|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
31.7.2007 9:20:29   
*bubi*
Dobro jutro!

Mama, če te boli v žlički in na desno pod rebra, je lahko kriv želodec. Tam so tudi jetra, ki so zdaj veliko bolj obremenjena in tudi stisnjena. Če se ti naredi kak kamenček v žolčevodu, zna to user posted image  bolet. Ta bolečina se prenaša tudi na hrbet, približno pod lopatico, kot ti opisuješ.

To sem razbrala iz tvojega opisa, sama sem nekaj let nazaj imela ogromno težav s tem in sem veliko dala skozi. Na žalost ne moreš nič naredit, probaj zelo omejit mastno hrano, predvsem čokolado in podobno.

Za ležanje pa se bolj priporoča levi bok, da razbremeniš jetra in povečaš pretoke skozi. To so meni že takoj na začetku nosečnosti svetovali, ker sem v 1. user posted image  imela kar hude probleme z jetri in so mi zaradi tega sprožili porod predčasno.

No, zaenkrat je pri meni vse OK, kljub temu, da je velika verjetnost ponovitve user posted image . Še malo, pa bom v 30t, ko so se prvič začele težave.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
31.7.2007 10:10:24   
oktoberka
No tko. Pa sm iz 3d ultrazvoka. Sem bla že včaraj, pa sem morala danes še enkrat, ker se ni dobro videlo. Sem pa na celi črti razočarana.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To je blo slabše kot pa uz pri mojem g!! Sem v 30 tednu in ta pregled delajo sicer do 30tedna, ampak ne vem zakaj, če se pa nč več ne vidi!! Aja, mogoče zato, da pokasirajo še mal več dnarja?user posted image

No ja, nobenih slik ne bom dala gor, ker so katastrofalne, filmčki so pa tud taki kt da bi se jih en zmislu. No, vsaka šola neki stane in bom pač pr naslednem vedla da morm it prej! Ker hočm vidt to enkrat! Sem mal nora, a ne?

Mi je pa ta dr. Reševa k mi je delala 3d rekla da se ji zdi da mam mal premal plodovnice. Kaj nej bi to blo?user posted image
Pa da nej grem čez 2 tedna h gin. da me pregleda. No sej mam itak pregled 13.8. sam me vseen zanima če veste kaj in kako je s tem?

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
31.7.2007 10:13:35   
2ursae
tinki_winki, jaz sem pred 2 leti kupila racmane kar v BC, ni bilo razlike med ceno preko spleta ali ceno v BC. Kako je sedaj, pa žal ne vem.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
31.7.2007 10:17:24   
Daschi
oktoberka, nič se ne sekiraj! važno, da je vse ok!
Tudi glede plodovnice si ne delaj skrbi. Pij veliko tekočine in leži na levem boku. pa bo.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
31.7.2007 10:18:13   
oktoberka
2URSAE Ti morm povedat da sem zdele gledala tvoje slikce u albumu in da je tale tvoj Anže tak cukrček, da bi ga človk kr pojedu. Take učke lepe.. Ful je fin, res!!!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
31.7.2007 10:19:25   
oktoberka
Zakaj naj bi ležala na levem boku? A je boljš kt na desnem? Js veliko ležim tud na desnem, ker se mi zdi da mi kar paše.

Neposredna povezava do sporočila: 2331
31.7.2007 10:21:28   
Daschi
V nosečnosti se priporoča ležanje na levem boku, razbremeniš notranje organe. vsaj tako je meni razložil gin. enkrat.
ležanje na levem boku in pitje tekočin, je pa nasvet, ki ga je bila deležna moja prijateljica, ki je tudi imela kao premalo plodovnice.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 2332
31.7.2007 10:22:37   
oktoberka
Hvala daschi!! Bom upoštevala priporočilo!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
31.7.2007 10:38:02   
Jenny Anny
Hello

Da se vam po dolgem času mal javim še jaz.
Včeraj sem bila pri ginekologu. Z mano in našim user posted image  je vse OK. Delam še 2 dni, potem pa 14 dni dopusta, nato pa še 14 dni delat, ter nato porodniška (no najprej dopust).

Juuupi, že komaj čakam, počasi mi vse preseda.

V soboto greva z mojim na dopust in sem mal skeptična zaradi gužve in daljave (Pelješac). Eni me strašijo, da kaj rinem tako daleč, drugi pravijo da ni panike, če je vse OK, Kaj menite ve??

LP vsem in uživajte v današnjem ne preveč toplem sončku.

Neposredna povezava do sporočila: 2334
31.7.2007 10:59:22   
2ursae
o, oktoberka, ful hvala za pohvale user posted image user posted image . Kolk to mamice rade slišimo user posted image .

Jenny Anny, mi smo bili na Hvaru, kar je sicer malček bližje Sloveniji, je pa po mojem bolj tvegano, ker je to otok, na katerem ni bolnice, če bi šlo kaj narobe. Ti kar pojdi, če dobro prenašaš vožnjo ti bo tam isto, kot če bi bila doma.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
31.7.2007 11:07:48   
Daschi
Imate že vse izbrana imena?

mene že kar malo panika grabi, ker nimam pojma, kakšno ime bi dala. Z možem sicer tuhtava, pa ni in ni tistega pravega.

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
31.7.2007 11:20:04   
prymorka
ajej... že ki smo pri imenu... jaz tudi ga nimam,...
groza nikakor da kej najdemo,...
najprej so nam napovedali user posted image in smo imeli ime že od prej...
pol pa nam povejo da bo user posted image ups, zdaj pa ni imena ;))
eh... nevem kaj bom,.. na koncu bom dala prvo ki mi bo prišlo v bolnici user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
31.7.2007 11:33:48   
*bubi*
Zakaj naj bi ležala na levem boku?

Sem ravno zgoraj pisala.... s tem razbremeniš jetra, ki morajo zdaj ful delat, ker se veliko več snovi razgrajuje. Pa čisto gor so stisnjena.

Premalo plodovnice pa je lahko pač ocena trenutnega stanja in običajno res ni nič narobe. Vseeno pa fajn, da prekontrolirajo čez 14 dni. Možen vzrok je namreč odtekanje.

Mi še tudi nimamo izbranega imena. Za user posted image  načeloma ja, za user posted image  pa sploh ne user posted image . Upam, da izvem, kaj bo, bo potem lažje izbirat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2338
31.7.2007 11:58:47   
micla
Pozdravček vsem,

jst sm ko en invalid. Tako zelo me boli medenica, da sploh ne morem hodit. Če ležim je OK, najhuje je, ko je treba vstat - bi rabla hidravlično dvigalo, da bi me dvigalo iz postle in kavča. Pol ko nekaj časa stojim je uredu, le hoja in vstajanje je problem. Včeraj popldan sem klicala na gine oddelek in so mi rekli, da ni sicer prov normalno, se pa lahko tudi tako zgodi, da so take bolečine od širjenja medeničnih kosti. In če kao nimam krčev in čudnega izcedka ni nobene panike, le počivat je treba. Itak imam v četrtek pregled in upam, da bom uspela priracat do bolnice (čeprav je samo 150 m stran od doma). DOBESEDNO HODIM KO ENA RACA. A ima še katera take probleme z medenico?

mama06 - tudi mene že dalj časa boli na desni strani tik pod prsi. V bistvu se moram skoz držat nazaj - kao zravnan hrbet, ker me ful peče in boli če sem sklonjena (beri- če mi joški počivajo na trebuhu). Nosim ful visoko. Pa sem tudi jst najprej mislila da je od modrca, ma je prou isto al ga imam al ne, tko da bo verjetno res, da mi stistka želodec in jetra gor in prou svinjsko boli.

Prymorka, daschi....imena.....KRIZA. Zdej kao izbirava samo za punčko odkar so rekli da bo pupa, pa se nama dogaja, da je en teden eno ime, pol drugi teden pa prou neki drugega. Zgleda da bo odločilno, kaj bo tisti teden oz. dan  aktualno.  

oktobrka- jst sm tudi v dravljah pri dr. Reševi delala 3D v 28 tednu in je bilo super videt. So mi pa iz Postojne ponudili termin, ko bi bila že 30t in še dobro da nisem potrdila, ker najbrž je res vse skupaj prepozno. Čeprav naj bi veljalo kao od 25 do 30.

Se oglasim še pol kaj. Grem počivat.

micla

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
31.7.2007 13:29:14   
prymorka
ja kar se tiče imen po moje je najboljše imet pripravljenih ene par 3-4 in pol ko zagledaš štručko pogledaš katero ime bi se ji/mu pristajalo ;)) haha, če ni druge bomo počakali da pokuka ven, pa da nam da on znakec, kakšno ime hoče user posted image user posted image user posted image hahaha...
kako ste kej punce z oblekicami? jaz bi kar naprej kupovala, pa čeprav vem da hitro preraste...
neki me zanima, kaj tiste kombinezončke za zimo imate samo enega al več...?jaz imam za zdaj enega in gledam, da bi vsaj še enega vzela...

uff kolko imamo že oblekic.... 2 polna predala na previjalni mizici ;))) pa če so te oblekice tko lepe, da ne morem se jim upret... uff če gre tko dalje bo naš fantiček bil vsak dan drugače oblečen... hi hi... pa vse se mi zdi kar poceni,...
po trstu... 8-12eur majčke, hlačke in pajacke,... vse se vrti do 15eur...

mal sem se razpisala... user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
31.7.2007 13:34:51   
Daschi
prymorka, ne ga srat z oblekicam, razen če ne pričakuješ petorčkovuser posted image .
Kombinizon bom jaz kupila enega majhnega 62/68 8to je pri nas majhno, ker imamo velike otrokeuser posted image ), za zimo za letos. imam pa doma še enega malo večjega, ki bo rpimeren za malo kasneje, je tanjši in večji, za po novem letu.
jaz vam svetujem, da ne nakupujete preveč, ker mali user posted image  tako hitro vse prerastejo. Ponavadi pol oblekic zlagamo samo iz škatel v omaro in nazaj, brez da bi jih enkrat oblekle. res. raje sproti dokupujte. mene je že navadilouser posted image . pri prvemu sem imela še prav sortirane oblekice za lepo in za doma. In tistih za lepo mi je bilo tako škoda obleči, da so mu bile potem prej premajhneuser posted image .

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
31.7.2007 13:41:29   
prymorka
daschi lahko je rečt, a kaj ko se ne morem zadržat... kr vleče me,... bolj kot si rečem dovolj je, več lepih stvari vidim v trgovini... ufffa.... a ne morm da ne pogledam, pa kej kupim...user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
31.7.2007 14:22:20   
janja
Evo spet mene. Še dobra 2 meseca, če me prej ne raznese. Malo sem preletela vaše poste - priznam včasih se mi sploh ne da pisati, pa samo berem. Komaj pa že čakam na internet doma, da bom bolj na tekočem, pa se potem tudi bolj pogosto oglasim.

mama06 - glede bolečin v zgornjem delu trebuha se pridružujem komentarjem ostalih. Mene je že v 1. nosečnosti od 7. meseca dalje morila ta bolečina. Imela sem občutek kot, da mi nekdo nateguje kožo tik pod prsmi. Včasih me je tako bolelo, da niti sedeti nisem mogla, zato je res najbolje, da več počivaš. Pomaga pa tudi plavanje, če imaš to možnost. Seveda mi tudi tokrat ni bilo prihranjeno s to bolečino - boli me predvsem na levi strani - je pa bolečina hujša, ko se najem ali pa napijem (pa ne alkota!).

Moj trebuh je tudi zelo obilen - vsak me vpraša, če grem že rodit? Z veseljem, a kaj ko moj čas še ni prišel. Včasih imam tako trd trebuh, da komaj vstanem in se premikam. Naš user posted image je namreč tako aktiven, da se dnevno prekopicuje in me brcne, takoj ko mu kaj ni všeč (če ga malo stisnem!). Še vedno pa ima nogice spodaj. No, jutri grem na UZ (navadni), da malo preverimo rast, položaj in stanje plodovnice. Pred 2 meseci me je G prestrašila, da imam malo preveč plodovnice, vendar se mi zdi, da ni krize, da se je stanje malo umirilo - sicer pa ima user posted image zaenkrat več manevrskega prostora.

oktoberka - premalo plodovnice?! Vseeno preveri še pri svoji G, ker je prej problem, če je je premalo kot pa preveč. Sicer pa sem jaz v 1. nosečnosti imela tudi malo plodovnice (pa mi tega ni nihče rekel!), pa je bilo vse v redu. Ko so mi v porodni predrli mehur sploh nisem čutila, da bi mi odtekla kakšna voda, Andraž pa je imel čisto posušena stopalca in rokice.

2ursae - jaz sem še kako leto nazaj v H&M dobila spodnje hlačke za Andraža št. 86-92 in so mi zelo v redu. Priznam pa, da sva pred dnevi spet iskala spodnje hlačke, pa niso imeli nič kaj preveč uporabnega. Mogoče imajo pa v Avstriji kaj večjo izbiro.

Drugače pa se tudi jaz prekladam po stanovanju in gledam, kaj vse moram postoriti. Priznam, da me je zagrabilo, da moram zdaj pa vse pospraviti. No, stvari za dojenčka imam že na kupu, le oprati jih je še treba. Kupila sem tudi že nekaj malenkosti (plenice, krpice za umivanje, vato, fiziološko razstopino...).

Lepo božajte svoje trebuščke in počivajte user posted image kajti naš čas se neutrudno bliža.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
31.7.2007 14:32:19   
mišk
Men pa zaenkrat vsi pravjo kako mam mejhen trebuh. Vem pa, da to samo zgleda, ker imam že po naravi široke boke in medenične kosti, pa pol res trebušček ne pride tko do izraza, ker se kar nekam porazgubi.
Do zdej sem se zredila 9 kg. Mislim, da je to kar nekje nomalno. Edino to si želim, da se do konca ne bi zredila več kot 15 kg. Kaj pa ve, kolk se vam zdi še sprejemljivo?

Kdaj nameravate začet pripravljat cunjice za user posted image ? Mislim na pranje in likanje. Jst jih zdej počas nabiram. Včeraj sem dobila izposojeno zibelko, ki jo bom uporabljala na začetku.

Joooj, komaj čakam, da bo ura tri, da grem domov iz šihta. Tko se mi zeha, pa dolgcajt je,...

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
31.7.2007 15:27:49   
sanwebdra
Imena ...

Ja pri nas je bila debata aktualna kak mesec nazaj, ko sem dobila od prijateljice tisti luštni dnevnik mojega otroštva - "To sem jaz" (pa čeprav sem vedno govorila, da ga jaz že ne bom izpolnjevala) in je noter tudi vprašanje, ali že imamo in kakšno ime izbrano za dojenčka, ter rubrika za predloge tudi s strani babic, dedkov in prijateljev. Midva sva se zelo hitro zedinila (ker sem jaz nardila research), da bo fantek Jakob, ko pa sva izvedela, da bo bova dobiva pupo ... pa sem se jaz odločila (sicer s soglasjem očka), da bo Julija. Tako da, če ne bo večjih pretresov - bo naša ta mala JULIJAuser posted image . V ožji izbor pa so prišle še Alisa, Alina, Hana in Mia.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
31.7.2007 15:30:11   
Daschi
sanwebdra, Julija je pa čudovito ime.
pri meni je bil na top listi, ampak pred kratkim ga je dobila deklica, ki je doma zelo blizu, pa smo ga črtali.

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
31.7.2007 15:37:27   
pikceva
Uf, danes ste se pa razpisale

mama06, mene tudi tam tišči (me itak že povsod špika). Kar se tiče vrelih nog, se pridružujem.

Ležanje na levem boku pa vsekakor dene najbolje notranjih organom, še posebej če ima človek problem z zgago.

Micla,  tudi jaz nimam krčev in čudnega izcedka, pa vendar so mi odredili počivanje. Mene je par dni tako dol tiščalo in špikalo, da ne znam opisat. Zdaj, ko stalno počivam se je uredilo. Lepo počivaj do četrtka, da te G fajn pregleda. Leži, ne sedet!!!Ko sediš je lahko isto kot da stojiš in hodiš. Se mi zdi pa čudno, ker praviš, da nosiš visoko.

Oktoberka, meni so odsvetovali 30. teden, ker se slabo vidi, še posebej zaradi user posted image user posted image . Zato so me urinili nekam vmes na 27 in je bilo super videt.

Kar se tiče imen: Mi imamo precejšen problem pri izbiri. Končno se odločimo za enga, pol ne vemo za druzga in vsak teden je kaj novega.

Glede trebuha ne bi niti komentirala. Ta reč tako raste, da me je kdaj prav strah, kaj bo še v naslednjih 2 meseceih (upam na konec septembra). Zanimivo pa, da se v zadnjih 14 dneh nisem prav nič zredila po kg, trebuh pa raste kot kopriva. Izgleda da trojna porcija magnesola deluje precej odvajalno. Resnično odvajalno!!!

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
31.7.2007 15:41:53   
2ursae
mišk, men se zdi še prezgodaj za pranje in peglanje, ker bi se pol na cunjicah v teh dobrih dveh mesecih tako ali tako nabral prah. Jaz bom to prišparala za čas, ko bom na porodniški user posted image

trebušček: moj obseg je 101 cm

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
31.7.2007 16:35:26   
janja
No, zdaj sem pa tudi jaz uspela dati v album nekaj novejših slik našega zaenkrat še edinčka Andraža. Mamice ni na nobeni sliki, smo pozabili slikati trebušček. Žal. user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
31.7.2007 19:19:25   
mama06
Punce hvala za pomoč. Vidim, da imate kar neke podobne težave. Samo, če se obrnem na levi bok, me še bolj boli, če sem na hrbtu, mam občutek, da se celo telo na silo razteguje in spet boli, levi bok je še edina dokaj sprejemnljiva poza za spanjeuser posted image . Če odpnem modrc, čutim trenutno olajšanje, ki pa je kratkotrajno, potem začne bolet in peč točno pod desno dojko in to tako, kot da bi imela vneto kost. Skratka nič mi ni jasno kaj se dogaja, sprejemam kot del nosečnosti.

Sedaj me pe še neki zanima - a katera ve, če je priporočljivo letet s športnim letalom v 28 tednu. Namreč moj user posted image leti v Portorož in lahko grem z njim. Pa se sprašujeva, če je kaj narobe. Imam 2 mnenji G in obe pravita da je vseeno ali avto ali letalo. Moj pa pravi, da če bo treba, bo pa prej pristaluser posted image

Lp

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?