Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 9:51:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko jo poseješ v zaboje,samo ko zrastejo jih moraš prepikirat.Če jih misliš imeti bolj malo,raje kupi sadike. Ko jih pikiraš,daš po dve skupaj in tudi ko zrastejo,jih jaz tako presadim,da sta dve sadiki skupaj,zaradi tega,da se ena na drugo naslanjajo in se nikoli ne povesijo,pa tudi dež in veter jim tako ne moreta nič. Rabijo pa ogromno vode.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 9:56:13
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Potem jih bom pa kar nasadila Today!! Btw, a res bo naslednji teden sneg?
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 9:59:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja krogla tega ne pokaže ,vendar sem slišala kar slabe napovedi.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 10:14:20
|
|
|
|
cmokec
|
Ojla, javlja se še ena kmetica. Jaz tudi tolk uživam pri delu z zemljo. Samo stručko je moja zlata mami, ker ona sadi, seje, ... Jaz sem samo asistent pomočnik. Moj resor zajema predvsem štihanje, vsakodnevno zalivanje, okopavanje in pletje. Pa seveda obiranje in pobiranje pridelkov. Imamo kar velik vrt, ampak vse pohrustamo sproti. Edino radič, ohrovt je pozimi na vrtu, pa nekaj zelenjave v skrinji. In danes sva sklenili, da ta vikend štihanje odpade sploh, ker bo snegec čist zbil zemljo in ne bo rahla. Je pa plan gredic že v delu. To je pri nas en tak projekt, da boli glava. Najprej mami upošteva kolobarjenje, potem pa še dobre in slabe sosede. Pa zalivamo in tudi sicer delamo z rastlinamo po lunah. To pomeni, da je kak dan, ko sploh ne smem plet, ker ni luna za odstranjevanje plevela. A je tudi pri vama tako? Dalija, a se da pri tebi flance kupit, al imaš samo za svoje potrebe?
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 10:22:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej sama vzamem toliko flanc kolikor rabim,ostalo pa podelim Saj nisi daleč,če bo viška lahko dobiš.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 16.3.2007 10:27:39
|
|
|
|
cmokec
|
bio HVALA
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 28.3.2007 7:52:17
|
|
|
|
crci06
|
kaj je zdj punce, imate že prvo pauzo? Zdaj bi London_paris že lahko kaj vzklilo v njeni proizvodnji ?? Verjetno boš z leti začela pridelovati in ne proizvajati... sicer pa jaz stvari poznam le pojmovno, še teoretično ne... Znam bolj štrikat z besedami, upam pa, da se bom iz vrtnarjenja za telebane kaj naučila. Že od nekdaj me je mikal drobnjak v lončku, pa so me vedno strašili, da rad dobi uši in tako mi je najbolje it na vrt k mami... A boste kaj v lončke sadile zana okensko polico? Men pri "đimiju" to tk fensy zgleda... ideje???
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 28.3.2007 7:58:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim,če imaš drobnjak v lončku v stanovanju,ne bi smel biti ušiv.Prvič pa slišim,da drobnjak napadejo uši,meni se še to ni zgodilo.Uši bolj napadejo fižol,špinačo,blitvo,zato sama vse posujem takoj ko pride ven s lesnim pepelom.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 28.3.2007 8:08:13
|
|
|
|
crci06
|
Super, potem pa letos bo drobnjak na oknu, mogoče celo uspem štruklje suhat. A naj bo znotraj ali zunaj? Raje bi notri, da je bolj na komot, zunaj pa dam rože, da mi še fasado okrasi. Verjetno ni lepo na notranji polici imeti kombnacijo rož in začimb, ali pač? kaj še priporočaš? (jaz začimb ne uporabljam, moj pa uporablja večinoma začimbe, ki se jih da v juho..) Ali naj drobnjak kupim (npr. v sparu v lončku) ali bo zrastel iz vrečice BIO semen?
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 29.3.2007 11:36:19
|
|
|
|
tinkamiška
|
In če kupim sadike potem tudi ne bojo BIO, kljub temu, da jih ne bom škropila ne? Al kako? Jst šele postajam kmetica , najprej sme se preslila na vas, zdej hodim po vazi v rumenih Ikeinih škornjih, zdej bi pa rada še kemtovala Bom vesela vsakega nasveta Tinka
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 11.4.2007 9:34:50
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
moj_moj, jaz imam vse v lončkih - rdečo baziliko, navadno baziliko, timijan, celo meto, meliso, drobnjak -> pa ni nič ušivo!!!! Dalija, kje lahko kupim BIO SADIKE za paradajz in papriko????
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:11:05
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Dalija je zginila???? Pa kje hodiš? Jaz bom dons sadila in sejala, nimam pa nobenega nasveta! Itak zgleda kot da steni govorim
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:17:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Punca draga še danes je dan za korenino,zato posadi krompir-mladi,čebulček,korenček.... Bio sadike lahko kupiš na kakšnem kmečkem posestvu,kjer se ukvarjajo z ekološko pridelavo.V seminarni jih boš težko dobila.
< Sporočilo je popravil Dalija -- 12.4.2007 10:18:03 >
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:18:17
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Kje kupim krompir? A se mi sploh splača krompir sjat? Ali sadit? A mi lahko poveš kje naj kupim tisti temno zeleni kompostnik?
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:19:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Kompostnike imaš v Merkurju ali kmetijski zadrugi. Krompir se sadi,kupiš ga v semenarni imajo eko-zgodnjega AGATHA
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:20:38
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
A potem pa samo tam not mečem in se stvar sama kompostira? Btw, a lahko jagode ven nasadim???? Včeraj sem kupila 5 sadik jagod, sedaj pa ne vem, kaj naj z njimi? V teglce ali na vrt?
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:21:27
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
boš šla pogledat za Agato - mi je všeč, bi lahko jo potem klicala Anica Ti imaš BIOpredelavo, ti mi pošlji sadike?????
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:24:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako naj ti pošljem sadike,se bodo skuhale do Koroške. Kar kupi jih,samo je še prehitro.Paradajz in papriko dam na prosto po ledenih možeh.Se ti ne sanja,kdaj je to,a ne?
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:25:32
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Pojma nimam, samo vem, da so to neki -aciji, Bonifacij, Panracij in še eno čudo ti sam povej! Pa kdaj lahko dam ven jagode! A maš spisek BIOpredelovalnih kmetij po SLO??? Da počekiram? Btw, en prlek hodi k nam na tržnico tele zadevščne menda prodajat, a prleki so BIO
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:28:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Jagode daj ven in jih pokrij.Ne vem kdo je pri vas bio,jaz vem samo za Gorenjsko.Tudi za Prleke ne vem.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:32:24
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
s čim jih naj pokrijem z deko? recimo, da je prlek bio.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:33:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Gor imaš link od Koroških ekoloških kmetij.Pokriješ s tisto belo kopreno,ki se kupi za ta namen.
|
|
|
|
RE: Dalijin setveni kolendar za telebane 12.4.2007 10:36:35
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Rezultati iskanja Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14' [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Line 1: Incorrect syntax near '='. /rezultati.asp, line 353 Iskalni kriteriji Ključna beseda / Regija Status kmetije Ponudba kmetije Bio kaj naj od lufta živim?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?