janja
|
Evo spet mene. Še dobra 2 meseca, če me prej ne raznese. Malo sem preletela vaše poste - priznam včasih se mi sploh ne da pisati, pa samo berem. Komaj pa že čakam na internet doma, da bom bolj na tekočem, pa se potem tudi bolj pogosto oglasim. mama06 - glede bolečin v zgornjem delu trebuha se pridružujem komentarjem ostalih. Mene je že v 1. nosečnosti od 7. meseca dalje morila ta bolečina. Imela sem občutek kot, da mi nekdo nateguje kožo tik pod prsmi. Včasih me je tako bolelo, da niti sedeti nisem mogla, zato je res najbolje, da več počivaš. Pomaga pa tudi plavanje, če imaš to možnost. Seveda mi tudi tokrat ni bilo prihranjeno s to bolečino - boli me predvsem na levi strani - je pa bolečina hujša, ko se najem ali pa napijem (pa ne alkota!). Moj trebuh je tudi zelo obilen - vsak me vpraša, če grem že rodit? Z veseljem, a kaj ko moj čas še ni prišel. Včasih imam tako trd trebuh, da komaj vstanem in se premikam. Naš je namreč tako aktiven, da se dnevno prekopicuje in me brcne, takoj ko mu kaj ni všeč (če ga malo stisnem!). Še vedno pa ima nogice spodaj. No, jutri grem na UZ (navadni), da malo preverimo rast, položaj in stanje plodovnice. Pred 2 meseci me je G prestrašila, da imam malo preveč plodovnice, vendar se mi zdi, da ni krize, da se je stanje malo umirilo - sicer pa ima zaenkrat več manevrskega prostora. oktoberka - premalo plodovnice?! Vseeno preveri še pri svoji G, ker je prej problem, če je je premalo kot pa preveč. Sicer pa sem jaz v 1. nosečnosti imela tudi malo plodovnice (pa mi tega ni nihče rekel!), pa je bilo vse v redu. Ko so mi v porodni predrli mehur sploh nisem čutila, da bi mi odtekla kakšna voda, Andraž pa je imel čisto posušena stopalca in rokice. 2ursae - jaz sem še kako leto nazaj v H&M dobila spodnje hlačke za Andraža št. 86-92 in so mi zelo v redu. Priznam pa, da sva pred dnevi spet iskala spodnje hlačke, pa niso imeli nič kaj preveč uporabnega. Mogoče imajo pa v Avstriji kaj večjo izbiro. Drugače pa se tudi jaz prekladam po stanovanju in gledam, kaj vse moram postoriti. Priznam, da me je zagrabilo, da moram zdaj pa vse pospraviti. No, stvari za dojenčka imam že na kupu, le oprati jih je še treba. Kupila sem tudi že nekaj malenkosti (plenice, krpice za umivanje, vato, fiziološko razstopino...). Lepo božajte svoje trebuščke in počivajte kajti naš čas se neutrudno bliža.