Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: Sita Never. Nikoli varala niti bila prevarana. To pa najbrž zato, ker si pustiva svobodo, ker si popolnoma zaupava in se imava zelo rada. Mi si pa ne zaupamo in se nimamo zelo radi. Zakaj smo že skupaj Koliko parov si pa resnično pusti svobodo? Koliko pa jih ve, da če partner vara, je to njegova odgovornost in ne njihova? Vsak je sam odgovoren za svoja dejanja. Če nas je nečesa strah, to tudi pritegnemo. Če nas je strah, da bomo prevarani, bomo avtomatično dobili partnerja, ki nas bo prevaral. Če pa izberemo partnerja, ki ga hočemo ljubiti in z njim živeti ter uživati življenje in se pri tem resnično zavedamo, da je on naš partner, ne pa otrok, ki mu je treba gledati pod prste, kaj počne in ga stalno sumničiti in zganjati ljubosumje, bomo pa zagotovo našli takšnega, ki nas ne bo prevaral. Saj nas ne more. Četudi bi šel z drugo, je to njegova odgovornost, mi nimamo pri tem nič. Zakaj pa smo prevarani ali varamo? To je lahko samo posledica, da nekaj med njima ne štima. Če je popolnoma v redu, tega ni. Seveda varajo tudi tisti, ki ljubijo svojega partnerja/-ko in ga/jo ne bi nikoli zapustili, saj se s svojim/-jo čisto v redu štekajo. Jim na videz ne manjka ničesar. Zakaj pa ti varajo? Prav zato, ker je varanje njim prepovedano. To je prepovedan sad, ki je zmeraj vabljiv. In tule ni zaupanja. Meni in mojemu partnerju tega ni treba. To pa zato, ker mu (in on meni) zlahka povem, da mi še kdo ugaja. Oba veva, da je osebna odgovornost tistega, ki bi rad poskusil še sosednjo travo, kaj bo storil. To je njegova stvar. Zakaj pa rabimo prepovedi svojega partnerja? No, midva jih ne in najbrž zato nimava nobene želje po varanju. Sedaj pa še drugi vidik. Tisti, ki so bili prevarani. Zakaj se ljudje bojijo biti prevarani, zakaj so ljubosumni? Mislim, da je najpogostejši vzrok strah, da bi jih partner zapustil, pa tudi morda posmeh okolice oziroma neke vrste ponižanja. Evo, ta strah se pa spet pojavi zaradi pomanjkanja zaupanja in gotovosti v zvezo. Torej smo spet tam: premalo zaupanja in ljubezni. In zakaj smo že skupaj? Motivi so različni: eni zaradi denarja, drugi zaradi otrok, spet tretji zaradi navade, četrti zaradi privlačnosti, ki je morda že minila .... na tisoče razlogov je. Zaljubljenosti so si podobne, vendar kolikokrat pa zaljubljenost preide v ljubezen - to pa ne prav velikokrat in zagotovo ne pri vseh.