|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krofi
9.2.2007 18:30:29   
Strawberrie Cherrie
Punce, čas je za krofe...
Kakšne recepte imate? dajte mali izdat. Jaz bom jih letos prvič pekla user posted image , upam, da bodo uspeli, za recept se pa še odločujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krofi
9.2.2007 20:38:29   
Jessy
Odkar pečemo po receptu sestre Nikoline, so krofi res takšni, kot morajo biti.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krofi
9.2.2007 21:52:49   
pearl
Jaz pa vzamem moko Hit mix in ratajo taki, da bi še jih user posted image  jedli.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krofi
10.2.2007 14:26:12   
iva01
A ma kera kakšn dobr recept za krofe, sej na netu jih je kr nekaj, ampak ne piše zraven kakšni so tak da če ma kera kakšnega po katerem so krofi sočni še drugi dan bi bilo lepo če bi ga hotla sem gor napisat.
Hvala

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krofi
10.2.2007 18:50:19   
Strawberrie Cherrie
Jessy: kaj pa če bi ti nam zaupala tale recpet sestre Nikoline???user posted image user posted image

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krofi
10.2.2007 18:56:29   
g
Jaz sem delala te:
http://www.crochef.com/index.php?recept=148
So zelo dobri, edino kar je treba pazit da pri drugem rezanju res dobro stisneš!
Čao-čao

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krofi
10.2.2007 19:06:26   
Anonimen
       Krofi sestre Nikoline

1 kg moke
1 pecilni prašek
žlička soli
3-4 rumenjaki
2 žlici sladkorja
4 žlice kisle smetane
2 žlici ruma
limonina lupina
5 dag margarine
3 dag kvasa
3-4 dcl mleka

Pecilni prašek pomešamo med moko,ob steno sklede damo sol,kvas in žličko sladkorja razstopimo v treh
žlicah mleka.Posebej v skledi napravimo sneg iz beljakov,stepemo sladkor,rumenjake,rum,lim.lupinico,
smetano ter zlijemo v moko.Pridanemo še vzhajan kvas,prilijemo mleko in zamesimo srednje mehko testo,nazadnje prilijemo ratstopljeno margarino.Testo gnetemo 20 minut,nato ga pustimo vzhajati do dve uri.
Vzhajano testo damo na pomokan prt,ga z valjarjem potolčemo in enakomerno razvaljamo za prst debelo.
Izrezujemo krofe in jih pustimo vzhajati.
Za cvrenje pripravimo mešanico olja in masti ali samo olje.Ko se maščoba segreje polagamo vanje krofe,tako da je zgornja stran v olju.Prvo stran cvremo pokrito,ko obrnemo ne pokrivamo več.
Ocvrte krofe damo na mrežo ali papir,da se odtečejo.Še toplim nabrizgaj marmelado s slaščičarsko pumpico.
Potresemo s sladkorjem v prahu pomešanim z vanilij sladkorjem.

DOBER TEK IN NAJ VAM RATA!!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krofi
10.2.2007 19:24:23   
Strawberrie Cherrie
Bere se zakomplicirano, ampak pomojem mora biti fajn... user posted image

Mislim, da se bom odločila kar za tale recept...sporočim pa po pustu, kako so uspeli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krofi
10.2.2007 19:29:07   
Anonimen
Jaz jih pa kupim, ker so krofi edina stvar, ki se ne splačajo delati user posted image , pa še fuuuuuuuuul časa vzamejo. Ni šans user posted image . Do špara imam 5 minut, pa še kavico ta čas popijem, pa še mi čas ostane user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krofi
10.2.2007 19:42:41   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Jessy: kaj pa če bi ti nam zaupala tale recpet sestre Nikoline???user posted image user posted image


Dalija, hvala! Si mi prihranila čas! user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krofi
10.2.2007 19:52:18   
Jessy
Uff, sem šele zdaj videla, da imam jaz drugi recept za krofe in sicer je iz njene prve knjige.

1 kg moke
1 pecilni prašek
žlička soli
6 dag sladkorja
vanilijev sladkor
3-4 rumenjake
2 žlici ruma
limonina lupina
2 žlici topljene smetane (jaz dam navadno za stepanje)
2,5 dag kvasa
5 dag raztopljene margarine
toplo mleko (jaz dam zelo toplo mleko)

Priprava:
Moko s pecilnim praškom presejemo v skledo in solimo. Kvas z žličko sladkorja raztopimo v treh žlicah mlačnega mleka. Posebej v skledi spenimo rumenjake, sladkor, vanilijo, prilijemo rum, smetano ter zalijemo s 4 dcl vročega mleka. Mešanico zlijemo v moko, med mešanjem z roko dodamo še vzhajan kvas in čisto mleko, da napravimo srednje mehko testo. Potem prilijemo margarino in testo dobro gnetemo 20-30 minut (jaz ga dam v Tupperware posodo, zato ga vgnetam samo toliko časa, da se margarina dobro vgnete). Obdelano testo pokrijemo in naj vzhaja do 2 uri. Vzhajano testo damo na pomokan prt, ga z valjarjem potolčemo in enakomerno razvaljamo za pol prsta debelo. Če pustimo tako razvaljano testo deset minut počivati in potem krožimo krofe, so lepše oblike.
Dobro je, da napol vzhajane krofe obrnemo.
Jaz tega ne delam več, ampak naredim kepe, ko pa so krofi pečeni, pa vanje vbrizgam marmelado.
Jaz jih cvrem v fritezi in sicer prvo stran pečem pokrito, drugo odkrito. Isto se dela tudi v navadnem loncu.

Če imajo krofi luknje ali če se med cvrenjem sami obračajo, so premalo vzhajani.

Pa dober tek!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krofi
10.2.2007 23:10:27   
Anonimen
A v krofih je rum? user posted image user posted image user posted image  

Moja mami nardi najboljse .. gre v Mercator in jih kupi od Don donatsa user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krofi
11.2.2007 0:29:43   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

A v krofih je rum? user posted image user posted image user posted image   

 


jp user posted image

Zato jih imamo pa eni tolk radi! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Krofi
11.2.2007 12:28:43   
tinkamiška
No, jst pa delam po tem receptu in jih tudi vedno hvalijo, pa tudi priprava se mi ne zdi kompliciranauser posted image

SESTAVINE   POSTOPEK 1 kg moke (pol gladke, pol ostre moke)
9 dag kvasa (2 kocki ali 1 kocka kvasa in 1 pecilni prašek)
1/2 l mleka
7 rumenjakov
6 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dl olja
1/2 dl ruma
1 kavna žlička soli
1/2 limoninega soka Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo, da postane masa penasta in naraste. Dodamo olje in rum. Mešamo dalje in počasi dodajamo sol, limonin sok, vzhajani kvas, preostanek mleka in moko. Mešamo še približno 10 do 15 minut. Ko je zmešano, maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 7 - 10 dag mase v kroglici) in jih pustimo vzhajati približno 30 minut. Med vzhajanjem jih lahko obrnemo, tako da vzhajajo z obeh strani. V kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato -rumeno spečemo. Nato še toplim vbrizgamo marelično marmelado.
Iz tega testa naredimo 24 krofov.

Pust, pust, krivih ust...user posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Krofi
12.2.2007 7:51:55   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

A v krofih je rum? user posted image user posted image user posted image   




Nič bat, riba, tisto nekaj ruma te že en bo zadelouser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Krofi
17.2.2007 18:40:35   
molierka
oj mene pa zanima če ima katera recept za krofe, ki se delajo iz hit mix moke najlepša hvala že v naprej

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Krofi
21.2.2007 10:40:59   
Strawberrie Cherrie
A vam povem kako sem pekla krofe?user posted image user posted image user posted image
Bili so zelo dobri Mrecator ;Žito -> taki tapravi, pojedla sem jih pa v soboto kar 7!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu molierka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Krofi
21.2.2007 10:53:33   
Anonimen
Na zdej!!Sem ti že hotela zaploskat,kako si pridna kuharca,pol pa poveš,da si tiste merkatorjeve tadobre,še vroče,ki se kar topijo v ustih,njammi,jedla.
ccc,to pa ne velja!So pa,a?dobri,odlični,jaz sem tako grešila in sem se basala,da sem pol jokala.user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Krofi
21.2.2007 11:02:52   
Strawberrie Cherrie
Sej sem se ful potila, ko sem jih jedlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Krofi
21.2.2007 11:12:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Sej sem se ful potila, ko sem jih jedlauser posted image


Verjamem,jaz sem kot rečeno jokalauser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Krofi
23.2.2007 8:22:39   
BARBARA R.
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz jih pa kupim, ker so krofi edina stvar, ki se ne splačajo delati user posted image , pa še fuuuuuuuuul časa vzamejo. Ni šans user posted image . Do špara imam 5 minut, pa še kavico ta čas popijem, pa še mi čas ostane user posted image


Če pa človek na stvari gleda tako, pa je najbolje, da postori samo najnujnejše. Kje je pa veselje do življenja, do najdražjih, ko jih razveseliš z domačo dobroto?
 
Jaz osebno komaj čakam kakršnekoli praznike, da lahko pacam in pečem, cvrem,....Včeraj sem celo smrt daljne sorodnice izkoristila za popoldansko peko. Tako sem pomagala njim, da jim ni treba sladic naročati in sebi, da s Kristino uživava v ustvarjanju.
 
No, vsak po svoje. A moje mnenje je, da nisi nič bolj ali manj priden če se neke stvari lotiš. Ta fraza "kako si pridna", ko za božič delaš potico,..... za pusta krofe,.... in za rojstni dan torto, MI GRE POŠTENO NA ŽIVCE. Pač smo nekateri ki v tem uživamo.
 
 
                    user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Krofi
1.3.2007 23:56:50   
smrka
Jest sem naredila krofe po receptu TINKE MISKE, in so mi super ratali.. s tem da nisem dala notri ruma in en jajc sem manj dala, ker sem nekako falila.... SUPER SO MI RATALI... jih bom konec mesca spet sla delat, ENKRATNI SO!!!!!

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Krofi
2.3.2007 11:39:53   
tinkamiška
Smrka sem veselauser posted image user posted image user posted image user posted image A ste vse pojedli ali si jih dala kaj v zmrzovalnik?

Jst jih vedno dam nekaj in jih potem tu in tam dam iz zmrzovalnika, pa jih jemo za zajtrkuser posted image

lp,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?