|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
1.10.2007 10:46:12   
Kim80
Kake lušte user posted image  mi delate s temi kostanji! Zadnjič sem že šla v mesto ponje, sam še niso bili čist tapravi - bolj slabo spečeni ali pa nezreliuser posted image  Bom morala spet it kaj preverit.
Ja, tudi jaz se dosti prej zadiham, ko grem na sprehod. Ponavadi sem kar šibala skozi mesto (tempo, da te kap), zdaj pa že dolgo ni več tako. Zadnjič sem bila v trgovini in sem user posted image  rekla, da pridem peš nazaj, čeprav je bilo še kar daleč. In sem se zagnala, potem mi je pa kar naenkrat tako hitro začelo biti user posted image , da sem se kar malo ustrašila. Da o občasnih vrtoglavicah ne govorimo! Zdaj hodim bolj na penzionistične sprehode.user posted image
LP!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
1.10.2007 11:19:07   
soncek.djukelica
pozdravljene drage souser posted image ,

jaz sem pa danes končno fajn spala! Rahla bolečina v rebrih je sicer bila, vendar sem se spočila! Zdi se mi,da se to dogaja zato,ker nepravilno hodim oz. stojim, da silim trebuh naprej in imam čez dan pekočo bolečino pod modrcem, ponoči pa na rebra udari! Se mi zdi,da je najbolj če stojim, če pa sedim, pa mora biti pravilna drža! Fizioterapevtko moram pobarat še glede tega!

Lončnica, upam,da je z teboj vse v redu!
Zvedela sem,da tudi Tuš pripravlja akcijo otroških oblačil! Ko zvem kaj več, vam sporočim! Morda pa naša Alice to že ve! user posted image
Še malo, pa stopim v 7 mesec!user posted image
Ayo, pol je pa bilo veselo pri vas! user posted image   
Midva sva šla včeraj tudi na en dolg sprehod, okoli Fužinskega gradu, pa nisem bila nič kaj zadihana, je pa res,da hodim na "take it easy"!

< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 1.10.2007 11:20:52 >

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
1.10.2007 11:20:25   
lana38
Jaz že dolgo hodim kot penzionist.user posted image  Se pa ne zadiham, ker je vse bolj umirjeno. Po klancu navzgor pa sploh ne hodim, samo po ravnem. Mislim, da bi me kar stisnilo, če bi hotela kakšen hiter tempo zagnati.
Včeraj mi je od ene sestrične mož kar 3 x rekel, da jaz bom pa sigurno 2 user posted image  imela, ker sem tako okrogla. Da je nemogoče, da bi bil samo eden, če imam še 3 mesece do konca.user posted image  Kar vstrajal je, da se mi en še sigurno skriva, da ga ne vidimo na UZ.
LP

lana38

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
1.10.2007 11:37:32   
t*e*j*k*a
HI!

Sem prej pozabila napisati glede spanja. Jaz spim kot top celo noč. Dvakrat se zbudim in grem na WC, pridem nazaj in že spet spim, pa včasih še popoldan grem za kake pol urce oddremat. Se mi kr smilite tiste ki prebedite večji del noči.

lana38 mogoč se pa res še kje skriva edenuser posted image .

ŠE eno vprašanje a si katera masira presredek?????

uživajte papa

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
1.10.2007 11:49:51   
lorch
Joj, ste ble pridne ta vikend. sem si morala prav čas vzet, da sem vse prebrala. Midva sva bila včeraj pri moji veliki sestri, ki se je vselila v hišo, pa ta malo sestro smo odselili v ljubljano, ker je od danes uradno študentka. Smo si pač poiskali spet kak razlog, da mal pečemo, pa jemo pa se družimo. Mi je prav pasalo.
sem mislila, da bom celo noč spala ko ubita, pa sem se kar naprej zbujala, ker me hrbtenica v ledvenem predelu iz ure v uro bolj matra. Danes ponoči je blo pa sploh fajn kot še nikoli. Sem se prav utrujena zbudila, pa mam zelo fajn jogi, tako da jogi ni kriv. Glede na to, da se moj user posted image zelo rad tišči v rebra na moji desni strani, se mi zdi, da je za te lepe občutke na desni strani  zaslužen karuser posted image .

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
1.10.2007 11:58:07   
Mat3ja22
Foxina - V SLO sta sedaj dva Kika in sicer je eden v Brežicah, drugi pa v Murski Soboti.

Lončnica
- upam, da je s tabo vse vredu in da gre samo za lažen preplah. tudi jaz sem imela, ko sem bila na morju en dan krvavi izcedek na kopalkah, pa je bilo potem vse vredu. držim pesti.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
1.10.2007 12:24:26   
Ayo
Dan!

Glede sopihanja so pri meni najvecji sovraznik stopnice! Komaj pridem v 2. nadstropje in zadnje case se moram celo takoj vsest, ko pridem v stanovanje, ker se mi zacne vrtet, kljub temu da lezem gor kot polz.
Sprehodi so pa ok, dokler je po ravnem. Po klancih je treba pa cist pocas.
Drugace sem pa se kar pridna in hodim 1x na teden plavat - to pa je super! user posted image

Loncica, upam da je vse ok!

Foxina, moj obseg ni azuriran - 95.5cm!!

Glede TV in sevanja, jaz osebno sem proti, da se spi v sobi s TV in pc-jem, ker naj bi te zadeve res povzrocale sevanje. Tudi midva bova sedaj iz sobice za user posted image  odnesla pc v dnevno sobo.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
1.10.2007 12:34:53   
Mat3ja22
Mi2 sva tud že dala ven računalnik, TV pa ne mislim dat ven, ker se mi to s sevanjem zdi malo za lase privlečeno. Sej je res da seva, ampak ne v taki meri (vsaj po mojem), a bi bli zdej ful eni problemi s tem. poznam dosti parov, ki ima v isti sobi tudi TV, pa je otroček zdrav in nima nobenih problemo. Sej drugač bi mi2 tud hodila okol oba "obsevana"user posted image , ko sva mela notr računalnik, tv, Dvd, satelitsko, in stolp, aja pa še telefon in 2 mobitela.user posted image user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
1.10.2007 12:50:07   
Foxina
nick                          tedni      pridobljeni kg  obseg trebuščka

Kim80                      31t1d           +7,5kg                 98 cm
Lorch                       31                  +7kg                    104cm
Andreja 2000          31t                +9kg                   107cm
Foxina                     30t4d            +8kg                    99cm
 Mat3ja                     30t 2d           +10,5 kg               104cm

NosečkaL                 29t6d           +8kg
Ayo                           29t              +8kg                     95,5cm
Kajča                       29t                +10kg                    90cm
Skaana                    28t5d           +12kg                   108cm
Magi*                       28 4d           +11kg                    106cm

Nana22                    28t2d           +12kg                 108cm
ElaM                         28t                +9kg                      93cm
Vrtnica 79                28t               +10kg                   98cm
Ulla                             28t               +13kg                   93cm
Alice in Wl                27t1d           +4,5kg                118cm
Lončica                    27t                +9kg                     102cm
Soncek.djukelica     27t                +10kg                   104cm
Tejka                        27t               +7kg                      92cm
Pikica07                   26 t5d          +8 kg                  98 cm

Hokejistka               26t1d          +7 kg                     88cm
Lana38                    25t3d           +12kg                  103cm

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
1.10.2007 12:54:40   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: Mat3ja22

. poznam dosti parov, ki ima v isti sobi tudi TV, pa je otroček zdrav in nima nobenih problemo. Sej drugač bi mi2 tud hodila okol oba "obsevana"user posted image , ko sva mela notr računalnik, tv, Dvd, satelitsko, in stolp, aja pa še telefon in 2 mobitela.user posted image user posted image

Mislim, da na tem podrocju se ni bilo narejenih dovolj preiskav, zato dokler ni potrjeno je bolje preventiva kot kurativa. Nihce ne ve kaj bo cez 20/30/50 let.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
1.10.2007 12:59:26   
Foxina
Tejka glede masaže presredka so nam v MŠ rekli, da naj s tem začnemo v 35t.

Punce, skušam sestavit seznam, kaj vse od papirologije je treba uredit pred/po porodu...sem kaj izpustila:

1.  porodniški dopust služba - zame (rabiš potrdilo o PDP)
  2.  izjava o očetovstvu (urediš na CSD)
  3.  paket za novorojenčka (urediš na CSD, rabiš potrdilo o PDP)
  4. dopust za nego otroka za mamo/očeta (urediš na CSD)
za otročka:
  1. kartica zdravstvenega zavrovanja (rabiš rojstni list, urediš na ZZZS)
  2. davčna številka (urediš na UE, davčni??)
  3. potni list/osebna (urediš na UE??)

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
1.10.2007 13:48:31   
andreja2000
Foxina hvala za popravek na naši tabeli.

So pa meni tudi največji napor stopnice in večinokrat se moram tudi jaz kar vsesti takoj ko pridem v stanonje in se včasih še sezujem ne,ker se mi zdi,da mi bo sapa pošla in bom kar skup padla.

Še vedno čakam delavce........user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
1.10.2007 13:51:35   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: Mat3ja22

. poznam dosti parov, ki ima v isti sobi tudi TV, pa je otroček zdrav in nima nobenih problemo. Sej drugač bi mi2 tud hodila okol oba "obsevana"user posted image , ko sva mela notr računalnik, tv, Dvd, satelitsko, in stolp, aja pa še telefon in 2 mobitela.user posted image user posted image

Mislim, da na tem podrocju se ni bilo narejenih dovolj preiskav, zato dokler ni potrjeno je bolje preventiva kot kurativa. Nihce ne ve kaj bo cez 20/30/50 let.

se strinjam z Ayo. TV, PC in take zadeve nimajo v spalnici kaj iskati, sploh v otroški spalnici.

učinki se lahko poznajo na dolgi rok in še te je težko prepoznati. če prištejemo še ostale vplive nezdravega življenja (stres, naglica, preobremenitve, onesnaženo okolje, slaba prehrana in negibanje), ali je potem res tako čudno, da je danes toliko bolezni, ki jih medicina stlači v predalček "avtoimunih bolezni" in jim ne pozna vzroka?

sami zase lahko največ naredimo. pač, kar je v naši moči. na vse itak nimamo vpliva.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
1.10.2007 13:53:06   
t*e*j*k*a
Ola!
Foxina a komaj v 35 tednu so vam rekli da začnite?? A ni včaih blo v 30 tednu treba začet??

Midva imava tud v sobi PC(ga bova dala vn), TV, dva mobitela pa še uro s projekcijo, poleg tega še dva tiskalnika,...
Ja baje da kr dost vpliva to sevanje predvsem na majhne že ogledalo v sobi (npr na omari-veliko) lahko moti predvsem spanje.

SEj midva tud verjetno tv ne bova vn devala.

Sem prebrala na drugmu forumu da ena mamica doji vsake pol ure okol 45 minut. To baje traja sam en mesec potem se stanje popravi ampak vseen men se bo zrolal če bom mogla vsake pol ure zizo devatuser posted image . Kaj vse nas še čaka!!
Moja soseda je mogla vsake dve ure dojit pa je rajši začela dodatek kupovat da je mela 4 ure mir in zdej je sam na dodatku. To se mi pa res zdi glupo!!!! Da ni mogla mal potrpet, sej vsake dve ure gre ampak vsake pol ure user posted image .
Kile so ji tud ostale ampak se je full zredila v nosečnosti, zdej pa mene vidi pa pravi  da nč ne jem, ne vem od česa mam potem +7kg - od lufta???

Evo spet sem vam mal nabluzila, me doste enkrat po prstih ker same klanfarije pišem tle gor. Se zgodi če je človeku dolgčasuser posted image !

Ajde

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
1.10.2007 13:59:30   
ElaM
Jaz se tudi strinjam s predhodnicami, da v spalnici ne rabimo nobene zabavne elektronike, razen budilke.user posted image
Verjamem, da raznorazno sevanje moti spanec, midva, ko še nisva imela svojega stanovanja, sva pač vse kar sva premogla imela v spalnici in mene je konstantno bolela glava. Nikoli niso nič ugotovili, odkar pa imava spalnico brez te navlake, me glava boli manj, predvsem pa mnogo manj pogosto.

Loncica, upam, da je bilo na pregledu vse ok.user posted image

Lepo bodite, grem počivat.

:)

Neposredna povezava do sporočila: 2790
1.10.2007 14:01:59   
Foxina
Tejka za presredek...ja, rekli so po 35t...druge info pa nisem nikjer zasledila...hm...tudi meni se zdi nekam poznouser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
1.10.2007 14:03:04   
andreja2000
t*e*j*k*a tudi jaz sem mojo Laro dojila na dve uri,saj so dojeni otroci običajno prej lačni,se pa je zgodilo,da bi naša damica tudi kar naprej visela na moji zizi,sem se morala kar potrudit,da ni bila non stop priklopljena,ker se pa na pol ure tudi meni zdi res preveč,pa še babica se je strinjala z mano.

No,v spalnici pa mi k sreči nimamo ničesar kar bi sevalo,no včasih mobitel.

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 2792
1.10.2007 15:13:32   
loncica
Čav punce!

Hvala za lepe želje. Na srečo je vse ok. MV zaprt, dolg 31mm. Sem se pa res ustrašila, sem mislila, da bo treba že rodit ituser posted image .

Glede tv-jev, pc-jev. Midva sva imela do nedavnega zaradi prostorske stiske tudi tv v spalnici (ki je bila hkrati dnevna soba). Jaz sem spala slabše kot spim zdaj, ko v spalnici ni nobenih komunikacijskih naprav. Najhuje mi je bilo, če sem zaspala medtem ko je bil tv prižgan in mi je bliskalo v glavo med spanjem. Jaz osebno ne bi hotela tv-ja v isti sobi kot spi user posted image .

Moje mere še sporočim. Moram najti nov meter. Do zdaj sem imela enega od lesnine papirnatega, pa ima na metru le 100cmuser posted image .

Glede zadihanosti. Jaz še kar vztrajam pri pohodništvu (lažje ture, manjši klanci) in sem zdaj ful hitreje zadihana kot en mesec nazaj.

Lp

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
1.10.2007 16:04:30   
Magi*
loncica, sam, da je vse OK!!! zakaj pa naj bi prišlo do krvavitve? a je samo MV zdaj bolj prekrvavljen in zato bolj dovzeten ali kaj?

no, sam da je OK user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
1.10.2007 16:30:23   
loncica
Magi, točno tko je rekla G. Pa še eno vnetje sem imela, pa je bilo vse skupaj preobčutljivo. Je rekla, da če po spolnih odnosih pride do minimalne krvavitve in če ni nobenih krčev, da ni panike. Jaz bom zdaj kar vzdržnost prakticiralauser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
1.10.2007 17:10:07   
Magi*
saj mi tudi (smo vzdržni user posted image ), ker se mi je v prvi N to dogajalo in me je totalno napsihiralo. pa moža tudi.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
1.10.2007 17:38:31   
lorch
Mi smo tudi dali vse ven iz spalnice. Prej sva imela v spalnici tv, računalnik, fax, mobitele, pa en star stolp. No, ko nama je en zmeril elektromagnetsko sevanje v sobi, je edino tisti stolp kazal očitne znake sevanja, vse ostalo je bilo ok. Ampak, vse to je bilo v spalnici zaradi prostorske stiske, ker drugega prostora kot mini kuhne  nisva imela. Takoj, ko sva si uredila še dnevno, pa so vse tehnične stvari vključno s tv-jem letele v dnevno in zdaj je spalnica samo spalnica. Samo mobitele prineseva v sobo to pa je tudi vse.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
1.10.2007 18:19:43   
Skaana
user posted image

Lončica, me veseli, da si v redu...

Zasopihanost? user posted image  Še vse kaj drugega kot to user posted image user posted image . Jah, gremo proti koncu, souser posted image . In prav je tako. Mene je zdaj spet začela močno zgaga dajat. Mleko ne pomaga, donata mi je zmanjkalo, pa ga vedno pozabim it kupit... Medenica se mi zdi, da je že čist razširjena user posted image user posted image . Pa se morš potem še vseeno tako namatrat... Masaže presredka se bom kar vzdržala (najavljen CR, user posted image ). Je pa res bilo smešno, kako sem prvič to mazala in masirala in... Potem pa na zadnje pristala na carskem.

Glede aparatur v spalnici... Jah, mi imamo tudi prostorsko stisko, sam smo vse možno dali v drugo sobo že pri Ateni. Kaj pa vem. Jaz sem vedno gledala tudi na to, da user posted image  ni imel glavice preblizu vtičnici.

Alice user posted image , upam da si boljše volje, te pa popolnoma razumem, da si user posted image . Jaz sem bila tud prvič čist paf, ko sem strije po trebuhu dobila zadnji tedenuser posted image . Sem brala, da se to zgodi, ko se otrok na hitro spusti... Sam pri meni tud ni blo to, ker je bila spuščena že dva meseca prej.

Hvala za vaše izkušnje z odločbo za porodniško. Danes sem bila pri osebni zdravnici in je rekla, pa saj jo imam jazuser posted image . Potem pa sem bila tako paf, ker jo še jaz nisem dobila, da sem pozabla vprašat, kaj piše v njej... A vam prav tam notri piše, kakšne omejitve glede odsotnosti od doma imate? Ali vam to napiše osebni zdravnik... Men čist nič ni več jasno. Zdaj bom pač skoz doma user posted image . Mi je pa res hudo, ko ne morem z miceno niti v gozd - le par metrov stran ga imam. Pa moj najljubši čas je zdajle...

user posted image ajte se.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
1.10.2007 18:44:26   
lana38
Skaana, ne razumem najbolj o kakšni odločbi za porodniško govoriš. A ni še malo prezgodaj za odločbo?

Jaz sem pa danes doživela nekaj nenevadnega, ko sem šla SAMO po bolniški list. Zjutraj ob 7h sem bila tam, da sem dvignila št.. Bilo je vse črno ljudi.user posted image  Ker nisem rabila nič drugega, sem sestro vprašala, kdaj lahko pridem iskat ta kos papirja. Rekla je, da naj pridem okrog 12h. Grem ob 12h nazaj v zdr. dom. Še dobro, da ga imam čez cesto. Sestra mi reče, da ne najde papirjev od komisije. Ker sem ziheraš, sem imela svoj izvod s seboj. Potem mi je rekla, da bo kakšno uro še trajalo, ker bo zdaj nesla kartone v ordinacijo. V čakalnici je bilo še vedno vse črno ljudi. Nisem imela niti kam sesti, zato sem šla spet domov (blizu).user posted image  Ob 13.15 pa sem bila nazaj. Ker me do 14h še ni klicala, sem spet šla vprašat, kako je z mojim bolniškim listom. Pa je rekla, da ima ravno zdravnik vse notri in naj še počakam, da ne ve, kdaj bo to ven dobila. Ljudje, ki so bili za mano tam, so prišli prej do zdravnika in vse uredili kot jaz, ki sem hotela samo kos papirja. Še dobro, da sem srečala eno sošolko iz osnovne šole in sva čvekali. Ob 15.20 me je pa končno poklicala in mi izpisala ta list. Če ne bi bila blizu doma, bi morala tam čakati več kot 8 ur na en sam kos papirja, pa še sedeti nisem imela kje. Sploh se noben ne vstane, čeprav sem očitno user posted image . Vsi pa tudi niso bili težko bolani. Morala pa bi doma počivati.user posted image  Mama me je med tem iskala in mislila, da hodim okrog. Kaj če bi me iskala komisija ZZZS? A bi mi sploh verjeli, da lahko na en kos papirja čakam več kot 8 ur?
LP

lana38

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
1.10.2007 19:27:02   
Mat3ja22
mah glede sevanja, pa kaj bo čez 30/40 ali 50 let me ne zanima, ker še za jutri neveš točno kaj bo. danes si zdrav jutri pa maš ...
vsak naj naredi tako kot mu paše oz kot misli da bo zanj ali pa za user posted image najboljše. jaz vem, da TV nebova dala ven, ker se mi zdi to za lase privlečeno.

Lončnica - fajn da je vse vredu.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?