Krofi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Krofi (9.2.2007 18:30:29)

Punce, čas je za krofe...
Kakšne recepte imate? dajte mali izdat. Jaz bom jih letos prvič pekla [sm=smiley36.gif], upam, da bodo uspeli, za recept se pa še odločujem.




Jessy -> RE: Krofi (9.2.2007 20:38:29)

Odkar pečemo po receptu sestre Nikoline, so krofi res takšni, kot morajo biti.




pearl -> RE: Krofi (9.2.2007 21:52:49)

Jaz pa vzamem moko Hit mix in ratajo taki, da bi še jih [image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/angel.gif[/image] jedli.




iva01 -> RE: Krofi (10.2.2007 14:26:12)

A ma kera kakšn dobr recept za krofe, sej na netu jih je kr nekaj, ampak ne piše zraven kakšni so tak da če ma kera kakšnega po katerem so krofi sočni še drugi dan bi bilo lepo če bi ga hotla sem gor napisat.
Hvala




Strawberrie Cherrie -> RE: Krofi (10.2.2007 18:50:19)

Jessy: kaj pa če bi ti nam zaupala tale recpet sestre Nikoline???[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]




g -> RE: Krofi (10.2.2007 18:56:29)

Jaz sem delala te:
http://www.crochef.com/index.php?recept=148
So zelo dobri, edino kar je treba pazit da pri drugem rezanju res dobro stisneš!
Čao-čao




Anonimen -> RE: Krofi (10.2.2007 19:06:26)

       Krofi sestre Nikoline

1 kg moke
1 pecilni prašek
žlička soli
3-4 rumenjaki
2 žlici sladkorja
4 žlice kisle smetane
2 žlici ruma
limonina lupina
5 dag margarine
3 dag kvasa
3-4 dcl mleka

Pecilni prašek pomešamo med moko,ob steno sklede damo sol,kvas in žličko sladkorja razstopimo v treh
žlicah mleka.Posebej v skledi napravimo sneg iz beljakov,stepemo sladkor,rumenjake,rum,lim.lupinico,
smetano ter zlijemo v moko.Pridanemo še vzhajan kvas,prilijemo mleko in zamesimo srednje mehko testo,nazadnje prilijemo ratstopljeno margarino.Testo gnetemo 20 minut,nato ga pustimo vzhajati do dve uri.
Vzhajano testo damo na pomokan prt,ga z valjarjem potolčemo in enakomerno razvaljamo za prst debelo.
Izrezujemo krofe in jih pustimo vzhajati.
Za cvrenje pripravimo mešanico olja in masti ali samo olje.Ko se maščoba segreje polagamo vanje krofe,tako da je zgornja stran v olju.Prvo stran cvremo pokrito,ko obrnemo ne pokrivamo več.
Ocvrte krofe damo na mrežo ali papir,da se odtečejo.Še toplim nabrizgaj marmelado s slaščičarsko pumpico.
Potresemo s sladkorjem v prahu pomešanim z vanilij sladkorjem.

DOBER TEK IN NAJ VAM RATA!!




Strawberrie Cherrie -> RE: Krofi (10.2.2007 19:24:23)

Bere se zakomplicirano, ampak pomojem mora biti fajn... [img]http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/a055.gif[/img]

Mislim, da se bom odločila kar za tale recept...sporočim pa po pustu, kako so uspeli [sm=smiley36.gif]




Anonimen -> RE: Krofi (10.2.2007 19:29:07)

Jaz jih pa kupim, ker so krofi edina stvar, ki se ne splačajo delati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa še fuuuuuuuuul časa vzamejo. Ni šans [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Do špara imam 5 minut, pa še kavico ta čas popijem, pa še mi čas ostane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jessy -> RE: Krofi (10.2.2007 19:42:41)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Jessy: kaj pa če bi ti nam zaupala tale recpet sestre Nikoline???[sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]


Dalija, hvala! Si mi prihranila čas! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jessy -> RE: Krofi (10.2.2007 19:52:18)

Uff, sem šele zdaj videla, da imam jaz drugi recept za krofe in sicer je iz njene prve knjige.

1 kg moke
1 pecilni prašek
žlička soli
6 dag sladkorja
vanilijev sladkor
3-4 rumenjake
2 žlici ruma
limonina lupina
2 žlici topljene smetane (jaz dam navadno za stepanje)
2,5 dag kvasa
5 dag raztopljene margarine
toplo mleko (jaz dam zelo toplo mleko)

Priprava:
Moko s pecilnim praškom presejemo v skledo in solimo. Kvas z žličko sladkorja raztopimo v treh žlicah mlačnega mleka. Posebej v skledi spenimo rumenjake, sladkor, vanilijo, prilijemo rum, smetano ter zalijemo s 4 dcl vročega mleka. Mešanico zlijemo v moko, med mešanjem z roko dodamo še vzhajan kvas in čisto mleko, da napravimo srednje mehko testo. Potem prilijemo margarino in testo dobro gnetemo 20-30 minut (jaz ga dam v Tupperware posodo, zato ga vgnetam samo toliko časa, da se margarina dobro vgnete). Obdelano testo pokrijemo in naj vzhaja do 2 uri. Vzhajano testo damo na pomokan prt, ga z valjarjem potolčemo in enakomerno razvaljamo za pol prsta debelo. Če pustimo tako razvaljano testo deset minut počivati in potem krožimo krofe, so lepše oblike.
Dobro je, da napol vzhajane krofe obrnemo.
Jaz tega ne delam več, ampak naredim kepe, ko pa so krofi pečeni, pa vanje vbrizgam marmelado.
Jaz jih cvrem v fritezi in sicer prvo stran pečem pokrito, drugo odkrito. Isto se dela tudi v navadnem loncu.

Če imajo krofi luknje ali če se med cvrenjem sami obračajo, so premalo vzhajani.

Pa dober tek!




Anonimen -> RE: Krofi (10.2.2007 23:10:27)

A v krofih je rum? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/zardeva.gif[/image] 

Moja mami nardi najboljse .. gre v Mercator in jih kupi od Don donatsa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Jessy -> RE: Krofi (11.2.2007 0:29:43)

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

A v krofih je rum? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/smiley22.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/zardeva.gif[/image]  

 


jp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zato jih imamo pa eni tolk radi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




tinkamiška -> RE: Krofi (11.2.2007 12:28:43)

No, jst pa delam po tem receptu in jih tudi vedno hvalijo, pa tudi priprava se mi ne zdi komplicirana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

SESTAVINE   POSTOPEK 1 kg moke (pol gladke, pol ostre moke)
9 dag kvasa (2 kocki ali 1 kocka kvasa in 1 pecilni prašek)
1/2 l mleka
7 rumenjakov
6 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dl olja
1/2 dl ruma
1 kavna žlička soli
1/2 limoninega soka Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo, da postane masa penasta in naraste. Dodamo olje in rum. Mešamo dalje in počasi dodajamo sol, limonin sok, vzhajani kvas, preostanek mleka in moko. Mešamo še približno 10 do 15 minut. Ko je zmešano, maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 7 - 10 dag mase v kroglici) in jih pustimo vzhajati približno 30 minut. Med vzhajanjem jih lahko obrnemo, tako da vzhajajo z obeh strani. V kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato -rumeno spečemo. Nato še toplim vbrizgamo marelično marmelado.
Iz tega testa naredimo 24 krofov.

Pust, pust, krivih ust...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tinka




CUKRČEK -> RE: Krofi (12.2.2007 7:51:55)

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

A v krofih je rum? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/smiley22.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/zardeva.gif[/image]  




Nič bat, riba, tisto nekaj ruma te že en bo zadelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




molierka -> RE: Krofi (17.2.2007 18:40:35)

oj mene pa zanima če ima katera recept za krofe, ki se delajo iz hit mix moke najlepša hvala že v naprej




Strawberrie Cherrie -> RE: Krofi (21.2.2007 10:40:59)

A vam povem kako sem pekla krofe?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Bili so zelo dobri Mrecator ;Žito -> taki tapravi, pojedla sem jih pa v soboto kar 7!!!![sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Anonimen -> RE: Krofi (21.2.2007 10:53:33)

Na zdej!!Sem ti že hotela zaploskat,kako si pridna kuharca,pol pa poveš,da si tiste merkatorjeve tadobre,še vroče,ki se kar topijo v ustih,njammi,jedla.
ccc,to pa ne velja!So pa,a?dobri,odlični,jaz sem tako grešila in sem se basala,da sem pol jokala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Krofi (21.2.2007 11:02:52)

Sej sem se ful potila, ko sem jih jedla[sm=smiley36.gif]




Anonimen -> RE: Krofi (21.2.2007 11:12:13)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Sej sem se ful potila, ko sem jih jedla[sm=smiley36.gif]


Verjamem,jaz sem kot rečeno jokala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




BARBARA R. -> RE: Krofi (23.2.2007 8:22:39)

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz jih pa kupim, ker so krofi edina stvar, ki se ne splačajo delati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , pa še fuuuuuuuuul časa vzamejo. Ni šans [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Do špara imam 5 minut, pa še kavico ta čas popijem, pa še mi čas ostane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Če pa človek na stvari gleda tako, pa je najbolje, da postori samo najnujnejše. Kje je pa veselje do življenja, do najdražjih, ko jih razveseliš z domačo dobroto?
 
Jaz osebno komaj čakam kakršnekoli praznike, da lahko pacam in pečem, cvrem,....Včeraj sem celo smrt daljne sorodnice izkoristila za popoldansko peko. Tako sem pomagala njim, da jim ni treba sladic naročati in sebi, da s Kristino uživava v ustvarjanju.
 
No, vsak po svoje. A moje mnenje je, da nisi nič bolj ali manj priden če se neke stvari lotiš. Ta fraza "kako si pridna", ko za božič delaš potico,..... za pusta krofe,.... in za rojstni dan torto, MI GRE POŠTENO NA ŽIVCE. Pač smo nekateri ki v tem uživamo.
 
 
                    [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]




smrka -> RE: Krofi (1.3.2007 23:56:50)

Jest sem naredila krofe po receptu TINKE MISKE, in so mi super ratali.. s tem da nisem dala notri ruma in en jajc sem manj dala, ker sem nekako falila.... SUPER SO MI RATALI... jih bom konec mesca spet sla delat, ENKRATNI SO!!!!!




tinkamiška -> RE: Krofi (2.3.2007 11:39:53)

Smrka sem vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] A ste vse pojedli ali si jih dala kaj v zmrzovalnik?

Jst jih vedno dam nekaj in jih potem tu in tam dam iz zmrzovalnika, pa jih jemo za zajtrk[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp,
Tinka




Stran: [1]