Alina_alin
|
Ojla, še ena, ki se po dolgem času javlja. Sem vas pa brala, da me ne boste preveč kregale. Počutim se vredu. Razen ob predolgem sedenju, me boli medenična kost. G pravi, da mi očitno tako pritiska na živec. Tudi, ko ležim na boku - se pojavi ista bolečina. Zato sem na bolniškem. Sicer so jemljem tudi dodatek železa, saj je zadnja krvna slika pokazala slabokrvnost. Na morfologiji pa so mi ugotovili, da je moja posteljica nizko. Tako, da v primeru krvavitve, za katero je večja verjetnost, da nastopi - takoj v bolnico. Upam, da se posteljca premakne in bo vse ok, sicer me čaka CR. V 32 t imam zato posebej UZ kar v bolnici, da se pregleda posteljica. Ta glavno, kar si pa želim pa je, da ne bo nobene predčasne krvavitve, da bi morala v bolnišnico, saj imam doma 2-letnico. Ja, je kar malo drugače sedaj, ko je en malček doma. Danes sem imela kontrolo pri G in mi je ugotovila, da imam prečno lego. Pa saj vem, da se še sedaj obračajo in spreminjajo lego, zato ne delam panike. Prebrala sem seznam od mamuške za v porodnišnico. Morda kateri pride prav še moj seznam. Pri prvem porodu so mi vse te stvari prišle prav. Torej, za v porodnišnico: 1. dokumenti (materinska, vsi izvidi, napotnica, ZZZS kartica, potrdilo o šoli (za partnerja), poročni list (če sta poročena) 2. toaletni pribor ( za tuširati, zobna pasta, zobna ščetka, glavnik) 3. gumica za lase 4. labela 5. Lanolin krema za bradavice 6. voda za pit 7. moderc za dojenje (brez šivov v košarici) 8. balon za sedenje (če boste šivane) 9. nekaj za prigriznit (frutabela ipd) 10. nogavičke za mamico 11. nogavičke za dojenčka (lahko uporabite tudi kot rokavičke, če teh nimate, če so dolgi nohtki, da se ne praska dojenček) 12. Vir vložki (sicer so v porodnišnici, za vsak slučaj, če zmanjka) 13. mrežaste hlačke (sicer so v porodnišnici, samo enih par, če zmanjka) 14. Babyval mazilo za ritko 15. papirnati robčki 16. blazinice za prsi 17. mobitel 18. polnilec za mobi 19. copati - natikači za v porodnišnico (ni pa nujno, jih tam tudi dobiš) To je izmed mojega seznama. Po mojem mnenju in izkušnjah obleke za dojenčka ne rabimo zraven nosit že v porodnišnico, ker je tam taka bolj mala omarca za osebne stvari in ti pred odhodom domov že prinese parter obleko za dojenčka in za nas. Seveda pa bom jaz pripravila oboje doma, da samo vzame. Glede številk oblačil - naš prvi otrok je bil velik ob rojstvu 49 cm, pa smo imeli najmanjšo št. bodijev 62. Pa niso bili pretirano preveliki. Moj nasvet: ne preveč kupovat - predvsem majhnih številk - rastejo ful hitro. In večja številka se rabi zaradi širokega povijanja. Tudi tokrat ne bom kupovala manjših kot 62. Bodiji, pa pridejo prav tisti, ki se ne oblačijo čez glavo, kot je že ena napisala - se opravičujem, da si nisem zapomnila katera. Bo zdaj dovolj, saj sem se kar razpisala s tem seznamom za v porodnišnico. Lepo bodite, čuvajte se in pobožajte svoje ! Bom pa vas še sedaj za nazaj prebrala, kolikor še vas nisem. PA PA
|