aurora28
|
Živjo punce! Ja, danes se je pa zelooo močno ulila, tako, da nas čaka nov krog (kot je že napisano 31.5. bela vrtnica postopek je takle, v kolikor s svojim dragim ne bosta zanosila 1 leto, te bo tvoja ginekologinja napotila najprej na HSG, da vidijo kakšno je stanje tam spodaj . Če bodo odkrili septum, boš šla na histeroskopijo, če pa bodo ugotovili, da imaš zamašena jajcevoda pa boš šla še na laparoskopijo. Pa tvojega dragega bodo poslali na spermiogram, da vidijo kakna je gibljivost spermijev. pri nama je bilo tako, da sva obakrat brez težav zanosila, ampak se je obakrat ponesrečilo in sem imala spontana splava . ker je moja ginekologinja zasebnica, me je želela prepričati, da je z menoj vse ok in da sta splava zgolj poseg mati narave, je rekla, da naj še tretjič zanosim. Sem bila full jezna, ker me ni hotela poslati na nobeno preiskavo. Zato sem se sama odločila, da grem poiskati drugo mnenje k drugemu ginekologu in sem res šla v Trbovlje k dr. Jurci. najprej me je naročil na UZ zadnji tedemn pred menstruacijo, saj se takrat baje tudi z UZ vidi pregrada v maternici. In res jo je videl. Nato me je poslal na rentgen - HSG, kjer se je pokazalo, da imam zeloooooooo veliko pregrado in to čez celo maternico . Mi je rekel, da je sploh bilo mogoče, da sem pri taki pregradi zanosila. Ker pa je bila pregrada velika, se ni imel kje vgnezditi in je odmrl, zato ga je telo zavrnilo. Ker je HSG pokazal na pregrado me je takoj naslednji dan operiral in mi opravil histeroskopijo (odstranil pregrado) in laparoskopijo. Pri laparoskopiji so še ugotovili, da imam policistične jajčnike in endometriozo. Sbetoval mi je, da naj počakam en ciklus, da se sluznica obnovi in naj nato čim prej zanosim. Sva zmojim počakala na eno in sva oba bila zelo optimistična in verjela, da zdaj pa bova kar zanosila, pa žal ni šlo. prišla je že druga . In zato zdaj upam, da bo v tretje ratalo. Sicer sva pa rekla, da bova pustila času čas in ko bo ratalo, bo pač ratalo. Več kot to, da jem folno kislino, redno seksava, se dokaj zdravo prehranjujeva oba...žal ne morem kaj več narediti, kot to da poleg napisanega še verjamem v to, da enkrat bova že imela . Joj sem se razpisala, ampak danes sem tako razpoložena za pisanje, da sem si kar privoščila. Upam, da ne zamerite.
< Sporočilo je popravil aurora28 -- 5.5.2007 16:15:06 >