LuLu
|
ribicau, mojemu tudi ni prav, ko ga dam z joške dol, ampak sem ugotovila, da sploh ni problem v količini ali kvaliteti mleka, ampak v sesanju nečesa... Najlepše mu je na joški - logično, saj me čuti zraven in vso varnost ob tem, pri dudi ni isto ali ko si da roko v usta in sesa. Eni otroci imajo močan sesalni refleks, moj ga ziher ima. Zdaj ga navajam na dudo, ker ne morem biti 24 ur z njim, večino dneva pa mora nekaj imeti v ustih. Takrat je tudi tiho, dokler pač duda ne pade ven oz. dobi nogice in gre na sprehod okoli glavice Tako je moje dete, jaz predlagam, da preden ga začneš hraniti z neko drugo hrano, preveri, če je samo finta v sesanju. Je pa res, da bolj ji boš dajala različne nastavke - dude, flaške,... manj bo znala na tvoji joški sesat, bo malo zmedena, s tem pa seveda vse posledice v zvezi z mlekom, ki ga ne bo več toliko... to vse ni na mojem zelniku zrastlo, mi je pa zelo logična razlaga. Mogoče se bo malecka_mateja spomnila ene stare dr. v bolnici, ki je prišla iz operacijske in je rekla, da se dojenčki najejo v 5 minutah, vse ostalo je cartanje. Pa tudi lahko preveriš, če imaš mleko, saj si ga lahko izstisneš z pumpico ali na roke. Jaz mojega vedno uspavam z joško. Vidi se, da mu je najlepše tam in hitro zaspi, mi je lažje to, kot pa da ga silim z dudo zvečer, ker se je še ni navadil, pa preveč cajta porabim. Sem pa sigurna, da če ta duda ne bi padala ven iz ust, da bi tudi hitro zaspal. Sicer boš pa tudi na pregledu ugotovila ali se je pupika dovolj zredila, kar bo valjda pomenlo, da imaš dovolj mleka. Čim manj komplicirajte babnice, imeti in hraniti otroka je že stara finta nič novega ne bomo izumle. Jaz bom ziher počakala s vsemi dodatki do zadnje minute, ko bom res sigurna, da nimam dovolj svojega mleka. No vsaj prvih 6 mesecev, potem pa dodajanje. Kaj se ml tiče, jaz si iz joške izsesam od 0,6 do 1 deci in vedno je vse spil takoj. Eh, pa saj ni čudno, se mi zdi, da mu že dodajam - čokoladno mleko glede na to koliko čokolade pojem. Ajd dečve, uživajte... tak kot jaz!
|