|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogoji za met otroka/e
10.2.2007 14:14:55   
iva01
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

iva01, se povsem strinjam s teboj, vendar, zgolj z ljubeznijo je malo težko vzdrževati otroka, se ti ne zdi... razen, če si seveda finančno odvisen od drugih.

Za druge nevem, vem pa da midva nisva odvisna od drugih,nimava nevem kolk denarja viška mamo pa ga toliko da pokrijemo VSE svoje stroške, si privoščimo dopust na morju in še kaj drugega, ok priznam najemnine nama res ni treba plačevat ker živimo v hiši mojih staršev, plačamo pa svoj del za elektriko, vodo, komunalo, pa hrano mamo tud po svoje načes.
Ok res je da nisva brez služb user posted image  ma za NDČ, jaz pa prek študenta kadar niso izpitna obdobja.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 51
10.2.2007 21:08:46   
tadruga
edini pogoj - moja mati 100 km stran.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 52
10.2.2007 21:41:05   
Anonimen
- končan faks, toleriram še tik pred diplomo oz. da diplomo spišeš med nosečnostjo
- stanovanje (ni nujno lastniško, lahko podnajem, NITI SLUČAJNO pa ne pri nekomu doma - pri starših)
- eden mora bit zaspolen, drugi tik pred tem
- dovolj € za normalno življenje (ne da životariš in ne tolk, da se preseravaš)

Tašče pa ne bodo nikoli 100km stran, ker se jaz ne premaknem iz LJ user posted image  Čeprav bi bilo fajn user posted image

LP, Ribica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
11.2.2007 21:02:31   
Dadi
Hm...morda je pa en fajn pogoj, da življenju pustiš svojo pot....čim manj organiziranja in planiranja....Mam tako izkušnjo, da manj ko človek planira bolje se izteče.....Pa še zboljšuje seuser posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
11.2.2007 21:42:13   
pajčolanka
evo midva še user posted image nimava tud ni še na potiuser posted image ampak odločila sva se pod naslednjimi pogoji:
1-otročka si oba želiva-zelo
2-imamo kje bit-pri fantu doma imava mansardo
3-finančno nam bo šlo skozi-fant službo za nedoločen čas-jaz delam preko študenta+reden dohodek družinska pokojnina.
evo to v grobem pa seveda avto ampak to itak je že.
in to je vglavnem vse. zaenkrat nama gre ka dobro finančno skozi, lahko imava dva avta, letos bmo preuredili stanovanje. seveda bomo se zapufali za lep čas, ampak bo že šlo. na dopust greva in bomo tud z bebo hodili normalno. pač ne v hotel ampak kak cenejši apartma ali še bolje kamp prikolica.
drugače pa vikenda nimava pa nimava želje po njem si pa zlo želiva kamp prikolice...to pa ja.
aja pa imava se res zlooo rada, se 150% podpirava in to je sploh predpogoj za user posted image

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Materialne utvare za met otroka/e
12.2.2007 10:40:14   
piščanc
naslov bi se moral glasiti - materialne utvare za met otroka/e.

ampak za resnično odločitev pa potrebuješ vse ostalo (nematerialno). jaz mislim, da so vse postavke čisto nepomembne.

Pogoj za otroke sta dva odgovorna plodna partnerja. Vse ostalo pride, če sta odgovorna in si to želita! res pa je, da potem tega sploh ne potrebuješ, ker ti otroci zapolnijo življenje.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Materialne utvare za met otroka/e
12.2.2007 11:01:25   
renan
Pikec0: pozabila si nekaj zelo pomembnega. za otroka je najbolj pomembno varno okolje polno ljubezni, zato sta predpogoj starsa, ki se ljubita in imata dovolj veliko srce se za tretjega oz. cetrtega clana druzine... tvoji pogoji so pomembni nasplosno v zivljenju. tudi tisti, ki nocejo otrok, jih uresnicujejo po svoji moci.

lp, renan

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 57
12.2.2007 12:00:19   
Taula
Recimo:
-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij)
On je že diplomiral, jaz bom čez nekaj mesecev. Samo to ni pogoj.
-ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu
Očitno ne, ker dela samo on, jaz pa preko študenta.
-služba za nedoločen čas
Ima on, jaz ne.
-dve dobri plači precej nad povprečjem
Njegova je kar visoka, moja za enkrat tudi...
-lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami
V sanjah ja.
-vikend na morju
A šotor šteje? user posted image
-vikend v gorah
Ga niti nočem..
-potovanje in počitnice 3x na leto
Na dopusti greva pozimi in poleti, vmes so pa izleti. Tako kot je, je čisto fino.
-2 boljša avtomobila
Sva ravno kupila čisto novega. Dva ne rabiva-še.
-dobra postava
Tega nikoli ne bom dočakala.user posted image
-ustrezno 'prepariran' partner
To itak.
-vse tašče in tasti vsaj 70 km stran
En par staršev je tako daleš, en pa na žalost še ne.
-zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji)
-...itd

Za naju je bil že nakup novega avta tak projekt. Drugeče je pa važna ljubezen in podpora partnerjev.
Tako da pogoje katere sva želela imava samo še user posted image čakamo in jo upam da kmalu dočakamo.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 58
12.2.2007 12:02:29   
Taula
Pikec0: pozabila si nekaj zelo pomembnega. za otroka je najbolj pomembno varno okolje polno ljubezni, zato sta predpogoj starsa, ki se ljubita in imata dovolj veliko srce se za tretjega oz. cetrtega clana druzine... tvoji pogoji so pomembni nasplosno v zivljenju. tudi tisti, ki nocejo otrok, jih uresnicujejo po svoji moci.

Nekaja takega jauser posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 59
12.2.2007 12:29:04   
Pajaca
Midva sva mela par pogojev, zakaj pa ne. Pač pustmo tiste, da se oba odločiva met otroka in da se razumeva in podoben bla bla k drgač se itak ne bi odločla za met otroke.

Najini pogoji so bili:
- diploma
- služba za nedoločen čas (zanosila sem tisti dan ko sem dobila pogodbo)
- da sva tolk na svojem, da mava svojo kuhno in svoj mir

To so bili moji pogoji, ker nisem hotla otrok, dokler nimam to troje pošlihtano.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 60
12.2.2007 12:35:47   
baguSka
Obojestranska plodnost

Tocno to.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 61
12.2.2007 12:37:31   
baguSka
Hm...morda je pa en fajn pogoj, da življenju pustiš svojo pot....čim manj organiziranja in planiranja....Mam tako izkušnjo, da manj ko človek planira bolje se izteče.....Pa še zboljšuje se

Tud s tole izjavo se strinjam.user posted image

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 62
12.2.2007 13:09:34   
Miško
No ja, v moji prejšnji zvezi sem imela vse zgoraj našteto (no edino s postavo nisem prav zadovoljna, ampak tako zelo pa spet ne, da bi kaj naredila za to); pa magisterija nisem še imela. Ampak si enostavno nisem želela imeti otrok. Sedaj vem zakaj, takrat pa nisem vedela. No, moj bivši ni bil pravi zame. Ampak nisem imela jajc, da bi si to priznala. Potem sem spoznala svojega sedanjega, se zaljubila in Z NJIM sem hotela takoj imeti otroka. Pa sva ga naredila - na srečo nama je uspelo. Ja, oba imava službi za nedoločen čas, pa stanovanje sem si kupila, ko sem se odselila od bivšega. Ampak bistvo ni bilo v materialnih stvareh (ja, toliko jih je že fajn imet, da nisi lačen, pa da lahko najemnino plačaš), ampak v odnosu. Če imaš nekoga zelo rad (pa dobro je, če ti ljubezen vrača, ni pa nujno), potem je prostor še za otroka, saj je ljubezni toliko, da si jo pripravljen dajati še otroku. Ja, pa tri tedne pred porodom sem še magisterij zagovarjala ... ki ga prej btw nekako nisem uspela zaključit, saj mi je volje manjkalo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
12.2.2007 21:58:19   
alekasandra
Pogoji za otroka, veliko ljubezni, razumevanja med starši, zaželjena je redna zaposlitev (le da je za nas ženske to včasih nedosegljivo), streha nad glavo.Jaz žal nimam zaposlitve, ima jo partner in to za nedoločen čas, imam rešen stanovanjski problem delno, le da bo potrebno najeti kredit za odkup stanovanja, imam v bližini mamo, ki vem da bo dobra babica in mi bo priskočila na pomoč, in kar je najbolj pomembno imam razumevajočega in ljubečega partnerja. Oba si želiva otročička in upava, da na bo v kratkem posijalo sonce, trudiva se že 6 mesecev in vem, da nama bo uspelo, le upanje je potrebno, za ostalo poskrbi usoda.

otroci so naše največje bogatstvo

Neposredna povezava do sporočila: 64
13.2.2007 9:17:21   
maliva
Jaz sem pa enkrat že pisala o svojem problemu, ki smo ga sedaj, ko je sin na svetu, uspešno rešili. Živeli smo namreč v mansardi nad mojimi starši, super konfortno stanovanje (beri čez 140 m2, ki sva ga sama opremila in še zmeraj imam kredit zanj), vendar ni in ni šlo. Moja mati se je SKOZ vtikovala. Ko je bil sin star 5 m, sem bila tik pred živčnim zlomom. Mož je našel enosobno najemniško stanovanje in smo se odselili.

Sedaj je bolje. Šele čez čas smo se sprostili in zadnje 3 mesece (nekako tako) smo pričeli normalno funkcionirati. Ni nas več strah, da bo prirogovilila, kadar bo sin zajokal, kadar se malo glasneje igramo, špricamo z vodo v kopalnici itd.

V bistvu sem se ob branju teh postov zamislila. Ljudje postajamo sužnji materializma. Mi2 sva imela skoraj vse, kar je pikec karikiral, pa sem skoraj znorela. Na koncu štejejo samo in izključno medčloveški odnosi. 

Pa pozdrav vsem.

(odgovor članu alekasandra)
Neposredna povezava do sporočila: 65
13.2.2007 9:33:48   
Primoza
To je pa zelo lepo mnenje, človek bi dejal iz prakse za prakso.

To je nas nekako usmerilo že v samem začetku izogibati se navedenim "povezanim" variantamuser posted image .

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 66
13.2.2007 9:46:02   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Pošteno povedano, sem s pogoji pretiravala in karikirala.

Hvala Bogu...jaz pa sem se že spraševala, če se ti ni morda zmešalo user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
13.2.2007 10:31:01   
muki1
Če imaš doseženih vsaj pol teh pogojev, lahko rečeš, da si v življenju v ,,materialnem smislu,, dosegel že vse. Potem pa postane dolgčaš. Eni se bojijo, da bi ta status izgubili, pa se grebejo in koljejo po cele dneve, samo da je avto vsake dve leti nov in še bolj bleščeč, da se lahko oblečejo v znamke, da potujejo v najboljše hotele.

Jaz sem bolj skromna, vendar spet ne toliko naivna, da bi verjela, da lahko otroka na dolgi rok ,, gor stepeš,, le z ljubeznijo. Naj je odnoš še tako trden in poln medsebojne ljubezni, se stvari začnejo majati, ko se vsak mesec sprašuješ, kje boš vzel denar za položnice, ko bi otroku moral nabaviti nove čevlje, pa čakaš, da bo 15, da pride otroški dodatek......

Moji pogoji:
  • služba. Nadpovprečna plača je utopija, že s povprečno bi bila več kot zadovoljna user posted image . Na srečo vsaj možev šef ni škrt.
  • streha nad glavo. Nismo v lastni hiši, ampak v hiši mojih staršev, v svojem stanovanju. Odnosi so pa 95% okej.
  • počitnice, to rabim. Ni nujno, da je potovanje, ampak da grem enkrat na leto nujno na morje za nekaj dni, trenutno nam uspeva, da gremo večkrat. Ampak tudi če nam nebi, samo da vsaj enkrat letno lahko grem, ker to res noro rabim.

Seveda pa človek vse življenje dograjuje. Ko sem zanosila prvič, sva šele začela reševati stanovanjski problem. Takrat sva se tudi fajn zapufala. Vozila sva dva stara avtomobila, moj je bil vsaj trikrat letno pokvarjen.
Pa smo vsak mesec pridno delali in odplačevali obroke, vmes menjali en avto.... pa spet delali in odplačevali obroke...pa menjali drugi avto, pa spet delamo....pa naslednje leto bo odplačan en kredit....bomo vzeli drugega in spet kaj narobe obrnili pri bajti user posted image ...pa vmes je še moja služba za nedoločen čas šla v stečaj...pa je na srečo ratala druga ...tudi za nedoločen čas, pa vprašanje kak bo spet s to..... pa vmes se malo staramo, otrok je rasel, prišel je drugi...... nikoli se ne umiri...pa dobro da je tako, ker meni bi bilo dolgčas, če bi bilo vse pošlihtano user posted image .

< Sporočilo je popravil muki1 -- 13.2.2007 10:40:40 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
13.2.2007 10:50:15   
lunca77
Ko zagledaš user posted image in skačeš od veselja user posted image user posted image user posted image

pa partner tudi sevedauser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
13.2.2007 14:21:24   
ursikazala
Zame je bil edini pogoj moški, s katerim bi imela otroke (materialno sem preskrbljena, izobrazba, služba, vse klapa... tako da tega pogoja niti nisem čakala nikoli). Njega imamuser posted image , otroček pa je tudi na poti user posted image

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 70
13.2.2007 15:57:46   
ronja
hehe, ti se hecaš, kaj? midva nimava nobenega od teh pogojev izpolnjenihuser posted image . Postava bo verjetno še najbližje...

Fino je, če ima vsaj en službo (kakršnokoli) in da imata kje živet,, po možnosti na svojem, lahko pa je to najemniško stanovanje. Da bi pa čakala, da bova imela oba za nedoločen čas, pa ne vem kako lastno stanovanje, hehe, pa saj pri 60 ne vem, če imaš še lahko user posted image user posted image
Kje živijo tasti in tašče ni tako važno, glavno je, kako se razumete z njimi, prav skupaj pa ne bi živela ne z mojimi ne z njegovimi, če imam izbirouser posted image .
Povprečna plača je za preživet tudi za otroka dosti, če si skromen. Sicer se pa da še kaj delat zraven, če ne znese, medtem ko mali spi. Če lahko delam takrat, ko fant spi, ni vrag, da ne bi tudi takrat, ko mali spi, saj bo spal vsaj 6 ur na dan, ne?
Fajn je, če si lahko privoščiš počitnice na morju, ker imajo otroci radi morje, verjetno bojo pa glasovali, da vseeno rajši obstajajo in ne grejo na morje, kot pa da sploh ne obstajajo. Sicer pa obstajajo tudi kolonije, pa babice in dedki.
Verjetno je čisto brez avta težko, je pa odvisno od tega, kje živiš, če si v centru in imaš bus do službe, se tudi to da. Jaz ga redko uporabljam, imava enega, starega, malega.
zaključeni vsi projekti??? To pomeni starši brez sanj? Brez ideje, kaj bojo počeli, ko otroci odrastejo? ma, ste zmešani? Moraš imet vedno še 100 planov, da imaš tudi sebe, ne samo otroke... Sicer se bojo ti plani prilagajali starosti in zmožnosti otrok, ampak tudi potem, ko grejo, bi rada s fantom uživala, mela svoje sanje in ideje, kaj počet samo z njim. Saj nisem z njim zaradi njegovega semenauser posted image

po moje je važno, da se mata rada, si zaupata in sta razčistila pomembna vprašanja in se v njih strinjata. POtem je pa še fino, da imata kje bit in da ima vsaj en nek prihodek, kakršenkoli pač (no, ne lih nelegalne dejavnosti, čeprav se verjetno tudi tako da)... Vse ostalo je "optional", bonus ali po želji... Skratka luksus. Če to tako jemlješ, se ti tudi tvoje življenje zdi precej bolj luksuzno, heheuser posted image

Kar se naju tiče:
- izobrazba ni končana, faks pa je, mi je všeč, da je, načrtovala nisva prej, sicer tudi noben ni mel službe, če bi se zgodilo, pa ne bi šla splavit
- položaj na delovnem mestu se bo spreminjal, verjetno tudi samo delovno mesto, ker
- nisem za nedoločen čas
- plači točno slo. povprečje
- 2 sobno stanovanje, slabih 40 m2. se nama zdi dovolj za 3 male otroke, ko bojo pa zrasli, se bo pa verjetno treba preselit
- nič vikendov, lahko pa greva k očetu na morje:)
- avto star, mali, zmahan
- postavi sta ok, ne bi spreminjala, no, zdaj se bo spremenila oz. se že, seveda, si pa želim, da bi bila potem spet taka kot prej - ja, vem, sanja svinja kukuruzuser posted image
- partner je superuser posted image , ni pa treba, da se v vsaki malenkosti strinjaš, kompromisi pač
- obe tašči in en tast živijo v istem mestu, tega sem veselauser posted image , ker nama bojo tako lažje kdaj priskočili na pomoč
- nezaključenih projektov imam dovolj vsaj še za ene 10 življenjuser posted image ... saj ni treba, da čisto vse probaš, kolikor se da, je pa fajn:)

Sicer pa: rajši imam,da me imajo neodgovorni starši, kot pa da me nimajo, torej da me ni... Meni se noben ne zdi neodgovoren, ker se odloči za otroka, zdi se mi neodgovorno, če se drogiraš med nosečnostjo, ali pa če zanemarjaš ali pretepaš otroka,... ne pa da se ga odločiš met, to se mi zdi pogumno! Ko da veš, kaj bo čez 10 let... tudi službo za nedoločen čas lahko zgubiš, hiša ti pogori, z avtom se zakantaš... Brezveze tako razmišljat! če si ena dijakinja upa obdržat otroka, jaz rečem, vsaka ji čast! kar se da, bi ji pomagala, če bi ji lahko! Da bi ji pridigala o neodgovornosti?user posted image Pa kdo sem jaz, da sodim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
14.2.2007 17:30:44   
nezzza
..pa še nekaj malega z moje strani, zame je dovolj pomebno to, da poleg vseh teh reči, ki so napisane, so ali pa niso..torej , plača, stanovanje, tašče, bla bla..to pride itak samo od sebe oz. se samo od sebe tudi naredi da je dobro za preživetje (osn. preživetje, ki naj ne bi bilo rob revščine)...glavni vir iz katerega izhajam je da, sem PRIPRAVLJENA na vse mogoče in nemogoče stvari ki se bodo zgodile, da se znaš borit, za vse tisto kar te čaka na tej poti, da nikdar ne boš obupal, če se zgodijo nepridiprave zadeve...skratka, od vseh teh odtehta, to da sprejmeš  vse v paketu. Če tega ne zmoreš, se niti ne loti takšnega velikega "projekta" kot je bit - srečna družina...čuteča, povezana, fleksibilna, skratka z odprtim srcem in razumom. Ker kar se zgodi, kasneje, kot mnoge tarnajo, kaj je z mano, z mojim...da ni več tako kot je bilo, ŽIVLJENJE PADE NA REALNA TLA, kar mnoge od nas prizadane, ker ni tako kot smo PRIČAKOVALE; pričakovanje pa zasadi tako močno bolečino v duši, da jo s težka prebolimo, če jo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
15.2.2007 10:10:50   
sazi
Midva od vsega naštetega nisva imela nič razen službe za nedoločen čas, pa se mi nič ne zdi, da bi mi kaj manjkalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?