Bubilu
|
Naš Maj je pa danes star pol leta . V torek imama posvetovalnico in tretje cepljenje, že komi čakam da mi ga zmerijo in stehtajo. No, za kile se mi zdi, da se mi ni treba bat, da bi jih mel premalo . Drgač pa se mali že dober mesec vali s hrbta na trebuh in obratno in to kot živo srebro. Pa na trebuščku je najprej vreščal kot šoja, odkar se pa zna sam obrnt mu je pa full zabavno tko bit. Pa na roke se postavlja in tko opazuje svet. Je že od rojstva močan v ramena in se je že takrat fajn gor držal z glavico... Zdej ga pa dajem sedet na tla, ma ga še fejst meče sm pa tja. Kobacaj je pa tud naredu en in edini in fajn pristal na nosu, tko da ga je to za nekaj časa minilo. Je reku "nočem". Bo že... Ma cajt. Kar se govorjenja tiče je imel bolj obdobje enega vreščanja - mu je blo full zabavno- zdej pa že kr neki čeblja, je že tud kao reku mama, pa baje ata (to me ni blo zraven, sam se važi), aua, pa take no. Margit, Maj ma tud zdej obdobje, da se ponoč zbuja in klepeta sam s sabo, sam jst ga čimbolj ignoriram v upanju, da ga bo minilo in bo končno ugotovil, da se ponoči spi. Čist zbudi se pa itak med peto in šesto zjutraj in tako veselo vriska, da ne vem če ne bo operni pevec . Jst pa valjda čist koma. a ve pa že kr kislo smetano, pa to. Jst se mu je namreč še ne upam dat. Pa kr naprej študiram kak bi mu zelenjavo naredila bolj okusno. Mu dam zraven krompir, pa čist malo posolim, res minimalno in to je to. Pa mu ne tekne najbolj (sej men tud ne bi, če smo iskreni, pa sem vegetarijanka...). Sadje pa že poje en samostojen obrok, sam ne vem kaj bi mu zraven dat, da bo bolj nasitno, ker ne more glih v vsaki kašici banano met. Zaenkrat tolk od mene. Grem neki pojest.