|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hladnokrvna!!?
17.2.2007 12:35:47   
Anonimen
Bambina,ti bom kar odgovorila.Z mamo živiva 70 km narazen,in se vidiva približno vsak drug vikend,tako da se večinoma slišiva samo po telefonu. To pomeni,da je zelo malo ob meni in zato pričakujem kakšno lepo besedo,no pa je ne dobim.
Ronja,vidim da razumeš kaj želim povedati.Je res,da ne letam k njej ko mi je hudo,niti najmanj,bi lahko rekla da sem dosti bolj močna oseba od nje,ne obupujem in se ne sekiram za vsako malenkost.Ampak vsem nam je kdaj hudo in takrat se pač zjokam,pa mi je potem bolje.V veliko oporo v težkih trenutkih mi je tudi moj mož,moj zlati sonček,brez njega bi bilo življenje veliko težje.Se skupaj spopadava s sinovo boleznijo in se veliko pogovarjava,tako da tukaj ni težav.
Ko pa se pojavijo kakšne težave si pač mislim,da moram sporočiti staršem in mama sama želi,da jo pokličem in ji javim kaj se bo zgodilo.Recimo nedolgo nazaj se mi je sinek ponesrečil in smo ga odpeljali v bolnico.  Ko sem jo poklicala in povedala kaj se dogaja sem dobila hladen tuš. Sinek še zdaj ni čisto v redu,pa še ga ni prišla pogledat.
Moje mnenje je tako,da če res ne želi čutiti bolečine naj ne dreza v mene naj ji povem vse o zdravstvenem stanju mojega sina.Meni je težko govoriti o tem,kaj šele poslušati njene hladne odgovore.
Res pa da jo zdaj malo boljše razumem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
17.2.2007 13:23:17   
plenicka
Anonimna, tudi jaz pri svoji mami ne najdem tolažbe in jo od nje tudi ne pričakujem. Dokler sem se trudila tako kot ti, sem se počutila popolnoma tako kot ti. In ko sem v svoji glavi razčistila, da taka pač je, tudi zaradi njenega dokaj težkega življenja, tolažbe od nje ne pričakujem več...ona pač na takšen način izkazuje čustva, ne zna jih opisati z besedami, v sebi pa sigurno trpi. In verjetno tudi tvoja. Sprejmi jo takšna kakršna je in se trudi, da sama ne boš enkrat postala takšna...Srečno tebi in tvoji družinici!!!!user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.2.2007 13:29:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Tvoja mama JE slab človek. Prej boš to sprejela, lažje boš začela živeti brez njenih čudnosti.

A ja?user posted image   Ti pa obvladaš zadevo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
17.2.2007 14:22:43   
frutka_
Najbrž ni čez noč postala takšna kot je, sprejmi jo takšno, ker morda niti nimaš pravice soditi kako razmišlja. Pusti jo na miru in takšnih tem pač ne prinašaj na plano, raje v tekih trenutkih pokliči kakšno prijateljico ali pa se zaupaj partnerju.
Nekateri ljudje pač nočejo biti "rama za plakanje"!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.2.2007 20:35:23   
ronja
Anonimna, sem vesela, če jo boljše razumeš. Taki ljudje niso slabi, samo ne znajo reagirat tako, kot se nam zdi prav... Kaj je zanje prav, je itak drugo vprašanjeuser posted image , čeprav vem, da si dostikrat želijo reagirat drugače... Te pa čisto razumem, res je, da nam je vsem kdaj hudo in da takrat pač pričakujemo pomoč od bližnjih...

Po mojem mej malo distance, če je kaj hudega jo pokliči in ji povej, kaj se dogaja, ampak rajši na začetku malo bolj na hitro in ne v detajle, da se ne boš ravno takrat zlomila... Potem pa odložiš telefon, se stisneš k možu v objem in se user posted image na njem...

Če te kaj potolaži, mene moje babice in dedki tudi nikoli niso prišli pogledat, ko sem bila bolana, pa jih niti nisem pričakovala. V bistvu si me šele ti spomnila na to, da bi bilo to sploh možno... Si pač nismo bili tako blizu (razen z eno babi, ki je pa žal prehitro umrla). Sinku zato ne bo hudo, otroci vse sprejmejo, to je tako noro pri njih in to se lahko učimo od njih... Jaz nisem nikoli pomislila, da bi me dejansko lahko imeli dedki in babice tako radi, da bi prišli k meni, ko sem bila bolna. To sploh ni obstajalo, nikoli me ni zato nič bolelo. Ko so drugi govorili o svojih dedkih in babicah, kaj so z njimi počeli in kako se majo fajn, sem jaz o svojih varuhih, bratu in sestri, starših, pač tistih, ki so me meli radi. Otrokom je dosti vseeno od kod dobivajo ljubezen, dokler jo od nekoga, ki jim je dovolj blizu, seveda.

Želim ti, da bi našla ravnotežje... Ker čisto odpisat mamo, samo zato, ker je pač šibka, je težko in tudi brezveze. Se zanašat najo je pa tudi nespametno... Tako da rabiš eno srednjo pot, ko jo pustiš v svoje življenje ravno toliko, kot se ti zdi še pametno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.2.2007 17:25:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ste mi dale misliti.Res nisem gledala tako na stvar. Saj mi je hudo zanjo,pa vendar bi se rada kdaj pri njej potolažila,ko sem na čustveno na dnu,brez očitkov,da mi ne sme biti hudo in da moram biti močna in in in...

Mika je zelo lepo napisala in tudi sama tako mislim. Tebi anonimna v razmislek pa se nekaj stvari. Ljudje se razlicno "nosimo" in spopadamo s svojo bolecino. Nekateri lazje, nekateri tezje, vendar zaradi tega nismo ne slabsi ne boljsi. Smo pac taksni kot smo.

Torej mislite,da se naj z njo ne pogovarjam o teh žalostnih stvareh? Naj bom sama v svoji žalosti? Mogoče!

Ti nimas nikogar drugega razen mame?

Zakaj mora biti tako? O vsem se lahko pogovorim z njo in dobim na kupe nasvetov,samo žalostna ne smem biti. Saj sem redko žalostna,sem se nekako sprijaznila s sinovo boleznijo,ampak zmeraj ne gre,posebej ko slišim kaj hudega se dogaja po svetu.
..........
Sama pa je kar nekaj časa potrebovala antidepresive. Jaz jo glede tega razumem,vem kaj je vse doživljala,po drugi strani pa saj mi ne gremo po njeni poti,da bi nas tako obsojala zaradi vsake naše žalosti in obupa.

Ne vem,mogoče pa je res ne razumem...

Zelo dobro ves kaj ti pogresas, kaj bi ti od svoje mame rada in popolnoma neobcutljivo to tudi zahtevas. Rines vanjo, kaksna bi ona morala biti do tebe, kaksno jo ti pricakujes in ji brez slabe vesti trobis o vsem hudem in zalostnem na tem svetu. To govoris osebi, ki je dolgo casa bila depresivna. A jo zelis spraviti nazaj v depresijo??  Mislis, da ce ne jemlje vec antidepresivov, da je pa sedaj lahko obremenis se s svojo zalostjo?
Pravzaprav od svoje mame zahtevas, da postavi na stranski tir in izbrise svoja obcutja, da bi bila tisto, kar ti od nje pricakujes?

Tvoja mama se brani. Tudi od tebe se brani. Tako delujejo njeni obrambni mehanizmi. Drugace ne zna. Pravis, da jo razumes zakaj je potrebovala antidepresive. Ne, ne razumes se manj pa sprejemas. Ti hoces mamo, ki ni prezivela dosti hudega, ki ni depresivna, ki naj bi bila taka kot jo ti potrebujes. No v premislek tudi vprasanje: Ali si taka hcerka kaksno tvoja mama potrebuje? Ali je samo dolznost starsev, da so taksni kaksni ih otroci potrebujejo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.2.2007 22:56:32   
Anonimen
MIŠEK,če bi bolj pazljivo prebrala kaj sem napisala bi videla,da sem jaz edina opora moji mami v težkih trenutkih,nima nikogar drugega.Že sama mi je večrat povedala,da ji to veliko pomeni.
Pa še nekaj,jaz ne rinem v njo,niti podrazno,večino tako ali tako govoriva po telefonu. Kaj,a ti ne bi sporočila svojim staršem če bi se tvojemu otroku,njenemu vnuku kaj zgodilo. Jaz ji pač sporočim in to ni nič slabega.
Od nje pa pač pričakujem vsaj besedico tolažbe,ne pa da me še povrhu vseh mojih skrbi in straha za mojega sina še ona nadere,da mi ne sme biti hudo,kapiraš.
Moja največja tolažba pa je moj mož,sicer pa si preberi za nazaj pa boš že videla kaj sem pisala.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
18.2.2007 23:48:46   
Moyca_

Od mam pričakujemo srčnost, dobroto, tolažbo, sočustvovanje... Ampak mame so tudi ljudje, ki jih oblikujejo lastne izkušnje in lastno trpljenje in kot človek se lahko tudi mama na zunaj spremeni v 'led/skalo/kamen', v resnici pa...

MOrda ti na nek za večino čuden način skuša pomagati - kako bi pa bilo, če bi se še ona sesula in tarnala nad izgubo sinka, boleznijo vnuka in nepravičnostjo sveta in življenja. Včasih resnično ne moreš drugega kot reči 'tudi to se dogaja' ali pa 'dogajajo se tudi hujše stvari', ker je to lahko edini način, da preživiš izgubo oz. tragedijo. Vsak človek pa izgube/tragedije doživlja in 'predeluje' na svoj način.

se podpišem

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.2.2007 14:57:18   
Luns
Mene ima tudi marsikdo za hladnokrvno, prizadane me hitro vsaka stvar, samo nevem kaj mi pomaga če jokam in tarnam, pač ne pokažen vsega kar čutim, pa naj si misli kdor hoče kar hoče mene vseeno boli.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.2.2007 10:24:29   
Misek

MIŠEK,če bi bolj pazljivo prebrala kaj sem napisala bi videla,da sem jaz edina opora moji mami v težkih trenutkih,nima nikogar drugega.Že sama mi je večrat povedala,da ji to veliko pomeni.

Zelo pozitivno. Vendar ali zato ti zelis povracilo v necem kar tebi veliko pomeni?

Pa še nekaj,jaz ne rinem v njo,niti podrazno,večino tako ali tako govoriva po telefonu.

Saj sploh ni stvar v tem preko katerega medija, ce sploh preko katerega, govoris, temvec kaj govoris. A da se preko telefona da "riniti" v nekoga je jasno, saj sama pises, da mama rine v tebe, da ji poves vse o zdravstvenem stanju njenega vnuka. Glede na to kar si napisala, lahko upraviceno sklepamo, da "rine" vate preko telefona.

Kaj,a ti ne bi sporočila svojim staršem če bi se tvojemu otroku,njenemu vnuku kaj zgodilo. Jaz ji pač sporočim in to ni nič slabega. 

Iskreno, popolnoma mozno, da ne bi. Marsikdaj nisem povedala niti ko se je meni kaj zgodilo, posebej ko mi pomagati ne bi mogli, a njim ( starsema) bi to bila samo obremenitev in nervoza.  Tako za prometno, ki k sreci ni imela hujsih posledic, tako za kaksna sivanja na urgenci ali mavce zaradi "nevarnih" sportov. Vec kot besede tolazbe in pomilovanja mi je pomenil njihov mir. Povedala sem sele potem, ko se je vse uredilo.

Sicer pa nisem pisala o sporocanju o vnuku, pisala sem o:

"Nekomu moram povedat,tako sem jezna nanjo-mojo mamo mislim.
Verjetno ste vse slišale za tragični dogodek o leto in pol starem fantku,ki je odšel med angelčkeuser posted image user posted image .Meni je tako hudo in se mi hoče zrolat,ko pomislim,da bi se to meni zgodilo.... "

Kakor koli obrnes, to ni sporocanje o vnuku, kot ni sporocanje o vnuku:

"Saj sem redko žalostna,sem se nekako sprijaznila s sinovo boleznijo,ampak zmeraj ne gre,posebej ko slišim kaj hudega se dogaja po svetu. "

Od nje pa pač pričakujem vsaj besedico tolažbe,ne pa da me še povrhu vseh mojih skrbi in straha za mojega sina še ona nadere,da mi ne sme biti hudo,kapiraš.

Seveda da razumem, vendar ti ne razumes, da se ona, tako kot ti je tudi mika napisala,  na ta nacin brani, a z druge strani pomagati ne more. In ne verjamem, da se dere ker ti ne bi smelo biti hudo, ampak zato ker verjetno sama dobro ve, da pregloboko "utapljanje" v zalosti ni psiholoski ventil za custva, temvec je lahko velika past iz katere se tezko poberes ( dolgo let z antidepresivi). Tako se brani pred tabo na nacin, da poizkusa ne njej znan nacin zavarovati tebe pred tistim, kar je njo doletelo. Si kdaj pomislila, da se lahko zlomi ce se prepusti custvom? Pomislis kaj lahko to za njo pomeni? Predvsem, ko se ne gre za njenega vnuka, temvec za zivljenjske krivice, ki se dogajajo po svetu. Kdaj pomislis, da tvoja mama mogoce sebe krivi za smrt tvojega bratca? Custva so iracionalna, tako tudi obcutek krivde. Premnogokrat se ljudje cutijo krivi za dogodke, za katere res niso in na katere niso mogli vplivati.

Moja največja tolažba pa je moj mož,sicer pa si preberi za nazaj pa boš že videla kaj sem pisala.

Pogledala in videla: "Torej mislite,da se naj z njo ne pogovarjam o teh žalostnih stvareh? Naj bom sama v svoji žalosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.2.2007 10:30:16   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: mika

tvoja mama ni slab človek. s tem, da je izgubila otroka, si povedala vse.

okrog sebe je naredila zid, kateri ji preprečuje, da bi občutila tisto bolečino, ki jo je takrat, ko je izgubila otroka. zato se je tudi drla na tebe, ker ne prenese žalosti. boli jo, ko si ti v skrbeh za svojega otroka in ti  hoče pomagat s tem, da bi ti postala čustveno otopela, tako kot je ona in ker verjame, da njej to pomaga.

ena možnost je, da se o tem odkrito pogovoriš z njo in 'prisiliš', da o svojih čustvih spregovori.
druga možnost je, da se tragičnim temam pri pogovoru z njo izogibaš in tako ne boš prizadeta.

tragedije puščajo za sabo veliko škode, pri tvoji mami je to čustvena otopelost.  zato si ne zasluži biti imenovana kot slab človek.

Povsem se strinjam s temle in nikakor se ne strinjam s tistimi, ki pravijo, da ta mati ni clovek. Kako lahko sploh obsojate user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.2.2007 10:39:23   
baguSka
pa vendar bi se rada kdaj pri njej potolažila,ko sem na čustveno na dnu,brez očitkov,da mi ne sme biti hudo in da moram biti močna in in in...

o verjamem tudi to... ampak zal nismo vsi ljudje enaki... ona te pac na tak nacin brani, to ja pac njen nacin, ne mores pa je obsojati, ce je pac drugacna... vsaj razlog poznas zakaj je drugacna in jo pac skusas razumet... ce se drugace razumeta, ji itak lahko obrazlozis situacijo in ji poves, da jo razumes, ampak da bi vcasih potrebovala tudi njeno tolazbo oz ce ne drugega, da bi ti veliko pomenilo, da bi ti recimo nastavila le ramo na kateri bi se razjokala... jaz sem prepricana da bi ona to lahko naredila zate.. samo povedat ji moras..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.2.2007 10:49:03   
baguSka
Moje mnenje je tako,da če res ne želi čutiti bolečine naj ne dreza v mene naj ji povem vse o zdravstvenem stanju mojega sina.

Brezskrbi bodi, da tvoja mati se kako zelo obcuti bolecino... Oz jo tako zelo skrbi, vendar jo je strah ob ponovni izgubi... ob ponovni bolecini. Normalno si zeli vedet o vsaki stvari in bit na tekocem, saj ste 'njena druzina'... Le nekako se pac hoce mal distancirat od tistega najhujsega... Verjemi da jo skrbi, vendar pac to kaze na svoj nacin in sicer tako, da tega noce pokazat in tudi sebi noce priznat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.2.2007 10:56:13   
zanika
Tudi moja mama ni človek, ki bi znala stati ob strani ali me potolažiti. Pravzaprav ni bila nikoli. Če sem prišla iz šole domov z vročino me je najprej prebutala. Čez nekaj časa pa mi je prinesla čaj in zdravila. Kot otroka me je njeno nenavadno vedenje zelo motilo. Najbolj pa me je motilo to, da me ni nikoli objela ali potolažila (prej sem dobila udarec). Mami ni nikoli pila, jemala antidepresivov, niti ni kadila.
Sedaj sem na svojem, veliko kilometrov proč od nje. Slišiva se 1x na teden, vidiva pa 2x na leto. Počasi sestavljam koščke njenega življenja in jo začenjam razumeti. Tako jo je izoblikovalo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.2.2007 11:03:42   
baguSka
Ojoj..user posted image  Ob tejle izjavi mi je edin to padlo na pamet, da jo mogoce ona dozivela pdb otrostvo in drugacnega ni poznala... user posted image

Mocno upam, da te je ta izkusnja izucila in da bos ti svojim otrokom omogocila lepse zivljenje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zanika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?