|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI, Marčice, aprilčice
16.4.2007 20:02:37   
Sulfinija
Punce je imela katera od vas take nenormalne krče v spodnjem delu trebuha po pvih injkcijah namreč mene šraufa ko noro in to le v spodnjem delu trebuha.Prvič take rakcije nisem im ela in se mi zdi malo čudna,drugače sem ok,sem bila na vikendu in uživala v sončeku in med mačjo družbico in kaj malegfa sem tudi postorila jutri nadaljujem.

Sedaj pa delam eno veliko skldo solatke mjami no.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
16.4.2007 20:07:24   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Nila

Jaz pa imam 19. 04. test , danes sem bila pri Rešu ,ker me tako močno bolijo prsa, pa še napete in zatekle so ful. Jemljem Estrofem in pač ta ima te učinke. Danes je 10 dan po trans. in sem zjutraj delala baby check pa ni nič pokazal. o.k. 4 dni prekmalu toda navajam se na misel da spet ne bo nič. Grozno se počutim in žalostno do koncauser posted image .
Ajd, lepo se imejte.

user posted image  Nilčica draga, a jaz pol stvari prespim al kako? user posted image  user posted image  user posted image
Zakaj pa te nimam na seznamuuser posted image

Nujnoooooooooooooooooooooooooooooooooo rabim marjetko, mojo tajnico. Če jo kdo sreča, naj ji to sporoči!!!

Držim pestke, da se živčki umirijo in da bomo čez par dni plesali od sreče user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Nila)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
16.4.2007 20:10:35   
tosja
Pamela user posted image user posted image user posted image user posted image

Kljub vsemu hudemu si optimistična. Mislim nate in verjamem, da bo jesen prinesla srečo in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PAMELA)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
16.4.2007 20:54:41   
tosja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IVF, ICSI,... marčice -aprilčice

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  - soncek.djukelica: (1.IVF, LJ, dr. Drobnič)
10.04. transfer user posted image  user posted image   25.04. TEST user posted image  user posted image

user posted image  - merkmeh: (3.ICSI, LJ, dr. Drobnič)
01.04. transfer user posted image  user posted image   15.04. TEST user posted image  user posted image

user posted image - tija1: (1.IVF, PO, dr. Reš)
02.03. transfer user posted image  user posted image  15.03 TEST user posted image  user posted image

user posted image  - GITA 14:(1.IVF, LJ, dr. Bokal)
26.03. začetek špikanja
10.04. UZ

user posted image  - mojca9000: (2.ICSI, MB, dr. Kovač)
12.04. začetek špikanja, 26.04. UZ

user posted image  - biba26: (2.ICSI, MB, dr. Vlaisavljević)
08.05. predvidena punkcija

user posted image  - koala: (1.IVF, LJ)
03.04. začetek špikanja
17.04. UZ

user posted image  - Mijavček: (2.IVF, LJ)
20.04. START

user posted image  - Nila: (2.ICSI, PO, dr. Reš)
 07.04. transfer, 19.04. TEST user posted image  user posted image

user posted image  - blanč: (1.IVF, PO, dr. Reš)
15.04. začetek špikanja

user posted image  - citrončica:( 2.IVF, LJ)
24.04. začetek špikanja

user posted image user posted image user posted image   POSTOPEK APRIL  user posted image user posted image user posted image
Saša27 (eskimčki), Crnitulipan (eskimčki)

user posted image user posted image user posted image   POSTOPEK MAJ  user posted image user posted image user posted image
perlica (1.IVF, MB, dr. Vlaisavljević), sayuri (1.ICSI)

user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image   SREČKE  user posted image user posted image

user posted image   Špelka  user posted image   
user posted image    upajoča  user posted image
user posted image   petraps  user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
BORKE
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Dalija, Nila, zo06, alia, sarcy21, DaisyE, čebelica13, PAMELA 

NAVIJAČICE

tosja, citrončica, Elysabeth, škatlica, čiška, Tia-na, Anitka, leli, cati, pika74, nenna, ija, perlica, Mišek13, dajamaja, anabanana, agnes, Špelkauser posted image , blanč

Za lažje delo mi sporočite (ali oji tajnici marjetki) user posted image  user posted image  user posted image
- postopek (dolg, kratek, špikanje, zdravila,...) IVF, ICSI, IVI,... 1.,2.,...
- klinika zdravljenja (MB, LJ, PO)
- zdravnik, ki vodi postopek

< Sporočilo je popravil tosja -- 16.4.2007 20:57:23 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
16.4.2007 21:27:31   
DaisyE
Ojla punce lep večer...

Tako ste pridne, da vam človek kar ne sledi več. Jaz pisat ne utegnem nič, ker mi je pač nekako uspelo si na glavo toliko stvari navlečt, da se mi še z improvizacijo (ki jo drugače s pridom uporabljam) ne bo uspelo ven zvlečt. user posted image

Ampak saj veste, kaj pravijo, ...Kar te ne ubije, te krepi... Pa bom tud to dala skozi. user posted image  Ker me čaka peklenski teden in po vsej verjetnosti še naslednji, bom tajniške posle odložila na vikend. Potem pa obljubljam vsem, predvsem pa šefici Tosji, da bom prebrala vse od 35 strani naprej, nagovorila vse nove in stare, besno navijala user posted image user posted image user posted image , pomagala pri statistiki in hkrati pripopala še kakšno motivacijsko slikico. Pa še kako glupo temo bom načela, da ne boste nonstop samo s folikli, blastocistami, morulami, embriji, ipd.... obremenjeni. user posted image user posted image user posted image  

Tosja, kaj pa s tabo dogaja? Ker ne vem, sem tako živčna, da z eno roko že mikrovalovko odpiram! user posted image user posted image user posted image user posted image  Odreši me muk! user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse se držite!

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
17.4.2007 6:59:10   
blanč
O punce pa je le prišlauser posted image user posted image . Jutri grem na pregled.Povejte mi kaj  bo na pregledu in koliko časa se je treba špikat. Ja pa še prazniki pridejo. A med prazniki tudi punkcije in transferje delajo???

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
17.4.2007 7:13:43   
Sulfinija
Blanč me veseli,da je prišla tvoja user posted image  in,da se nam pridružiš s pikanjem.
Glej jaz dobivam injekcije od 12.04 in jih bom nekje do 8.5 ko je predvideni datum punkcije.Lani sem ji fasala kar 45.injekcij sem pa vedno v dolgem postopku.Sedaj mam le po eno injekcije,drugi četrtek mam prvi uz in zraven dobim še gonal-f in do konca bom tako imela po dve injkciji na dan.Ko so transferji in punkcije za njih ni praznika in delajo vseh sedem dni v tednu.

Želim ti čimmanj boleče pikanje in veliko uspeha na koncu postopka.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
17.4.2007 8:30:11   
soncek.djukelica
jutro,

nmapa draga daisica, kako lepo,da si se javila! user posted image user posted image user posted image user posted image  Ja,vejamem,da se nabere kar veliko postov,če ne bereš vsak dan! user posted image  Vseeno pa, ti uredi svoje stvari, pošlihti vse skupaj, pa čeprav moraš user posted image  in pridi opravljat svoj "fuš" magari sam čez vikend! user posted image Blanč, koliko časa boš se špikala je pa vse odvisno od tvojega telesa! Če si v dolgem, potem kar računaj cca 30 dni, vse odvisno kako boš reagirala na zdravila!
  • 14 dni suprefacta/morda kej drugega
  • sledi prvi uz
  • po 14 dnevu nadaljuješ z suprefactom
  • po 14 dnevu dobiš menapur/gonal
  • 10 dan ponoven UZ
  • sledi nadaljenje špikanje ali stop injekcija v dnevih ki sledijo,kar je vse odvisno od drugega uz
  • 2 dni po stop injekciji je punkcija
  • 3-5 dan po punkciji je transfer

takole približno zgleda dolg postopek!
pa ne se bat, nič hidega ni user posted image
lpuser posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
17.4.2007 8:39:29   
Sulfinija
Ojla!

Punce še včeraj sem se hvalila,kot sem polna energije ,...danes pa sem kot zombi brez energije in grozno user posted image .Hormoni so začeli delovati pri meni he,he.Zunaj pa tak lep sonček sije komaj čakam,da grem popoldan na vikend da malo zberem energije da spet kaj malega naredim.P akosilo bom kuhala makaronove mso in iz stročjega fižola se mi je zluštala soltaka čeprav je nikoli nisme marala,se počutim kot user posted image .

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
17.4.2007 10:17:34   
sayuri
Živjo punce -  v takooo lepem dnevu user posted image . Danes sem dopoldne doma in sem si prav vzela čas zase in razvajanje. Zjutraj sem se oblekla v trenirko (uf, kako fajn)user posted image , zrihtala mojega lumpa in ga lepo v miru odpeljala v vrtec. Ponavadi zmeraj hitiva, loviva tiste minutke.... danes je šlo pa vse tako lepo na počasi user posted image  - brez panike in hitenja. Pa je bil tud mali čisto druge volje - vesel, nasmejan. Ponavadi ga moram vedno pregovarjat in priganjat, da sva pozna. On bi se pa še takooo igral.user posted image  No, potem sem si privoščila eno orng user posted image  in pa Avto Magazin user posted image  na terasi v dopoldanskem sončku. user posted image  KAko to paše.... No, zdaj bo pa kmalu čas, da se odpravim v službo user posted image - danes za spremembo popoldne.

PAMELA tole je bil pa res šok, kar sem prebrala.user posted image user posted image user posted image .  Ampak v nove boje naprej, ok?

Punce, lepo ste napisala, kako zgleda dolg postopek - si lažje predstavljam user posted image user posted image user posted image . Kako pa izgleda kratek postopek?user posted image  In na podlagi česa se odločijo dohtarji, al boš imel kratkega al dolgega?  Zdaj me bo spet soncek.d zasmehovala, kakšna butasta vprašanja postavljam user posted image user posted image user posted image user posted image . Ampak si ne morem kaj. Če mi pa noben do zdaj ni še nč razložu user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
17.4.2007 10:29:41   
soncek.djukelica
sayuri živjo!
Sej te nisem z.. user posted image , le smeh si mi privabila na usta! user posted image user posted image user posted image
A ti že imaš user posted image ? Super to! user posted image user posted image user posted image
Kratek postopek, a veš tole je pa pametno vprašanje! user posted image  Upam,da ne bom česa zgrešila,naj me popravi tista,ki je bila v njem,ker jaz nisem bila! user posted image
  • vsega skupaj traja cca 10 morda kak dan več
  • špikanje z suprefactom 5 dni
  • sledi Uz
  • sledi suprefact + menapur/gonal
  • tule točno ne vem user posted image ,sam men se zdi,da po cca 3 dneh ponoven uz
  • pa zdi se mi,da je več uz, na 2 dni al neki tazga
  • pol se pa vidi kaj si pridelela user posted image
  • pa stop + punkcija čez 2 dni + transfer čez 3-5 dni

nekaj takega bi moglo biti! od česa je odvisno v kakšnem postopku si, nevem! mislim pa si da glede na tvojo stanje(zdravstveno- ne finančno) user posted image user posted image user posted image  
lp user posted image

< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 17.4.2007 10:31:53 >

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
17.4.2007 10:32:27   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

sayuri živjo!
Sej te nisem z.. user posted image , le smeh si mi privabila na usta! user posted image user posted image user posted image
A ti že imaš user posted image ? Super to! user posted image user posted image user posted image
Kratek postopek, a veš tole je pa pametno vprašanje! user posted image  Upam,da ne bom česa zgrešila,naj me popravi tista,ki je bila v njem,ker jaz nisem bila! user posted image

mislim pa si da glede na tvojo stanje(zdravstveno- ne finančno) user posted image user posted image user posted image  
lp user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1062
17.4.2007 10:36:33   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica

sayuri živjo!
Kratek postopek, a veš tole je pa pametno vprašanje! user posted image   

Od česa je odvisno v kakšnem postopku si, nevem! mislim pa si da glede na tvojo stanje(zdravstveno- ne finančno) user posted image user posted image user posted image  
lp user posted image

Sem prehitro prej na Potrdi pritisnila user posted image user posted image user posted image

Ma soncek.d , saj sem se tud jaz user posted image user posted image user posted image , ko si mi napisala, da sem čudno vprašanje včeraj glede tablet proti bolečinam pri M napisala. user posted image   Sicer pa je itak vse v hecu rečeno user posted image user posted image user posted image  Se boš pa že navadla na moja pametna in nepametna vprašanja user posted image user posted image user posted image . Tako, ko se moram jaz na tvoj nick user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja-glede mojega lumpa  -  ja, imam skoraj 3 letnega lumpija user posted image , ki je moja največja sreča in moje vse. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1063
17.4.2007 10:59:06   
soncek.djukelica
Sayuri, važen da sprašuješ,sej sem jaz tudi! user posted image user posted image user posted image
V bistvu je bolš,da vprašaš,kot da ostaneš glup celo življenje! user posted image user posted image user posted image
Pol,k boš dala pa postopek čez, si pa lahko pameten,kot sem jaz! user posted image
A ni lepo,da si mamica! A sta bila že v postopku,al je ratalo kar tako? Sorry na moji radovednosti! user posted image
Tisti dan,ko sem bila jaz na transferju, je bila tudi gospa,ki je že od prej imela otroka, ki je prišel po naravni poti, sedaj pa je bila v postopku! Sej če bereš zgodbe, se tudi to dogaja!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
17.4.2007 11:06:08   
sayuri
Soncek.d bom potem po postopku pamet delila začetnicam user posted image user posted image user posted image .

Biti mamica je nebeško blažen občutek, ki se ga ne da opisat. user posted image  ZAto ga od srca privoščim čisto posebej vsaki izmed vas, ki otrok še nimate in se zanje trudite in trudite...

ZA najinega user posted image  sva se trudila  2 leti.  Zanosila sem naravno po HSGju. Takrat je bil možev spremiogram povprečno dober, HSG je pokazal, da so jajcevodi prehodni...in naslednji mesec sta bili user posted image . Mislila sva, da bo šlo v drugo hitreje, pa žal ni bilo tako. Njegov spermiogram se je zelo poslabšal in možnost zanositve po naravni poti je skoraj nična.user posted image   Zdaj minevata 2leti in pol, odkar sva začela delat na drugem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1065
17.4.2007 11:16:02   
soncek.djukelica
Včasih je pot do user posted image  težka,ampak slej kot prej prideš do user posted image , le vztrajen morš bit, pa večkrat probat!Jaz bom šla vse do 42 leta če je treba, čeprav mam dober feeling,da bo že sedaj ratalo! user posted image  Sej cajt, bi že bil! user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
17.4.2007 11:22:18   
sayuri
Jst mislim soncek.d, da si že user posted image . user posted image user posted image user posted image
Še en teden do testa, a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 1067
17.4.2007 11:35:10   
soncek.djukelica
od transferja je danes poteklo 7 dni! Drugo sredo je test! user posted image
Še zmeraj hodim na WC kot norc! user posted image  Za kakšne znake,pa ne morem nič rečt! Nobenega izcedka, morda me kdaj špikne spodaj, sam ne dajem velikega pomena temu! Sej to je čist normalno! Me pa dojke ful bolijo, sploh ponoči,ko nimam modrca gor! user posted image  Pa tudi bolj polne imam! user posted image  Sem svojemu rekla, nej jih čist pri miru pusti! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
17.4.2007 13:26:05   
koala
Evo pa sem z UZ-ja.
In kot sem pričakovala, ne bo šlo vse po mojih načrtih. Hvala bogu ne zato ker se nebi odzivala na terapijo, tu je vse kot mora biti, ampak zaradi paznikov in ker so prazniki ni laboratorija, tako da ne bo nič z punkcijo pred praznikiuser posted image user posted image .
Torej podaljšali so mi suprefact do 24.4, takrat pa štartam še z gonalom in imam drugi uz šele 3.5.
Tako da mojca in biba26 bomo kar skupaj trepetale, sem kar malo žalostna, ker sem mislila da se bom počasi rešila teh špik, ko mi take zgage povzročajo.
Ja nič kaj čemo, treba je it do konca, saj ko bo rezultat user posted image user posted image bom vse pozabila.

soncek.djukelica, držim pesti da čakanje čimprej mine in seveda da sporočiš veselo novičko.

sayuri, tako da veš, na forumu ni čudnih vprašanj, dokler nisi tem ne moreš vedeti kako stvar poteka, tako da kar pogumno vprašaj, če se ti kakšna vprašanja porajajo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Neposredna povezava do sporočila: 1069
17.4.2007 13:43:03   
alia
Tosja - drži se...še vedno upam s teboj...(nauser posted image )user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
17.4.2007 14:07:24   
soncek.djukelica
koala,te čist razumem! user posted image
vem,da bi se rada pomaknila naprej,ker sem se jaz počutila isto,ko sem začela z suprefactom! user posted image
želim ti,da ti hitro mine čas do drugega tedna in pol se boš veliko bolj počutila,ko boš začela delat jajčeca! user posted image user posted image user posted image  Po drugem UZ pa bo vse hitro potekalo,ker sledi stopka, punkcija in transfer! user posted image  Boš pa čez praznike legla jajčeca! user posted image user posted image

(odgovor članu alia)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
17.4.2007 14:16:17   
GITA14
soncek.djukelica
imam par vprašenj zate
ali si se ti počutla kak drugač, ko si bila na inecijah suprefacta in menopurja?

Jaz ne čutim nobene razlike
ni mi slabo, počutim se super, nič špikanja...
mal me je strah, a se pr men sploh kej dogaja
a kej pridelujem???
v petek mam drugi UZ upam da bo kej

lp

gita 

Neposredna povezava do sporočila: 1072
17.4.2007 14:37:30   
soncek.djukelica
ne rabi te skrbeti,ker jaz sem se počutila isto kot ti! user posted image user posted image user posted image
tudi jaz sem se počutila dobro,brez vseh slabosti, brez bolečin spodaj, kot da se ne bi nič dogajalo! čeprav ni temu tako! user posted image  suprefact ti zavira tvoje naravne hormone,v bistvu blokira,da bi telo delalo po svojem ciklusu! menopur pa je itak za folikle! user posted image  
a veš kaj to pomeni,če imaš v petek uz! da drug teden se ti bo dogajalo! kar mal se pripravi, da boš do konca meseca dala vse skozi,do transferja! user posted image user posted image
meni je čas od drugega uz tako hitro minil!poglej, v ponedeljek drugi uz, naslednji torek transfer! user posted image user posted image  pa še prej bi bil,če ne bi čakali 5 dni!
zdi se mi,da zdej prakticirajo 5 dan transfer na gk v lj! user posted image  morda zato,da se res le najboljši obdržijo, čeprav verjamem, da zavarovalnica hoče tako! user posted image  
k...user posted image

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
17.4.2007 14:44:14   
GITA14
upam da bo tako- čim več dobrih foliklov.

hvala ti
sem že bol mirna

lp

gita

Neposredna povezava do sporočila: 1074
17.4.2007 14:44:42   
biba26
No Koala več nas je boljše je,se bomo bolj spodbujale in bomo pol istočasno v porodnišnici.

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?