Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 15:56:14
|
|
|
|
lex
|
jaz sem vedno govorila, da bom imela otroka pred 25 letom in mi je za cel teden to tud uspelo. Diplomo sem imela (diplomirala med nosečnostjo) in tudi službo za določen čas (se je letos izkazalo drugače - nedoločen čas). Glede na to da sem zaposlena v vrtcu, kot pomočnica - je moja plača bolj povprečna, stanovanje ima dve sobi (in se bomo po 22 maju 4 drenjali v spalnici). letos zaradi drugega otroka ne bomo videli morja - bomo pa toplice (vikend bi imeli nekje blizu smučišč, ampak odpade ker bomo gradili), avto rabima samo en (se iz kuhinjskega okna vidi igrišče in bom imela kar nekaj let nadzor nad igro otrok na igrišču), partner je brez pripomb, starši (obojni) bi lahko bili kak kilometr bolj daleč, ne glih zgornji štuk in ena ulica), večjih projektov nikoli nisva imela v planu.
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 15:59:44
|
|
|
|
plenicka
|
Lepo,če bi vsi imeli vse naštete pogoje, ali pa vsaj tu nekje. Vsekakor mi izobrazba ni pogoj, da imaš otroka. Vsaj magisterij ne. Eden izmed glavnih pogojev, da se dva odločita za otroka pa je, da bo otrok od obeh staršev prejemal ljubezen, da mu/ji bosta starša dala korenine in krila. To lahko drži, preden otrok pride na svet, potem pa se lahko tudi vse podre. Zato je dejansko težko vedeti, kdaj imaš izpolnjene vse pogoje za imet otroka. Vsak po svoje. Pa še to: četudi je eden od staršev brezposeln, lahko ta otrok prejema in dobi veliko več ljubezni od svojih staršev kot tisti otroci, katerih starši delajo po cele dneve, domov pa prinesejo zajeten kupček denarja. Ti dobijo materialne stvari. Kar se izkaže skoraj vedno za slabo, ko otrok odraste. Okolica pa bo vedno obsojala ene ljudi. Temu se je nemogoče izogniti.
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 16:30:09
|
|
|
|
domci
|
Po teh kriterijih bi človeštvo že zdavnaj izomrlo. važno, da je otrok zdrav in srečen predvsem pa da je deležen dovolj starševske ljubezni.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 17:28:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nama je bilo pomembno samo to, da eden dobi službo za NDČ. Stanovanje sva imela, šolala se ne bova več, pa imava samo SŠ, ostalih "prčkarij" pa tudi ne. Avto je pa itak samoumeven. Zdaj, ko mava oba službo za NDČ, pa tastar trokira oz. sploh nič ne razmišlja...brez veze.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 17:49:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanimivo, da večina sploh ni dobro prebrala niti začetnega, niti mojega tadrugega pošta. Že v prvem poštu sem napisala, da me zanima mnenje (citiram samo sebe): Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo. (konec citata) In dodajam (citiram): NA PRIMER: + seznam. (konec citata) Ker sem opazila, da se potem pošti nanašajo češ da so to MOJA merila sem dodala pojasnilo (spet citiram samo sebe): Pošteno povedano, sem s pogoji pretiravala in karikirala. Res me zanima, kaki bi bili po vašem mnenju tisti pravi. Zato me zanimajo vaši 'pogoji'. Ne se zdej obešat na mojo karikaturo (konec citata) Naj še enkrat poudarim, da to kar sem naštela ni moja dilema, niti moja merila. Zanima me vaše mnenje in vaši KRITERIJI.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 17:58:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj sem ti odgovrila. Da pa karikiraš, se vidi itak že v prvem postu, tudi če drugega ne bi brala. Moraš pa res nič ne razmišljat, če tega ne ugotoviš.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 18:01:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Najini kriteriji so bili: Materialni: -da sva na svojem, pa to nima veze al v lastniškem ali najemniškem stanovanju, sam da sva sama svoja gospodarja -da je vsaj eden zaposlen za nedoločen čas -da zasluživa toliko, da ni treba preračunavat za vsako kekec pašteto sproti če nama bo zneslo Osebni: -da si otroka oba želiva -se medsebojno razumeva in podpirava -se zavedava da bo 150% drugače ko bo na svetu otrok -sva se sposobna o vsem "civilizirano" pogovorit
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 18:20:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Edini materialni pogoj: - da nama ni treba računati, če bomo preživeli do konca meseca (se pravi službi z normalnimi dohodki), ko bomo poplačali vse položnice Osebni pogoj: - da sva oba za in drug drugemu nudiva oporo.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 18:26:59
|
|
|
|
hariba
|
pri prvem jih je bilo bolj malo izpolnjenih. No on je že imel redno službo in faks, jaz pa ne, sem še študirala. Živela sva pa pri tašči v njegovi bivši otroški sobi. Imela sva pa vsak 1 star avto.No pri drugem jih je pa bilo že malo več izpolnjenih. Meni je najpomembneje, da se otrok rodi v neko zdravo družinsko okolje, da imata oba satrša kolikor toliko glavo na pravem mestu in se razumeta med seboj, o.k pa sredstva za najnujnejše stvari, ker brez denarja se pa res ne da živet tudi, če je ljubezni veliko.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 18:31:00
|
|
|
|
tažana
|
no pa bom napisala. sem hotela imet prej poroko pa stanovanje pa diplomo pa službo. to so bili moji kriteriji. so bili!!! ampak od tega nisem imela nič. ko sem zanosila pa sem skoraj vse zrihtala. in ni mi žal. drugače bi mogoče še vedno živela pri mamici .
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 18:47:14
|
|
|
|
Špeli80
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki O mater, če bi imela take pogoje, ne bi bila nikoli mama. Meni je bila pomembna samo radna zaposlitev in seveda partnerjeva. Ostalo pa se poklapa eno z drugim. Mislit 100 let naprej, kaj in kako bo, je brez veze, vsaj zame. se podpišem lp, Špeli80
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 20:31:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri meni je bil skozi pogoj: da bom JAZ zmogla. Nikoli se nisem zanašala na nikogar drugega. Na nobenega partnerja.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 20:36:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Nama je bil glavni pogoj, da sva vedela, da sva prava drug za drugega in bova ostala skupaj, da si otroka res želiva, pa da imava redne solidne prihodke in da sva na svojem (ne pri starših). In ker sva vse to imela izpolnjeno, sva šla v akcijo. Stanovanje je bilo od začetka seveda najemniško, zdaj sva že prišla do svoje garsonjere, tako da niti sob nimamo, izobrazbo imava oba SŠ, služb še zdaj nimava rednih in ne vem, kdaj bojo, sva mobilna, vikenda nimamo in nikoli ne bomo imeli, počitnic 2-3x letno tudi ne... pa nam je fajn.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 20:46:44
|
|
|
|
Marogica
|
-vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) O tem niti ne sanjam (več) -ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu ne bi bil pogoj -služba za nedoločen čas bi bilo fajn -dve dobri plači precej nad povprečjem se jih ne bi branila -lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami ni slabo -vikend na morju jaz hodim na morje lenarit, ne pa na vikend delat, čistit in travo kosit -vikend v gorah ne -potovanje in počitnice 3x na leto če se da -2 boljša avtomobila dva velika avtomobila -dobra postava imam srečo -ustrezno 'prepariran' partner sem imela srečo -vse tašče in tasti vsaj 70 km stran ju nimam -zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) ni nujno -...itd To je bilo malo za šalo, malo zares Pri nama je bilo tako, da si pogojev nisva postavljala, ker so bili določeni že izpolnjenji, na račun najine starosti. Torej bajta je bila, službe tudi, 2 avta tudi, postava tudi ... Enostavno se nama je zdelo, da sva se "našla" in da bi bil počasi čas. Mislim pa, da če že lahko govorim o pogojih, je moral biti izpolnjen samo eden: da se "čutiva", kar pomeni, da vlečeva za vrv na istem koncu. In če to "klapa", lahko marsikateri drugi, še neizpolnjen pogoj z lahkoto dosežeš.
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 22:38:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0 Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo. Recimo: -vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) Za poklic "mama" imam vso ustrezno (magistrsko) izobrazbo. -ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu Na delovnem mestu ustrezno funkcioniram in sedim v ustreznem položaju. -služba za nedoločen čas Imam. "Nedoločen čas" pomeni, da ne vem, kdaj bom dala odpoved. -dve dobri plači precej nad povprečjem Namesto nad povprečjem je nad minimumom. Tudi to je nekaj. -lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami Nimam, pa vseeno živimo. -vikend na morju Ja, gremo kdaj pa kdaj za kak vikend na morje, ja. -vikend v gorah Ne, hribov pa ne maramo. -potovanje in počitnice 3x na leto Zame je že pot do Mercatorja potovanje, tako, da... -2 boljša avtomobila Namesto tega imamo en slabši avto. -dobra postava Glede na to, za kaj jo sploh potrebujem, je dobra. -ustrezno 'prepariran' partner Imam. -vse tašče in tasti vsaj 70 km stran Je lahko 70 metrov? -zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) Nimam takšnih projektov.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 9.2.2007 22:44:39
|
|
|
|
lemavrica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0 -vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) Še študirava -ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu Pride po diplomi -služba za nedoločen čas Eden od naju jo ima -dve dobri plači precej nad povprečjem Je skoraj povprečna -lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami ne ima 2,5 sobi -vikend na morju ja 25 let stara družinska prikolica ( za naju nanese cca. 3-4 vikende na sezono ) -vikend v gorah Ne maram hribolazenja -potovanje in počitnice 3x na leto vikendi na morju in 1x letno vikend v toplicah -2 boljša avtomobila za naju sta super -dobra postava dala mati narava -ustrezno 'prepariran' partner ga imam -vse tašče in tasti vsaj 70 km stran žal samo 20km -zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) ne vsi, ampak jih bomo pa skupaj zaključili -...itd
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 0:38:57
|
|
|
|
sneška_
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0 Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo. Recimo: -vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) nimam magisterija imam pa univerzitetsko -ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu nezaposlena -služba za nedoločen čas še dve tri leta je samo lahko sanjam -dve dobri plači precej nad povprečjem ena dobra plača -lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami imamo -vikend na morju nimamo -vikend v gorah nimamo -potovanje in počitnice 3x na leto samo sanjam za trikrat -2 boljša avtomobila samo enega -dobra postava kar je dobra še -ustrezno 'prepariran' partner ni prepariran dobro dela še -vse tašče in tasti vsaj 70 km stran še daleč so od 70 km -zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) niso zaključeni projekti Enkrat je bila Avstralij za drugič bo počakala -...itd Imam svojo družino in končno mir in srečo pa še en proekt na poti
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 8:51:20
|
|
|
|
Primoza
|
pikec črno primoza modro Zanima me, kateri pogoji, po vašem menju, morajo biti izpolnjeni, da se odločite za potomstvo. Recimo: -vsa ustrezna pridobljena izobrazba (vsaj magisterij) pogoj čim nižja izobrazma (manj kompliciraš, boljše je) -ustrezna funkcija in položaj na delovnem mestu se pokriva s prvim vprašanjem -služba za nedoločen čas Ja, to je pa dobro imeti. -dve dobri plači precej nad povprečjem Vseeno. -lastno stanovanje z vsaj 3-4 sobami So preživi tudi v precej manjših. -vikend na morju Groza. -vikend v gorah Saj so blizu. -potovanje in počitnice 3x na leto Dolgčas, od počitnic je človek samo utrujen. -2 boljša avtomobila 1 slabši avtomobil zadošča. -dobra postava Dobro postavo dobiš po porodu. -ustrezno 'prepariran' partner Ni nujno, uspe tudi brez stalnega partnerja. -vse tašče in tasti vsaj 70 km stran 70 km je po mojem preveč, ker so ljudje stari in potem ne bodo mogli priti niti parkrat na leto ko jih pa res prosiš za pomoč. -zaključeni vsi večji 'projekti', ki zahtevajo več pozornosti in denarja (denimo potovanje za 2 meseca po Avstraliji) -...itd projekti niso nikoli zaključeni.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 8:57:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole mi je pa všeč.Po dolgem času malo skromnosti.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 10:45:47
|
|
|
|
BAMBINA_
|
No najini pogoji so pa bili: - diplomi - stanovanje - službi za nedoločen čas - biti "zrel" za starša (kar bi pomenilo: se naužiti življenja (potovanje, zabave...), si otroka želeti ipd) - bp ginekološki izvidi (sem imela lletz zaradi CIN III) Pa da se še považim: vse postavljene pogoje sva izpolnila , tudi že na poti.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 10:53:01
|
|
|
|
daddy
|
Obojestranska plodnost ???
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 11:20:51
|
|
|
|
iva01
|
Če sta dva kulkr tolk pametna in mata v glavi vse pošlihtano se za otroka odločita takrat ko si to želita, neglede na ostale izpolnjene in neizpolnjene cilje, tud z otrokom se da marsikaj naredit in dosečt, lahk dam mene in za primer,nama gredo vse stvari še lažje od rok ker imava motivacijo:to je najin SIN. Najkasneje čez 4 leta bomov svoji hiši, imela diplome oba, imela redne službe in kar je najbolj pomembno imela bova 6 let starega sina in to bo pri mojem 27 in njegovem 28 letu.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 13:33:29
|
|
|
|
BAMBINA_
|
iva01, se povsem strinjam s teboj, vendar, zgolj z ljubeznijo je malo težko vzdrževati otroka, se ti ne zdi... razen, če si seveda finančno odvisen od drugih.
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 13:39:39
|
|
|
|
Anonimen
|
midva imama vse pa ne gre in ne gre, da bi jaz zanosila.pa se trudimo že 3 leta, sedaj čakamo na umetno oploditev. mogoče se pa nam pridruži naslednje leto že nov član družine, takrat bomo popolni... pa še moje mnenje.. mislim, da je bolj kot materijalne dobrine pomembna ljubezen in spoštovanje svojih otrok in medsebojni odnosi med staršema in med staršem in otrokom..vse drugo se da naknadno uredit, saj če je človek srečen mu gre vse bolj od rok kot pa če ej nesrečen...
|
|
|
|
RE: Pogoji za met otroka/e 10.2.2007 13:49:37
|
|
|
|
ElaM
|
Midva sva se za otroka odločila, ko sva začutila, da je čas, da se nam še nekdo pridruži. Ni šlo ravno po planu, tako, da sva se kar načakala, preden se je nama pridružila najina čmrla. -Imava službi, no moja je bolj tko tko, imam v planu zamenjat, moj je s službo super zadovoljen -mag, ni nobeden, jaz imam VII. stopnjo, moj V. -stanovanje bova imela v kratkem, končno finito -denarja ni v izobilju, ni pa treba gledat na vsak tolar, bo boljše, ko bo zaključen projekt iz prejšnje točke -avta nista ravno limuzini, sta pa ok in zaenkrat sta še vedno pripeljala na cilj -vikend bilo kje, ni v planu Je pa res tako, kot je pisala anonimna, lahko da so vsi materialni pogoji izpolnjeni, pa ne gre z zanositvijo. Poznam kar nekaj takih primerov. Žal.
< Sporočilo je popravil Irmy -- 10.2.2007 13:53:57 >
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?