mamuška
|
Hojla! Jaz sem uspešno prestala test za sladkorno - vsaj tega zlomka nimam ! Žirafa - verjemi, da tvoj optimizem tudi tvoji 2 dami čutita in jima nadvse dorbo dene Imaš prav, nešteto ljudi kvalitetno in polno živi tudi z eno samo ledvico, vseeno pa še vedno je možno, da gre za lažni preplah inbo na koncu vse OK. Samo tako pogumno naprej!!! Moji izvidi so sicer toliko solidni, da me bodo zdaj pustili do 10.08. n amiru, razen v primeru, če bi se dete nehalo intenzivno gibat - v tem primeru moram TAKOJ dol in poiskat Pušija. Zaenkrat se razmetava ko ubrisan, prvorojenec je take zganjal v 29. tednu!!! Tale pa z mojim trebuhom okrog hodi, pa ker je večinoma ali prečno ali pa z nogami dol, me zabaše tako, da včasih kar zatulim. Daaaaaaaaaaaleč od kakega nežnosti!! SPloh danes je kot bi enih 20 kil premoga po trebuhu skakalo Opustošila sem Baby center, nabavila en kup stavri, ki jih sploh nisem imela namena nabavit , pa me je zaneslo. Sicer mi ni žal, kajti prvorojenec je imel čisto vse sposojeno, tale pa bo imel tudi kako svojo coto. Nabavila sem še darila za avgustovkse in sept. otroke, če me slučajno kaj prehiti, pa tudi pri nas ni tolikšne izbire kot dol. Na koncu je še mulo dobil en bager, za katerega me žica že vse poletje, pa knjigo iz zbirke Franček, ki jo je pogoltnil od začetka do konca "čeplav je to sele za 5 let stale otloke,a ne mami, jaz pa se nimam 5 let", prebral jo je pa na šus , pa mrežo z aribe lovit. Mi je popoldan ribaril po kopalnici, dokler ga nisem nagnala, ker je uprizoril vesoljni potop . Nabavila sem tudi dudo in 2 tomy tipee flaški, ki imata obliko dojke, bi še 2, pa nisem vedela, če gredo TT flaše v aventov sterilizator. Pa gredo, tako da bom kupila še 2 - ob priliki. Zgaga: rutacid in rupurut sta pba 100% preverjeno dovoljena in sicer do 6 tablet dnevno. Bolje to, kot da na želodcu nastanejo razjede ali se vname sluznica, kajti oboje je v nosečnosti izredno težko (in nevarno !) zdraviti! Glede spika predlagam, da ena začne, ostale pa ga dopolnjujemo. Pa dajmo razdelit, kaj se rabi v porodnišnici in kaj prve dni doma - prav? PORODNIŠNICA za mamo: vsaj enih 6 kom mrežastih spodnjic za 1 x uporabo (vsaj za prve dni, ko se še fajn zliva!) kakšne mehkejše vložke (vir 80, vir nature) blazinice za dojenje 2 x modrc nastavki za dojenje +pripomočki za osebno higieno za dete: 1 x bodi 1x benikca ali puloverček 1 x tanke bombažne žabice do pasu 1 x plišaste (toplejše) žabice 1 x bombažna kapica 1 x toplejša kapica copatki nekaj tplega, v čemer bo šel domov (pajacek - flis, pleten ipd - odvisno od temp) LUPINA! prav zanjo prit rokavičke, da se pikec ne praska, ker se marsikateri rodi z dooooolgimi nohtki DOMA: 6-8 bodijev, priporočam da so prvi "na preklop" ali za zavezat, ker močno olajšajo oblačenje! 6-8 benkic 4-6 žabic do pasu (bombaž) 4-6 pajackov ali žabic ali dvodelnih kompletkov iz pliša z nogicami 2-3 bombažne kapice 2-3 pare copatk 5 kos tetra plenic 2 x povijalne hlačke 2 brisači krpice za umivaje fiziološka mazilo za ritko dekica 1 zavitek adaptiranega mleka za hudo silo 2 flaški duda PLENICE Kasneje se vse stvari lahko dokupijo, potrebovale bomo sigurno nekaj toplejšega za sprehode (pajacki, vreče), za prvi teden bi to moralo bolj ali manj zadoščat. jaz imam večino stvari št. 62, saj se je prvi rodil dolg 56 cm in smo to številko preskočili. kupila sem itak skoraj dvojno količino vsega Evo, toliko na brzino. Vsem en lep večer!
|