|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
2.4.2007 11:48:21   
tinaaja
amy, a si probala stisnit kaksno kaplico svojega mleka eli v vneto ucko? to zelo priporocajo.

barci, super, hvala za razlago fizioterapevtke user posted image pa cestitke za tako uspesen pregled. kako vam pa gre zdaj z dojenjem?

urskas - vi se pa le pazite, da se bo vita do konca pocajtala.

mi smo se zredili na 3280g, odpustna je bila 3030g, tko da se v redu redi user posted image   in danes gremo prvic ven na kratek sprehod - nisem vedla a je morda zacetek prehlada,ker ima nosek koz zamasen slisat, a je vse bp juhuhu

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 401
2.4.2007 12:24:51   
urla
Mamice in njihovi polhki, a je še katera kandidatka za jutrišnji čvek ob kavici v čolnarni v Tiviju ob 11.30?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 402
2.4.2007 12:37:39   
Anonimen
Gio, pri meni je črpanje pomagalo. Tudi jaz sem prišla s porodnišnice z nič mleka, pa mali ni hotel v prazno vleči, zato sem si črpala mleko. Na začetku ga je bilo komaj 20-30 ml, sedaj ga imam minimalno 120 ml, pa še toliko ga mali na eno rundo ne poje (je na 2-3 ure, podnevi in ponoči). Imamo pa sedaj nov problem - joškica od mami mu ni več najbolj všeč in glasno protestira, ko mu jo ponudim... ima raje silikon Edino ponoči je tako sladko pupat z joška.user posted image

Lp, jjasna

(odgovor članu urla)
  Neposredna povezava do sporočila: 403
2.4.2007 13:13:56   
magor
Halo, marčevke!

Sem bila že čisto obupana, ker nas je bilo vedno manj na starem forumu, zdaj sem vas pa našla.
Naša mija je ok, pridno se dojiva, v vodi je prava ribica, fantje nsši so zaljubljeni vanjo. Ful se imamo lepo.

Tečem na kosilo, se javim kasneje, pa malo poročam.

Res sem vesela, da smo spet skupaj.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 404
2.4.2007 13:23:34   
Ela80
Hvala lepa za odgovor glede kaplic AD3 in D3, sem že poklicala v lekarno in jih naročila. Klicala sem tudi v zd in mi je sestra rekla, da tamala sigurno nima krčev od kapljic AD3 ampak, da sem jaz kaj takega pojedla in da naj jih vseeno dajem. Klicala sem tudi partonažno in ker se tudi tako poznamo mi je rekla, da naj jih ne poslušam in da naj dajem kapljice D3 in ne AD3. Mislim ta sestra tut, ne da bi mi vezala zdravnika, kar sama me je skensklala.
Joj ej ampak to še ni vse kar mi je rekla, ko sem bila na pregledu; Ela ima kolke A1 in so mi v porodnišnici rekli, da ni treba širokega povijanja, v zd mi po enem mesecu, ko sem imela pregled, rečejo, da oni še vedno svetujejo široko povijanje. Itak, da sem bila čist fertik in kličem v porodnišnico in so rekli, da naj jih ne poslušam, da tako kot so mi rekli, da je in da so to nove metode in da gre čas naprej in, da naj delam tako ko so mi rekli, se pravi brez širokega povijanja.
Pol naslednja je bila, da naj otroka kopam vsak dan in vsak drug dan z žajfo. Patronažna mi potem pravi, da naj jo na vsake 14 dni oz 1 teden z žajfo ne pa vsak drug dan, da bo imela tamala čist suho kožo.

Pa saj to ne moreš verjet saj ni čudn, da si pol čist zmeden, če ti strokovno osebje vsak drugače svetuje.

Drugač punce pa hvala ker tako hitro svetujete "nam začetnicam" pa, da lahko komu malo pojambram.

lp

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 405
2.4.2007 14:33:05   
*sonchek*
Ku kuc!

Evo, da soet malo pofrajarim - mali je šel včeraj spat ob 21-ih in se zbudil danes samo ob treh, potem pa šele ob pol osmih in nato sva drnjohala do desetih user posted image Mami je čist presrečna in upa, da se bo tak tempo nadaljeval vsako noč! user posted image

Včeraj sva imela cel dan obiske in jaz sem bila zvečer tako izmučena, da sem zaspala kot ubita. Mali se sicer ni pustil motit - bolj smo bili glasni, bolj trdno je spal! Mi je pa prav všeč, ker se ne pusti nosit po rokah user posted image In tako zdaj vsakemu, ki ga hoče malo poujčkat povem, da nisva pristaša tega, da se preveč nosi po rokah. Če se samo kdo približa malemu na več kot 30 cm, začne glasno protestirat - mami je tako ponosna! user posted image

Zdajle sva pa ravno s sprehoda - sva oba uživala na sončku, v družbi 7-mesečne lepotičke in njene mamice. Imam kar srečo, da je tukaj kar nekaj mladih mamic z majhnimi otročki, tako da družbe nikoli ne manjka.

urla jaz bom tokrat preskočila - moram se v svojem avtu znebit airbagov, pa nekako poskusit voziček spravit notri user posted image Do naslednjega srečanja bomo že pripravljeni!

ela80 če bi poslušale vse nasvete, ki jih dobimo, bi se nam kratko malo zmešalo!Jaz se največ naučim od svojega Aneja - vem kaj mu je všeč, česa ne mara, vse pa delam tako, da bo zanj najboljše, ne glede na druga mnenja! Glede širokega povijanja - jaz sem ga široko povijala 1 mesec, zdaj pa samo še ponoči. In mali je veliko bolj zadovoljen, ker lahko miga z nogicami! Glede kopanja - jaz ga kopam 3x tedensko, 1x tedensko pa namilim. Sicer pa - kako pa se lahko novorojenček tako umaže, da bi ga bilo treba kopati vsak dan??? Glede kapljic pa - jaz mu definitivno ne mislim dajati AD3 kapljic. V sredo bomo začeli z Oleovit D3, pa bomo videli. Če bo imel krče tudi po teh, mu jih pač ne bom dajala. Bova tako ali tako vsak dan veliko zunaj, na sončku in svežem zraku, pa bo. Kako smo pa mi lahko zrasli brez kapljiv, sirupov in vseh tablet, ki jih danes predpisujejo, pa nam čisto nil en manjka? Vglavnem, prepričana sem, da bo vsaka mamica naredila tako, da bo za njenega malčka najboljše - v to pa res ne dvomim! user posted image

(odgovor članu Ela80)
Neposredna povezava do sporočila: 406
2.4.2007 14:39:18   
Dajadada
Amy26, naš se je prehladil že prvi dan v porodnišnici. Je kihal in imel čisto zapacan uček. Uček sem mu čistila kar z vatko in toplo vodo, danes pa mi je patronažna predlagala fiziološko. No, še dobro, da gre počasi na bolje, ker ga je bilo prav grozno gledati, ko je imel čisto zlepljen uček vsakič, ko se je zbudil. Še pogledati ni mogel dokler ga nisva očistila.
Zdaj se pa sploh ne upamo iti ven dokler ne bo malo več sončka. Pa tako rada bi že malo zraka in vsaj en kratek sprehoduser posted image .

Punce, a ve vsakič dojite iz obeh? Naš Nejc se je navadil, da se prisesa na eno in je ne spusti dokler ni sit (cca 10 minut), potem ga pa hočem pristaviti še na drugo, ampak noče več. Tako da se zdaj dojimo enkrat iz ene, drugič iz druge. Upam, da bo mlekca vseeno dovolj.

(odgovor članu Ela80)
Neposredna povezava do sporočila: 407
2.4.2007 14:39:26   
magor
Ela80 - kar se kapljic AD3 tiče, je meni naš pediater takoj rekel,da če ima krče, priporoča D3, ker naj bi vitamin A baje bil še dodaten dejavnik za krče. Vem pa , da so tudi samo kapljice AD3 bile glaven povzročitelj krčav. Če bi jih moja pikica imela, bi zahtevala zamenjavo kapljic pri pediatru, kar mi je tudi sam rekel, naj jih pridemo zamenjati po potrebi.
kopanje z milom  - meni je patronažna sestra že takoj rekla, naj jo milim na 10 dni, sama jo zdaj sploh ne milim, ampak jo našamponiram z Johnsonovim Top to toe po celem telesu, potem pa sperem, včasih pa jo skopam v kamilicah in ima kožico lepo in nič suho. Kopam jo na dva dni in se zelo rada kopa. Po gubicah jo pa mažem s hladilnim mazilo in tudi če jo je imela kje po telesu, sem jo kar s hladilnim in se ji je takoj izboljšalo. Ne uporabljam olja. Teden dni nazaj so se ji naredili izpuščaji, ki so hormonskega izvora oz. baje da se tako koža čisti in mi je pediater na pregledu rekel, naj mažem s hladilnim in jije že tudi skoraj vse izginilo. Skratka, hladilno mazilo dela pri naši bejbi čudeže. Se pa spomnim, da sem že drugega sina mazala samo s hladilnim in se je zelo obneslo.
Kolki 1A - Tudi naša je imela oba kolka ok v P, sedaj imamo kontrolo 14.5., pediater pa ni nič rekel za široko povijanje. Očitno je naš pediater kar napreden.

Naša ljubica zaenkrat nima krčev, je pa res, da pazim, kaj jem in počasi prehajam na presno sadje in zelenjavo, do sedaj sem jedla samo kuhano.
Se kar splača malo pazit, se mi je pri vseh obrestovalo.
Gremo papat!!!

(odgovor članu Ela80)
Neposredna povezava do sporočila: 408
2.4.2007 14:44:52   
magor
Dajadada - poznam še eno dobro zdravilo za vnete očke - jaz sem Miji stisnila kar svoje mleko v oko direktno iz dojke, kar je najbolj sterilno, potem pa malo pustiš, da se vse zmehča ali pa prekuži, potem pa s čisto vatko ali zložencem obrišeš. Se je obneslo pri štih mojih čmrljih. Toliko!

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 409
2.4.2007 14:55:28   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: Dajadada

Punce, a ve vsakič dojite iz obeh? Naš Nejc se je navadil, da se prisesa na eno in je ne spusti dokler ni sit (cca 10 minut), potem ga pa hočem pristaviti še na drugo, ampak noče več. Tako da se zdaj dojimo enkrat iz ene, drugič iz druge. Upam, da bo mlekca vseeno dovolj.

Jaz sem Aneja do pred enega tedna dojila enkrat iz ene, drugič iz druge, pa je bilo očitno dovolj mleka, če se je v mesecu zredil za več kot kg. Šele zadnji teden je začel zahtevati več, zato se najprej podojiva iz ene, se nato previjeva in nato sledi še desert iz druge. user posted image Pri naslednjem obroku začnemo s tisto, s katero smo končali pri prejšnjem obroku.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 410
2.4.2007 14:57:43   
amy26
Bom poskusila uček pucat še z mlekcem, čeprav priznam da že prvič ko sem ga z fiziološko je že veliko bolje, tako da eno spanje je prespala in uček je še vedno kar okuser posted image  so mi pa rekli v ZD da ne glede na to gre lahko še vedno ven vendar pazit da ne piha.
No pri nas kar piha tako da danes odpade, bomo videli kako bo jutri.

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 411
2.4.2007 15:19:56   
cv105
Pozdravljene!
Potrebujem nasvet. Naš Maks ima kolike od desetega dne dalje. Lahko je cel dan zbujen in joka, lahko pa ga zagrabi eno uro dnevno in takrat prav kriči od hudega. Patronažna pravi, da naj se čimprej sprijaznim, da tako pač je, ker pomagati mu ne morem. Če mu dam na dudo 3 kapljice Sab Simplex-a je bolje in navadno takoj zaspi do naslednjega krča. A imate kakšen nasvet glede moje prehrane in še kakšen vzpodbuden nasvet kar tako. Moram priznati, da se me loteva obup. Prejšnji teden je bil mož doma, danes pa je šel za nekaj ur v službo in mene je z malim doma kar malo strah.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 412
2.4.2007 15:30:59   
*sonchek*
cv105 nam zaenkrat pomagajo kapljice Antiflat, sicer pa sem mnenja, da so kapljice bolj "za starše" - zato, da imamo občutek, da nekaj pa le pomaga... Pomagal bo žal edino čas. Do takrat pa ne obupat - kakšen dan bo huje, pa drug dan spet lažje, vse se bomo navadile. Našemu krčki minejo že, če mu začnem dajat kapo na glavo, ker ve, da greva na sprehod user posted image Jaz se s temi krčki sploh ne obremenjujem več - če joka, ga nosim, mu dam kapljice, greva na sprehod (rukanje precej pomaga)... Naj te ne bo strah - mleko, čista plenička, mamina bližina in ljubezen je zaenkrat vse, kar potrebujejo naši malčki user posted image

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 413
2.4.2007 16:08:37   
vms
ZA AMY26!!!

Pozdravljena Amy26, prosim te nikar ne čisti otročku učka z mlekom saj če dobro pomisliš je to priporočilo naših starih mam, tet, in prababic, ki so verjele, da imamo v dojkah čudežno oz. zdravilno mleko. Pa pokliči v kako patronažno službo se bodo sestre pošteno zgražale nad tem. Če z mlekom iz dojke poliješ po učku daš bakterijam možnost nadaljnega razvoja.!!!

Samo navadno prekuhano vodo, hladno ali mlačno uporabljaj za učka in nič več.To ti je moj topel nasvet.Vem kaj govorim in ne želim, da bi tvoje dete imelo kakšno hujše vnetje.

lep pozdrav in čimprejšnje okrevanje.
 user posted image za tvojega sončka!

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 414
2.4.2007 17:12:49   
Žabika
Oh joj punce kakšen dan je za mano! Pa na srečo, je bilo s Hano vse ok, samo mi ga je pa sračkal pes! Še dobro, da naša Hana zaspi, tako kot Anej že, ko ji daš na glavo bombažno kapico! Tako da je ona spala, s kapo na glavi v vozičku, jaz sem pa čistila bruhanje in driskanje za psom po stanovanju! Katastrofa! Še dobro, da smo bili samo dve uri sami! Potem smo pa odšli skupaj ven na sprehod.

urla: jutri se vidiva! Upam, da se nama še kakšna pridruži!

kolike: a ni tako, da so kolike lahko šele od prvega meseca naprej? Prej naj bi bile samo prebavne motnje - tako jaz vem! Se motim? Pri nas mislim, da kolik (še) nimamo, jem pa že od začetka surovo sadje (jabolka, banane) in tudi zelenjavo (solato). Zaenkrat še nisem opazila, da bi zaradi tega imela Hana težave.

kakanje: naša Hana ima včasih res tako zelo zelo redko kakanje čist rumene barve! Je to ok? Se pa kar pošteno napenja, ko spravlja zadevico ven. Je podobno pri vas? Mogoče je to zaradi moje prehrane????user posted image

dojenje: jaz dojim enkrat z ene, drugič z druge strani, razen če bi rada zelo dolgo jedla, potem jo dam pa na obe.

magor: joj kako sem vesela za vas - kako ste vi velika družinica!!! Čestitke še enkrat! Me pa zanima, kakšen avto imate, da se vsi spravite noter? Glede na to, da so tvoji fantje tudi še majhni, greste verjetno povsod skupaj.

Zdej imam pa obiske! Se še javim!

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 415
2.4.2007 17:46:27   
K_a_t_i
CV 105 - smo v podobni situaciji... Mi smo ob neutolažljivem joku do sedaj poskušali naslednje: 2je različne kapljice, voda, čaj, prekladanje v vse možne poze, tapkanje po ritki, ležanje na trebuščku, lovorovo mazilo in masaža okoli popka, masaža stopalc, fen, odprto okno, voziček, vožnja z avtom, polaganje na mamin trebušček, zavijanje na tesno, petje, guganje, ropotuljice, duda, joška, Novolac proti kolikam (dodajamo)... Verjetno sem še kaj pozabila user posted image . Žal, ko so krčki, pomaga vsaka od naštetih metod le za par minut. Najhuje je, če se zbuja iz spanja. Tolažimo se s tem, da slej ko prej minejo, do takrat pa malce stiskamo zobe.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 416
2.4.2007 18:13:42   
tinaaja
Zabika, upam, da se Lupusu uredi prebava .. Bozcek.. No oba vidva. Jaz se bom z veseljem pridruzila na cveku, ampak zaenkrta se nismo cist zunanji user posted image   Naslednjic. Kakica je normalno zlatorumene barve, ce je otrok dojen. Tko je tudi pri nas. Kolike naj bi bile ja od 6 tedna do 3,4 mesecev. Jaz sem solato ene 2x jedla, ampak se  bom prvi mesec drzala nazaj s surovimi zadevami. Imam pa stalno skuhan kompot,tko da vsaj nekaj sadja pojem.

Magor, mami stirih - res svaka cast user posted image

cv105  - joj si kar predstavljam, kako ti je. Meni se srce trga ze samo ce kaksno uro jokca, ker jo napenja ali pa pac samo trmari. Moji pomaga tudi da jo dan z glavo na komolcni pregim, tako da lezi s trebuhom na roki in jo trepljam po riti.  Upam, da se vam kmalu umiri.

Sirena...

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 417
2.4.2007 18:20:56   
marjetka
lp po dolgem času, smo se morali malo vpeljat v ves sistem, mala je imela zlatenico zato sva ostale dle v porodnišnici, pa mami je bila kar lepo šivana (nič čudnega da je kar padla vn), tako da 14 dni sploh ni bilo sedenja. Lepo se doji in tudi včasih že lepo glavco drži, aja pa danes sva se prvič kopaleuser posted image .
Tudi naša je imela vnet uček že v porodnišnici in je pomagalo da sm ji ga pucala z fiziološko, je pa pediatrinja rekla, da če ne bo po 10 dneh boljše, se bi morale pridt pokazat.
Aja pa še to naša je pokonc celo dopoldne in se je potrebno skoz z njo pogovarjat al pa igrat, čene je jok, pa tolk o tem da novorojenčki samo spijo in jejouser posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 418
2.4.2007 18:41:07   
Anonimen
cv105 in K_a_t_i, zgleda da smo vse tri na istem. Tudi pri nas ne pomaga nobena metoda. Njhuje pa je ponoči, ker se mali dere od 11 ure pa do 5, 6 ure zjutraj, ko vsi trije popadamo skupaj... Upam, da mine čimprej... potem bodo pa že zobki tu...user posted image

(odgovor članu marjetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
2.4.2007 19:04:04   
magor
Hoj!

Žabika - mi imamo Renault Traffica, zato se z lahkoto zbašemo noter. Smo ga kupili prav s tem namenom. Ja, ni kaj, lepo je imeti veliko družino.

Krči - ne vem, a prakticirate, da pazite na prehrano - malo soli, nič hudih začimb, jajca na oko ali kuhana, zelje, stročnice, sveže sadje in zelenjava. Jaz sem na začetku zelo pazila, zdaj pa že malo po malo jem solato, kakšno jabolko. Pojedla sem valiko kompota iz suhih sliv. Se je obneslo pri vseh štirih, nismo imeli krčev.

Kakanje - rumeno in vodeno je vredu, ker naša tudi tako kaka, pa je z njo vse ok.

Upam, da se čim prej otresete krčkov!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 420
2.4.2007 19:52:55   
dskubin
UUU, to je pa že skoraj podobno čveku user posted image

jjasna, cv105 in K_a_t_i, evo, pa smo že 4 ponočnjakinje user posted image . Naša Diti (in posledično tudi mami, pa včash se pridruži tudi očka) tudi več ali manj cele noči prebedi oz. prejoka. jjasna, močno upam, da se motiš - vsaj pri sinu nismo prebedeli prav veliko zaradi zobkov (no, do sedaj - trojkic še nimamo, pa baje, da so najhujše) - in da se vse skupaj umiri, ko se razvije črevesje. Kajti pri tako malih, kot je naša, to še niso kolike (vsaj to mi je v tolažbo). Ne pomaga pa čisto NIČ. No ja, mami je odprta za kakršenkoli nasvet user posted image . Bo minilo, preden poskusimo vse vraže user posted image

magor, jaz sem pri sinu zelo pazila kaj jem, pa je vseeno imel krčke, zato sem se zdaj odločila, da bom tokrat malo manj in bom prej začela jest surovo sadje in zelenjavo. No, ampak čeprav je bilo to v zelo majhnih količinah, tamalo neverjetno zvija, in posledično je mami opustila svoj namen. Sedaj pazim, kaj dam v usta, ampak moram rečt, da ni nobene spremembe. Zgleda, da je to odvisno od otroka do otroka, ker eni pa jejo vse, pa nimajo nobenih problemov (no, jaz očitno nisem te sreče). Ampak se mi vseeno zdi, da je bilo pri sinu malo manj hudo user posted image .

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 421
2.4.2007 19:55:20   
amy26
vms, hvala za nasvet glede pucanja učk, bom torej kar ostala na fiziološki raztopini, ker res ful pomaga.

Danes smo šli prvič mal ven za 15 minutk v brunarico, Ela je itak vse skupaj prespala in pol ko se je zbudila se je fajn najedla in zdaj spet spi že od 16.30user posted image user posted image , no upam da se vseeno kaj kmalu zbudi da jo podojim.

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 422
2.4.2007 20:12:10   
hariba
Jaz pa čestitam vsem marčevkam za vaše sončke. Tudi jaz sem postala marčevka, čeprav sem rok imela 5.4. Naša Zoja je na svet privekla 27.3.2007 ob 22:55.
Magor tudi to je moj četri otrok.
Če ne boste jezne bi malo tu čvekala dokler še kakšna aprilčica ne rodi.
Joj, kako imam grozno boleče bradavice. Zoja tako intezivno in strastno vleče. Si bom zvečer dala po tuširanju gor obkladke.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 423
2.4.2007 20:41:42   
amy26
hariba dobrodošlauser posted image user posted image user posted image

poskusi si mazati bradavice z gelom Multi mam, no upam da sem ga pravilno napisala, men je pomagal v P zdej si pa več ne mažem ker ni potrebe.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 424
2.4.2007 21:07:19   
erna14
ojla

pr nas smo pa cedalje vec casa pokonci cez dan,ponoci se vedno pancamo tako da nimam veliko casa bit na rr.me pa zanima a ma od katere user posted image  veliko sline v ustih,meni se zdi da ma nas pikec ponoc tok sline pa ne vem ali sm pa jaz sam mal cudna pa pretiravam prevec.a pa se to vceri sm si kar tako iz firbca pumpala mleko vn da vidm kolk ga lahko spumpam pa sm napumpala 60 ml men se je zdel to malo ampak tamal se pa kar dobr redi tako da pomoje da imam dovolj mleka,pa da jaz to mal ne znam pumpat.kaj pa ve mislite?kako si ve pumpate mleko.(imam aventovo pumpco)
kakec nas tud veliko kaka pa redko rumeno baje je to uredu da tako mora kakat,se pa tud napenja k kaka tako da tocn vem kdaj je treba rito previt.

uzivite,pa tiste k se dobite pr tivoliju vzamte deznike ker je napovedan dezuser posted image user posted image user posted image

lp erna

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Izraz posvojitev
agnes

Ali se strinjate, da se beseda posvojitev uporablja tako za posvojitev otroka kot za "posvojitev živali"? (prosim, zapišite komentar)

Se zelo strinjam. (27%)

Se strinjam. (20%)

Mi je vseeno. (30%)

Se ne strinjam. (10%)

Se nikakor ne strinjam. (14%)

Število vseh glasov: 271

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!