Hladnokrvna!!? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Hladnokrvna!!? (16.2.2007 22:46:35)

Nekomu moram povedat,tako sem jezna nanjo-mojo mamo mislim.
Verjetno ste vse slišale za tragični dogodek o leto in pol starem fantku,ki je odšel med angelčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Meni je tako hudo in se mi hoče zrolat,ko pomislim,da bi se to meni zgodilo. No stvar o kateri pa želim pisati je seveda moja mama. Sem jo klicala in povedala o tragičnem dogodku,pa se je nekaj smejala,jaz sem se razkurila ona pa je rekla,da me trenutno niti ni prav poslušala.Sem ji še enkrat povedala in ona meni nazaj: Ja to se pač dogaja in to tako hladno,da me je kar streslo. Mene je to tako prizadelo,da sem postala še bolj žalostna in pa jezna hkrati. Pa to seveda ni prvič,da se obnaša tako hladno. Moj otrok ima veliko zdravstvenih težav,ki ga bodo spremljale celo življenje. Ima tudi bolezen zaradi katere bo imel uničeno življenje in ona na vse to tako hladno pove,da to se pač dogaja.To je vse,brez kakšne drobne tolažbe,še celo drla se je na mene,ko sem bila v veliki žalosti.
Drugače moja mama ni slab ali hudoben človek in zato mi še toliko bolj ni jasno,zakaj je tako hladna. Res,da je imela zelo težko življenje,je tudi zgubila sina starega 8 mesecev,ampak ravno zato bi lahko še bolje vedela kako je to hudo in pokazala vsaj malo sočustvovanja. Ko pa je njej samo malo hudo,pa je to najhujša stvar na svetu in ker nima nikogar(razen mene)ki bi ji prisluhnil je že vse narobe,ona je vedno najbolj boga in ona najbolja trpi.Nišče ne trpi bolj kot ona.To si pač jaz mislim,ker se tako obnaša.

Zdaj pa mi ve povejte,ali sem jaz čudna ali ona?

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 22:54:49)

Drugače moja mama ni slab ali hudoben človek

Tvoja mama JE slab človek. Prej boš to sprejela, lažje boš začela živeti brez njenih čudnosti.

BAMBINA_ -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 22:58:27)

Jaz pa verjamem, da ima tebe in tvojega otroka najraje na svetu. Po mojem ne zna kazati čustev. Navzven močna, hladna ženska... Je že kdaj jokala pred teboj? Nekateri si svojih čustev pač ne upajo kazati.. niti najbližjim.

taja27 -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:01:15)

takšna ljubezen se pokaže z dejanji in ne z besedami

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:07:20)

Se je jokala pred mano in z mano,ampak takrat ko je imela ona sama težave.Ko pa jih imajo drugi je pa tako pametna,kar nadrla nas bi,ja to se dogaja pa same take. Tako se dela pametne,kako in kaj je treba,da mi kar mine.Ob težkih trenutkih ne zna stati ob strani nikomur,je hladna kot led.

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:09:16)

Ob težkih trenutkih ne zna stati ob strani nikomur,je hladna kot led.

Takrat se pokaže, ali je nekdo človek ali ne.

BAMBINA_ -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:15:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

To pomeni? Da ne zna biti osladna in na dolgo ter široko razpravljati? Ali pa dejansko ne stoji ob strani? Tako kot pravi taja27: važna so dejanja, ne besede. Če je tudi pri dejanjih tako skopa, kot je z besedami, potem oprosti, ampak za mater, ki ne stoji ob strani lastni hčeri, ne moreš trditi, da je dober človek.

mika -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:16:23)

tvoja mama ni slab človek. s tem, da je izgubila otroka, si povedala vse.

okrog sebe je naredila zid, kateri ji preprečuje, da bi občutila tisto bolečino, ki jo je takrat, ko je izgubila otroka. zato se je tudi drla na tebe, ker ne prenese žalosti. boli jo, ko si ti v skrbeh za svojega otroka in ti  hoče pomagat s tem, da bi ti postala čustveno otopela, tako kot je ona in ker verjame, da njej to pomaga.

ena možnost je, da se o tem odkrito pogovoriš z njo in 'prisiliš', da o svojih čustvih spregovori.
druga možnost je, da se tragičnim temam pri pogovoru z njo izogibaš in tako ne boš prizadeta.

tragedije puščajo za sabo veliko škode, pri tvoji mami je to čustvena otopelost.  zato si ne zasluži biti imenovana kot slab človek.

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:20:29)

tragedije puščajo za sabo veliko škode, pri tvoji mami je to čustvena otopelost. 

Mogoče bi še strinjala, dokler nisem dobila otroka.

Ampak odkar imam Mičico....razmišljam drugače. Otrok je in ona ima vso pravico, da od mene dobi tako zdrav razumski kot čustveni razvoj. In če mi ona ni motivacija, da grem preko svojih tragedij, ne vem, kaj v življenju bi to še bilo.

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:32:02)

MIKA,tako lepo si napisala,sploh nisem pomislila,da bi tu tičal vzrok. Večkrat tako gleda mojga sinčka in mi pove,da jo spominja na mojga bratca,ki je pri anglečkih.
Še tole,moja mama res ni slab človek,da bi komu želela kaj hudega.Je delovna,pridna,samo tolažbe ne najdem pri njej,ker me potisne v še večji šit.

Njuškalo -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:37:12)

Ko pa jih imajo drugi je pa tako pametna,kar nadrla nas bi,

To samo kaže na njeno nemoč.Nemoč = jeza.Ne ve,kako ravnati s čustvi drugih,v situacijah,kjer imajo drugi probleme..zato se dere.S tem pokaže ,da je nemočna nad situacijo.Verjetno bi rada pomagala,pa ubere napačen način..kao,če se dere,boste pa delali tako kot vam svetuje.To bi se morala naučiti drugače izražati,pa bi bila krasna mama.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mika -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:42:51)

anonimna, a je bratec bil mlajši od tebe?

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:45:37)

Umrla je dva tedna pred mojim 2 rojstnim dnevom,tako da ja je bil mlajši.

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:46:34)

Popravljam,umrl je dva tedna pred...

mika -> RE: Hladnokrvna!!? (16.2.2007 23:54:17)

nisem dobro prebrala in sem mislila, da je bil star 8 let.

evo vidiš, v vnuku vidi svojega sinka in  zelo trpi. ker je bolan, se boji da ga ne bi izgubila. od tod njena hladnokrvnost - noče čutiti strahu in bolečine, zato  verjame  da so tragedije nekaj normalnega.

koliko pa je tvoj sinek star?

Marogica -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 1:14:34)

ANonimna, nikoli ne obsojaj človeka v izražanju njegovih čustev, ker ne veš, kaj je v življenju sam doživel. In zaradi teh (ne)poznanih dogodkov si naredi človek "oklep" in deluje hladno, da zaščiti samega sebe. To je ena izmed možnih razlag.
In ko si napisala, da je njej umrl otrok, star  8 mesecev- mi je postalo jasno, da je tako. Zato tudi reče, da se to pač dogaja, saj se je tudi njej. In verjemi, da ji ni bilo lahko. VEndar je njen stavek pač resničen. Take stvari se dogajajo in se bodo, kakor so se njej, se pač drugim-točno tako gleda. To je neke vrste zaščita pred lastno tragedijo, ki jo je doživela.

Zato jo raje poskušaj razumeti in je ne obsojaj. In tvoja mama nikakor ni slab človek.

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 7:24:13)

Mika,moja sinčka sta stara 2,5 let in 4 mesece. Tisti,ki je bolan je starejši.
Ste mi dale misliti.Res nisem gledala tako na stvar. Saj mi je hudo zanjo,pa vendar bi se rada kdaj pri njej potolažila,ko sem na čustveno na dnu,brez očitkov,da mi ne sme biti hudo in da moram biti močna in in in...
Torej mislite,da se naj z njo ne pogovarjam o teh žalostnih stvareh? Naj bom sama v svoji žalosti? Mogoče!
Zakaj mora biti tako? O vsem se lahko pogovorim z njo in dobim na kupe nasvetov,samo žalostna ne smem biti. Saj sem redko žalostna,sem se nekako sprijaznila s sinovo boleznijo,ampak zmeraj ne gre,posebej ko slišim kaj hudega se dogaja po svetu.
Nisem pa še povedala,da se enako odzove ko kateri od nas bljižnjih zboli(recimo za prehladom) že takoj hiti povedat,da pa je to psihično,ker smo živčni....pa sploh nismo v taki meri kot nas ona obsoja.Kot,da nišče ne more zbolet za prehladom zaradi bakterij,za vse so krivi naši živčki....
Sama pa je kar nekaj časa potrebovala antidepresive. Jaz jo glede tega razumem,vem kaj je vse doživljala,po drugi strani pa saj mi ne gremo po njeni poti,da bi nas tako obsojala zaradi vsake naše žalosti in obupa.

Ne vem,mogoče pa je res ne razumem...

Marogica -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 8:47:28)

Sama pa je kar nekaj časa potrebovala antidepresive. Jaz jo glede tega razumem,vem kaj je vse doživljala,po drugi strani pa saj mi ne gremo po njeni poti,da bi nas tako obsojala zaradi vsake naše žalosti in obupa.

Ne vem,mogoče pa je res ne razumem...

ANonimna, ti resnično ne razumeš. Kje in zakaj vas je mama obsojala? Jaz tega nisem nikjer razbrala iz tvojega poste. Ona si najbrž želi, da bi bila ti v tragičnih dogodkih "močna". Pri vama je samo problem komunikacije oz. razumevanja stvari.

Še enkrat-tvoja mama ne želi tebi in tvojim nič slabega. Le pri bolečini reagira drugače, kot pač ti pričakuješ. In do tega ima vso ravico.

Tako, tretjič pa se mi ne bo več dalo pisati, ker se že ponavljam. ALi jo boš sprejela takšno kot je, ali pa se boš zaradi tega večno sekirala.

lenika -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 8:51:15)

Moje mnenje je, da  ne mara poslušat o tragičnih dogodkih, ker ne mara podoživljat, kaj se je zgodilo njej.

Njuškalo -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 9:05:40)

Reči ji samo: mama,saj ti je dovoljeno žalovati za sinom.Nihče te ne bo obsojal...ni pa dobro,da to držiš v sebi.Ker točno to dela,kot so ti že napisale.Okoli sebe je naredila oklep.Poznam to.Vendar pa to človeka počasi uničuje,zgublja stik sam s sabo.Zato je pametno ,da se to prekine.Naj žaluje za svojim sinom,saj ima vso pravico.Sklepam,da ni dovolj žalovala...zato pa si je naredila oklep.Je trpela,vendar je bilo mogoče preboleče žalovati in je v končni fazi to potisnila nekam, naredila zid okoli sebe,ker je bila tako bolečina manjša.Nekako tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

nezzza -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 9:40:13)

...moj del je takšen, da ne bi ponavljala skoraj vseh napisanih mnenj, bi jz takole rekla, da od vseh teh izkušenj, videnj, doživetij, vse od tega naštetega je "prav", torej, če povzameš bistvene zadeve vseh sporočil imaš odgovor skoraj na dlani, poleg še vsega tistega kar o svoji mami še ne veš, torej vse tisto kar ne veš o svoji mami, je tista žalost in jeza do nje, ker ne veš kaj se in je dogajalo za vsem tem. Torej najpreprostejši način je, da mamico sprejmeš takšno kot je, ima dobršen del življenja za sabo, veliko je dala skozi, veselja, trplenja, ljubezni, žalosti, jeze, vsega..kar obstaja, tvoja mama je tako kot vsaka mama - MAMA, človeško bitje z napakami. Torej kako ona živi ni tvoja skrb, tvoja skrb je da sama sebe preživiš tako kot je tebi najolj smiselno in tako kot ti želiš, s tem pa ne mislim da nisi sočutna do nje. Ko se boš razmejila do vseh stvari v življenju se boš znala tut postavit zase in svoj pogled na stvarjo videti tudi z drugega zornega kota, torej z njenega-maminega, oz. od kogarkoli, ki živi.
ŽIVI in pusti ŽIVETI.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

BAMBINA_ -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 10:06:36)

Anonimna, mene pa še vedno zanima, kaj konkretno si mislila s tem stavkom. Ali ti v težkih trenutkih ne govori pocukranih besed ali pa te dejansko ignorira in ne pomaga?

ronja -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 11:28:30)

Če ti kaj pomaga, tudi moja mami se včasih tako obnaša, pa tudi ni slaba, samo otročja včasih. To niso čisto zreli in odrasli ljudje, enostavno ne morejo sprejet nekaterih stvari, zato si naredijo zid, da jih ne bi bolelo. Če o tem ne razmišljaš, ne moreš bit žalosten...
Se spomnim prvih parkrat, kako sem bila paf, ko sem to ugotovila, ni mi bilo jasno, kako ji je lahko kaka grozota smešna... Potem se pa navadiš in če sprejmeš, da ona taka pač je, ni slaba, samo tako zelo se boji... razmišljat, bit prizadeta, žalostna... potem je vse veliko lažje... Kdaj in če se bo odločila dokončno odrasti, je njena odločitev in lahko jo spodbujaš, ko/če se bo odločila, ampak ti se zanjo ne moreš... Še vedno upam, da moja mami nekoč bo odrasla in pustila otroštvo za sabo in včasih se mi zdi, da ji gre že super, potem me pa spet preseneti in takrat se ne smeš jezit nanjo, ker to nobeni nič ne pomaga. Ljudje, ki se ne upajo spopasti s svojimi problemi so bogi...

Moj nasvet: ne sekiraj se preveč zaradi staršev, spremenit jih ne boš mogla. Najboljše je, da jih sprejmeš take kot so, najdeš razloge, zakaj se tako vedejo in si pač vedno to rečeš, ko naredi kako neumnost - kot si rečeš pri malem otroku - saj je še mali in ne razume... Tudi nekateri odrasli so v svojem bistvu še mali otroci, se tako obnašajo, trmarijo, nočejo poslušat, kar jim ne paše...

ronja -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 11:52:22)

Pa kaj se res moraš zjokat oz. tolažbo iskat ravno pri mami? Če veš, da je tu ne dobiš... Saj si ti tudi že velika punca in te si znamo najt ljudi, da nas potolažijo tudi izven primarne družine... Fant ali mož je gotovo prvi in pravi naslov, če ga nimaš, pa kaka prijateljica ali pa če imaš sestro...

Jaz ljudi ne bi delila tako na črno belo... Tudi ko tu berem forume, se včasih pri eni temi z nekom zelo strinjam, pri drugi pa niti približno... So ljudje, ki znajo/mo bit močni v krizah, lažje delamo pod pritiskom, adrenalin nam požene možgane in se takrat lahko osredotočimo samo na rešitev. So ljudje, ki tega ne morejo, ne znajo delat pod pritiskom, tudi v vsakdanjem življenju ne, so pa zato bolj vestni. Adrenalin jih zablokira, da ne morejo mislit, sploh ne vidijo rešitve in najrajši vse skup odrinejo nekam na kraj zavesti... So zato slabi? Po moje ne, samo bogi, nebogljeni, kot otroci, skratka...

Včasih tudi ne vidijo, kaj je prav. Enostavno jih vse skup zablokira. Mislim, da moja mami dostikrat ni prav odreagirala in iz mojega gledišča mi definitivno ni stala ob strani, ampak saj niti ni znala... Verjetno se je pa trudila po svojih močeh... Ne bi rekla, da je zato slaba, definitivno pa nanjo ne računam v krizi, kar sem ji tudi že povedala, čeprav jo je bolelo... Ampak lagala pa ne bom! Vsaj ne o pomembnih zadevah pomembnim ljudem!

Ko sem bila mala, je bila mami najbolj sitna, ko sem bila ornk bolana, ko da sem sama kriva, hehe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] NI vedela, kako naj pomaga, situacija ji vsekakor ni bila všeč, skrbelo jo je, ampak ni znala reagirat, zato je pač stresla jezo na tistega, ki je bil pri roki in v tem primeru še "kriv" za njene skrbi. Drugič spet je bila sladka ko cuker... To so pač lablilni ljudje, nočejo nič slabega, čeprav to dostikrat nenamerno naredijo... Če ji zameriš in predvsem, če še naprej iščeš tolažbo pri njej, pa si po moje delaš največjo škodo! Najdi drugo skalo v svojem življenju, če vidiš, da je tale flišnata in se sesuje za vsak drek!

Mič, na žalost ni tako, da bi vse matere šle čez vse svoje travme zaradi otrok, lej koliko mater recimo pije (moja sicer nikoli ni, sem pa to videla pri bivšem fantu), pa čeprav jih otroci milo prosijo, naj nehajo, še kar to delajo... In ima otrok občutek, da ga nima rada. Ga ima, samo je strašansko šibka oseba in take osebe imajo pač 100% ljubezni nekje drugje, precej nižje, kar se tiče tega, koliko se lahko zaneseš nanje. Ne bi rekla, da so vsi, ki nimajo vsega račiščenega pri sebi, slabe osebe, so pa šibki in ni pametno računat nanje.
vsekakor ne išči tolažbe pri njej! Zakaj pa bi morala bit sama v svoji žalosti? Saj mama valjda ni edina, ki te ima rada??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Najdi nekoga drugega! Saj ni treba, da rinemo v mamino kiklo, če je kaj narobe, nekoga pa moramo met, se strinjam. Itak je bolj praktično, če je to nekdo naših let, ker bo verjetno dlje časa z nami...

Pusti jo, da se sama odloči snet oklep in bodi nežna z njo, hkrati je pa ne pusti preblizu, da te ne bo tako prizadela, da boš spet ti njo nazaj. To ravnotežje je težko lovit, ampak ko veš, da to delaš, je lažje...

Moja sestra recimo je še bolj odštekana; ko sem imela prometno nesrečo, kjer sem sedela zadaj v avtu, nisem vozila torej in sploh nisem nikakor mogla vplivat na to, kar se je zgodilo, je bil rezultat zlomljena stenjenica. In prva stvar, ki mi jo je sestra rekla, ko je prišla v bolnico, je, da nisem bila pripravljena naredit koraka naprej, da se mi je zato zlomila noga... Hm, kirurg je bil definitivno drugega mnenja, je rekel, da je moral bit pa ornk udarec, da se je tole zlomilo, ker da mam trde kosti ko hudič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ljudje so včasih hecni, vseh ne moreš ves čas razumet... Lahko jih samo sprejmeš, pa kadar trosijo budalosti, je super, če zmoreš nasmešek...
Vem pa, da prizadane in če ne bi imela svojih skal (beri: fant, oče, brat) v življenju, bi me take izjave precej bolj potrle... Glavno, da lahko računaš na nekoga, ni nujno, da je to mama!

Anonimen -> RE: Hladnokrvna!!? (17.2.2007 12:17:32)

Od mam pričakujemo srčnost, dobroto, tolažbo, sočustvovanje... Ampak mame so tudi ljudje, ki jih oblikujejo lastne izkušnje in lastno trpljenje in kot človek se lahko tudi mama na zunaj spremeni v 'led/skalo/kamen', v resnici pa...

MOrda ti na nek za večino čuden način skuša pomagati - kako bi pa bilo, če bi se še ona sesula in tarnala nad izgubo sinka, boleznijo vnuka in nepravičnostjo sveta in življenja. Včasih resnično ne moreš drugega kot reči 'tudi to se dogaja' ali pa 'dogajajo se tudi hujše stvari', ker je to lahko edini način, da preživiš izgubo oz. tragedijo. Vsak človek pa izgube/tragedije doživlja in 'predeluje' na svoj način.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>