Teja N
|
In zame osebno, ce bi pustila partnerja, ki je to storil, nebi mogla bit bolj sibka, kot tako, da ga pustim in pozabim. Zakaj sem potem sploh z njim, ce ga zapustim ob prvem slabem trenutku, ob prvi taki napaki, ki jo stori!? Zakaj hudica bi takoj dala roke stran in se nebi borila za ljubezen mojega zivljenja??? Ne bi mogla bit bolj sibka kot tako. Baguska, tole si pa tako dobro napisala, da so mi šle vse kocine pokonci. Bila sem prevarana, pred leti, a v vezi, ki se je že pošteno krhala in mi je bil to enkraten izgovor, da sem lahko naredila konec. Če pa naj bi bila veza trdna in ljubezen močna, pa trdim, da se je vredno vsaj potruditi. Ne pravim, da te ne sme boleti, anonimna, vso pravico imaš, da te boli, strašno boli. Ampak pomisli na to, kaj sta imela prej. Spomni se, kako si nanj gledala pred tem dogodkom. Si želiš, da se to ne bi nikoli zgodilo in bi lahko srečna živela naprej? Ali te sploh ne briga več za vajino preteklost, za plane, ki sta jih delala? Vem, da bi bilo še najlažje pozabit na vse, na njega, zavreči vse skupaj in štartati znova, nekoč s kom drugim. Kako preprostio bi to bilo. Ni šlo, pa kaj potem, gremo naprej, veliko je še dedcev na svetu...kajne? It po liniji najmanjšega odpora. Le zakaj bi se trudila? Pa ni tako.Ne vem, jaz bi vsaj poskusila. Definitivno poiskala kako pomoč za oba - zakonskega svetovalca na primer. Pred tretjo, nepristransko osebo, ki vaju bo oba znala postavit na svoje mesto in vaju prisilila v razmišljanje o sebi in o vajini vezi, se bosta lažje pogovorila, izlila vsa svoja čustva. Mogoče pa bi na to lahko gledala kot na odlično odskočno desko. Kajti v vsaki slabi stvari se skriva nekaj dobrega, in nekaj se lahko iz tega naučita oba. Naučita se poslušati drug drugega, naučita se spet vzpostaviti zaupanje, sodelujta. Veliko veliko dela vaju čaka. naučita si zauoati najbolj skrite želje. naučita se, da nihče od vaju no popln in nikoli tudi ne bo. Se pa da z vajo popolnosti vsaj za silo približati. Veliko sreče obema, kakorkoli se bosta že odločila.