gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Drage moje, včeraj sem prišla domov in kot je napisala Trnuljčica, sva si podali kljuki porodnišnice. Odpustili so me en dan prej, na mojo željo, predvsem zaradi Kekca, ki je imel velike težave, ker mamice ni bilo doma. Enkrat me je zvečer poklical v P in se tako razjokal v telefon, češ, "mamica prosim, pridi domov in Tineta s sabo pripelji!!!" Potem sem se še pa jaz razjokala. Ja, moj porod se je končal z urgentnim CR, ker je Tinetu z vsakim popadkom drastično padel utrip srčka in se hitro ni popravil. Odprta sem bila komaj 2 prsta, kar še ni bilo nič, popadki so bili neredni in dokaj neboleči. Kdaj drugič bom še kaj več napisala, danes sem že preveč pokonci in me vse boli. Verjemite, punce, milijonkrat bolje je rodit naravno kot s CR - predvsem zaradi zbujanja iz narkoze in kasnejšega okrevanja. Edino ena stvar še je - ne se bat MB porodnišnice - takšno prijaznost iz strani sester na oddelku nisem doživela še NIKJER na svetu. Eno noč je ena bila pripravljena celo namesto mene podreti kupčka pri mojem Tinetu. Drugače pa, kot je Bubi rekla, Tine večino časa prespi, težave se pojavljajo pri Kekcu, ki vsakokrat, ko je treba kaj poskrbet okoli dojenčka, ful nagaja - pa četudi se njemu posvečamo milijonkrat bolj kot malemu. Takšnega ga ne poznam in zgleda, da bomo imeli kar težave z ljubosumjem. kekec in mojca - najprej čestitke za Tineta.... ...sem malo vskočila na to temo...glede na to da spadam pod mariborske nosečke.... ...tudi moja prva se je končala z urgentnim CR...po 18 urah so mi ga naredili (bila odprta že 9 cm).... pred tem sem dobila umetne popadke, malega pikeca so 5x pikali v glavico in merili kisik, pol mu je pa utrip padel na 63 in so še vedno čakali, ker so mi zjutraj dali za jest.... in je moralo preteči vsaj 8 r, da me peljejo na CR.... Moj pikec je imel prvi Apgar 1, drugega 8 in tretjega 8.... morali so ga oživljati.... dobival je neke oranžne zadeve... ne vem ali magnezij, kalcij...nekaj od tega in ful so mu našibali adrenalina....... Je bil pol pravi mali vragec ..., mene ni motilo, ker sem bila in sem vesela, da se je kljub vsemu lepo izteklo.... Sedaj sem drugič in ko se spomnim na konec, me je kar strah..... rada bi naravno, po drugi strani pa CR, da se spet kaj ne zakomplicira.... Jaz sem tudi rabila kar nekaj časa, da sem prišla k sebi, sploh ko se ful pripravljaš na naraven porod...... Sem si pa brazgotino mazala z DR.DERM...mala tubica, kar draga, ampak ful celi...... meni se skoraj nič ne vidi. Šive so pa meni vzeli ven 8 dan.... 9 dan sem šla domov..... ...se pa še spomnim jabolčnega kompota in albert keksov..... Aja pa še to sem hotela napisati..... tiste punce, ki so imele CR (dogovorjen) so hitreje okrevale kot me ostale.... če te zanima kaj veš kako in kaj po cr se lahko javiš na zs.... Pozdravček....
|