|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogoji za met otroka/e
9.2.2007 13:44:39   
Anonimen
Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo.

Recimo:
-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij)
-ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu
-služba za nedoločen čas
-dve dobri plači precej nad povprečjem
-lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami
-vikend na morju
-vikend v gorah
-potovanje in počitnice 3x na leto
-2  boljša avtomobila
-dobra postava
-ustrezno 'prepariran' partner
-vse tašče in tasti vsaj 70 km stran
-zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji)
-...itd
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogoji za met otroka/e
9.2.2007 13:47:26   
Anonimen
: pikec0
Recimo:
-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij)
-ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu
-služba za nedoločen čas
-dve dobri plači precej nad povprečjem
-lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami
-vikend na morju
-vikend v gorah
-potovanje in počitnice 3x na leto
-2  boljša avtomobila
-dobra postava
-ustrezno 'prepariran' partner
-vse tašče in tasti vsaj 70 km stran
-zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji)
-...itd

Vse to in varuska za 24 ur na dan, z gumbom on/off user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2007 13:49:12   
srki
O mater, če bi imela take pogoje, ne bi bila nikoli mama.

Meni je bila pomembna samo radna zaposlitev in seveda partnerjeva. Ostalo pa se poklapa eno z drugim. Mislit 100 let naprej, kaj in kako bo, je brez veze, vsaj zame.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2007 13:51:14   
lemavrica
Če bi midva čakal na polovico teh pogojev nebi nikoli zanosila. Meni je tud pomembna redna zaposlitev in to da sva oba proti koncu fax-a. No pri zaposlitvi se nama je malo zalomilo ampak bo pa z diplomo šlo lažje.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2007 13:53:54   
lelaval
Ti mašinca, če bi Slovenci upoštevali  tvoje pogoje, bi že nekaj let bile porodnišnice v SLO zaprte.
Sicer pa - kdo si ne bi želel takšnih pogojev? Potem bi sama najverjetneje imela kar 10 otrok (ampak vilo, ne pa stanovanje - pa čistilke in varuške seveda).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2007 13:57:31   
Anonimen
Ja vse to bi blo kul.. sam tast pa tasca.. sta se vedno preblizu..

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2007 13:58:26   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij)- ni glih magisterij...user posted image
-ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu - kdor z malim ni zadovoljen...
-služba za nedoločen čas - imava
-dve dobri plači precej nad povprečjem - hmmmmm.....kot sem že rekla, kdor z malim ni zadovoljen...user posted image
-lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami - predsoba, kuhinja, jedilnica, kopalnica, spalnica, dnevna, klet, balkon, torej...8 prostorov....več kot dovolj. Aja, ni lastno, ampak najemniško....user posted image
-vikend na morju - ja, recimo en vikend v letu, no, mogoče dva. user posted image
-vikend v gorah - tudi recimo 1x na leto.
-potovanje in počitnice 3x na leto - potovanja na Koroško, večkrat na leto, pa v City park, kar pogosto, ... počitnice pa seveda le 1x.
-2  boljša avtomobila - sicer je moj 10 let star, ampak je najboljši.
-dobra postava - itak!!! user posted image
-ustrezno 'prepariran' partner - recimo! Še delamo na vzgoji!user posted image
-vse tašče in tasti vsaj 70 km stran - ena 40 km, druga 120 km, torej skupaj 160 km. Če delimo z 2 pride na eno (mojo in fantovo taščo seveda) 80 km. user posted image user posted image user posted image
-zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) - nikoli načeti projekti, torej tudi zaključeni!
-...itd

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2007 14:01:56   
Anonimen
Pošteno povedano, sem s pogoji pretiravala in karikirala.
Res me zanima, kaki bi bili po vašem mnenju tisti pravi.

Sem namreč dobila občutek, da so za nekatere ljudje, ki nimajo lastniške strehe nad glavo (ki so v najemu al bog ne daj doma v zgornjem štuku) neodgovorni. Tako kot so neodgovorni tisti, ki nimajo stalne službe z visoko plačo....itd.

Zato me zanimajo vaši 'pogoji'. Ne se zdej obešat na mojo karikaturo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2007 14:02:23   
VERONICA
Ko že zbiraš pogoje ti bom pa še enega dodala, in to enega ki izničuje vse ostale: ko ti biološka ura naznani da je čas.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2007 14:05:35   
pety78
Predvsem, ko začutiš, da je čas, ko si s partnerjem želita in ko vesta, da bosta sposobna zagotoviti vsaj osnovne pogoje za življenje novemu članu. 

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2007 14:09:21   
VERONICA
Oprosti, Pikec, zdaj sem videla tvoje zadnje pisanje. Tisto kar sem napisala seveda ostaja. Rada bi pa še dodala da zares odgovorni starši nikoli ne moremo biti. Tudi če bi imeli vse kar si napisala kdo nam bo dal potrdilo da bomo vse to tudi prihodnjih 20let obdržali?

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2007 14:16:17   
April
Vsak po svoje. Nekdo si ob mojem statusu niti pomisliti ne bi upal na otroke, jaz pa na primer nikol ne bi čakala na trideseta leta, ko bi mogoče že imela vse to urejeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2007 14:18:19   
April
Večina ljudi danes nima visoke plače, nekateri imajo komaj za preživetje. Pa delajo tudi po deset ur na dan. A so zdaj neodgovorni, če imajo otrokauser posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2007 14:29:38   
nejcko
Mi2 z možem spadava v kategorijo neodgovornih staršev. ****t ga, tudi taki moramo živet, da bo nekdo čez leta potomcem odgovornih staršev smeti izpred riti odnašal, čistil odtoke in menjal žarniceuser posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2007 14:29:41   
cmokec
Meni je najpomembnejši kriterij, da si oba res želita imet otroka.

Jaz sem se recimo rodila staršem, ki sta pri očetovi mami stanovala v eni mali sobici. Pri mojih 6 mesecih sta se preselila v eno vlažno hišo, da smo imeli več prostora. Po petih letih smo se preselili v novo hišo.

Tako, da so mi vsi kriteriji relavantni. Pogrešam ljubezen, sodelovanje, razumevanje, ker materialno se da ustvariti in pridobiti tudi, ko že imaš otroka. Tu seveda ne zanikam, da je priporočljivo, da imaš službo in domek.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2007 14:35:57   
Annny
pikec0, zdi se mi, da večina ljudi, ki ima vse tako 'spedenano', otrok sploh nima,
ker kao nočejo, da jim otrok 'pokvari njihovo perfektno urejeno življenje'...veliko je takšnih egocentrikov.
Mislim pa, da je lahko otrok dobra motivacija za dosego vsega naštetega!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.2.2007 14:46:13   
bskrle
Dober mož, sobica in lastna kuhinja, 1 stalna plača, 1 avto.
(Midva sva imela 2 plači.) 
Izobrazba je tukaj ne/manj- pomembna.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.2.2007 14:48:05   
kalbo
Prvo kot prvo pošlihtane stvari v glavah in partnerstvu. Ostalo je postranskega pomena, oziroma pride posledično z zgoraj napisanim.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.2.2007 15:03:21   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo.

Recimo:
-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) zakaj pa glih magisterij? vsaj neka ustrezna izobrazba
-ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu DA
-služba za nedoločen čas ni nujno
-dve dobri plači precej nad povprečjem tu nekjeuser posted image
-lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami tu nekje
-vikend na morju ne, brez veze, meni ni vsa leta gledat istega razgleda
-vikend v gorah tudi ne
-potovanje in počitnice 3x na leto DA
-2  boljša avtomobila tu nekje
-dobra postava bilo bi krasno
-ustrezno 'prepariran' partner ITAK
-vse tašče in tasti vsaj 70 km stran niti približno, ni ga čez baka servis
-zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) DA
-

nekak sva imela te pogoje izpolnjene pred user posted image  pa je še na momente težko....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.2.2007 15:06:39   
corfu
Se strinjam z Annny. Sama imam par kolegic, ki so že zakorakale počasi čez trideseta, otrok še ni in mislim, da jih tudi ne bo. So že preveč komot, vajene bivanja same ali s partnerjem. Če bi jaz čakala na vse tvoje pogoje otrok ne bi nikoli dočakala, pa tudi takšnih ciljev nisem nikoli imela. Npr. zavrnila sem zelo dobro ponudbo za redno službo, zato ker so mi pod nos molili pogodbo o odlogu družine (otrok) za pet let, sem jih kratkomalo zavrnila. Stara sem bila 22 let. Bi ti to storila? Dandanes imam prečutovitega sina in drugega otroka  na poti. Odlično službo. A razumeš? Včasih se stvari poštimajo same od sebe. Ko bom jaz stara trideset, bodo otroci že relativno samostojni in z možem bova lahko sama šibala na dopust. Jaz osebno si sebe nisem nikoli predstavljala, da pri 35 tekam za enoletnikom. Želim ti vso srečo in predvsem pogumno odločitev!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.2.2007 15:13:53   
Anonimen
Želim ti vso srečo in predvsem pogumno odločitev!

Corfu, še enkrat da ne bo nejasnosti - jst sem samo vprašala, ker me zanimajo vaša menja...
Včasih imam občutek, da okolica  tiste starše, ki nimajo nekih fensi šmensi pogojev obravnava kot nodgovorne...

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
9.2.2007 15:14:19   
Tejči
Za prvega otročka sploh nisem razmišljala o nobenih pogojih-so želje, ljubezen in vse ostalo, naredile svoje. Sedaj, ko pa razmišljam o drugem, pa je moj pogoj-končati faks in dobiti službo, potem je na vrsti drugi-upam, da v roku 2 letuser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.2.2007 15:16:55   
corfu
Pikec0, nisem čisto nič zlonamernega mislila. Jaz se na okolico bolj malo oziram. Neodgovorno gledam na tiste starše, ki zavestno delajo ali ne delajo nekaj , kar otrokom škoduje ali zaradi tega trpijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.2.2007 15:50:37   
pin
Pikec0!
Imam občutek, da še nisi user posted image zaradi naraščaja. Ko ti ne bo uspelo zanosit v 6 mesecih boš te pogoje znižala.........zato pa mas taka vprašanja.....
aja...imam 3/4 tvojih pogojev...(nimam še vikenda, pa potujem tudi premalo) pa bi se odločila za otroka že prej. Sam je bil bivši partner tak lolek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.2.2007 15:52:13   
lemavrica
Mislim da si nekateri niste prebrali posta od Pikec0 kjer lepo razloži da to niso njena merila ampak je zgolj karikirala.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?