murencek
|
Živjo! Še jst mal kej napišem. TANTRA, kokr jst razumem, zdravnik prvič da na komisijo za 1 mesec, potem pa naslednjič podobno. Ne vem, jst imam bolniško do porodniške in sem to razumela, da me je komisija pustila v bolniški zaradi mojega stanja (da ne gledajo vsak mesec iste prošnje od zdravnika). Tko d si nisem mislila, da lohk vsak mesec podaljšujejo . No, zdej pa javljam, kako se mi je izšlo po kraji mobilnega telefona - tolk za informacijo. V nedeljo, ko so mi ukradli telefon, sem takoj blokirala svojo številko. Potem pa naj bi se v roku 3 dni zglasila v Mobitelu zaradi uveljavljanja zavarovalnine (velja le za naročnike s SIM kartico) - jst tega nisem vedela, dokler nisem na netu tega prebrala.Torej:Policija mi v nedeljo ni dala policijskega zapisnika (nisem šla na policijsko postajo, pač pa smo le naredili zapiske o vlomu v avto...), sem se pa včeraj tam oglasila osebno in dobila potrdilo (sem mogla tam napisati še vlogo za dvig tega potrdila), ki sem ga uveljavljala kot zavarovalnino.Potem sem šla na Mobitel in priložila potrdilo. Tako sem si lahko izbrala nov telefon, iz redne prodaje ali akcijske prodaje - v vsakem primeru je telefon 10.000,00 sit cenejši. No, tam bi me skoraj kap, ko sem videla, koliko danes stane moj ukradeni telefon Nokia 6020 (lani marca sem zanj dala skoraj 30.000 SIT, a model hitro zastara...) - stane le okoli 7.000SIT; mi je pa dobro služil - baterija je delala odlično.Danes sem kupila podobnega, Nokio 6151 (ima podobne funkcije) in je v redni prodaji stal okol 12.800,00SIT. No, ker sem imela 10 jurjev popusta, sem zanj plačala le 3.000,00 Sit. Torej se mi je potrdilo s policije zelo obrestovalo.Naj povem še, da sem mogla na Mobitelu za stari telefon urediti sledenje (center bo sledil signal) in v roku parih mesecev-1 leta lohk dobim pošto, če je telefon omrežen ali ne. To moram spet javiti policiji, da urgira naprej.No, bogve, kateri pošteni revež bo 1x kupil moj telefon. Res pa se telefona ni splačalo ukrasti, ker ni bogve veliko vreden. No, zdej pa dosti o krajah. Sem pomirjena, tudi avto ima novo zadnje bočno steklo - še sreča, da je komplet kasko zavarovan, da nama s fantom ni bilo treba nič plačati.Pikapikica, hvala za prijazne besede. Pa tudi hvala za opozorilo glede bencinskih črpalk (tolk da vem). No, men se zdi, da sem včeraj prvič začutila metuljčke. Sem bila tako vesela. Tud jst počivam, če me prime. Pa tud ne morem iz svoje kože. Doma vse najprej pospravim, pol pa šele počivam. Se mi je pa zgodilo, da je začelo deževati in sem po dooolgem času na hitro pobrala obešene cunje, da niso bile mokre. Potem me je pa cel dan tako trebuh čudno vezal. Tko da nikoli več tega ne ponovim!Fajn se imejte, uživajte, pa čim več lepih dni!
|