolj nazaj držala, sedaj pa ko nazaj pogledam, vidim kaka koza sem bila,

nalin mene je ravno tako metalo. na živce mi je šlo vse in vsi z moževe straniuser posted image . zavedala sem se da nimam prav, zato tega nikoli nisem naglas povedala. na živce mi je šlo, ko so opazovali komu od njih je podobna...in sem si mislila, ja kdo za user posted image  pa ste vi, da bi VAM moj otrok bil podobenuser posted image . ja menda pa ima nekaj tud mož zravenuser posted image .
hvala bogu me je hitro minilo, ravno zaradi tega ker sem vedela da nimam prav in potem sem se veliko bolje počutila, kot takrat ko sem z muko user posted image dala v naročje moževim sorodnikom.

Neposredna povezava do sporočila: 44
11.4.2007 8:46:43   
sneška_
v porodnišnico je že prišla z fotoaparatom (tudi sedaj takoj ko ga vidi ima že fotoaparat v roki).

Pa kaj če je prišla z fotoaparatom v roki.Vi niste nič slikali dojenčka ?

- sedaj je ne spustim blizu -vsaj v stanovanje ne

Kako bi ti bilo če tvoj ne bi pustil tvoje v stanovanje?

-aja, seveda je pa vzgojiteljica po poklicu.

Veliko ti bo pomenilo naprej verjami mi

- ko ji je mali spal in ga bi seveda kar zbudila, da bi ga crkljala

Tega jaz tudi ne bi dovolila

- partner se mi oddaljuje, premlevam v glavi non stop..

Če se boš tako še naprej obnašala še bolj se bo odaljil

Najdojenček

Neposredna povezava do sporočila: 45
11.4.2007 9:04:31   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Neverjetno kako hitro ste napadle z poporodnimi hormoni in podobno. In če bi bil moj kakorkoli podoben svoji mami jest nebi bila z njim, tako da argument sej ga je ona vzgojila v takega kot je in jo je treba do konca pa še mal spoštovat je mal pretirana. Jest spoštujem tistega ki mene spoštuje. In definitivno ne bom nekoga spoštovala in bila tiha in ponižna samo zato ker se to spodobi.
Potem takem si lahko tašče privoščijo vse.

Lemavrica, sama sem dala to čez, zato lahko trdim, da vem kaj govorim. Tudi mene je dajalo, pa sem se na srečo pred njo malo bolj nazaj držala, sedaj pa ko nazaj pogledam, vidim kaka koza sem bila, hvala bogu tašča ni zamerljiva.

Pa še nekaj, rek pravi z drugimi delaj tako kot želiš da oni delajo s teboj.

Poleg tega bomo tudi me enkrat tašče in resnično si ne želim imeti take snahe kot je marsikatera tu gor. Le kje je tisto spoštovanje do starejših, ki so ga nam starši privzgojili. Poleg tega se argumet: saj ga je tašča vzgojila v takega, ne more skladati s tem, da so sinovi podobni mamam, ker gre za dve različni trditvi.

SAma že kar nekaj let dajem čez taščine muhe. In tud zdele v nosečnosti ima svoje izpade, ki mi niso všeč in mojmu tud ne. Nama se obema zdi neumno da planira kdaj bo otroka pokazala psu, kako se bo njen drug sin se ukvarjal s tem otrokom,....Nebi rekla če bi ponudla pomoč tudi za stvari ki so v tem trenutku bolj pomembne.

Neposredna povezava do sporočila: 46
   [Brisano sporočilo]
11.4.2007 9:08:40   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 47
11.4.2007 9:14:33   
lemavrica
Ja Anonimna najbolj ve kaj je res in kaj ne. Bolj me je zmotilo da je včasih tako težko dopovedat da se s nekaterimi taščami pač ne da normalno pogovort oz. da so enostavno zoprne. Priznam da sem fouš vsaki ki ima super taščo.

Neposredna povezava do sporočila: 48
11.4.2007 9:18:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Bolj me je zmotilo da je včasih tako težko dopovedat da se s nekaterimi taščami pač ne da normalno pogovort oz. da so enostavno zoprne.

Se strinjam.

Velja pa tudi "Bolj me je zmotilo da je včasih tako težko dopovedat da se s nekaterimi snahami pač ne da normalno pogovort oz. da so enostavno zoprne"

Pa smo zopet na začetku.....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
11.4.2007 9:20:01   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?