|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
2.10.2007 12:55:18   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Alice in WL

Pikica* - prej je treba povedati za lupinico.

Saj sem...pa ni bilo odzivauser posted image .

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
2.10.2007 12:59:20   
soncek.djukelica
dan,

kako lepo vas je brati! V enem dopoldnevu se je kar veliko napisalo!user posted image

Danvari, hvala za link! To sem rabila!user posted image
Lana, jaz pa zmeraj hodim po bolniški list proti koncu meseca! Cca 2-3 dni pred zadnjim, pa ponavadi pokličem in sestra točno ve, kaj rabim in kar pri njej vse uredim! In potem skočim še na pošto in kar pošljem BL! user posted image

Magi, ti si pa resnično "naspidirana"! Jaz te kar občudujem!user posted image
Andreja, upam da so majstri že pri vas! user posted image
Alice, tudi moja dva sta živahna, sploh zvečer, ko hočem spat! Sicer pa nevem koliko časa še bosta, jima bo placa zmanjkal! user posted image  Sem tudi sama šla gledat reklamo od Lidla, itak da bom mojega poslala tja špegat!user posted image
Tejka, dober tek!user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
2.10.2007 13:09:21   
lorch
Hvala za vse odgovore!
Najprej naj povem, da delam v vrtcu, pa smo se dogovorili, da si lahko izjemoma pustim malo več dopusta in ga porabim preden začnem porodniško in me moja zamenjava pač zamenja tri tedne prej. No, potem sem pa neplansko šla v bolniško in mi je ostalo še neizkoriščenega dopusta, ki ga bom menda lahko koristila po porodniškem dopustu in bo zopet moja zamenjava pač toliko dalj časa zaposlena na mojem del. mestu. Mpak, ker pa jaz nastopim porodniško 4.11.2007 in končam tak čas 2008, me je malo skrbelo, pa mi je ravnateljica rekla, da bom pač šela januarja 2009 prišla nazaj delat, ko pokoristim ves dopust. Upam ,da je to pač od nje odvisno in da mi lahko gre tako na roko.
se mi je pa porajalo novo vprašanje: A ni treba prej nastopit porodniško, če si v bolniškem staležu? To sem slišala od parih ljudi ampak nobeden pa ne ve zagotovo.

Bom rajši napisala še nekaj lepega: danes smo bili prvič v šoli za starše!user posted image
Je bil moj dragi več kot eno uro čist tih, brez kakršnihkoli komentarjev. Pol sem pa mogla napisat partnerja v primeru, da bo prisoten na porodu in se je končno izjasnu da JA! user posted image user posted image user posted image
Ker me je pa lep čas nategoval da kako še ne ve. No zdaj pa vemo!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
2.10.2007 13:22:06   
pikica*
Foxina, po podatkih sodeč, si me napisala pod Pikica07.....ampak je to ena druga. Jaz sem Pikica*. Samo toliko, da ne bo zmedeuser posted image .

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
2.10.2007 13:33:11   
lana38
s.d. tudi jaz hodim po bolniški list na koncu meseca, samo prejšnji teden ga nisem mogla dvignit, ker sem imela od komisije podaljšano do 24.9. Isti dan popoldan sem bila pri G in sem šele 25.9. lahko ponovno vložila na komisijo. V soboto sem dobila odločbo do 10.11. in tako sem šele včeraj lahko dvignila bolniški list za september. Sestre, ki drugače dela pri mojem zdravniku pa ni bilo. Ta pa se očitno ni znala zorganizirat. Če bi šla not do zdravnika, bi bila 2 uri prej gotova. Do sedaj sem vedno šla noter, ker ga tudi osebno poznam. Včeraj pa sem zjutraj videla nenormalno gužvo, pa sem mislila, da bo prej, če mi to kar sestra uredi. Očitno sem brcnila v prazno in v bodoče bom hodila v ordinacijo, tako kot prej. Do sedaj sem vedno vse uredila v pol ure. Po tem, katero št. sem zjutraj dobila, sem si približno naštudiarala, kdaj bom na vrsti in nikoli nesm zgrešila. V čakalnici sem potem bila samo do pol ure. Zjutraj pa pri nas obvezno moraš dvigniti št., drugače ne moreš nič urediti. Imamo pač tak "trotl" sistem. Saj grem samo še 2 x. Potem pa bo porodniška.
Pred leti si morala v porodniško 42 dni pred PDP, če si bila prej v bolniški. Po novi zakonodaji pa je za vse enako 28 dni pred PDP.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
2.10.2007 14:48:32   
soncek.djukelica
sej tole z št. je res "trotl" sistem!
Meni bodo pa le še 1x podaljšal, priporočilo od G. sem oddala sedaj nazadnje,ko sem bila pri zdravnici, v petek imam redno kontrolo pri svojem G., kjer naj bi dobila list za CSD za urejanje porodniške, osebno zdravnico bom pa kar poklicala in povedala kdaj je nastop porodniške! A sem zakomplicirala? user posted image user posted image
Moje kile, jih mislim zvedet v petek, ko imam redno kontrolo! Kar mal cvikam se stopit na vago, ker se mi zdi,da sem jih nekaj gor dodala!user posted image   

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
2.10.2007 14:57:57   
emaa
Sem mal padla v vašo temo, še malo pa bo december, se še spomnim lani.
lorch
svoj čas je bilo tako, da je nosečka lahko izbirala kdaj začne porodniško, zdaj pa vse začnejo enako, ne glede na bolniške ali kaj drugega, torej vse začnejo 28 dni pred PDP, razen, če prej rodijo. 

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
2.10.2007 15:12:49   
loncica
Čav punce!

Jaz sem ravno iz popoldanskega spanca. Me je pripravljanje kosila tako utrudilo, da sem mogla it mal ležat (to zdaj lenoba govori iz mene).

Jaz bom šla tudi v Lidla mal počekirat v ponedeljek.

Alice: stolček je res carski. Jaz bi ga tudi imela, ampak finance ne dopuščajo. Ko boš kaj popravljala seznam, pri meni kar napiši samo Ljubljana - sem se končno odločila.

Lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
2.10.2007 15:27:55   
hokejistka
Oj punce!

Najprej malo statistke: 28t 2/7 kile: +8, obseg trebuha: 93 cm.

lorch jaz tudi delam v vrtcu user posted image . Pa mi je ostalo še nekaj dni dopusta, samo mislim, da mi bo propadel, ker se nisem nič zmenila user posted image . Pa nič hudega. Itak imam pogodbo do septembra, tako da bom verjetno med porodniško še brez službe.

A je bila katera včeraj na uvodnem sestanku za MŠ v LJ. Jaz sem začela hodit ta mesec, sem se odločila, da ne bom čakala na november. Mi je bilo prav hecno videt tolk nosečk na kupu.

Tudi jaz sem bila danes pri OZ. Sem nesla papir od G, da mi podaljšajo bolniško. Grejo papirji na komisijo. Vse to je novo zame, sedaj pa čakam in upam, da mi bodo kar takoj dali bolniško do porodniške.

Uživajte !

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
2.10.2007 15:47:27   
ajtak
Se cist na hitro javim, ker sem toook zaspana, da bom ekran pojedla med zehanjem user posted image user posted image user posted image .

Alice svetoven stolcek, res skoda, da ma tako ceno! Je pa kot lezalnik full jajcki podoben, je to sploh ok za hrbtenico?? Nas lezalnik se popolnoma zravna.

torej midva s Tjasem sva se napapcala (musaka z gobami in zeljem) sedaj greva pa mal ajat preden pride ati domov...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
2.10.2007 16:12:47   
lana38
hokejistka, dokler si na bolniški ali v porodniški ne moreš ostati brez službe, tudi če si za določen čas. Lahko pa te odpustijo, ko se vrneš, če si bila prej za določen čas. Malo te zakom ščiti.user posted image  Ponavadi zato user posted image  odpustijo preden gredo v bolniško ali nastopijo porodniški dopust, ravno iz tega razloga. To se je meni zgodilo v 1.nosečnosti, da so me odpustili 1 mesec pred nastopom porodniške, ker mi je pač takrat potekla pogodba.
LP

lana38

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
2.10.2007 16:12:58   
ElaM
Ojla, zdaj bom spet mal pametna. Zgleda, da imam to v krvi.user posted image
Glede ležalnikov, mi smo malo imeli v ležalniku ali lupinici, striktno samo takrat, ko je jedla, pa seveda, ko smo kam šli z avtom. Drugače pa non stop na tleh, na kovtru ali občasno v lupinici od Jane, ki ima popolnoma ravno dno. In je tamala zelo motorična, nikoli nobenih problemov z gibalni razvojem. Meni je bilo super, da sva se valjali po tleh, včasih skupaj zaspali kar na tleh.user posted image  In, tako bom prakticirala tudi pri drugem.

Alice in ayo, sem videla, da imam na isti dan PDP? Gremo stave pobirat, katera bo prva? Alice, a tpri tebi še velja, da boš 14 dni prej? Si bila pa danes fejst pridna, da si osvežila seznam.user posted image
Še moji podatki za drugi seznam: + 9kg, 96 cm.user posted image
So pa tudi moje strije locirane točno okrog popka, tako kot pri magi*,so  take modrikaste in ne zgledajo nič lepo.user posted image
Lepo se imejte.

:)

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
2.10.2007 16:27:36   
soncek.djukelica
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

dokler si na bolniški ali v porodniški ne moreš ostati brez službe, tudi če si za določen čas. Lahko pa te odpustijo, ko se vrneš, če si bila prej za določen čas. Malo te zakom ščiti.

lana, nevem če je temu glih tako! Ko se ti pogodba izteče, lahko ostaneš na cesti! Sem se šla za sebe pozanimat in so mi na inšpektoratu za delo to povedali!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
2.10.2007 16:31:04   
Foxina
Pikica* hm...čudno...sem te še kar enkrat dodala...če so bo pa Pikica07 javila in zbunila...bomo pa še njo popravli...

nick                          tedni      pridobljeni kg  obseg trebuščka

Kim80                      31t1d           +7,5kg                 98 cm
Lorch                       31                  +7kg                    104cm

Andreja 2000          31t                +9kg                   107cm

Foxina                     30t5d            +8kg                    99cm
Skaana                    30t5d           +12kg                   107cm
Mat3ja                     30t 2d           +10,5 kg               104cm

NosečkaL                 29t6d           +8kg
Ayo                           29t              +8kg                     95,5cm
Kajča                       29t                +10kg                    90cm
Magi*                       28 4d           +11kg                    106cm

Nana22                    28t2d           +12kg                 108cm
ElaM                         28t                +9kg                      96cm Pikica07                   28 t2d          +9 kg                   94 cm Pikica*                      28 t2d          +9 kg                   94 cm
Hokejistka               28t2d          +8kg                     93cm
Vrtnica 79                28t               +10kg                   98cm
Ulla                             28t               +13kg                   93cm
Alice in Wl                27t1d           +4,5kg                117cm
Lončica                    27t                +9kg                     102cm
Soncek.djukelica     27t                +10kg                   104cm
Tejka                        27t               +7kg                      92cm
Lana38                    25t3d           +12kg                  103cm

Danvari                                         +7 kg

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
2.10.2007 17:23:43   
lorch
Hvala za vse odgovore!user posted image user posted image user posted image
Ja, tudi meni je všeč tisti stolček, ampakje malo preveč za mojo denarnico,bomo s stolčki še malo počakali.

Z Sem pa zelo vesela ker mi bodo v Hitexu naredili jogi za zibko, pa me ne bo nč dražje prišli, kot pa če bi vzela v baby centru neko zadevo, ki je iz navadne gobe. Vsaj tako so mi rekli. Ko sem pri obojih spraševala so na obeh koncih rekli, da me pride jogi nekje do 40€, sam da je v Hitexu lahko iz eko latexa ali pa iz tiste zračne pene ki je namenjena prav za jogije in ne privlači pršic (kao). Če že imam tako možnost bom za isti denar izbrala boljšo kvaliteto.
Zdaj grem pa pogledat kaj se dogaja pred hišo, ker dobimo drva, pa me zanima če rabijo kake dodatne mišiceuser posted image .
Saj jaz zdaj štejem za dva!user posted image

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
2.10.2007 17:47:16   
t*e*j*k*a
Haj!!

UUUUUUFFFF kaka cena za stolček!!!!! To pomeni da ga mi 100% ne bomo imeli!!!

Aja glede kolača --  izginil v eni uriuser posted image user posted image user posted image user posted image , no sam še en košček je ostal in ker je zadnji ga nobeden ne upa vzetuser posted image .

ElaM a ti maš tud že strije- pa sej še nimaš takega ogromnega bušija???Ali imaš to še od prejšnje nosečnosti???

Jaz sem upala ker nimam velikega trebuha da sploh strij ne bom dobila, na koncu nosečnosti itak verjetno ne bom imela veliko več kot 100 cm obsega---ali pač!!!

Jutri pa spet jaz kuham kosilo in bomo imeli goveje zrezke v vinsko smetanovi omaki (mogoč se sliši čudno ampak je pa dobro!!), zraven pa še ne vem kaj bi napacala.

Danes sem mal bol pisano razpoloženauser posted image user posted image . Bote vidle kako se bo to sporočilo šajnalo vnuser posted image . Bo celo stran popestrilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!

No grem zdej še kaj pametnega nardit, andreja2000 upam da že maš nareto peč za ogrevanje, v petek bo že mrzlo!!

ČAO

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
2.10.2007 18:25:00   
Raho
No, saj vam pravim, da je cena za stolček taka, da me je kar stisnilo. Sedaj pa iščem donatorjauser posted image  - mogoče se me bo pa kdo usmililuser posted image user posted image .
Bom sedaj poskusila še nekaj časa razlagati, kako noro dober stolček je in mogoče bom imela srečo.user posted image

Jaz grem za sedaj še vedno 2 tedna prej not - ampak saj ne boste verjele, kaj je moj dedc izjavil: Se lahko zmeniš za petek, saj veš, kako je z žuri, če so med tednomuser posted image

Joj, pri meni bi bilo treba na drugem seznamčku popraviti tedne: 29t

Tehtam se pa ne, ker imam bed filing, da sem nabacila kake 3 kileuser posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
2.10.2007 18:38:26   
Raho
JA, HOTELA SEM VPRAŠATI, ČE SLUČAJNO KATERA KAJ POTREBUJE IZ KIKA, KER NASLEDNJI TEDEN MORAM V MS.

ALI PA IZ C&A, KER SEM TAMALEMU OBLJUBILA, DA V NEDELJO GREMO NA MADŽARSKO V MCDONALDS...

NAJ MI NAPIŠE. user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
2.10.2007 19:09:18   
Mat3ja22
še ena informacija glede KIKa, v petek 5.10 je otvoritev v Ormožu, tako če katero zanima.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
2.10.2007 19:11:07   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

dokler si na bolniški ali v porodniški ne moreš ostati brez službe, tudi če si za določen čas. Lahko pa te odpustijo, ko se vrneš, če si bila prej za določen čas. Malo te zakom ščiti.

tudi jaz nevem. če je to res tako. ker ko je moj imel službo za določen čas in je šel na bolniško ko je imel prometno, so ga odpustili, ko se mu je pogodba iztekla.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
2.10.2007 20:37:25   
lana38
V novi reviji mama tako piše, kot sem jaz tam gor napisala. Ne vem pa, če velja pri bolniški samo za user posted image . Tudi to je možno.
LP

lana38

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
2.10.2007 20:45:50   
Raho
Lana38, imaš popolnoma prav. Delodajalec po ZDR ne sme odpustiti ali prekiniti delovno razmerje delavki, ki je noseča, ki je na porodniškem dopustu ali, ki doji in to lahko izkazuje. Tudi, če gre za pogodbo za določen čas, jo mora do izteka porodniškega dopusta imeti zaposleno, ne glede na dejstvo, da ji je pogodba za določen čas pretekla.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
2.10.2007 22:17:33   
hokejistka
lana 38, alice sedaj sta mi pa polepšale ne samo večer, ampak kar celo leto user posted image user posted image user posted image . Hvala, hvala!!!!

Sedaj grem pa pančkat, ker moram jutri zgodaj vstati, ker se MŠ začne že ob 9-ih.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
2.10.2007 22:42:41   
Magi*
čer babe!

danes je bil naš mali precej miren. sem se kar malo ustrašila. popoldne sva imeli z Zaki spet fajt pred vrtcem. sem jo morala z asfalta spraskat in namontirat v avtosedež. uf, trebuh trd ratal. pred bajto mamo vse razkopano, ker nam asfaltirajo na novo. posledično sem morala parkirat nekaj ulic stran in mulo vlečt čez pol Bežigrada. kicking and screaming. to je bil sajt za vse stare sosede. sem prav čutila njihove očitujoče poglede na mojem hrbtu user posted image  pa kaj naj nardim? se do večera z njo pred avtom pregovarjam?

no saj se je doma hitro pomirila. sam res ne štekam zakaj ji je bilo tega treba?

pol sem skuhala na hitro, pojedla. popoldne sem presedela za kompom, ker pospešeno pripravljam petkovo predavanje. kr neki. 3 ure mam, pa nimam kaj povedat user posted image  sem pa našla na youtube-u neka fajn predavanja z MITa in bom malo to notri vkomponirala. znajdi se, kdor se more.

Zaki spi, mož je šel ven na drink. JUPIIIII, mam cel večer čist sam zase, zato se mi tudi škoda zdi iti spat user posted image

aja, mali pa je tudi začel svojo žurko po trebuhu!!!

BTW, danes so me klicali iz babycentra, da majo našo zibko user posted image  zdaj moramo pa samo še avto dočakat. majko jim user posted image  so rekli, da bo konec septembra, zdaj pa kaže, da ga vsaj še 14 dni ne bo. se bomo načakali na to našo kočijo, kot Alice na vozek user posted image  bom šla prej na porodniško, preden se bom lahko pred sodelavci pohvalila user posted image user posted image user posted image  sam kaj bi se stem hvalila. majo študentje take makine, da je maj litl tenk prav ubogi proti tistim BMWjem in Mercedesom. od kje jim tok dnarja??? ma ja od atijev in mamic, sam od kje pa njim tok dnarja? a mislite, da bomo me tudi mele tolk velik dnarja, ko bodo naši otroci študirali? user posted image

jutri preživite en lep dan. menda bo še sončno. Zaki ima pa prvi kros jutri (z vrtcom). glejte, da boste navijale!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
3.10.2007 7:47:09   
Magi*
dobro jutro!

spakiram danes moja dva v vrtec (mož menda ne bo notri ostal, čeprav bi tudi lahko user posted image ) in me kliče moj preljubi na 5 minut. kaj pa copati? pa jopica? kako pa to, pa ono? vsako jutro jo on odpelje v vrtec, pa še zdaj nima pojma kje ima kaj, kaj je treba nardit, ko jo odpelje. vsakič znova moram dajat napotke.

mu rečem, naj ji da še pikovit preden gresta, pa mi ga prinese v kopalnico. ja, a ga naj umijem, al kaj? mah, moški so nepopravljivi. bo treba program upgradedat.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?